آیا مرد می‌تواند زن را بلاتکلیف بگذارد؟

مشکلات و مسائل مالی و عاطفی یا اختلاف طبقاتی زوجین می‌تواند زمینه‌ساز اختلافات زیادی بین زن و مرد شود. گاهی مواقع دامنه این اختلافات به اندازه‌ای گسترده می‌شود که مرد دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه می‌کند؛ و طلاق از طرف مرد انجام می‌شود. برای مواقع دیگر امکان دارد تحمل زندگی مشترک برای زن سخت و دشوار باشد و درخواست طلاق از طرف زن مطرح شود. اگر هر دو نفر تصمیم به جدایی و طلاق بگیرند نیز موضوع طلاق توافقی پیش می‌آید؛ و زن و مرد می‌توانند با هم برای طلاق و شرایط آن سازش کنند.

اگر مرد راضی به طلاق نباشد و حق و حقوق زن را نپردازد، یا اینکه از طلاق دادن زوجه طفره برود، این سوال پیش می‌آید که آیا مرد می تواند زن را بلاتکلیف بگذارد؟ چون در این شرایط بلاتکلیفی زن در طلاق مطرح می‌شود و زوجه ممکن است چند سال مجبور باشد برای تعیین تکلیف وضعیت زندگی مشترکشان توسط زوج منتظر بماند.

در صورتی که قصد انجام طلاق یک طرفه دارید و با بلاتکلیفی در طلاق مواجه هستید، از طریق واتساپ با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در تماس باشید و مشاوره‌های لازم در این رابطه را دریافت کنید.

منظور از بلاتکلیف گذاشتن مرد چیست؟

اگر مرد در طول زندگی مشترک به دلایل نامعلومی خانه را ترک کند و تا مدت مشخصی به منزل مراجعه نکند، زن می‌تواند به خاطر بلاتکلیف گذاشتن مرد دادخواست طلاق دهد. همچنین، در صورتی که مرد خرج زندگی زن و فرزندانش را نپردازد، این امکان برای زوجه وجود دارد که دادخواست طلاق کند؛ و دادگاه به شرایط او برای طلاق از طرف زن رسیدگی خواهد کرد.

بلاتکلیفی زن می‌تواند حتی قبل از زندگی مشترک هم اتفاق بیفتد؛ بنابراین اگر مرد در طول دوران عقد مدت‌ها زن را معطل نگه دارد و سرپناهی برای زندگی تهیه نکند و اهمیتی به فراهم کردن امکانات شروع زندگی مشترک ندهد، زن می‌تواند یک طرفه درخواست طلاق دهد و از همسرش جدا شود.

موارد بلاتکلیفی زن برای طلاق

در صورتی که مرد نفقه زن را بپردازد، غیبت نداشته باشد یا اینکه مشکلی برای زندگی مشترکشان ایجاد نکرده باشد، زن نمی‌تواند یک طرفه درخواست طلاق دهد؛ بنابراین قبل از اینکه درخواست طلاق از طرف زن مطرح شود باید مواردی که نشان دهنده بلاتکلیفی زن هستند را بشناسید.

  • عدم مشخص کردن مسکن برای شروع زندگی مشترک یا ادامه زندگی توسط زوج
  • عدم پرداختن نفقه به مدت 6 ماه یا بیشتر توسط مرد
  • متارکه طولانی مدت زن و مرد و زندگی جداگانه آن‌ها از یکدیگر
  • عدم مراجعه مرد به منزل به صورت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب
  • فراری بودن مرد به دلیل ارتکاب جرم و… و عدم امکان دسترسی و ارتباط زن با او

مراحل درخواست طلاق برای بلاتکلیفی زن

اگر زن بلاتکلیف باشد می‌تواند درخواست طلاق یک طرفه را ثبت کند؛ و شواهد و مدارک نشان دهنده این موضوع را برای تعیین تکلیف به دادگاه ارائه کند. مراحلی که زن برای طلاق در این شرایط باید انجام دهد به صورت زیر است:

  • ایجاد حساب در دفاتر الکترونیکی قضایی جهت ثبت دادخواست طلاق
  • ارائه مدارک نشان دهنده بلاتکلیفی زن
  • ارائه مدارک شهادت افراد عاقل و بالغ جهت نشان دادن عدم حضور مرد به خاطر ارتکاب جرم و… در محل زندگی‌اش
  • ارائه مدارک نشان دهنده عدم پرداخت نفقه به مدت 6 ماه یا بیشتر
  • درخواست کیفرخواست نفقه و مهریه
  • رسیدگی دادگاه به پرونده و صادر شدن حکم طلاق در صورت تایید مدارک و شواهد ارائه شده

 طبق ماده 1120 قانون مدنی، در صورتی که مرد به مدت 6 ماه متوالی و یا 9 ماه متناوب زندگی مشترکشان را بدون دلیل خاصی و بدون پرداخت نفقه ترک کند، زن می‌تواند درخواست طلاق یک طرفه دهد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

روش‌ های پیشگیری از بلاتکلیفی زن

اگر مرد عمداً زن را بلاتکلیف گذاشته یا زندگی مشترکش را ترک کرده باشد، زن می‌تواند با روش‌های مختلفی او را وادار به تعیین تکلیف کند. یکی از این روش‌ها اجرا گذاشتن مهریه و توقیف اموال مرد است. با توجه به اینکه مهریه دین ممتاز است، زن می‌تواند با این کار زوج را برای تعیین تکلیف زندگی مشترکشان تحت فشار بگذارد.

روش دیگر درخواست حکم کیفری برای پرداخت نفقه و دریافت حکم جلب مرد برای مهریه است. با داشتن این حکم زن می‌تواند مرد را  تا زمانی که دادگاه برای شرایط زندگی آن‌ها حکم صادر کند و تکلیف زن مشخص شود حبس کند.

حضور وکیل طلاق در پرونده بلاتکلیفی زن

وکیل طلاق با شرایط و قوانین طلاق یک طرفه مرد، طلاق یک طرفه زن یا طلاق توافقی آشنا هستند؛ و پرونده‌های موفق زیادی را در این زمینه به سرانجام رسانده‌اند. به همین دلیل است توصیه می‌شود برای پیش بردن مراحل طلاق یک طرفه زن و تعیین تکلیف بلاتکلیفی زن در زندگی مشترک، از وکلای متخصص این حوزه کمک بگیرید.

با کمک وکلای موسسه دادسو می‌توانید پرونده طلاق را در کمترین زمان و با مناسب‌ترین هزینه به نتیجه برسانید؛ و مانع از بلاتکلیفی طولانی مدتتان بعد از عقد یا ازدواج شوید. جهت دریافت راهنمایی از وکیل طلاق توافقی و کسب اطلاعات بیشتر درباره طلاق با حق طلاق با مشاورین ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

آیا مرد می‌تواند برای همیشه زن را طلاق ندهد؟

در صورتی که زوج حقوق مالی زن را بپردازد و زندگی مشترک آن‌ها دچار مشکل خاصی نشده باشد، مرد می‌تواند زن را طلاق ندهد.

زن بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد؟

زن برای طلاق و جدایی از مرد باید دلیل ارائه کند تا بتواند یک طرفه از همسرش طلاق بگیرد. با توجه به مدارک ارائه شده توسط زن و همکاری زوج، مدت زمانی که برای پیش بردن پرونده طلاق در نظر گرفته می‌شود متغیر خواهد بود.

4.6/5 - (17 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

2 پاسخ

  1. سلام من نمیخواهم زنمو طلاق بدم همه چی فراهم کردم دارم مهریه میدم ایازوجه میتونه طلاق بگیره

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که دلیل قانع کننده نداشته باشند و حق طلاق نداشته باشند خیر نمی توانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *