زن و شوهر موقع نکاح وظایف خودشان در قبال یکدیگر را میپذیرند و با قبول موارد قانونی وارد زندگی مشترک میشوند. یکی از نکاتی که زوجین طبق قانون موظف به انجام آن هستند، تمکین زن از مرد و پرداخت نفقه توسط زوج جهت تأمین هزینههای جاری زندگی زوجه است. اگر زن و مرد با هم برای جدایی به سازش نرسیده باشند، احتمال دارد که یکی از آنها کارهای خاصی مانند عوض کردن قفل درب منزل را جهت آزار دادن دیگری انجام دهد.
در این مطلب دادسو شرایط و حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر را بررسی کردهایم. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره تمکین و عدم تمکین یا انواع طلاق دارید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
تمکین در برابر شوهر
طبق قانون مدنی، زن موظف است که از همسرش تمکین خاص و عام داشته باشد. تمکین عام به معنی پذیرش ریاست شوهر در کلیه امور زندگی خانوادگی و کسب اجازه از او برای خروج از منزل و… است. تمکین خاص نیز به معنی برقراری رابطه زناشویی متعارف بین زوجین خواهد بود.
اگر مرد قصد داشته باشد که با اثبات عدم تمکین زن از پرداخت نفقه او خودداری کند، احتمال تعویض قفل درب توسط شوهر برای فریب دادن مراجع قانونی وجود خواهد داشت. چون در شرایطی که زن موقع زندگی با همسرش دچار عسر و حرج شود، یا اینکه مرد مانع از ورود همسرش به منزل و ادامه زندگی مشترک شده باشد، مرد همچنان موظف است که نفقه همسرش را پرداخت کند و نمیتواند زن را ناشزه بداند.
تعویض قفل درب منزل توسط شوهر
بر اساس قانون مدنی، اقامتگاه یا محل زندگی زن همان محل زندگی همسرش است و زوجه موظف است که در منزلی که همسرش فراهم کرده و در کنار او زندگی کند. اگر مرد با تعویض قفل منزل اجازه ورود را به همسرش ندهد، زن میتواند صورتجلسه پلیس عدم تمکین را تنظیم کرده و ناشزه نبودن خودش را ثابت کند؛ بنابراین مرد نمیتواند با عوض کردن قفل منزل وظیفه پرداخت نفقه را از خودش ساقط کند.
در این شرایط، زوجه با آماده کردن استشهادیه و تنظیم صورتجلسه کلانتری میتواند تعویض قفل منزل توسط همسرش را در مراجع قضایی ثابت کرده و خودش را از محکومیت عدم تمکین مبرا کند.
اگر مرد قفل درب را تعویض کرده باشد، زوجه به هیچ عنوان نباید درب را بشکند. بلکه لازم است زن شواهد و مدارک ترک نفاق را آماده کرده و به دادگاه ارائه کند.
حکم تعویض قفل در منزل توسط شوهر
اگر مرد قفل منزل را تعویض کرده است، زن باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و شکوائیه تحت ترک انفاق علیه مرد را تنظیم کند. همچنین، باید زوجه باید دلایل و ادله خودش مانند صورتجلسه کلانتری و استشهادیه محلی را آماده کرده و ضمیمه دادخواست کند. در صورتی که تعویض قفل درب توسط مرد ثابت شود، دادگاه حکم نهایی را برای زوج صادر خواهد کرد.
با توجه به اینکه تهیه مسکن برای زوجه از مصادیق نفقه است، تعویض قفل منزل توسط مرد محکومیت زوج به مجازات ترک انفاق را به همراه خواهد داشت. مجازات ترک نفاق حبس است و میزان آن توسط دادگاه مشخص خواهد شد.
سخن پایانی
مرد موظف است که عنوان سرپرست خانواده سرپناه مناسبی را برای همسر و فرزندانش آماده کند. در صورتی که زوجین قصد جدایی داشته باشند، مرد همچنان تا پایان عده به زن اجازه سکونت در منزل مشترکشان را بدهد. در صورتی که زوج با هدف آزار دادن همسرش و اثبات عدم تمکین او اقدام به تعویض قفل درب کرده باشد، دادگاه برابر با قانون با او برخورد خواهد کرد.
جهت انجام پروندههای اثبات تمکین یا عدم تمکین و سریعتر به نتیجه رساندن پروندههای طلاق توافقی و یک طرفه با مشاورین متخصص موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سؤالات متداول
اگر مرد زن را از خانه بیرون کند حکم آن چیست؟
در این شرایط زن میتواند دادخواست عسر و حرج به جرم ترک انفاق توسط زوج را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد.
نفقه زن چقدر است؟
میزان نفقه زوجه با توجه به عرف و شأن زن مانند موقعیت اجتماعی و خانوادگی زوجه مشخص میشود.
مجازات جرم ترک انفاق در قانون جدید چیست؟
مطابق ماده 53 قانون حمایت خانواده، اگر فردی با وجود داشتن توانایی مالی، نفقه همسرش را در صورت تمکین نپردازد، یا از پرداخت نفقه سایر اشخاص واجب النفقه خودداری کند، فرد به حبس تعزیری درجه 6 یعنی از 6 ماه الی 2 سال حبس محکوم خواهد شد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.