مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد چیست؟

برای بسیاری از آقایانی که قصد طلاق دارند این سوال مطرح می‌شود که برای طلاق از طرف زوج چه مدارکی باید به دادگاه ارائه شود؟ برای بسیاری این سؤال پیش می‌آید که با وجود این که مرد در هر زمانی می‌تواند همسر خود را طلاق دهد، آیا باید اسناد و مدارک مشخصی به دادگاه خانواده تحویل دهد؟

با توجه به سؤالاتی از این قبیل، باید به این موضوع اشاره کنیم که دادگاه خانواده درخواست طلاق از طرف مرد را در صورتی بررسی می‌کند که مرد شرایط لازم را داشته باشد. علاوه بر این، الزامی است که مرد مدارکی به دادگاه بدهد که به واسطه آن حق و حقوق زن مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و حتی حق حضانت فرزندان مورد حفاظت قرار گیرند.

بنابراین در این مقاله از مؤسسه حقوقی دادسو، شما را با مدارک لازم برای طلاق از مرد آشنا خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات کامل و دریافت پاسخ سایر سؤال‌های خود، می‌توانید از مشاوره واتساپی رایگان دادسو بهره‌مند شوید.

درخواست طلاق از طرف مرد چگونه است؟

به علت بروز اختلاف و ناسازگاری زن و مرد، شاهد افزایش آمار طلاق بوده ایم. با توجه به قانون طلاق در ایران، حق طلاق با مرد بوده و مردان این حق را دارند که بدون نیاز به کسب رضایت زن، درخواست طلاق یک طرفه را به دادگاه خانواده ارائه دهند. البته مرد باید عاقل، بالغ، قاصد و مختار باشد. با وجود این شروط می‌تواند درخواست خود را با مراجعه به دفتر خدمات قضایی به ثبت برساند. آقا باید دلایل و مستندات لازم را به دادگاه ارائه دهد. پس از اینکه بررسی اسناد و مدارک انجام شد، زوجین به دادگاه دعوت می‌شوند و بعد از جلسات دادرسی، حکم نهایی ابلاغ می‌شود.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

اکنون نوبت به آن رسیده که به موضوع اصلی بحث بپردازیم و مدارک مورد برای طلاق از طرف مرد نیاز را مورد بررسی قرار دهیم. با وجود اینکه حق طلاق با مردان است، باید مدارکی به دادگاه ارائه شود که به واسطه آن حق و حقوق زن هنگام طلاق مورد بررسی قرار گیرند.

در واقع مرد با پرداخت کامل حق و حقوقی که به زن تعلق دارد، به طور قانونی می‌تواند زن را طلاق دهد. مرد می‌تواند با همراه داشتن گواهی عدم سازش و تأییدیه حقوق مالی زن بعد از طلاق، ثبت طلاق در دفترخانه را انجام دهد.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد، تا حدودی شبیه مدارکی است که زن باید برای ثبت درخواست طلاق از طرف خانم ارائه دهد. مرد باید کارت ملی، شناسنامه و عقدنامه یا رونوشت آن را برای ثبت درخواست در دفتر خدمات قضایی ارائه دهد. این مدارک، جزء مهم ترین مدارک برای ثبت دادخواست طلاق به حساب می‌آیند.

مرد می‌تواند انجام تمام مراحل طلاق از طرف زوج را بر عهده وکیل منتخب خود بگذارد. در این شرایط باید وکالتنامه وکیل نیز به مدارک ضمیمه شود. این در حالی است که اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد، باید زوجین حتماً در جلسات مشاوره شرکت کنند و نتیجه آن را به دادگاه ارائه نمایند.

علاوه بر این، اگر زن ادعا کند که دوشیزه است، باید گواهی پزشکی قانونی که عدم بارداری زن را تأیید یا رد می‌کند، به سایر مدارک پیوست شود. این در حالی است که با توجه به اینکه مرد باید حق و حقوق مالی زن را پرداخت کند، باید اسنادی مربوط به پرداخت حقوق مالی زن، به دادگاه تحویل دهد.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

اسناد مربوط به حق و حقوق مالی زن

مرد چنانچه قصد جدایی از همسر خود را داشته باشد، باید حقوق مالی زن را به طور کامل پرداخت کند. اسنادی که مرد به دادگاه ارائه می‌دهد، باید حاکی از پرداخت این حقوق باشند. اما این حقوق کدام موارد هستند؟ حقوق مالی زن شامل مهریه است که به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه پرداخت می‌شود.

اگر پرداخت به صورت عندالاسطاعه باشد، دادگاه با توجه به تمکن مالی مرد، آن را قسط بندی می‌کند. البته نباید فراموش کرد که اگر زن درگیر روابط نامشروع بوده یا از انجام امور زناشویی خودداری کرده باشد، باز هم پرداخت مهریه او واجب است.

یکی دیگر از حقوق زن در خانواده، نفقه است که باید تا پایان عده به صورت ماهانه پرداخت شود. برای کسب اطلاعات بیش تر پیشنهاد می‌کنیم مقاله نفقه بعد از طلاق را مطالعه کنید.

جمع بندی

با توجه به آنچه گفته شد، اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد، باید اسناد و مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی، رسید پرداخت حقوق مالی زن و وکالتنامه (در صورت داشتن وکیل) را به دادگاه تحویل دهد.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد در این مقاله را به شما توضیح دادیم. در صورتی که همچنان به مشاوره در این زمینه احتیاج دارید می توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

چه مدارکی برای ثبت درخواست طلاق از طرف مرد در دادگاه الزامی است؟

شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه یا رونوشت آن و رسید پرداخت حق و حقوق مالی زن باید به دادگاه ارائه شود.

حقوق مالی زن شامل چه مواردی است؟

مهریه، نفقه، اجرت المثل و تنصیف دارایی مرد جزء حقوق مالی زن به حساب می‌آیند.

4.4/5 - (8 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

2 پاسخ

  1. قصد طلاق یکطرفه دارم دو واحد آپارتمان بنام همسرم است و فاقد منزل بجز خانه ارثیه پدری دارایی و پول نقد ندارم بازنشسته هستم چه چیزی باید پرداخت کنم مایل به دریافت مدال منقولی نیستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *