دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان چیست؟

دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش بسیار زیاد قیمت خانه و ملک، دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان افزایش یافته است. این موضوع باعث شده تا بسیاری از مردم دوست داشته باشند تا با دعاوی پیش فروش ساختمان بیشتر آشنا شوند تا بتوانند کارهای خود را بدون برخورد با مشکلات ناشی از کمبود اطلاعات انجام دهند.

البته راه ساده‌تری نیز برای انجام این کار وجود دارد و آن هم استفاده از وکیل ملکی معتبر است. می‌توانید برای انجام بهتر کارهای ملکی خود از مشاوره رایگان با کارشناسان حقوقی دادسو ستفاده کنید. در این مطلب داریم تا در خصوص دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان نکاتی را بیان کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

دعاوی پیش فروش اپارتمان چیست؟

یکی از پیچیده ‌ترین مسائل حقوقی، پیش فروش آپارتمان و ساختمان است. دلیل این امر هم عدم وجود ساختمان در زمان بستن قرارداد است. این مورد در حقیقت یکی از مهم‌ ترین عوامل بروز دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان است. از زمانی که پیش فروش آپارتمان‌ها رایج شد، مشکلات ناشی از معاملات متفاوت هم به وجود آمد.

دعاوی پیش فروش آپارتمان هم به دلیل عدم انجام صحیح قرارداد توسط یکی از طرفین پیش می‌آید. خریداران با عدم پرداخت به موقع پول و سازندگان با عدم رعایت یک یا چند بند از قرارداد باعث این مشکل می‌شوند.

دعاوی پیش فروش اپارتمان چیست؟

قانون پیش فروش اپارتمان

در سال 1389 بود که قانون پیش فروش آپارتمان به تصویب رسید. این قانون شامل 25 ماده و 4 تبصره است. در این قانون آمده است که:

فروشنده موظف است تا واحد ساختمانی مورد معامله را تکمیل و احداث کند و ویژگی‌های مشخص و توافق شده را در آن پیاده سازی نماید. او باید در پایان کار این ملک را به خریدار رسمی که با او قرارداد پیش فروش تنظیم کرده است، تحویل دهد.

موارد مهم در قرارداد پیش فروش

برای اینکه از دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان جلوگیری شود، باید به برخی نکات توجه کرد. این نکات عبارتند از:

زمان تحویل آپارتمان

زمان تحویل آپارتمان را باید یکی از مهم ‌ترین و مشکل‌ سازترین مواردی دانست که باعث ایجاد دعاوی بسیاری شده است. سازندگان و کسانی که آپارتمان‌ها را پیش خرید می‌کنند باید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی قراردادی تنظیم کرده و در آن موعد تحویل آپارتمان و موعد انتقال قطعی سند را مشخص کنند. در صورتی که سازندگان نتوانند ساختمان را در موعد مقرر به خریداران تحویل دهند باید خسارت دیر کرد پرداخت کنند.

نحوه پرداخت وجه

نحوه پرداخت وجه یکی دیگر از موارد مهم در دعاوی پیش فروش ساختمان است. معمولاً در حدود 10 درصد ارزش آپارتمان را در زمان بستن قرارداد از خریدار دریافت می‌کنند و خریدار مابقی آن را به صورت اقساطی و بر اساس پیشرفت پروژه می‌پردازد. پس در هنگام بستن قرارداد پیش خرید حتماً به نحوه پرداخت وجه توجه داشته باشید.

متراژ آپارتمان

یکی دیگر از مواردی که باعث شده دعاوی پیش فروش ساختمان و آپارتمان بسیاری وجود داشته باشد، متراژ واحد و ساختمان است. گاهی مواقع متراژ آپارتمان پس از تکمیل با آنچه در ابتدا گفته شده متفاوت است. همین امر سبب می‌شود تا یکی از طرفین با مشکلاتی مواجه شود. باید بدانید در قانون برای این مورد ضوابطی تعیین شده است.

در صورتی که اختلاف متراژ کمتر از 5 متر باشد، طرفین قادر به اعتراض نیستند اما اگر این اختلاف بیشتر از 5 متر باشد، خریدار می‌تواند معامله را فسخ کند و یا برای پرداخت مبلغ متراژ بیشتر با سازنده به توافق برسد. همچنین در صورت فسخ قرارداد، سازنده باید به خریدار خسارت پرداخت کند.

نکات دیگر در خصوص ساختمان

برای این که از دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان جلوگیری کرد، باید به برخی نکات دیگر در قرارداد نیز توجه کرد. اولین نکته ‌ای که نباید فراموش کرد، دریافت پروانه ساختمان از سوی شهرداری و تنظیم شناسنامه فنی برای هر کدام از واحدهاست. در صورت عدم وجود این موارد، باید بیشتر در خصوص آن معامله دقت کرد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه پرونده های ملکی پاسخ داده شده است.

تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان و ساختمان

در قرارداد پیش خرید ساختمان باید برخی موارد به صورت دقیق مشخص شود. از مهم ‌ترین موارد و جزئیاتی که باید به آن‌ها توجه شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان و ساختمان
  • موقعیت مکانی ملک
  • تعداد طبقات
  • تعداد واحدها
  • متراژ واحد و تعداد اتاق
  • کاربری ملک
  • پارکینگ
  • انباری
  • نوع سیستم گرمایشی
  • نوع سیستم سرمایشی
  • نمای ملک در پایان پروژه
  • نوع مصالح مصرفی
  • مشخصات دکوراسیون داخلی واحد (کابینت، شیر آلات و موارد مشابه)
  • زمان پایان پروژه
  • زمان تحویل واحد

مزایای وکیل گرفتن در دعاوی پیش فروش آپارتمان

طبق آمار رسمی ارائه شده توسط مراجع قانونی، دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان، یکی از پیچیده‌ ترین و سخت ‌ترین دعاوی است. به همین دلیل باید در این خصوص دقت بیشتری داشت. پس پیشنهاد می‌کنیم که حتماً از مشاوره یک وکیل ملکی مناسب استفاده کنید تا با مشکلات کمتری در این خصوص مواجه شوید.

مراحل پیش فروش اپارتمان

برای اینکه بتوان ملکی را پیش فروش کرد، ابتدا باید آن را پیدا کرد. پس از آن موارد گفته شده را مورد بررسی قرار داد. پس از توافق میان سازنده و فروشنده لازم است به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند تا قرارداد را تنظیم کنند. موارد گفته شده را در هنگام تنظیم قرار داد فراموش نکنید. برای این که بتوانید کار پیش خرید یا پیش فروش آپارتمان را به درستی انجام دهید، می‌توانید از خدمات متفاوت و متنوع مجموعه دادسو اشاره کنید.

در این مرکز می‌توان به خدماتی نظیر مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره رایگان در واتس اپ و مشاوره تلفنی رایگان دریافت کرد. شما با استفاده از این روش‌ها می‌توانید نظر وکلای با تجربه این مجموعه را جویا شوید تا با مشکلات حقوقی متفاوت مواجه نشوید.

سوالات متداول

آیا قرارداد پیش فروش دستی اعتبار دارد؟

قرارداد پیش فروش حتماً باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد تا از اعتبار کافی برای مراجعه به مراجعه قانونی برخوردار باشد.

در قرار داد پیش فروش باید چه نکاتی ذکر شوند؟

مواردی مانند موقعیت ملک، تعداد طبقات، موقعیت طبقه و واحد، متراژ واحد، تعداد اتاق، کاربری ملک، پارکینگ، انباری، نوع سیستم گرمایشی و سرمایشی، نمای ملک، نوع مصالح مصرفی و زمان پایان پروژه باید ذکر شود. وجود این نکات باعث می‌شوند تا بسیاری از مشکلات به وجود نیایند.

باید به چه نکاتی در هنگام بستن قرارداد پیش فروش توجه کرد؟

مواردی مانند زمان تحویل، نحوه پرداخت و متراژ ملک از مهم‌ترین مسائلی هستند که باعث به وجود آمدن دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان می‌شوند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشت

4.6/5 - (81 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
2 پاسخ
  1. سلام من خانه کلنگی دارم میخواهم بدم مشارکت چند واحد بسازه لطفا راهنمایم کنید

  2. باعرض سلام وخسته نباشیدبنده یک پدرکه دارای دوفرزنددختر۲۰ساله ویک پسره ۱۶ساله هستم که به اجبارخانمم که اگرتوافق به طلاق توافقی نکنی خودم اقدام به طلاق میکنم من رامجبورکرده تااین کاررابکنم توجه داشته باشیدخواهشن که فقط وفقط به خاطراول معاف شدن پسرم ازسربازی ودوم زیرپوشش کمیته رفتن به خاطرجهیزیه دخترم یعنی سوری ازهم جداشویم بعدصیغه کنیم،

    که باتلاق خودش دوفرزندراجلوکردوبانقشه همسرم که من ساده بودم طلاق گرفتیم وبعدخودرابه بی آبرویی زدوجلوهمسایه هاهم بهم تهمت زدوهم ازخانه خودم که درفقط بنگاه به نامش کرده بودم بیرون کرده بنده بعدازبیست وپنج سال زجروبدبختی یک خانه ویک زندگی راحت داشتم مرابیرون کرده،نمی‌دانم چکارکنم آیااین انسانیت است بنده عاجزانه خواهش میکنم راهنماییم کنید.چون مامشکلی نداشتیم فقط ازیکرنگی من سواستفاده شده آیابعداز۲۵سالمردنبایدبه همسرش اطمینان کندآیاانسانیت مرده کمکم کنیدخواهشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *