زن بعد از طلاق کی می‌تواند ازدواج کند؟

زن بعد از طلاق کی می‌تواند ازدواج کند؟ کسانی که در اثر حوادث مختلف همسرشان را از دست داده‌اند، یا خانم‌هایی که به خاطر اختلاف، اعتیاد و… از همسرشان جدا شده‌اند با این سؤال مواجه می‌شوند. چون هر فردی در طول زندگی ممکن است نیاز به یک همراه داشته باشد؛ و ازدواج یکی از بهترین گزینه‌ها برای داشتن یک همراه همیشگی و واقعی است.

برای ازدواج مجدد زن لازم است که شرایط فرزند داشتن یا نداشتن زوجه، باکره بودن یا نبودن زن و… بررسی شود. سپس طبق شرایطی که توسط قانون برای عده طلاق و ازدواج مجدد زن تعیین شده، زوجه می‌تواند مجدداً با همسر سابقش یا فرد دیگری ازدواج کند.

در این مطلب از دادسو نکاتی که باید در این رابطه بدانید را به طور کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری درباره طلاق از طرف زن و… دارید، از طریق واتساپ با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق

آیا ازدواج مجدد بعد از طلاق شرایط خاصی دارد؟ زوج‌هایی که به تازگی جدا شده‌اند، یا افرادی که چند سال از طلاقشان گذشته و مجدداً می‌خواهند وارد زندگی مشترک شود با این سؤال مواجه هستند. چون در ازدواج اول شرایط خاصی برای ازدواج زوجین مخصوصاً زوجه وجود دارد؛ و اغلب افراد نمی‌دانند این موانع پس از طلاق همچنان پابرجا هستند یا خیر.

در این بخش شرایطی که برای ازدواج مجدد زوجین وجود دارد را جهت کسب اطلاعات کافی در این زمینه ارائه کرده‌ایم.

  • اهلیت قانونی زوجین یعنی بالغ و رشید و عاقل بودن آن‌ها
  • رضایت طرفین برای عقد و ازدواج و عدم وجود اکراه یا اجبار در این زمینه
  • نداشتن موانع نکاح مانند تمام شدن عده زوجه بعد از طلاق، کافر نبودن زوجین، نداشتن شوهر برای زوجه و عدم وجود رابطه خویشاوندی درجه یک یا قرابت بین زن و مرد
  • دارا بودن اذن پدر یا جد پدری یا دریافت نامه از دادگاه برای نکاح مجدد در صورت باکره بودن زوجه

مدت زمان ازدواج مجدد بعد از طلاق

وقتی مراحل طلاق به پایان رسید و زن و مرد از هم جدا شدند، چقدر زمان نیاز است که زوج یا زوجه بتوانند با فرد جدیدی وارد زندگی مشترک شوند؟

به طور کلی،  مرد برای شروع زندگی مشترک باید آمادگی ذهنی داشته باشد؛ و محدودیت قانونی برای او وجود نخواهد داشت. اما زن باید تا پایان مدت عده صبر کند.

مدتی که برای عده زن در نظر گرفته شده برای با سه طهر یا حدود 100 روز است؛ یعنی زن باید سه بار عادت ماهانه را تجربه کرده و پاک شود. البته در صورتی که زن و مرد رابطه زناشویی نداشته باشند و زوجه باکره باشد، یا اینکه زن یائسه باشد و از همسرش جدا شود، منعی برای ازدواج مجدد زوجه وجود ندارد و نیازی به نگه داشتن عده توسط زن نیست.

ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر

برای ازدواج مجدد با همسرش باید ابتدا در عده بودن یا نبودن زن مشخص شود. اگر طلاق رجعی باشد، مرد می‌تواند در طول مدت عده طلاق رجعی به همسرش رجوع کند. سپس زوجین یک ماه فرصت دارند تا این موضوع را به مراجع قانونی اطلاع دهند. در این شرایط نیازی به جاری شدن دوباره صیغه عقد و تعیین مهریه نخواهد بود.

اما در صورتی که مدت عده تمام شده باشد، یا طلاق بین زوجین از نوع طلاق بائن باشد و عده طلاق بائن نیز به پایان رسیده باشد، باید زن و مرد برای ازدواج مجدد کلیه مراحل ازدواج را از ابتدا انجام دهند؛ یعنی باید دوباره مهریه مشخص شود و زوجین برای جاری شدن صیغه عقد به همراه دو شاهد عاقل و بالغ به محضر مراجعه کنند.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

ازدواج مجدد بعد از طلاق با فرد جدید

برای ازدواج با فرد جدید توسط مرد، لازم است که زوج به همراه زوجه به دفتر ازدواج مراجعه کرده و ضمن رعایت شروط ضمن عقد و توافقات انجام شده، بین آن‌ها صیغه عقد جاری شود. وجود شروط ازدواج بعد از طلاق که در قسمت فوق ذکر شده برای ازدواج مجدد مرد نیز الزامی است.

اما برای زوجه شرایط متفاوتی وجود دارد. زن باید عده‌اش بعد از جدایی یا فوت شوهر تمام شده باشد، در صورت باکره بودن اذن پدر یا جدی پدری یا دادگاه را داشته باشد؛ و سپس با رعایت شروط ذکر شده برای ازدواج مجدد وارد رابطه زناشویی جدید شود.

برای ازدواج با فرد جدید بعد از طلاق، لازم است که مهریه زوجه مشخص باشد، همچنین حضور دو شاهد مرد یا یک مرد و دو زن برای جاری شدن صیغه عقد و تأیید پذیرش آن از سوی زوجین ضروری است.

مهریه زن در ازدواج مجدد بعد از طلاق

مهریه زن در ازدواج مجدد مانند ازدواج اول زوجین مطابق توافقات زن و مرد تعیین می‌شود. در واقع زن هیچ منعی برای تعیین مهریه برای ازدواج دومش ندارد؛ و زوجین می‌توانند با مهریه‌ای که بین آن‌ها توافق شده ازدواج کنند.

در این زمان مانند ازدواج اول؛ زوجین می‌توانند نوع مهریه یا عندالمطالبه یا عندالستطاعه بودن آن را مشخص کنند. سپس نکاح بین آن‌ها جاری شود.

ازدواج مجدد بعد از طلاق با داشتن فرزند

وجود فرزند منعی برای ازدواج زن و مرد نیست؛ و زوجین می‌توانند در صورت جدایی حتی با وجود داشتن فرزند با فرد دیگری ازدواج کنند.

البته در صورتی که ازدواج مجدد مادر به عنوان یکی از شرایط سلب حضانت در نظر گرفته شده باشد؛ باید زوجه قانون‌گذار را متقاعد کند که ازدواج او به مصلحت کودک است؛ و فرزند او از ازدواج اولش مشکلی با مادر و همسر مادرش نخواهد داشت.

در واقع مادر باید نشان دهد که کودک پس از ازدواج مجدد او همچنان می‌تواند در آرامش زندگی کند و مشکلی برایش وجود نخواهد داشت.

ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر

شرایط صیغه شدن زن بعد از طلاق

برای جاری شدن صیغه یا نکاح موقت بعد از طلاق، لازم است که عده زن به پایان رسیده باشد؛ و زوجین اهلیت و صلاحیت لازم را برای نکاح موقت داشته باشند. در صورت برقراری این شروط، زن بعد از جدایی منعی برای صیغه موقت با فرد دیگری نخواهد داشت.

زمان مناسب برای ازدواج مجدد بعد از طلاق

طبق قانون بعد از سه طهر یا تمام شدن عده زن می‌تواند با فرد جدیدی وارد زندگی مشترک شود؛ اما طبق نظر روانشناسان، با توجه به فراز و نشیب‌هایی که زوج‌های در آستانه طلاق تجربه کرده‌اند، بهتر است که زن و مرد حداقل 6 ماه برای شروع زندگی مشترک جدید صبر کنند.

در این بازه زمانی خشم و نفرت و غم و ناراحتی‌هایی که زوجین داشته‌اند کمرنگ می‌شود؛ و تصمیم‌گیری‌های آن‌ها عاقلانه و خالی از تعصب خواهد بود.

سخن پایانی

طلاق پایان راه زندگی زن و مرد نیست؛ و هر کدام از آن‌ها می‌توانند از این تجربه برای ساختن یک زندگی جدید استفاده کنند. همان‌طور که مرد می‌تواند بعد از جدایی مجدداً وارد زندگی مشترک شود، زن نیز امکان ازدواج دوباره بعد از طلاق را خواهد داشت.

شرایطی که برای ازدواج زن با همسر جدیدش بعد از طلاق توافقی یا طلاق بائن در نظر گرفته شده در این مقاله بررسی شده. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه می‌توانید با وکلای حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

آیا زن بعد از طلاق می‌تواند صیغه شود؟

اگر شرایط ازدواج مجدد برقرار باشد و مدت عده تمام شده باشد، زن محدودیتی برای نکاح دائم یا موقت نخواهد داشت.

ازدواج مجدد بعد از طلاق خلع چگونه است؟

اگر زن از مال بخشیده شده در طلاق خلع رجوع کرده باشد، همسرش نیز می‌تواند از طلاق رجوع کند و مجدداً وارد زندگی مشترک شوند.

ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر سابق ممکن است؟

در طلاق رجعی زن و مرد بدن جاری شدن صیغه عقد در مدت عده می‌توانند به زندگی مشترک برگردند؛ اما در صورت بائن بودن طلاق باید زوجین مجدداً برای عقد و تعیین مهریه و… اقدام کنند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.4/5 - (22 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
15 پاسخ
  1. سلام زنم از من طلاق گرفت بین یک هفته دوباره رجوع کرده وخود بنده برای بازگشت ایشون تلاش کردم ولی از بازگشت به خانه خود منکر از رجوع شده از ترس خانواده خود وحیله خود ؟

  2. سلام طلاق من نوعش رجعی بود الان چند وقته دیگه عده تموم میشه میتونم دوباره ازدواج کنم.
    بعداینکه میگن تو نوع طلاق رجعی دو مرحله هست یعنی چی ؟یعنی نمیشع ازدواج دوباره کرد؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بعد از تمام شدن عده می توانید مجدد ازدواج کنید.

  3. با سلام وخسته نباشید
    وقتی خانومی حق طلاق داشته باشد وبعد از این که طلاق گرفته ومهریه بگیر باشد بعده چه مدتی می تواند وارد رابطه شود
    یا باید بعد از این که مهریه شوهر قبلی تمام کمال پرداخت شد اون موقع می تواند وارد رابطه شود

    1. سلام، وقت بخیر
      ارتباطی به مهریه ندارد، دوران عده بعد از طلاق به مدت ۳ ماه و ۱۰ روز باید بگذرد.

  4. سلام عرض ادب و احترام خدمت شما سروران گرامی…..
    اگر شخصی با زنی مطلقه دارای یک فرزند از همسر قبلیش که فوت کرده است ازدواج کرده باشد و حال رازی به نگه داشتن آن فرزند نباشد وهیچ تعهدی نسبت به آن فرزند زن نداشته باشد ،تکلیف این فرزند چیست.
    لطفاً راهنمایی بفرمایید متشکرم

    1. سلام، وقت بخیر
      باید به طور دقیق بررسی شود لطفا تماس بگیرید.

  5. سلام
    من با یک خانمی آشنا شدم و خودم طلاق گرفته هستم این خانم سه روز طلاق گرفته و مدت یک سال که تو دادگاه می‌رفت و مهره و همه چی بخشیده که حق طلاق بهش دادن حالا من میتونم بعد طلاق که سه روز گذشت من با ایشون ازدواج کنم ممنون جواب بدید

    1. سلام، وقت بخیر
      ایشان باید عده را بگذرانند.

      1. سلام من برج هشت امسال طلاق گرفتم وسه پاکی رو گذروندم حالا میتونم ازدواج مجدد کنم

        1. سلام، وقت بخیر
          بعد از گذراندن عده بله می توانید ازدواج کنید.

  6. سلام من مدت ۱۲ سال است ازدواج کردم اماازدواجم راثبت نکردم حالاکه مشگل خوردم ومیخوام جدابشوم .لطفاراهنماییم کنید؟

    1. سلام، وقت بخیر
      با توحه به عدم ثبت اطدوا شما نیازی به طلاق ندارید.

  7. من به مدت ۳سال ونیم اس که از شوهرم جدای جدا هستم و اصلا او را ندیدم آیا باید بعد طلاق عده را رعایت کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *