انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق |
بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای |
بین ۱۵ تا ۳۰ روز کاری |
توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده |
مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام |
برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید |
پس از طلاق زن و مرد باید تکلیف همه موارد از جمله حقوق مالی و غیرمالی را مشخص کنند. این موارد شامل مهریه، نفقه، جهیزیه و طلا است. اما مالکیت طلا بعد از طلاق با چه کسی است؟ در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم و بررسی کنیم که نحوه استرداد طلا در طلاق به چه صورت است. اگر قصد دارید در این باره اطلاعات کاملی به دست آورید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
استرداد طلا در طلاق
همانطور که پیش تر اشاره شد زوج و زوجه پیش از طلاق باید بر سر مسائلی مالی و غیرمالی به یک اجماع نظری برسند. در صورتی که خود طرفین نتوانند به توافق برسند، قوانین برای آنها تعیین تکلیف خواهد کرد. ماهیت حقوقی عقد هبه یکی از این موارد است. به طور کلی در قانون مدنی قانونی مختص به استرداد طلا بعد از طلاق وجود ندارد.
اما میتوان طلایی که هنگام ازدواج داده میشود را نوعی هبه در نظر گرفت. بنابراین مرد نمیتواند آن را پس بگیرد. البته برای مرد نیز به همین شکل است. یعنی اگر طلایی برای مرد به عنوان هدیه خریده شود، زن نمیتواند آن را پس از طلاق پس بگیرد. مرد برای استرداد طلاهایی که به عنوان هدیه به زن داده نشده است باید به شیوهای دیگر اقدام کند.
به این معنی که اگر طلا برای سرمایه گذاری تهیه شده باشد، مرد باید ثابت کند که این ادعا حقیقت دارد. به طور کلی میتوان گفت اثبات این گفته بسیار دشوار بوده و دارای مراحل قانونی زیادی است. پیشنهاد میشود اگر قصد ورود به چنین پروندههایی را دارید، پیش از هر چیز با یک وکیل طلاق یا مشاور قضایی مشورت کنید. در همین راستا میتوانید از مشاوره واتساپی رایگان دادسو بهرهمند شوید.
نحوه استرداد طلا در طلاق
بر اساس ماده ۷۹۵ قانون مدنی: «هبه، عقدی است که به موجب آن، یک نفر، مالی را مجانی به شخص دیگری میدهد.» با توجه به بند پایانی همین ماده، به دلیل عقد هبه، زن مالک طلا شده و میتواند هرگونه تصرفی در آن داشته باشد.
تا اینجا متوجه شدید که طلایی که به عنوان هدیه داده شده نوعی هبه است. بنابراین نمیتوان ادعای بازگرداندن آن را داشته باشید. با این حال تنها در شرایطی که طلا به عنوان هدیه نباشد، برای مثال امانت باشد، مرد میتواند درخواست استرداد طلا را داشته باشد. اما این وضعیت شامل شرایط خاصی میشود که در ادامه به آنها میپردازیم.
- طلایی که به زن داده شده هنوز موجود بوده و از بین نرفته باشد.
- زن مالکیت طلا را به شخص دیگر واگذار نکرده باشد. به این معنی که طلا را نفروخته یا با طلایی دیگر تعویض نکرده باشد.
- در هر حالتی که تغییراتی در طلا داده شده باشد، مرد نمیتواند طلا را از زوجه پس بگیرد.
- در صورتی که هبه از نوع هبه معوض (یعنی در ازای مال یا حقی دیگر) باشد و عوض هبه هم دریافت شده باشد، مرد دیگر نمیتواند از زن تقاضای استرداد طلا را داشته باشد.
تکلیف طلا در طلاق توافقی
طلاق توافقی به این معناست که زن و مرد باید بر سر هر موضوعی از جمله مهریه، نفقه، طلا و هر مورد دیگری به توافق رسیده باشند. بنابراین تکلیف طلا نیز در طلاق توافقی مشخص است. باید پیش از رسمی شدن طلاق و امضاهای نهایی، برای همه داراییها تصمیم گیری شده باشد. این تصمیم گیری نیز با زن و مرد است. همچنین لازم به ذکر است که در طلاق توافقی دادگاه نیز به توافق طرفین احترام میگذارد.
همانطور که خواندید استرداد طلا از زوجه کار دشواری است. این وضعیت فقط در شرایط خاصی امکان پذیر است. پیشنهاد میشود برای پیشبرد بهتر چنین پروندههایی که روند سختی را در پیش دارند، با بهترین وکیل طلاق که تجربه پروندههای مشابه را دارد، مشورت کنید تا در نهایت بتوانید به نتیجه مطلوب برسید.
سوالات متداول
- مالکیت طلا بعد از طلاق با چه کسی است؟
به طور کلی در قانون مدنی قانونی مختص به استرداد طلا بعد از طلاق وجود ندارد. اما میتوان طلایی را که هنگام ازدواج داده میشود، نوعی هبه در نظر گرفت. بنابراین مرد نمیتواند آن را پس بگیرد.
- در چه حالتی مرد میتواند طلاها را از زوجه پس بگیرد؟
تنها در شرایط خاصی مرد میتواند طلا را از زوجه پس بگیرد. این شرایط زمانی است که طلا به عنوان هدیه به زن داده نشده باشد. اما در این حالت مرد باید این گفته را اثبات کند.
- هبه چیست؟
هبه عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خودش را به یک فرد دیگری میبخشد. طلای اهدایی هنگام ازدواج نیز نوعی هبه محسوب میشود.
8 دیدگاه برای “مالکیت طلا بعد از طلاق با چه کسی است؟ ”
سلام
اگر حق طلاق به شرط این باشد که مرد هر وقت مواد مخدر مصرف کرد زن از حق طلاق استفاده کند
لطفا راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر
سوالتون گویا نیست دوست عزیز. لطفا با مشاورین حقوقی دادسو تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند.
با سلام.
اگر شخصی نامزد خود را طلاق دهد و در برگه طلاق نامه نوشته شده باشد(دیگر هیچ ادعایی بر وی ندارم) ولی از طلاها اسمی برده نشه آیا میتوان طلا هارو پس گرفت از نامزدش؟
سلام، وقت بخیر
داخل مقاله به طور کامل توضیح دادیم دوست عزیز، لطفا با دقت مطالعه کنید 🙂
باعرض سلام
منو همسرم یک توافقنامه طلاق در مورد مهریه و طلا و وسایل خانه نوشتیم و امضا کردیم و اثر انگشت زدیم
ولی همسرم الان بصورت قانونی تقاضای مهریه و مابقی مسائلو کرده
ایا این توافقنامه الان اعتباری دارد؟
و بنده میتوانم از این توافقنامه ب نفع خود استفاده کنم؟
سلام، وقت بخیر
خیر توافقنامه به صورت دستی نوشته شده و ارزش و اعتباری ندارد.
سلام وقت بخیر اگر دختر خانوم دو دورات عقد قصد طلاق توافقی باهمسرش داشته باشد ایا هدایا وطلاهای اهدایی از جانب داماد به خانوم تعلق دارید یا باید برگردانده شود یا بین طرفین تقسیم میشود؟!
سلام، وقت بخیر
در صورتی که هدیه داده شده باشد، هدیه پس گرفته نمی شود.