انواع مدارک لازم برای درخواست طلاق
خانه / خانواده (طلاق) / انواع مدارک لازم برای درخواست طلاق

انواع مدارک لازم برای درخواست طلاق

اشتراک گذاری:

یکی از اولین سوالاتی که ذهن متقاضیان طلاق را درگیر می‌کند، مدارک لازم برای درخواست طلاق است. برای ثبت درخواست طلاق، ارائه‌ی برخی مدارک هویتی و اسناد ازدواج الزامی است. این مدارک شامل اصل کارت ملی، شناسنامه و سند ازدواج (عقدنامه) است.

در مواردی که زن با داشتن وکالت در طلاق قصد اقدام داشته باشد، باید اصل وکالت‌نامه معتبر نیز ضمیمه پرونده شود. در ادامه، به‌صورت دقیق و کامل به بررسی مدارک لازم برای طلاق توافقی می‌پردازیم تا مسیر حقوقی آن برای متقاضیان شفاف‌تر شود. اگر در خصوص مراحل طلاق نیاز به مشاوره رایگان داشتید با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید.

مدارک لازم برای درخواست طلاق چیست؟

مدارک لازم برای طلاق توافقی تفاوتی با سایر انواع طلاق ندارد و همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، برای ثبت درخواست طلاق توافقی نیز باید مدارک هویتی و عقدنامه ارائه شود. در ادامه، هر یک از مدارک لازم برای درخواست طلاق را به صورت جداگانه و دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

مدارک لازم برای درخواست طلاق چیست؟
برای درخواست طلاق چه مدارکی لازم است

1. کارت ملی برای طلاق

استفاده از کارت ملی به عنوان سند احراز هویت فردی در هر روال اداری و قضایی از جمله مدارک لازم برای درخواست طلاق است. یعنی بدون داشتن کارت ملی هیچ خدمات اداری و قضایی به شخص داده نمی‌شود. هموطنانی که دارای کارت ملی هوشمند هستند می‌توانند بدون هیچ گونه دردسری مسیر را پیش ببرند.

2. شناسنامه برای طلاق

شناسنامه زوجین آن مدرک هویتی است که مسائل مربوط به ازدواج و طلاق افراد در آن ثبت می‌شود. از جهت ثبت طلاق توافقی در شناسنامه، همراه داشتن شناسنامه در طول مسیر پرونده بسیار اهمیت دارد.

در صورتی که یکی از زوجین شناسنامه‌اش را گم کرده باشد، مانعی در اجرای پرونده طلاق توافقی نیست و با کپی شناسنامه نیز می‌شود دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه ارسال کرد. اما به محض گرفتن شناسنامه جدید باید به دفتر ثبت طلاقی که صیغه طلاق در آنجا جاری شده است مراجعه کرد و از دفتردار خواست که طلاق را در شناسنامه ثبت نماید.

3. سند ازدواج برای طلاق

سند ازدواج به‌عنوان یکی از مدارک لازم برای درخواست طلاق توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تنظیم و در یکی از دفاتر رسمی ازدواج ثبت می‌شود. این سند شامل اطلاعات هویتی و آدرس زوج و زوجه، نوع عقد، شروط و امضای طرفین، شرایط ضمن عقد، نوع عقد خارج لازم، نحوه پرداخت مهریه، مشخصات هویتی شهود و اطلاعات کامل مجریان صیغه ازدواج است.

4. برگه عدم امکان سازش بهزیستی

چند سالی است که زوجین قبل از طلاق حتما باید به مراکز غربالگی و مشاوره بهزیستی مراجعه کنند و بعد از ثبت نام در سامانه مسیر، نسبت به شرکت در جلسه غربالگری و چهار تا شش جلسه جلسه مشاوره اقدام نمایند.

حضور در این جلسات برای هر دو نفر اجباری است و بعد از طی کردن این مراحل برگه ای را از اداره بهزیستی شهر خود مبنی بر عدم امکان سازش می گیرند که همراه داشتن آن در زمان اقدام برای طلاق اجباری است.

5. توافقنامه طلاق

زوجین بعد از توافق در مورد مسائل گفته شده باید نسبت به ثبت رسمی این توافقنامه در یکی از دفاتر ثبت اسناد اقدام نمایند. همین طور می توانند تا روز دادگاه صبر نمایند و در روز دادگاه زوجین یا وکیل طلاق آنها در محضر دادگاه توافقنامه طلاق توافقی را اعلام نماید و در حکم دادگاه توافقات ثبت شود.

7. گواهی عدم بارداری زوجه

در اغلب پرونده‌های طلاق، ارائه گواهی عدم بارداری توسط زوجه ضروری است. این گواهی باید از مراکز پزشکی قانونی یا مراکز درمانی معتبر اخذ شود. در صورتی که زوجه یائسه باشد یا باکره بودن وی از سوی پزشکی قانونی تأیید شود، معمولاً نیازی به ارائه این گواهی نخواهد بود.

8. گواهی بکارت (در صورت ادعای غیر مدخوله بودن)

چنانچه زوجه ادعا کند که رابطه زناشویی میان زوجین برقرار نشده و طلاق در دوران عقد مطرح شده است، ارائه گواهی بکارت از پزشکی قانونی به‌عنوان مدارک لازم برای درخواست طلاق الزامی خواهد بود. این گواهی برای اثبات «غیر مدخوله بودن» زوجه در روند رسیدگی قضایی اهمیت دارد.

9. وکالت‌نامه رسمی (در صورت مراجعه از طریق وکیل)

در صورتی که یکی از زوجین یا هر دو بخواهند از طریق وکیل مراحل طلاق توافقی را پیگیری کنند، باید وکالت‌نامه‌ای رسمی و محضری ارائه دهند. این وکالت‌نامه باید صراحتاً شامل اختیارات مربوط به طلاق، مانند مراجعه به دادگاه، شرکت در جلسات مشاوره و امضای دادخواست باشد.

۱۰. ثبت‌نام در سامانه ثنا

زوجین باید پیش از ارائه درخواست طلاق، در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی ثبت‌نام کنند. این سامانه برای دریافت ابلاغیه‌ها و پیگیری مراحل قضایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدون ثبت‌ نام در سامانه ثنا، امکان انجام مکاتبات قانونی و پیگیری پرونده وجود نخواهد داشت.

نکات مهم در خصوص مدارک لازم برای درخواست طلاق

در ادامه به نکات مهم درباره مدارک لازم برای طلاق توافقی اشاره می‌کنیم:

  • در صورتی که سند ازدواج در دسترس نیست می‌تونید با مراجعه به دفترخانه‌ای که عقد انجام شده یک رونوشت از عقدنامه تهیه کنید.
  • اگه کارت ملی شما قدیمی باشد موردی ندارد و با رسید کارت ملی جدید می‌توانید اقدام کنید.
  • در صورتی که خانم حق طلاق دارند اصل وکالت در طلاق هم ضمیمه شود.
  • اطلاعات ثبت‌شده در شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه باید با یکدیگر تطابق کامل داشته باشند. در صورت وجود مغایرت (مثل تفاوت در نام، نام پدر، تاریخ تولد و…)، لازم است ابتدا نسبت به اصلاح مدارک اقدام شود.
  • در هنگام تنظیم دادخواست، ارائه شماره تلفن همراه معتبر و آدرس محل سکونت هر یک از زوجین برای دریافت ابلاغیه‌ها ضروری است.

جمع‌بندی

همان طور که دیدید در این مطلب تمام مدارک لازم برای درخواست طلاق را نام بردیم و توضیح دادیم که برای طلاق چه مدارکی لازم است؟ شما می توانید با همراه داشتن مدارک لازم برای طلاق توافقی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و دادخواست طلاق توافقی را ثبت نمایید.

به دلیل این که مراحل انجام طلاق توافقی بدون وکیل ممکن است زمان بر باشد، در صورتی که مایل به حضور در هیچ کدام از این مراحل نیستید و تمایل دارید تمامی امور پرونده طلاق توافقی شما بدون حضور شما در هیچ مرحله ای توسط وکیل طلاق توافقی انجام شود، فقط کافیست با دادسو تماس بگیرید. همکاران ما به صورت کامل شما را راهنمایی خواهند کرد.

سوالات متداول مدارک لازم برای درخواست طلاق

برای درخواست طلاق چه مدارکی لازم است؟

برای ثبت طلاق توافقی باید مدارک هویتی (شناسنامه، کارت ملی)، عقدنامه، گواهی عدم امکان سازش از بهزیستی، توافق‌نامه طلاق، گواهی عدم بارداری (در صورت لزوم) و ثبت‌نام در سامانه ثنا ارائه شود.

اگر اصل عقدنامه به عنوان یکی از مدارک لازم برای طلاق گم شده باشد، می‌توان طلاق توافقی گرفت؟

در صورت مفقود شدن عقدنامه، می‌توانید با مراجعه به دفترخانه‌ای که عقد در آن ثبت شده، رونوشت عقدنامه را دریافت و به دادگاه ارائه کنید.

آیا ارائه گواهی عدم بارداری توسط زوجه از مدارک لازم برای درخواست طلاق است؟

در اکثر پرونده‌های طلاق، ارائه گواهی عدم بارداری از مراکز پزشکی قانونی یا درمانی معتبر الزامی است؛ مگر اینکه زوجه یائسه باشد یا باکرگی وی توسط پزشکی قانونی تایید شده باشد.

4.6/5 - (25 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *