خانه / ملکی / وکیل سرقفلی

وکیل سرقفلی

وکیل سرقفلی

هنگامی که صاحب کسب و کاری ملکی را برای تجارت خود اجاره می‌کند، حقی معنوی را برای تمدید اجاره نامه و ادامه دادن کسب و کار خود به دست می‌آورد. این حق که به اسم سرقفلی شناخته می‌شود، دارایی نامشهودی است که اگر از سوی صاحب ملک نادیده گرفته شود و به زیان مالک سرقفلی خواهد بود.

به همین دلیل وکیل سرقفلی می‌تواند تاجر را در حفاظت از اعتبار کسب و کارش کمک کند. در این مطلب به توضیح سرقفلی و تفاوت آن با حق کسب و پیشه می‌پردازیم و ضرورت داشتن وکیلی مجرب را ذکر خواهیم کرد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره تلفنی رایگان مؤسسه حقوقی دادسو بهره مند شوید.

سرقفلی چیست؟

در سال 1356 قانون روابط موجر و مستأجر تنظیم شد که از سوی عرف پذیرفته شده و مورد تأیید شرع قرار گرفت. پس از آن قانونی تصویب گردید که به اسم «حق کسب و پیشه» شناخته شد. اما در سال 1376 تغییراتی کرد و اکنون با این توضیح قابل تعریف است. حق سرقفلی، حقی معنوی است که به صاحب کسب و کار و برای حمایت او داده می‌شود.

به واسطه این حق که قابل انتقال به وراث است، بهره مندی از تمام منافع ملک تجاری در حدود اختیارات مالک سرقفلی قرار دارد.

علاوه بر این، چنانچه تاریخ قرارداد اجاره ملک تجاری به پایان برسد، صاحب کسب و کار که مالک سرقفلی است، در تمدید این قرارداد نسبت به سایر افرادی که متقاضی اجاره آن ملک هستند، در اولویت قرار دارد. چنانچه مالک بر خلاف مفاد قرارداد اجاره ملک اقدام کند، مستأجر می‌تواند با راهنمایی وکیل سرقفلی از حق خود دفاع نماید.

انواع سرقفلی

اگرچه حق سرقفلی، معنوی بوده و از سوی مالک اصلی به مستأجر داده می‌شود، اما دو نوع حقیقی و مجازی دارد. در نوع حقیقی، حق سرقفلی به نوع کسب و کار وابسته نیست. بلکه به امکانات و ویژگی‌های محل راه اندازی کسب و کار بستگی دارد.

محل ملک، نوع، مساحت و سایر ویژگی‌هایی که در ملک وجود دارند، میزان حق سرقفلی واقعی را تعیین می‌کنند. نوع دیگر سرقفلی نیز مجازی است و به میزان شهرت و موفقیت تجاری صاحب کسب و کار بستگی دارد. بسیاری این نوع سرقفلی را با حق کسب و پیشه مشابه می‌پندارند. در حالی که با همدیگر فرق دارند.

انواع سرقفلی

حدود اختیارات مالک سرقفلی برای وارثان

همانطور که اشاره کردیم، حق سرقفلی نوعی حق مالی به حساب می‌آید. به همین دلیل بعد از فوت طی انحصار وراثت سرقفلی به وارثان مالک سرقفلی منتقل خواهد شد. وکیل سرقفلی در این شرایط به انحصار وراثت سرقفلی کمک خواهد کرد. به این ترتیب بعد از کسر 3 تا 12 درصد ارزش معاملاتی حق سرقفلی، به عنوان مالیات ارث سرقفلی، تمام اختیارات مالک سرقفلی به وارثان او منتقل خواهد شد.

حق کسب و پیشه به چه معناست؟

پیش از این گفتیم قانونی در سال 1356 تصویب شد، برای این منظور که به مستأجران حقی معنوی تعلق گیرد. این حق که در حمایت از مستأجران و رونق کسب و کار آنها بود، تا سال 1376، مدت زمان نامحدودی داشت و به صورت نامحدود تمدید می‌شد.

طی آن مالک ملک تجاری حقی برای تحویل گرفتن ملک خود پس از پایان قرارداد اجاره نداشت. به این حق، حق کسب و پیشه یا تجارت می‌گفتند. اما در سال 1376 تغییراتی روی آن صورت گرفت که به حق سرقفلی نام گرفت.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه پرونده های ملکی پاسخ داده شده است.

تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه

هنگامی که تغییراتی در حق کسب و پیشه شکل گرفت، حق سرقفلی روی کار آمد. در این حق محدودیت‌هایی برای مالک سرقفلی تعیین می‌شد. بر خلاف حق کسب و پیشه که استفاده از ملک تجاری اجاره ای محدودیتی وجود نداشت و مالک نمی‌توانست ملک را تخلیه کند و یا به فرد دیگری اجاره دهد. مگر آن که مستأجر حاضر در ملک، آن مکان را به دلخواه خود تحویل مالک اصلی دهد.

در حقیقت از 1376، مستأجر در صورتی مالک سرقفلی می‌شد که با توافق میان صاحب ملک و مستأجر، مفاد مربوط به سرقفلی در قرارداد اجاره ذکر می‌گردید. در این حالت مستأجر مبلغی را به مالک ملک تجاری می‌دهد تا این حق را به دست آورد. این نکته هم بر خلاف حق کسب و پیشه است که به صورت تدریجی و در اثر فعالیت صاحب کسب و کار در ملک تجاری به وجود می‌آید.

مهم ترین تفاوت‌های میان سرقفلی و حق کسب و پیشه

اگر بخواهیم تفاوت سرقفلی را با حق کسب و پیشه بیان کنیم، می‌توانیم موارد زیر را توضیح دهیم.

  • حق کسب و پیشه مخصوص مستأجر است و تنها با سندی رسمی انتقال می‌یابد. اما حق سرقفلی با قراردادی عادی نیز منتقل می‌شود.
  • سرقفلی حقی است که به محل کسب تعلق می‌گیرد. اما حق کسب و پیشه متعلق به کاسب خواهد بود.
  • حق سرقفلی بدون توجه به فعال بودن کسب و کار و وجود کاسب ثابت است. اما حق کسب و پیشه به وجود کاسب وابسته خواهد بود.
  • مبلغ حق کسب و پیشه بر اساس نظر کارشناسی تعیین می‌شود. اما حق سرقفلی ابتدا در اختیار صاحب ملک است و به عرف محل وابسته است، بدون اینکه هیچ گونه وابستگی به مستأجر داشته باشد.

مرجع رسیدگی به پرونده های حق سرقفلی کجاست؟

گاهی پیش می‌آید که مالک در جهت فسخ قرارداد اجاره ملک و پس گرفتن حق سرقفلی از مالک فعلی آن اقدام کند. عموماً هنگامی که مستأجر کسب و کاری را متفاوت از آنچه در قرارداد ذکر شده در ملک تجاری شروع کند یا به مفاد اجاره نامه پایبند نباشد، امکان فسخ قرارداد برای مالک اصلی ملک فراهم می‌آید.

در این فرآیند وکیل متخصص سرقفلی که می‌تواند وکیل ملکی باشد، نقش مهمی ایفا می‌کند. اگرچه ممکن است مالک اصلی از مفاد موجود در اجاره نامه پیروی نکند و مالک تخلیه سرقفلی برای دفاع از حق خود اقدام نماید. در این حالت باید از طریق سامانه ثنا درخواست را برای دادگاه حقوقی ارسال کند. وکیل سرقفلی در این شرایط می‌تواند پیگیر حق و حقوق موکل خود باشد.

مرجع رسیدگی به پرونده های حق سرقفلی کجاست

چرا باید به وکیل سرقفلی مراجعه کنیم؟

هنگامی که صاحبان ملک یا مستأجران با مشکلات حقوقی درباره حق سرقفلی برخورد می‌کنند، نیاز دارند که با اطلاعات کافی پیگیر پرونده‌های خود شوند. در این شرایط وکیل سرقفلی می‌‌تواند در ارائه مشاوره‌ها و در نتیجه تسهیل و تسریع پیگیری پرونده‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. به خصوص اگر مالک یا مستأجر فرصت انجام مراحل مختلف را نداشته باشند، وکیل ملکی با بر عهده گرفتن مسئولیت کار می‌‌تواند تمام مراحل کار را پیگیری نماید.

مزایای مراجعه به وکیل سرقفلی در تهران

آنچه در کسب راهنمایی از وکیل سرقفلی اهمیت دارد، دانش و تجربه اوست. وکیل تخلیه سرقفلی با تجربه در تهران به دلیل مواجهه با تعداد قابل توجهی از پرونده‌های سرقفلی، ممکن است تجربه زیادی داشته باشد. در نتیجه راهنمایی‌های او بسیار کمک کننده خواهند بود. در ضمن اگر کار را به طور کامل بر عهده بگیرد، با سرعت بالاتری پیش خواهد رفت.

بهترین وکیل سرقفلی تهران

 فرقی ندارد که شما در کدام یکی از شهرستان‌های ایران زندگی می‌کنید، بسترهای آنلاین و راه‌های ارتباطی با وکلای با تجربه در تهران به شما این اجازه را می‌دهند که در کوتاه ترین زمان به نتایج پرونده خود دست یابید.

شما در این مطلب اطلاعات کاملی درباره حق سرقفلی، حق کسب و پیشه و وکیل سرقفلی به دست آوردید. در این راستا در مؤسسه حقوقی دادسو نیز وکلایی باتجربه در حیطه پرونده‌های تخلیه سرقفلی فعالیت می‌کنند. شما می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی یا واتس اپی رایگان از راهنمایی‌های آنها بهره مند شوید. در ضمن، امکان سپردن کامل پرونده به این وکلا وجود دارد.

سؤالات متداول

مرجع قانونی برای پیگیری پرونده حق سرقفلی کجاست؟

دادگاه حقوقی مرجعی صالح و قانونی برای پیگیری پرونده‌های سرقفلی خواهد بود.

تفاوت حق سرقفلی با حق کسب و پیشه در چیست؟اختیارات مالک سرقفلی به چه صورت است؟

حق سرقفلی به محل کسب و کار وابسته است و مبلغ آن در توافق با مالک تعیین خواهد شد. اما حق کسب و پیشه به کاسب وابسته است و کارشناسان به تعیین مبلغ آن می‌پردازند. در ضمن حق کسب و پیشه با قراردادی رسمی منتقل می‌شود. اما حق سرقفلی با قرارداد عادی نیز قابل انتقال است.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *