وکیل وصیت نامه

وکیل وصیت نامه

تقسیم ترکه به فرآیند تقسیم مال و اموال متوفی در میان وراث گفته می‌شود. به این صورت که وراث قبل از تقسیم ترکه باید دیون و بدهی‌های متوفی را پرداخت کنند. سپس بر اساس ماده 868 قانون مدنی «مالکیت ورثه نسبت به ترکه مستقر نمی‌شود. مگر پس از ادای دیون و بدهی‌هایی که قانوناً به ترکه میت تعلق گرفته و باید توسط ورثه پرداخت گردد.» وراث بعد از پرداخت بدهی‌ها و دیون متوفی اعم از مهریه همسر، مطالبات افراد، وراث بر ماترک بر طبق قانون ارث مستقر و مالکیت آن‌‌ها به نحو اشاعه می‌شود.

در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو با ما همراه باشید تا وظایف وکیل وصیت نامه را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین مؤسسه حقوقی دادسو با بهره گیری از وکلا و مشاوران حقوقی با تجربه در زمینه ارث و وصیت نامه به کاربران خود بهترین خدمات را ارائه می‌کند. بنابراین با ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری دادسو مشاوره رایگان دریافت کنید.

انحصار وراثت چیست؟

برای تعیین تکلیف میراث شخص متوفی، ابتدا ورثه مشخص می‌شود. سپس برای انجام انحصار وراثت، مرجع قضایی به بررسی پرونده پرداخته و با توجه به رعایت موازین قانونی موجود در پرونده به صدور گواهی انحصار وراثت برای وراث می‌پردازد.

تقسیم ترکه

بعد از فوت شخص باید بدهی‌ها و دیون او پرداخت شود، بنابراین وراث موظف به پرداخت دیون فرد متوفی بوده و بعد از پرداخت این دیون، مال و اموال باقی مانده از متوفی با رعایت قانون در میان وراث تقسیم خواهد شد. بنابراین تقسیم ترکه یا تقسیم ارث به تقسیم اموال باقی مانده از متوفی گفته می‌شود.

تقسیم ترکه

وکیل انحصار وراثت

بر اساس موازین قانونی بعد از پرداخت دیون متوفی، هر چه از مال و دارایی او باقی بماند، میان وراث تقسیم می‌شود. اگر در مرحله تقسیم ترکه سهم هر ورثه مشخص نشده باشد، وراث در هنگام تقسیم دارایی متوفی به توافق نرسند یا میان وراث فرد ناتوانی باشد، هر یک از ورثه می‌تواند از طرف سایر وراث دادخواستی برای تقسیم ترکه به یکی از مراجع قضایی ارائه دهد.

توجه داشته باشید که وراث برای تقسیم ترکه باید در مرحله اول انحصار وراثت انجام دهند. سپس بعد از پیوست گواهی انحصار وراثت به دادخواست تقسیم ترکه، برای تقسیم مال و دارایی متوفی اقدام کنند. در این مرحله برای انجام امور اداری و قضایی تقسیم ترکه، وجود یک وکیل انحصار وراثت خبره و با تجربه به روال پرونده با رعایت موازین قانونی به وراث کمک زیادی می‌کند. زیرا وکیل پایه یک دادگستری به علت داشتن دانش حقوقی بالا و آگاهی کامل از قوانین در زمینه انحصار وراثت، به نتیجه رسیدن پرونده کمک زیادی خواهد کرد.

مؤسسه حقوقی دادسو با استفاده از بهترین وکلا و مشاوران حقوقی در حوزه انحصار وراثت، در این مسیر همراه موکلین خود بوده و آماده خدمت رسانی به آن‌ها است. بنابراین اگر چه بر اساس موارد قانونی نظیر تنظیم وصیت نامه و تعیین سهم الارث هر یک از ورثه از اختلافات میان وراث جلوگیری می‌کند اما در مجموع امکان ایجاد اختلاف میان وراث وجود دارد که موجب ایجاد جرایم و تشکیل پرونده در مراجع قضایی می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد اینگونه اختلافات و پیگیری درست و قانونی انحصار وراثت، وجود وکیل پایه یک دادگستری متخصص و حرفه ای برای انجام امور مربوط به تنظیم وصیت نامه و تقسیم ترکه برای وراث امری ضروری است.

طبق ماده 291 قانون امور حسبی؛ وصیتی که به ترتیب مذکور در قانون امور حسبی تنظیم نشده باشد، در مراجع رسمی پذیرفته نیست مگر اینکه اشخاص ذینفع در ترکه به‌ صحت آن وصیت اقرار کنند.

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

همچنین در مبحث انحصار وراثت برای ایرانیان خارج از کشور برای تقسیم دارایی متوفی و انجام مراحل اداری و قضایی، وراث ابتدا باید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند. بنابراین وراث برای اجرای امور انحصار وراثت، به یک وکیل انحصار وراثت نیاز دارند. وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور به جای وراث در تمام مراحل قانونی انحصار وراثت شرکت کرده و به تقسیم ترکه میان وراث با رعایت موازین قانونی اقدام می‌کند.

طبقات ارث

بعد از فوت یک فرد، اموال بجا مانده از آن شخص، اعم از اموال منقول، اموال غیرمنقول، دیون و بدهی‌های او به وراث تعلق می‌گیرد. بر اساس قانون مدنی و موازین اسلامی در هنگام انحصار وراثت افراد نزدیک به متوفی بر طبق نسب و سبب از متوفی ارث می‌برند. طبقات ارث از نظر قوانین شرعی اسلام به دو دسته وراث سببی و نسبی تقسیم بندی می‌شوند. وراث سببی شامل همسر است که به واسطه عقد نکاح، با فرد متوفی ارتباط نزدیک داشته است. وراث نسبی نیز شامل افرادی بوده که به واسطه رابطه خونی، با شخص متوفی ارتباط دارند. این افراد عبارتند از: فرزندان، پدر و مادر، عمو، عمه و غیره.

طبقات ارث

وظایف وکیل وصیت نامه چیست؟

در مجموع برای انحصار وراثت و دریافت ارث باید مراحلی نظیر اثبات وارثیت ورثه و تعیین سهم الارث هر کدام از وراث انجام شود. در ادامه مرجع قضایی با بررسی پرونده مربوطه، اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت برای وراث می‌کند. وراث برای انجام این مراحل اداری و قضایی با رعایت قوانین و جلوگیری از ایجاد مشکل در پیش برد پرونده، به یک وکیل وصیت نامه متخصص در زمینه تعیین وراث و سهم الارث آن‌ها نیاز دارند.

وکیل انحصار وراثت، امین موصی بوده و بر طبق شرط و شروط موجود در وصیت نامه فرد متوفی، مراحل پرونده تقسیم ترکه را پیش می‌برد. بنابراین رعایت همه موازین قانونی، قوانین مربوط به تنظیم وصیت نامه در قانون امور حسبی، رعایت مقررات شکلی برای تنظیم وصیت نامه و تشریفات لازم برای تنظیم وصیت نامه، از جمله وظایف وکیل وصیت نامه به شمار می‌روند. برای دریافت مشاوره یا کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انحصار وراثت با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مؤسسه حقوقی دادسو به صورت رایگان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

طبقات ارث به چه معناست؟

طبقات ارث با توجه به قوانین شرعی اسلام است و دارای دو دسته نسبی و سببی می‌شود که وجود هر یک از افراد طبقه اول، مانع از ارث بردن سایر طبقات می‌گردد.

وظایف وکیل وصیت نامه چیست؟

وظایف وکیل وصیت نامه عبارتند از: رعایت همه موازین قانونی، قوانین مربوط به تنظیم وصیت نامه در قانون امور حسبی، رعایت مقررات شکلی برای تنظیم وصیت نامه و تشریفات لازم برای تنظیم وصیت نامه.

4.7/5 - (4 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

2 پاسخ

  1. با سلام مطالب موجود در مقاله همانند فانوسی است در شب تاریک برای رهگذر ، ممنون از زحمات بزرگواران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *