طلاق دادن زن بدون دلیل

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» با توجه به این ماده از قانون مدنی کشور، ارائه دلیل از طرف مرد برای درخواست طلاق به دادگاه خانواده بیان نشده است. بنابراین مرد می‌تواند از همسر خود بدون نیاز به اثبات دلیلی به دادگاه خانواده برای طلاق، جدا شود.

اما بر اساس قانون حمایت از خانواده طلاق از طرف مرد نیز دارای شرایطی است که در این مقاله از مجله حقوقی دادسو به بررسی طلاق دادن زن بدون دلیل، مراحل طلاق از طرف مرد و معایب طلاق از طرف مرد می‌پردازیم. با ما تا انتهای مطلب همراه بوده و در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه از طریق واتس اپ با مشاوران حقوقی و وکلای مؤسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل چیست؟

با توجه به آنچه در مقدمه بیان کردیم، مرد بر اساس قانون مدنی می‌تواند بدون اثبات دلیلی درخواست طلاق همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

لازم به ذکر است که اگرچه مرد نیازی به ارائه دلیل برای جدایی از همسر خود ندارد اما باید معایب طلاق از طرف مرد را نیز بپذیرد. به این منظور که مرد قبل از اینکه درخواست طلاق همسر خود را به دادگاه خانواده تقدیم نماید، باید بر طبق قانون حمایت از خانواده به یک سری شرایط طلاق از طرف مرد عمل کند.

پرداخت مهریه

یکی از مهم ترین شرایط طلاق از طرف مرد که باید قبل از طلاق همسر خود به آن عمل کند، پرداخت مهریه زن است. مهریه حق قانونی زن بوده و مرد قبل از طلاق موظف به پرداخت کامل مهریه به همسر خود است.

در برخی موارد نیز مرد می‌تواند بدون پرداخت مهریه، همسر خود را طلاق دهد که این موارد عبارتند از:

  • در شرایطی که مرد توان پرداخت مهریه زن را به صورت کامل ندارد، می‌تواند برای پرداخت مهریه به دادگاه خانواده درخواست تقسیط یا اعسار دهد، در صورتی که عدم توانایی مالی مرد در دادگاه ثابت شود، مرد می‌تواند مهریه همسر خود را بعد از ثبت طلاق به صورت اقساط پرداخت نماید.
  • اگر زن و مردی برای مواردی نظیر مهریه، نفقه، حضانت فرزند، اجرت المثل و نحله با یکدیگر به توافق برسند و مرد رضایت همسر خود را برای نحوه پرداخت این حق و حقوق به دست آورد، با طلاق توافقی می‌توانند از یکدیگر جدا شوند.
تفاوت طلاق دادن زن بدون دلیل یا با دلیل

نفقه

پرداخت نفقه زن نیز یکی دیگر از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل است. اگر مردی خواهان طلاق دادن زن بدون دلیل باشد، باید نفقه همسر خود را پرداخت نماید. میزان نفقه را دادگاه خانواده بر طبق شئونات اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می‌کند.

مرد نیز موظف به پرداخت آن مبلغ به همسر خود است. بنابراین زن بعد از طلاق باید سه ماه عده طلاق را نگه دارد و مرد در این مدت از طلاق که از نوع طلاق رجعی است، موظف به پرداخت نفقه زن خواهد بود.

اجرت المثل

یکی دیگر از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل، پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت به زن محسوب می‌شود. بنابراین مرد اگر خواهان طلاق و جدایی از همسر خود باشد، باید اجرت المثل ایام زوجیت زن را به او پرداخت کند.

بر اساس ماده ۳۳۶ قانون مدنی «چنانچه زن به دستور شوهر خود، کارهایی را که شرعاً انجام آن‌ها بر عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار دستمزدی باشد، به قصد عدم تبرع (رایگان نبودن) انجام داده باشد، در صورتی که این امر برای دادگاه خانواده محرز باشد، دادگاه برای کارهای انجام شده توسط زن، اجرت المثل ایام زوجیت را تعیین می‌نماید و مرد را به پرداخت آن محکوم می‌کند.»

نحله

پرداخت نحله به زن نیز از دیگر شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل بوده که مرد خواهان طلاق باید به آن عمل کند. توجه داشته باشید که نحله زمانی به زن تعلق می‌گیرد که درخواست طلاق از طرف مرد باشد. مرد برای طلاق دلیل قانونی و محکمه پسندی نظیر عدم تمکین زن و سوء رفتار زن نداشته باشد. همچنین اجرت المثل به زن تعلق نگرفته باشد، در این صورت نحله به زن تعلق می‌گیرد.

یکی دیگر از معایب طلاق از طرف مرد، پرداخت نصف دارایی مرد به زن محسوب می‌شود. این شرط یکی از شروط ضمن عقد نکاح بوده که مرد با آن موافقت کرده است. بنابراین در طلاق از طرف مرد یا طلاق به درخواست زن که زن دلایل محکمه پسندی برای طلاق به دادگاه ارائه دهد، باید به زن پرداخت شود.

با توجه موارد ذکر شده، مرد باید قبل از ارائه درخواست طلاق به دادگاه خانواده، حق و حقوق مالی زن نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و شرط تنصیف دارایی را به او پرداخت کند. با عدم پرداخت حق و حقوق زن، دادگاه خانواده حکم طلاق را صادر نمی‌کند.

بنابراین اگر مرد حقوق مالی زن را بپردازد، مانعی برای طلاق دادن همسر خود ندارد، حتی اگر زن به طلاق اعتراض کند یا راضی به طلاق نباشد، اعتراض و عدم رضایت او تأثیری در اجرای حکم طلاق از طرف دادگاه خانواده نخواهد داشت.

تفاوت طلاق دادن زن بدون دلیل یا با دلیل چیست؟

اگر مرد بدون دلیل محکمه پسند و قانونی نظیر عدم تمکین، بخواهد زن خود را طلاق دهد، باید تمام حق و حقوق زن نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل و غیره را به او پرداخت کند تا دادگاه خانواده حکم طلاق را صادر کند.

اما اگر مرد با اثبات دلایل محکمه پسند، درخواست طلاق همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد، مرد از نظر قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی تنها باید مهریه همسر خود را پرداخت نماید و نیازی به پرداخت حقوق دیگر زن نظیر نفقه، اجرت المثل، نحله و شرط تنصیف دارایی ندارد.

درخواست طلاق از طرف مرد بدون دلیل یا با دلیل جزئیات و پیچیدگی‌های قانونی فراوانی دارد. بنابراین با تیم حرفه ای و با تجربه دادسو همراه بوده و توسط وکیل طلاق، مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد را فراهم و مراحل طلاق را راحت تر، بدون تنش و استرس انجام دهید.

سوالات متداول

شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل چیست؟

مردی که خواهان طلاق همسر خود است باید بر اساس قانون حمایت از خانواده تمام حقوق مالی زن را پرداخت نماید.

آیا اعتراض زن در درخواست طلاق از طرف مرد مؤثر خواهد بود؟

خیر، بر طبق قانون مدنی و موازین اسلامی کشور حق طلاق با مرد بوده و عدم رضایت زن برای طلاق یا اعتراض او نسبت به طلاق تأثیر نخواهد داشت.

4.7/5 - (4 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *