طلاق توافقی چگونه است؟ شرایط طلاق توافقی سال ۱۴۰۲

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی یعنی آقا و خانم هر دو موافق طلاق هستند. برای انجام طلاق توافقی آقا و خانم باید بر روی برخی از مواردِ زندگی مشترک از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزند (در صورت وجود) توافق کنند. 

هر توافقی بر روی موارد ذکر شده برای دادگاه قابل قبول است. بنابراین شرایط طلاق توافقی کاملا به آنچه طرفین توافق می‌کنند بستگی دارد و زوجین هر تصمیمی در مورد مهریه و … می‌توانند بگیرند. 

با توجه به پیچیده بودن و زمانبر بودن مراحل طلاق توافقی، بسیار از زوجین تصمیم می‌گیرند که به یک وکیل طلاق توافقی یا موسسه حقوقی وکالت دهند، تا بدون نیاز به حضور آنها در هیچ مرحله ای، طلاق توافقی در زمان کوتاه‌تری انجام شود.  

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

راهنمای مطالعه این مقاله

شرایط طلاق توافقی چیست؟

موسسه حقوقی دادسو به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعال است و در این مقاله به همه سوالات شما در مورد طلاق توافقی توضیح داده‌ایم. در صورتی که برای انجام طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارید یا برای اطلاع از اینکه طلاق توافقی چگونه است، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

همان‌طور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم اولین و مهم‌ترین شرط در طلاق توافقی، رضایت هر دو طرف برای انجام طلاق است. برای انجام این نوع از طلاق، زوجین می‌توانند به کمک وکیل یا بدون کمک وکیل کار طلاق خود را انجام دهند. چه در حالتی که وکیل طلاق توافقی بگیرند و چه در حالتی که خودشان قصد انجام کار را داشته باشند، باید سر موضوعات مشترکی که بین‌شان وجود دارد به توافق برسند. از شرایط طلاق توافقی باید به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و تکلیف اموالی که بعد از ازدواج به کمک هم خریداری کردند اشاره کرد.

تقسیم اموال بعد از طلاق نیز ممکن است بین زوجین مورد توافق قرار بگیرد. در مورد مهریه و نفقه باید مشخص شود که به صورت کلی قرار به دریافت حق و حقوق مالی است یا بخشیدن آنها. اگر قرار به دریافت آنها است به چه میزان باید پرداخت شود؟ درمورد حضانت فرزند باید شرط شود که فرزند تا چند سالگی با پدر و چند سالگی با مادر بماند. در صورتی که حضانت فرزند به صورت تمام مدت با یکی از والدین بود، باید درمورد ملاقات والد دیگر به تواق رسید.

مراحل طلاق توافقی

برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ چه موضوعاتی مورد بحث قرار می‌گیرد؟ پیش‌تر در مقاله نحوه طلاق توافقی، به طور کامل مراحل طلاق تفاهمی را توضیح دادیم اما در ادامه به طور خلاصه مراحل طلاق تفاهمی را شرح می‌دهیم.

  • توافق طرفین بر سر موضوعاتی مانند نفقه، مهریه و حضانت فرزند که برای دادگاه محترم و قابل قبول است.
  • ثبت نام در سامانه تصمیم و ثبت اطلاعات زوجین، سپس غربالگری
  • شرکت در جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق
  • ثبت دادخواست طلاق به صورت توافقی
  • احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه که طبق اقرار، در دادگاه پذیرفته می‌شود اما هنگام جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه نیاز به ارائه آزمایشات پزشکی دارد. در صورت اثبات باکرگی زوجه یا یائسگی خانم نیاز به دریافت این گواهی نیست.
  • شرکت در جلسات متعدد دادگاه
  • احراز دریافت گواهی عدم امکان سازش
  • مراجعه به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه و مهر زدن شناسنامه‌ها

طلاق توافقی با وکیل

در صورتی که شما قصد شرکت در جلسات مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را ندارید و تمایل دارید امور طلاق شما در کمترین مدت زمان انجام شود به شما پیشنهاد می‌کنیم وکیل خانواده بگیرید. برای طلاق توافقی به کمک وکیل باید ابتدا وکیل مورد نظر خود را پیدا کنید. توافقات خود را به صورت مکتوب به ایشان ارائه دهید تا وکالت‌نامه برای شما تنظیم شود.

البته در این مرحله حتی نیاز به حضور شما در دفتر وکالت نیست و می‌‌توانید از طریق سامانه ثنا به ایشان وکالت داده و امضا قرارداد الکترونیک را انجام دهید. بسته به تجربه وکیلی که دارید دیگر نیاز به حضور شما در هیچ کدام از مراحل نیست. البته بهتر است در این مورد به درستی تصمیم‌گیری کنید چون ایشان برگه عدم امکان سازش را دریافت می‌کنند و بسته به حدود اختیاراتی که دارد حتی می‌تواند در دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق حضور پیدا کند. هزینه وکیل طلاق توافقی بر حسب توافقات و مدت و تعداد جلسات تعیین می‌شود.

طلاق به صورت توافقی بدون وکیل

شرایط طلاق توافقی به کمک وکیل و بدون داشتن وکیل با هم متفاوت است. در این عنوان طلاق توافقی بدون وکیل را برای شما توضیح خواهیم داد. در صورتی که شما خودتان قصد انجام این کار را داشته باشید باید جلسات اجباری مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را شرکت کنید.

برای انجام مراحل طلاق توافقی ابتدا باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنید تا وقت جلسات مشاوره را دریافت کنید. معمولا با فاصله دو ماه از مدت ثبت نام اولین وقت را به شما می‌دهند و بین ۴ تا ۶ جلسه باید در این مراکز حضور پیدا کنید.

بعد از این مرحله باید با مدارک هویتی هر دو طرف و سند ازدواج‌تان به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنید. در دو صورت جلسه متفاوت، باید تکلیف امور مالی و توافقات خود را مشخص و به صورت مکتوب به دادگاه تحویل دهید. در نهایت بعد از جلسات متعدد دادگاه و تعیین وقت‌های رسیدگی بعد از موافقت با طلاق شما برگه عدم امکان سازش صادر می‌شود.

این برگه به این معنی است که دادگاه اجازه جاری شدن صیغه طلاق را به دفاتر طلاق داده است. که خانم و آقا ظرف مدت سه ماه از دریافت این برگه می‌توانند برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. تمام مراحل گفته شده بین ۶ تا ۹ ماه زمان می‌برد.

مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی

با داشتن وکیل طلاق توافقی انجام کلیه امور با آشنایی کامل به روند و مراحل دادرسی انجام می‌شود و نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه نخواهد بود. به این ترتیب از تنش و اختلافات احتمالی نیز جلوگیری می‌شود. همچنین داشتن وکیل طلاق توافقی باعث می‌شود روند رسیدگی به طلاق کوتاه شود.

thumb

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی چیست؟

برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است؟ طلاق توافقی یک جریان حقوقی است که مانند بقیه امور حقوقی نیاز به مدارک هویتی دارد. برای شروع این کار باید شناسنامه خانم، شناسنامه آقا، کارت ملی هر دو طرف، وکالت‌نامه محضری طلاق(چنانچه حق طلاق با خانم باشد)، توافق نامه زوجین، گواهی عدم بارداری، شرح آزمایشات پزشکی و سند ازدواج را داشته باشید.

در صورتی که مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی مانند سند ازدواج‌تان به هر دلیل گم شده یا در دسترس نیست باید خانم، آقا یا وکیلی که برای امور طلاق خود دارید به دفتری که ازدواج در آن انجام شده مراجعه و یک رونوشت از سند ازدواج را تهیه کنند.

خانم و آقا در جلسات مشاوره شرکت می‌کنند تا گواهی عدم امکان سازش را دریافت کنند. برای جلسات دادگاه همراه داشتن این برگه نیز الزامی است. این برگه طبق بخشنامه جدید طلاق توافقی تا سه ماه اعتبار خواهد داشت. در شرایطی که شما وکیل دارید ایشان باید وکالت‌نامه رسمی از جانب شما به همراه این مدارک را داشته باشند. این وکالت نامه هم به صورت فیزیکی و هم به صورت الکترونیکی در سامانه ثنا به ثبت می‌رسد.

مدت زمان طلاق توافقی

اصلی‌ترین سوال برای زوجینی که قصد طلاق به صورت توافقی را دارند این است که مدت زمان طلاق توافقی چقدر است. بسته به این که خود خانم و آقا یا وکیل‌شان این کار را انجام دهد متفاوت است. در خوش بینانه‌ترین حالت ممکن بین ۶ تا ۹ ماه زمان می‌برد که خانم و آقا بتوانند خودشان گواهی عدم امکان سازش را دریافت و ظرف مدت سه ماه به دفاتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق ببرند.

در صورتی که وکیل داشته باشید شرایط طلاق توافقی و زمان آن، بسته به تجریه وکیل متخصص طلاق متفاوت است ولی مسلما زمان کمتری می‌برد. زمانی که تیم وکلای موسسه حقوقی دادسو برای انجام امور طلاق توافقی در خدمت شما باشند بین ۱۰ تا ۲۰ روز کار طلاق شما بدون حضور زوجین انجام می‌شود.

مدت زمان طلاق توافقی

مشاوره اجباری طلاق توافقی چیست؟ و همه چیز در مورد آن

همان طور که توضیح دادیم یکی از اولین مراحل طلاق به صورت توافقی شرکت در جلسات اجباری مشاوره بهزیستی است. از طرف دولت، موسسات مشاوره‌ای برای زوجین انتخاب در نظر گرفته شده از این‌رو خانم و آقایی که هر دو راضی به طلاق هستند باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. بسته شرایط خاص جامعه همچون گسترش ویروس کرونا و شلوغی جلسات، چند ماه بعد، زمانی برای شروع جلسات مشاوره حقوقی طلاق به زوجین داده می‌شود. وقتی در این جلسات شرکت کنید دلیل شما برای طلاق را جویا می‌شوند.

بعد به صورت یک به یک از شما تست‌های مختلف روانشناسی می‌گیرند که ثابت شود با تعداد بیشتری جلسه مشاوره مشکل شما حل می‌شود و دیگر نیاز به طلاق نیست. این جلسات معمولا بین ۴ تا ۶ مرحله هستند که با توجه به روند شما معمولا بیشتر زمان می‌برد. در نهایت بعد از اینکه پذیرفتند شما قادر به ادامه زندگی با یک دیگر نیستید رای عدم امکان سازش را برای‌تان صادر می‌کنند. مراحل طلاق توافقی به چه صورت است؟ بعد از اتمام جلسات اجباری مشاوره بهزیستی باید خانم و آقا همراه هم به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در این قسمت باید کار ثبت دادخواست انجام شود. بسته به توافقات آنها نوع دادخواست متفاوت است.

یک دادخواست برای توافقات کلی، یک دادخواست برای حق و حقوق مالی و یک دادخواست برای حضانت فرزند باید ثبت شود. بعد انجام ثبت دادخواست به خانم و آقا وقت رسیدگی و شرکت در جلسه دادگاه داده می‌شود (این تایم معمولا دوماه زمان می‌برد) بعد از مشخص شدن وقت و بررسی پرونده توسط کارشناس مربوطه وقت داوری یا شرکت مجدد در جلسه مشاوره به خانم و آقا داده می‌شود. که هر کدام از این‌ها پروسه جداگانه‌ای برای خودش دارد. بعد از اتمام تمام این مراحل قاضی به بعضی از پرونده‌ها رای طلاق را می‌دهد. در صورتی که قاضی با پرونده موافقت نکند و رای طلاق را صادر نکند باید مجدد مراحل را از ابتدا طی کنید. نحوه پیگیری دادخواست طلاق توافقی از طریق سامانه ثنا و پیامک‌های ارسال شده است.

مهریه در طلاق توافقی

یکی از موضوعات بسیار مهم در طلاق توافقی مهریه در طلاق توافقی است. زمانی که طلاق از طرف آقا باشد، در صورت مطالبه خانم، مرد باید تمام حق و حقوق مالی خانم را پرداخت کند. در صورتی که اموال داشته باشند به میزان مهریه اموال ایشان توقیف می‌شود و در صورتی که اموالی برای مهریه نداشته باشند مهریه به صورت قسطی پرداخت می‌شود. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این باره پیشنهاد می‌کنیم مقاله “قسط بندی مهریه چگونه انجام می‌شود” را مطالعه کنید.

در طلاق توافقی از طرف زن هم اگر ایشان تمایل به مطالبه مهریه داشته باشد، می‌تواند مورد بحث قرار گیرد. در مواردی که درخواست طلاق از سوی خانم است، زوجه می‌تواند در صورت داشتن اموال آقا آنها را توقیف کند و در غیر این صورت مهریه قسط بندی می‌شود. ولی در طلاق توافقی همه موارد بر مبنای توافق خانم و آقا پیش می‌رود. خانم می‌تواند با رضایت آقا همه مهریه خود را دریافت کند، تمام مهریه خود را ببخشد یا بخشی از آن را دریافت و بخش دیگر را ببخشد.

بخشیدن مهریه

از آنجایی که معمولا در طلاق توافقی خانم مهریه خود را می‌بخشد، پس کمی درباره شرایط بخشیدن مهریه توضیح می‌دهیم. مهم‌ترین نکته‌ای که در بخشیدن مهریه باید بدانید این است که بخشش مهریه بدون شاهد، به صورت شفاهی یا دست نوشته اعتباری ندارد. حتی اگر امضا و اثر انگشت خانم را داشته باشد. قانونی‌ترین راه برای بخشیدن مهریه مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی و تنظیم سند بخشش مهریه است.

فقط توجه داشته باشید که امکان رجوع از بخشش مهریه در بعضی شرایط وجود دارد. برای مثال وقتی در سند بخشیدن مهریه از کلمه بذل، هبه یا بخشش استفاده شود احتمال رجوع از بخشش وجود دارد. ولی زمانی که از کلمات ابرا یا بری از ذمه استفاده شود دیگر قابل رجوع نیست. پس زمانی که قصد بخشش مهریه را دارید با مشورت کافی این کار را انجام دهید.

نفقه در طلاق توافقی

حقوق مالی زن (مانند مهریه) بعد از طلاق چیست؟ نفقه یکی از حق و حقوق مالی خانم است که بعد از عقد برای تمکین خاص و عام به خانم تعلق می‌گیرد. تمکین عام برای انجام امور منزل و نظافت و … به خانم تعلق می‌گیرد. تمکین خاص برا انجام روابط زناشویی به خانم تعلق می‌گیرد. در صورتی که خانم از آقا تمکین نکند و منزل را ترک کند ناشزه محسوب می‌شود و نفقه به ایشان تعلق نمی‌گیرد. عدم تمکین خانم هیچ ارتباطی به مهریه ایشان ندارد. نفقه در طلاق توافقی هم باز به توافق خانم و اقا بستگی دارد.

حضانت فرزند در طلاق توافقی چگونه است؟

حضانت فرزند از دیگر موارد مهم شرایط طلاق توافقی است که حتما باید به آن رسیدگی شود. حال که متوجه شدید طلاق توافقی چگونه است، قانون برای حضانت فرزند تصمیم گیری انجام داده که به صورت زیر است. حضانت فرزند دختر تا هفت سالگی با مادر است. از هفت تا نه سالگی با پدر و بعد از نه سالگی از مدار حضانت خارج می‌شود و تصمیم با خود فرزند است.

حضانت فرزند پسر تا هفت سالگی با مادر است. از هفت تا پانزده سالگی با پدر است و بعد از پانزده سالگی از مدار حضانت خارج می‌شود. حضانت فرزند در طلاق توافقی بر اساس توافقات خانم و آقا است. البته این توافق باید مکتوب شود و اساس این حضانت باید مصلحت فرزند باشد. در حالتی که حضانت فرزند با یکی از والدین باشد، والد دیگر حق ملاقات فرزند را دارد و به هیچ وجه نمی‌توان ایشان را سلب ملاقات کرد.

ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی: در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر، ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشن ، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات با فرزند خود را دارد.

وکالت در طلاق یا حق طلاق

وکالت در طلاق به صورت قانونی با آقا است که می‌تواند به هر دلیلی همسر خود را طلاق دهد. ولی ایشان می‌تواند در زمان عقد یا بعد از عقد در دفاتر اسناد رسمی این حق را به خانم دهد تا به جای ایشان وکیل بگیرد تا در مراحل اداری طلاق حاضر شوند. دادن این حق به خانم به معنی ساقط شدن این حق از آقا نیست. حق طلاق برای این که اعتبار کافی داشته باشد باید سه شرط داشته باشد.

  • به صورت بلاعزل باشد (همیشگی باشد و تاریخ مشخص نداشته باشد)
  • حق توکیل به غیر داشته باشد (خانم بتواند به جای آقا وکیل بگیرد تا در دادگاه حضور پیدا کنند)
  • حق اسقاط درتجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد ( بعد از صدور حکم طلاق خانم بتواند به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق مراجعه کند. چرا که اگر این حق را نداشته باشد بعد حکم طلاق یک مدت اعتراض ۴۰ روزه برای آن وجود دارد)

طلاق با داشتن حق طلاق

معمولا آقا به خانم وکالت در طلاق می‌دهد تا در شرایط برابر قرار گیرند. زمانی که خانم وکالت در طلاق دارد، بسته به حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی که به ایشان داده شده می‌تواند به جای آقا وکیل بگیرد تا در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند. در واقع طلاق با داشتن حق طلاق تنها نوع جدایی است که داشتن وکیل نوعی الزام محسوب می‌شود. برای گرفتن وکالت در طلاق باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه و سند رسمی وکالت در طلاق را با سه شرط گفته شده در عنوان قبل، تنظیم و امضا کرد. البته در زمان عقد هم می‌توان وکالت در طلاق به خانم داد ولی متنی که در وکالت نامه در دفتر ثبت اسناد تنظیم می‌شود از اعتبار بیشتری بر خوردار است.

وکالت در طلاق چیست؟ بیشتر بخوانید: وکالت در طلاق چیست؟

طلاق به صورت توافقی در دوران عقد

منظورمان از دوره عقد بعد از جاری شدن صیغه عقد و قبل از ازدواج است. یعنی زمانی که خانم و آقا به یک دیگر محرم هستند ولی در یک منزل مشترک زندگی نمی‌کنند. در شرایط طلاق در دوران عقد باید خانم و آقا همچنان سر مهریه، نفقه به توافق برسند. اگر خانم دوشیزه بوده و قرار به پرداخت مهریه باشد، نصف میزان مهریه به خانم تعلق می‌گیرد. در صورتی که در دوران عقد به سر می برید و برای انجام مراحل طلاق توافقی در دوران عقد نیازمند به وکیل طلاق توافقی هستید، می توانید از کارشناسان حقوقی دادسو به صورت رایگان مشاوره بگیرید.

طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور

احوال شخصیه برای ایرانیان خارج کشور مانند قوانین ایران انجام می‌شود. احوال شخصیه شامل ولادت، وفات، امور سجلی، طلاق و ازدواج می‌شود. در صورتی که در هر کجا زندگی کنند و قصد طلاق داشته باشند باید طبق قوانین ایران پیش روند. چنانچه خانم و آقایی قصد طلاق به صورت توافقی داشته باشند و در خارج از ایران زندگی می‌کنند برای طلاق در خارج از کشور دو راه در نظر گرفته شده است:

روش اول ثبت نام در سامانه میخک است. برای این کار باید با فیلتر شکن ایرانی وارد سایت میخک شوید و اطلاعات هویتی، سکونتی و تماس خود را وارد کنید و یک اکانت در این سامانه درست کنید. بعد مورد وکالت خود را مشخص کنید و وکالت نامه مورد نظر را تنظیم و حدود اختیارات وکیل را مشخص کنید. به این منظور بهترین وکیل طلاق توافقی را انتخاب کنید تا سرعت کار شما بالا رود. در نهایت برای احراز هویت و تائید مدارک هویتی خود باید بسته به کشور که در آن سکونت دارید باید یا به سفارت مراجعه کنید و یا به صورت اسکایپی انجام دهید. بعد از انجام احراز هویت و تائید مدارک، وکالت نامه شما در ایران توسط وکیل‌تان در وزارت امور خارج دریافت می‌شود و کار طلاق‌تان انجام می‌شود.

در روش دوم اگر سیم کارت فعالی در داخل ایران دارید باید در سامانه ثنا برای ایرانیان خارج از کشور ثبت نام و تمام اطلاعات هویتی و محل سکونت خود را وارد کنید. احراز هویت سامانه ثنا به صورت غیر حضوری انجام می‌شود. در این سامانه می‌توان قرارداد به صورت الکترونیک تنظیم و آن را امضا کرد. در نهایت بعد از امضا قرارداد الکترونیک وکیل می‌تواند کار طلاق شما را در ایران انجام دهد بدون این که نیاز به حضور شما در ایران باشد.

اجرت المثل در طلاق توافقی چگونه است؟

اجرت المثل از دیگر حقوق مادی خانم است که از بعد از عقد مسئولیت پرداخت آن با آقا است. اجرت المثل برای انجام امور منزلی که در شرعا وظیفه خانم نبوده ولی ایشان در طول زندگی مشترک انجام داده تعلق می‌گیرد. شرایط طلاق توافقی در اجرت المثل چیست؟ اجرت المثل فقط در صورتی که طلاق از طرف اقا باشد به خانم تعلق می‌گیرد. در طلاق توافقی و طلاق یک طرفه از سمت خانم، اجرت المثل به ایشان پرداخت نمی‌شود.

بر اساس ماده ۳۰ قانون حمایت از خانواده: در مواردی که زوجه در دادگاه ثابت کند به امر زوج یا اذن وی از مال خود برای مخارج متعارف زندگی مشترک که برعهده زوج است هزینه کرده و زوج نتواند قصد تبرع زوجه را اثبات کند، می‌تواند معادل آن را از وی دریافت نماید.

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

برای طلاق توافقی باید هزینه مواردی از قبیل، هزینه ثبت دادخواست، هزینه مشاوره خانواده، هزینه آزمایش بارداری، هزینه طلاق در محضر پرداخت شود. البته همان‌طور که توضیح دادیم داشتن وکیل طلاق توافقی می‌تواند در انجام امور به شما کمک کند. برای اطلاع درباره این مورد نیز می‌توانید مقاله “هزینه وکیل طلاق توافقی” را مطالعه کنید.

هزینه طلاق توافقی

گواهی عدم امکان سازش چیست

گواهی عدم امکان سازش هم برای طلاق به صورت توافقی هم برای طلاق یک طرفه از سمت آقا مورد نیاز است. در صورتی که طلاق از طرف آقا باشد باید تمام حق و حقوق مالی خانم را از جمله نفقه، اجرت المثل و مهریه پرداخت کند و سپس برای دریافت این گواهی اقدام کند. در صورتی که طلاق از طرف خانم باشد باید دلایل محکمه پسند برای طلاق داشته باشد و سپس برای دریافت گواهی اقدام کند. (بخوانید: دلایل اصلی طلاق در ایران) ولی در طلاق توافقی که هر دو طرف راضی به طلاق هستند باید در جلسات مشاوره شرکت کنند و سپس این گواهی را دریافت کنند.

این گواهی با رای طلاق متفاوت است. گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف خانم صادر می‌شود. حکم عدم امکان سازش در طلاق به صورت توافقی و طلاق از طرف آقا صادر می‌شود. نمونه درخواست گواهی عدم امکان سازش را در ادامه برای شما آورده‌ایم.

نمونه گواهی عدم امکان سازش

احتراماً به استحضار می رساند: اینجانب با خوانده به موجب تصویر عقدنامه شماره ……. مورخ ……دفترخانه شماره ……. شهرستان …… عقد ازدواج دایم منعقد کرده‌ایم. حاصل این ازدواج ……. فرزند پسر/دختر/بدون فرزند است. با توجه به اختلافات پیش آمده و نبود تفاهم در زمینه‌های گوناگون زندگی مشترک و سوء رفتار خوانده و در نتیجه عدم امکان زندگی مشترک، به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش را استدعا دارم.

گواهی بکارت در طلاق توافقی

بکارت یا باکره بودن از نظر قانون به معنای داشتن پرده بکارت برای خانم است. بعضی زوجین در مدت عقد (قبل از ازدواج و رفتن به خونه مشترک) اقدام به طلاق می‌کنند. در این صورت ممکن است خانم و آقا رابطه زناشویی نداشته باشند. باکره بودن خانم در طلاق فقط در خصوص مهریه دارای اهمیت است. یعنی اگر خانم و آقا برای پرداخت مهریه در طلاق به توافق برسند و خانم دوشیزه باشد نحوه محاسبه مهریه دختر باکره  و پرداخت آن متفاوت است. زمانی که خانم دوشیزه باشد و قصد مطالبه مهریه در هر نوع طلاقی (چه یکطرفه، چه توافقی) را داشته باشد مهریه ایشان به میزان نصف مقدار نوشته شده در سند ازدواج بیان می‌شود.

آزمایش عدم بارداری در طلاق توافقی چگونه است؟

در صورتی که خانم و آقا قصد تمام کردن زندگی مشترک خود را دارند و می‌خواهند برای طلاق اقدام کنند باید از عدم بارداری خانم اطمینان حاصل کنند. برای این کار باید خانم در مرحله خاصی برای آزمایش عدم بارداری اقدام کند. معمولا این آزمایش را باید در جلسات دادگاه همراه خود داشته باشند. البته بعضی وقت‌ها استثنائی پیش می‌آید که دفاتر طلاق هم برای جاری کردن صیغه طلاق به این برگه نیاز دارند. برای انجام این آزمایش باید خانم به آزمایشگاه یا پزشکی قانونی مراجعه کند و درخواست گواهی عدم بارداری داشته باشد. بعد باید جواب آزمایش را به دادگاه و دفتر طلاق ارائه دهد.

طلاق توافقی خانم باردار

باور اشتباهی در این موضوع وجود دارد که عوام مردم فکر می‌کنند در صورتی که خانم باردار باشد باید پروسه طلاق را متوقف کنند. اما به راستی شرایط طلاق توافقی در صورت باردار بودن خانم چیست؟ ولی در اصل قضیه از این قرار است که خانم آزمایش عدم بارداری می‌دهد تا در صورتی که جواب آن مثبت بود تکلیف حضانت فرزند مشخص شود. حضانت فرزند در طلاق توافقی با توافقات خانم و آقا و توجه به مصلحت فرزند پیش می‌رود که به صورت کامل در عنوان حضانت فرزند در طلاق به صورت توافقی توضیح می‌دهیم.

استرداد جهیزیه در طلاق توافقی

به صورت کلی در زمان طلاق به صورت توافقی خانم و آقا باید تکلیف تمام امور مشترک بین‌شان را روشن کنند. یکی از این امور مشترک استرداد جهیزیه است. تهیه جهیزیه و وسایل منزل به صورت قانونی با آقا است ولی به صورت عرفی از زمان قدیم خانم و خانواده ایشان جهیزیه را تهیه می‌کردند. در صورتی که خانم و آقا توافق کنند که جهیزیه را بین خود تقسیم کنند مشکلی نیست. ولی در صورتی که سر موضوع جهیزیه به توافق نرسند باید طبق قانون پیش روند. یعنی در صورتی که خانم در زمان ازدواج سیاهه‌ای برای جهیزیه‌ی خود تهیه کرده بود براساس آن می‌تواند جهیزیه را از منزل مشترک خارج کنند.

اگر فاکتور وسایل را دارد می‌تواند بر اساس آن فاکتور وسایل خود را از منزل خارج کند. وسایلی که بعد از ازدواج خریداری شدند در صورتی که آقا خریداری کردند، ایشان مالک وسایل هستند و در صورتی که خانم خریداری کردند وسایل برای ایشان است. هزینه استرداد جهیزیه طبق قانون طلاق توافقی با زوجه است.

مهلت اجرای حکم طلاق به صورت توافقی

حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش از هم متفاوت هستند. گواهی عدم امکان سازش در طلاق به صورت توافقی و طلاق از طرف آقا صادر می‌شود و حکم طلاق در طلاق از طرف خانم صادر می‌شود. مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه از تاریخ فرجام خواهی و مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه از تاریخ صدور آن است. بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از خانواده: مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام ‌خواهی است.

هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود، در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می‌شود و مراتب به زوج ابلاغ می‌گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج، یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به‌عمل می‌آید

بر اساس ماده ۳۴ قانون حمایت از خانوده: مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی ‌ شدن رای است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است

پاک کردن نام همسر در طلاق توافقی چگونه است؟

یکی از دغدغه‌‌ها بعد از طلاق، پاک کردن نام همسر از شناسنامه است. شرایط طلاق توافقی در حذف نام همسر پس از طلاق چیست؟ امکان حذف نام همسر سابق در موارد خاصی وجود دارد و همه‌ی زوجین در هر حالتی امکان حذف نام همسر خود را ندارند. همچنین پاک کردن نام همسر علاوه‌بر شرایط، دارای هزینه حذف نام همسر از شناسنامه می‌شود. در شرایطی که رابطه زناشویی بین خانم و آقا صورت نگرفته باشد، خانم می‌تواند به پزشکی قانونی مراجعه و تست سلامت بکارت دهد. در صورتی که باکره باشد امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود دارد. در صورتی که خانم باکره نباشد باید به همراه فرد خواستگار به دفتر اسناد رسمی مراجعه کند تا سردفتر برگه‌ای مبنی بر آگاهی و تمایل فرد به ثبت احوال تحویل دهد.

مدارک لازم برای حذف نام همسر از شناسنامه به این صورت است:

  • اصل شناسنامه طرفین
  • اصل کارت ملی طرفین
  • دادنامه طلاق
  • رونوشت طلاق
  • گواهی بکارت و چند قطعه عکس

نفقه فرزند در طلاق به صورت توافقی

در حالتی که خانم و آقایی که قصد طلاق دارند فرزند داشته باشند باید تکلیف حضانت و نفقه فرزند مشخص شود. سن قانونی حضانت فرزند را به صورت کامل در عنوان‌های قبل توضیح دادیم. نفقه فرزند به صورت قانون با پدر است. پدر باید تا ۱۸ سالگی نفقه فرزند پسر را پرداخت کند و اگر ایشان قصد تحصیلات عالیه را داشته باشد باز هم پدر باید نفقه را پرداخت کند.

نفقه فرزند دختر تا زمان ازدواج با پدر است و تا هر سنی که ازدواج نکند پدر موظف هستند نفقه را پرداخت کنند. در طلاق توافقی نفقه فرزند که مانند موارد دیگر بسته به توافقات خانم و آقا دارد و فقط باید هر توافقی را مکتوب کنند. برای مثال خانم و آقا در طلاق توافقی، توافق می‌کنند که حضانت فرزند مشترک‌شان با پدر باشد و مادر نفقه ایشان را پرداخت کند.

مراحل طلاق توافقی

نمونه دادخواست طلاق توافقی

در دادخواست که برای طلاق توافقی به ثبت می‌رسد باید خواهان، خوانده، خواسته، دلایل و منضمات مشخص شود. در قسمت خواسته معمولا طلاق به صورت توافقی یادداشت می‌شود و منضمات هم معمولا مدارکی مانند شناسنامه زوجین، کارت ملی زوجین، سند ازدواج یادداشت می‌شود.

متن دادخواست طلاق توافقی

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران با سلام احتراما اینجانبان بر طبق کپی مصدق عقدنامه پیوست از مورخ در عقد نکاح دائم یکدیگر هستیم که به دلیل عدم تفاهم اخلاقی تمایل به جدایی و طلاق داریم. لذا از محضر محترمتان صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.

متن دادخواست طلاق توافقی با عنوان کردن موضوع حضانت و مهریه

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران با سلام احتراما به استحضار می رساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره…. دفتر خانه…. ………… در عقد نکاح دائم یکدیگر هستیم ولی به دلیل اختلافات فی مابین از دادگاه تقاضای طلاق توافقی داریم و در این راستا از کل مهریه که………..سکه بهار آزادی است ……… سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل می شود و زوج قبول بذل دارد و ………. سکه باقی مانده به صورت ماهانه …….. سکه پرداخت می‌گردد. فرزند مشترک …………. ساله در حضانت مادر (زوجه) است و نفقه ایشان ماهانه ………… برعهده زوج است. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست. امضاء

نمونه دادخواست طلاق به صورت توافقی به داشتن حق طلاق خانم از سمت آقا

ریاست محترم مجتمع قضایی ……… با سلام احتراما به استحضار می‌رساند: زوجین بر طبق عقد نامه …. مورخ …. در عقد نکاح دائم  یکدیگر هستند. در مورخ …. به موجب سند رسمی وکالت شماره …. دفترخانه …. تهران، زوج  به زوجه، وکالت در طلاق با وکالت در قبول بذل داده است، که به جهت اعمال طلاق، زوجه اینجانب … را به عنوان وکیل با واسطه شوهر انتخاب کرده است که به وکالت از طرف زوج دادخواست امضاء می‌شود و اینجانب …. به عنوان وکیل زوجه به همراه وکیل مع الواسطه زوج از محضر محترم دادگاه صدور حکم طلاق توافقی (گواهی عدم سازش) تقاضا می‌شود. امضاء

نمونه توافق‌نامه طلاق به صورت توافقی

متن توافق نامه طلاق توافقی را ارائه نماییم که به شرح زیر است : در تاریخ …..زوج و زوجه در دفتر وکالت ………….. وکیل پایه یک دادگستری حضور دارند. مذاکرات فی مابین در خصوص سازش و انصراف از طلاق موثر واقع نشد. طرفین اصرار به طلاق توافقی داشته، لذا توافق نامه طلاق توافقی به شرح ذیل تنظیم می‌گردد: توافق نامه طلاق توافقی ذیل فی ما بین خانم ………… فرزند ……………. صادره از ……………… به شماره شناسنامه…………… به شماره ملی ……………. و آقای ……………. فرزند …………….  صادره از ……………. به شماره شناسنامه ………….. به شماره ملی ………….. تنظیم گردیده است و طرفین نسبت به مفاد و بندهای ذیل در راستای مواد ۱۰ و ۲۱۹ قانون مدنی توافق و رضایت خود را اعلام می نمایند:

مهریه زوجه:

مهریه زوجه تعداد …… سکه بهار آزادی / مبلغ …………….. وجه نقد به نرخ روز است که زوجه اقرار به بذل …….. تعداد / مبلغ در قبال طلاق نموده  و زوج نیز قبول بذل می نماید که مبلغ …………. به عنوان پیش پرداخت در دفتر ازدواج و طلاق و ما بقی به میزان …………. به صورت هر ماه به شماره حساب ……………… واریز گردد.

حضانت و ملاقات با فرزندان:

حضانت فرزند ……… ساله مشترک به نام ……….. به عهده ………… باشد ولی حق ملاقات با فرزند برای ………… محفوظ بوده و ………… نیز متعهد می گردد هر هفته به میزان …….. ساعت/ روز ترتیبات ملاقات با فرزند را در محل ………….. به عمل آورد و پدر موظف است هر ماه مبلغ ………….. را بابت نفقه فرزند/ فرزندان مشترک به شماره کارت ……………. پرداخت نماید و هر سال …….. درصد به مبلغ آن اضافه خواهد شد.

نفقه زوجه:

مبلغ ………….. طبق حکم پرونده شماره ……….. به زوجه پرداخت می شود/ نفقه را دریافت نموده است و در این خصوص ادعایی ندارد. اجرت المثل زوجه: مبلغ ………….. بابت اجرت المثل ایام زندگی مشترک به زن پرداخت شده است/ در دفترخانه دریافت می کند/ هیچ ادعای نسبت به اجرت المثل ندارد.

جهیزیه زوجه:

مسترد شده است/ زوجه جهیزیه خود را مسترد می نماید/ در خصوص جهیزیه هیچ گونه ادعایی ندارد. این توافقنامه در یک نسخه تنظیم و طرفین با امضاء در ذیل آن در حضور شهود کلیه مفاد و مندرجات این توافقنامه را قبول نمودند.

جمع بندی:

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که برطبق آن، زن و مرد پیش از اقدام به طلاق باید در مورد تمامی دیون، تعهدات و تکالیف به توافق رسیده و آن را به دادگاه ارائه کنند. پس از آن باید در سامانه تصمیم، اطلاعات هویتی را وارد کرده، در جلسه مشاوره شرکت کنند و در نهایت با دریافت گواهی عدم امکان سازش، طلاق خود را به ثبت برسانند. در طلاق توافقی مواردی همچون نفقه، حضانت فرزندان و مهریه توافقی است و برحسب توافقی گاهی به زن تعلق می‌گیرد و گاهی تعلق نمی‌گیرد. تنها این شرط این طلاق این است که زوجین در تمامی موارد به توافق برسند.

این پروسه ممکن است ۶ تا ۹ ماه زمان ببرد اما چنانچه تمایل به شرکت در جلسات مشاوره و دادگاه نداشته باشید می‌توانید آن را به یک وکیل طلاق بسپارید. وکلای موسسه حقوقی دادسو پرونده طلاق تفاهمی را در مدت ۱۰ الی ۲۰ روز به سر انجام می رسانند. برای آگاهی بیشتر درباره این که طلاق توافقی چیست، به متن بالا مراجعه کنید یا از مشاوران دادسو کمک بخواهید.

سوالات متداول

شرایط طلاق توافقی چیست؟

اولین شرط برای طلاق توافقی، رضایت آقا و خانم برای جدایی است. در طلاق توافقی زوجین باید در مورد تمامی مسائل مشترک از جمله مسائل مالی، حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و… به توافق برسند تا بتوانند طلاق خود را به‌صورت توافقی ثبت کنند.

در طلاق توافقی، بدون وکیل چه مراحلی باید طی شود؟

ابتدا لازم است در سامانه تصمیم ثبت نام کنید، سپس نیاز به حضور در ۴ تا ۶ جلسه مشاوره است. بعد از این مرحله، با داشتن مدارک هویتی، دادخواست طلاق را ثبت نمایید، امورات مالی را تعیین کرده و به دادگاه تقدیم کنید. در نهایت پس از گذشت جلسات متعدد و دریافت گواهی عدم سازش، برای اجرای صیغه طلاق اقدام نمایید.

طلاق توافقی با گرفتن وکیل چیست؟

در صورتی که قصد شرکت در هیچ کدام از جلسات مشاوره، غربالگری و جلسات را ندارید می‌توانید آن را به یک وکیل بسپارید و حتی گاهی نیاز به حضور در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق نیست.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی؟

شناسنامه زوجین، کارت ملی هر دو طرف و سند ازدواج که در صورت مفقود بودن سند ازدواج، باید رونوشت آن را از دفترخانه دریافت کرد.

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

بین ۶ تا ۹ ماه زمان می‌برد تا زوجین گواهی عدم سازش را دریافت کنند، اما این روند در موسسه دادسو بین ۱۰ تا ۳۰ روز به‌طول خواهد انجامید.

مشاوره در طلاق توافقی اجباری است؟

بله. دولت زوجین را به شرکت در جلسات اجبار کرده است.

در طلاق توافقی، مهریه خانم از بین می‌رود؟

همه موارد در طلاق توافقی توافقی است و زن می‌تواند تمام مهریه را دریافت کند یا آن را ببخشد.

طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور چگونه است؟

روش اول: با ثبت در سامانه میخک، ادامه روند طلاق را به یک وکیل بسپارید. روش دوم: در صورت داشتن سیم کارت فعال، درخواست خود را در سامانه ثنا ثبت کنید و ادامه مراحل را به یک وکیل واگذار کنید.

طلاق توافقی چگونه است؟

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که دو طرف (مرد و زن) برای جدایی باهم به توافق رسیده‌اند. در این طلاق زوجین باید روی تمام موارد مشترک در زندگی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و… به توافق برسند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

۴.۶/۵ - (۱۲۶ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

122 دیدگاه برای “طلاق توافقی چگونه است؟ شرایط طلاق توافقی سال ۱۴۰۲

  1. رویا گفته:

    سلام میخواستم بدونم در صورت طلاق توافقی چه جوری حضانت پسرم رو بگیرم پسرم اصلا نمیخواد با پدرش زندگی کنه از اون بدش میاد میترسه چون همش اون رو دعوا میکنه دست بزن داره پسرم ۹ ساله هست راهنمایی میفرمایید من حاضرم مهریه هم ببخشم ولی حضانت پسرم با من باشه

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      باید با آقا توافق کنید یا در ازای بخشش مهریه حضانت فرزند را از پدر بگیرید. همه چیز به توافق شما بستگی دارد در طلاق توافقی

  2. ریحانه گفته:

    سلام وقت بخیر ببخشید سوالم اینه من در مرحله طلاق توافقی هستم تمام مشاوره رفتیم و منتظریم نامه بره برای غربالغری درمرحله میشه وکیل بگیرم ک کارم زود تموم بشه و تایمش کم بشه؟

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      بله در این مرحله هم می توانید وکیل بگیرید تا سریع تر کارتان انجام شود زیرا جلسات دادگاه نیز ممکن است بسیاز طولانی شود.

  3. اکبر گفته:

    سلام.وقت بخیر
    من نزدیک یساله ازدواج کردم با دختری که ۷ سال بود رفیق بودیم
    ولی بخاطر یه اشتباه از طرف من که با کسه دیگه آشنا شدم و رابطه جنسی هم باهاش داشتم و اینکه بینمون نه صیغه بوده نه چیزی
    ولی الآن واقعا پشیمونم از اشتباهم و اینکه زندگیمو خیلی دوس دارم و همچنین همسرم رو…
    بعد اون اتفاق خانومم درخواست کرد که دوتا راه هست یا طلاق بگیره یا حق طلاق بدم بهش و منم گزینه دوم رو انتخاب کردم و حق طلاق رو دادم بهش و لی قول داد باهام بهتر بشه و رفتارش مناسب باشه
    منم بخاطر همین حق طلاق رو دادم بهش.ولی الآن مثل یه رییس شده و منم طاقت این چیزا رو ندارم و واقعا شورش رو در آورده و الان میخوام جدا بشم ازش…
    میخواستم ببینم میشه راهنمایی کنید.منظورم ینی تو دادگاه چی پیش میاد و چگونه باید مهریه ش رو پرداخت کنم و چقد رو به قسط میبندن
    و اینکه میشه کل کارام رو وکیل انجام بده و خودم حضور نداشته باشم؟؟؟
    ممنون میشم کمکم کنید لطفا

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در خصوص مهریه می توانید درخواست قسطی شدن مهریه را داشته باشید.
      در خصوص وکیل نیز بله اگه وکیل داشته باشید نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نیست. در صورتی که به وکیل نیاز دارید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

  4. محمدبخشی گفته:

    من یازده سال پیش بصورت توافقی از همسرم جوا شدم وکلیه تعداد خود را انجام دادم واز سال ۹۷ بعلت گرانی سکه تقاضای تعدیل کردم وایشان نیز مهر خودر احاله ودر دادگادتجدید نظر رد شد حال ایشان به جرم فرار از دین از من شکایت کرده که ریالی طبق توافق طلبکار نیست ممنون میشم راهنمایی کنید

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      درخواست قسطی شدن مهریه را از قاضی داشته باشید بنا بر وضعیت مالی شما مهریه را قسط بندی می کننند.

  5. وحید گفته:

    سلام
    اگه مادربعدازطلاق قبول نکندحضانت فرزند۲ساله روتکلیف پدرمیشودواگرپدرمعتادباشدوخونه ولوازم زندگی نداشته باشه قانون چی میگه لطفاً راهنمایی ف

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در صورتی که هم پدر هم مادر صلاحیت نگهداری فرزند را نداشته باشند فرزند به بهزیستی سپرده می شود.
      البته درصورتی که یکی از اقوام درخواست سرپرستی فرزند را داشته باشند می توانند از فرزند نگهداری کنند.

  6. مرد گفته:

    سلام
    در زمان طلاق توافقی مهریه که ۱۰۰۰ سکه بوده را نیز بدون کم کردن تعداد سکه صورت توافقی هر سه ماه یک سکه در دادگاه تقسیط نموده‌ایم
    آیا امکان کم کردن تعداد سکه به درخواست مرد وجود دارد ؟

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      می توانید درخواست بدهید، تایید یا نشدن آن به نظر قاضی بستگی دارد.

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      برای اطلاع از هزینه طلاق با داشتن حق طلاق لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  7. راضیه گفته:

    سلام وقت بخیر وقتی میگید توی دادگاه اگر وکیل بگیریم حضورمون الزامی نیست یعنی حتی تو ازمایش هایی که اجباریه برای مثال آزمایش بارداری یا گواهی سلامت

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در صورتی که نیاز به آزمایش بارداری یا آزمایش دوشیزگی باشد خانم باید شرکت کنند؛ اما در مراحل طلاق مانند جلسات مشاوره یا جلسات دادگاه هیچ احتیاجی به حضور شما نیست. برای اطلاعات بیش تر می توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  8. شایسته فر گفته:

    شرایط طلاق توافقی رو بسیار خوب و جامع مشاوره دادن همکارانتون. ممنونم از خانم شهبازی عزیز. بسیار با حوضله مرا راهنمایی کردند.

  9. هانیه گفته:

    سلام ما اقدام به درخواست طلاق توافقی کردیم.وکیل گرفتیم و کارامونو ردیف کرد.پیش وکیل هردو امضا کردیم و بعد یک ماه پسر رفت دادگاه امضا کرد و الان باید برم پزشک قانونی اینا.ولی نظرمون عوض شده هردو نمبخوایم طلاق بگیریم باید چیکار کنیم؟؟ایا با نرفتن به دفترخانه ازدواج و ثبت نکردن طلاق میتونیم برگردیم زندگی کنیم؟

  10. احمد گفته:

    همسرم بازور از من حق طلاق گرفت و بعد از جند روز بدون اینکه من اطلاع داشته باشم طلاق گرفت حالا هم مهریه اش را اجرا گذاشته با توجه به اینکه من کارگری بیش نیستمی آیا می توانم اعتراض بزنم تادادگاه مهریه را صفر کند با توجه به اینکه چند ماهی هم که منزل من بود تمکین خاص نکرد وبعداز حق طلاق تمکین کرد

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      خیر مهریه به ایشان تعلق میگیرد، فقط می توانید درخواست پرداخت مهریه به صورت اقساطی داشته باشید.

  11. هانیه گفته:

    سلام وقت بخیر ببخشید من وهمسرم بعد از کلی بیا و برو در دادگاه،چند سال پیش توافقی جدا شدیم به دلیل گرانی سکه هر چند وقت یکبار یه مقدار پول به حسابم میریزه اما نه به طوری که در دفترخانه توافق کرده بودیم..ظاهرا بیکار هستش اموالی هم نداره که معرفی کنم میتونم حکم جلب بگیرم؟ اگه اقدام کنم برای حکم جلب ابلاغیه میره براشون؟

  12. N گفته:

    سلام وقتتون بخیرمن ازدواج اولم یه فرزند دختردارم ک وقت طلاق فقط ثبت شده ک حضانت بامن هستش الان میخوام ازپدرش بابت نفقه ی بچم شکایت کنم ناگفته نماند ک ازدواج هم کردم. وبعدازهشت سال نگرفتن نفقه میخوام این اقدام روبکنم.ایامیتونم اینکارروبکنم و ازش نفقه بچموبگیرم

  13. جعفرصمدی گفته:

    سلام به نظرمن خیلی مسخره است که وقتی ازدواج میکنی بعدا می فهمی که موفق نبودی وبایدیکدیگرراتحمل کنیم.چطورمیشه یکنفرراچندین سال تحمل کرددرصورتیکه هیچ علاقه ای نداری.قانون بایداجازه بده اینجورمواردخیلی زودترازهم جداشوند.واقعابعضی قوانین خیلی مسخره است که یک زن یک عمرباهم زندگی کنن اونهم مجبوری.

  14. پریسان گفته:

    سلام ، من دوسالی هست از همسرم به صورت توافقی جدا شدم ، ایشان ماهانه مبلغی بابت نفقه بچها واریز می کنند ، ایا این هزینه ای که واریز می کنند برای کلیه هزینه های بچهاست یا فقط برای خوراک و پوشاک و مسکن هست .. هزینه های پزشکی و متفرقه با پدرشون هست یا من ؟؟

  15. تیا گفته:

    سلام
    من و شوهرم قصد جدا شدن داریم همه کاراش کردیم امروز جواب پزشک قانونی اومد خواستم بپرسم چند روز طول میکشه که به ما خبر بدن واسه برگه طلاق بریم بگیرم؟

  16. زهرا گفته:

    من ۱۶سالم و نامزدم ۳۰من دوستش ندارم ۵ماه که عقدیم میخام طلاق بگیرم ولی قبول نمیکنن

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      برای طلاق به صورت توافقی هردو باید برای جدایی رضایت داشته باشید. در غیر این صورت باید برای طلاق با داشتن حق طلاق و یا طلاق یک طرفه اقدام کنید.

      • عباس گفته:

        سلام ما طلاق توافقی گرفتیم ومهریشو دادم حالا خانم رفته شکایت کرده میگه انگشتم شکسته باید دیه بدی ولی ما درطلاق توافقی نوشتیم زوجین هیچ گونه شکایتی به یکدیگر ندارندوقطعی میباشد حالا شکایتش چی توش هست

  17. مریم گفته:

    سلام وقت عالی بخیر
    زندگی مشترکمان به دلیل دخالت های خانواده شوهریم اختلاف بینمون رفته رفته شدید و غیر قابل تحمل میشه تحمل نمیتونم بکنم و یه دختر ۱۶ ماهه دارم ازشون هیچی به هیچ عنوان نمیخوام تنها دخترم مهمه با طلاق توافقی چند ماه میکشه

    • تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      طلاق توافقی بین ۶ الی ۹ ماه زمان می‌برد.
      در صورتی که دادسو وکالت شما را به عهده داشته باشد بین ۱۰ الی ۲۰ روز کاری طلاق توافقی انجام می شود.
      برای راهنمایی بیشتر با مشاوران حقوقی دادسو در تماس باشید.

  18. حمید گفته:

    سلام
    ما درخواست طلاق طوفقی کردیم و دادگاه هم رای صادر نمود ولی زوجه درمدت تعیین شده در محضر حاضر نشد باتوجه به اینکه کلیه اموال خود را نصف وحدود ۵میلیارتومان به او پرداخت کردم او می‌تونه درخواست مهریه بخشیده شده رابکنه

    • احسان دهداری گفته:

      سلام، وقت بخیر
      تقسیم ارث طلا در عرف به دختر، خواهر یا مادر شخص می‌رسد. اما به صورت قانونی تقسیم ارث طلا تفاوتی با اموال دیگر ندارد و بر اساس طبقات ارث انحصار وراثت انجام می‌شود.
      برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله “تقسیم ارث طلا چگونه است؟” را مطالعه کنید.

    • احسان دهداری گفته:

      سلام، وقت بخیر
      پاسخگویی از شنبه تا چهارشنبه
      از ساعت ۱۰ تا صبح تا ۱۹ عصر می‌باشد.

  19. سیادتی گفته:

    برای طلاق توافقی میشه به شما وکالت بدیم و هیچ جا نباشیم؟ حقیقتا وقتشو نداریم هیچ کدوممون. وکیل طلاق توافقی ما شما باشین

    • احسان دهداری گفته:

      سلام، وقت بخیر
      با داشتن وکیل طلاق توافقی نیاز به حضور شما در هیچ یک از مراحل و جلسات دادگاه نیست. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  20. سیما دشتی گفته:

    طلاق توافقی در خیلی موارد بهتر از بقیه حالات هستش. کاش خانم منم راضی به طلاق توافقی می شد. مرسی از مشاوره خوب تیم دادسو. ممنون از برگواری شما

  21. زمانی گفته:

    ممنون از تیم خوب دادسو. واقعا خدمات رو خیلی خوب انجام دادین. یک سال پیش بنده در خدمتتون بودم برای طلاق توافقی. الانم یه سوال پیش اومد برای اقوام تو گوگل سرچ کردم و دادسو رو برام اورد. واقعا عالی هستین.

  22. Farnaz گفته:

    سلام وقت بخیر ، برای ثابت کردن باردار نبودن در طلاق توافقی باید حتما به آزمایشگاه مراجعه کنیم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      آزمایش عدم بارداری برای ثبت طلاق توافقی اجباری است. فقط برای خانم های دوشیزه و یائسه نیاز به آزمایش عدم بارداری نیست

  23. مرضیه گفته:

    سلام ، ما برای طلاق توافقی دادخواست رو فرستادیم ، از کجا میتونیم پیگیری کنیم ، زمان دادرسی رو

  24. فرامرز گفته:

    سلام جناب خسته نباشید ، من نمیتونم با همسرم زندگی کنم و اقدام به طلاق توافقی می کنیم،و یه فرزند ۹ ساله دارم ، دادگاه بچه رو به کی میده

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      اگر دختر بالای ۹ سال باشد خودش میتواند تصمیم بگیرد و اگر پسر بالای ۹ سال باشد حضانت تا ۱۵ سالگی با پدر است.

  25. حسن گفته:

    سلام وقت بخیر ، من میخوام با زنم طلاق توافقی بگیرم و هنوز شناسنامه جدید نگرفتم ، میتونم اقدام به طلاق توافقی کنم و توی شناسنامه نچوارد نشه

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      اگر خانم دوشیزه باشند میتوانید برای تعویض شناسنامه بدون قید همسر سابق اقدام کنید.

  26. پروانه گفته:

    سلام. من الان دو ساله که ازدواج کردم ولی اصلا شوهرم خرجی زندگی رو نمی‌ده ولی وضع مالی خوبی داره ، میتونم با درخواست طلاق توافقی ازش طلاق بگیرم,؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      طلاق توافقی که بستگی به توافق شما و آقا دارد؛ اما ندادن نفقه میتواند دلیلی برای طلاق گرفتن شما باشد.

  27. Mojgan گفته:

    سلام ، ببخشید همسر من از وقتی که من درخواست طلاق توافقی کردم ،اصلا ازش خبری نیست ، دادگاه هم پیگیر نیست ، چیکار میتونم بکنم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      برای طلاق توافقی حضور شخص اصیل (همسر شما) و یا وکیل ایشان اجباری است و در غیر این صورت طلاق، توافقی نیست.

  28. مهرداد گفته:

    سلام روز بخیر ، من و خانومم قصد داریم با هم طلاق توافقی بگیریم ،ولی میترسم نیمه راه پشیمون بشه آیا راهکاری داره که این مشکل پیش نیاد

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      بله. شما می توانید توافقات مختلف خود را با عنوان سند رسمی در دفتر ثبت اسناد رسمی، ثبت نمایید و زوج به زوجه وکالت در طلاق بدهد و زوجه مهریه و حق و حقوق مالی اش را ببخشید و یا بعد از دریافت اقرار به دریافت کند. برای اطلاعات بیشتر از طریق واتس اپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  29. رامین گفته:

    سلام وقت بخیر ، من و همسرم مراحل مشاوره و گواهی عدم سازش رو گرفتیم آیا امکان داره من به تنهایی برم دفترخانه و طلاق انجام بشه

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      خیر. فقط در صورتی که از همسرتان وکالت در طلاق داشته باشید، می توانید چنین اقدامی بکنید.

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      بله این امکان وجود دارد که صیغه طلاق جاری شود و سند طلاق ثادر شود و در شناسنامه یکی از طرفین ثبت نشود. هر طروفی که طلاق در شناسنامه اش ثبت نشده می تواند در هر زمانی به دفتر خانه مذکور مراجعه کند و درخواست ثبت طلاق توافقی در شناسنامه را بکند.

  30. Behrooz گفته:

    سلام ما تو یه شهر کوچک هستیم و اینجا همه همدیگرو میشناسن ، ما میخوایم تو شهر دیگه طلاق توافقی بگیریم آیا امکان پذیر هست

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  31. Lale گفته:

    سلام اگر طلاق توافقی کنیم و دادگاه بچه رو به من بده ، باید پدرش هزینه هاشو بپردازه یا خیر

  32. سعید گفته:

    سلام ما برای طلاق توافقی اقدام کردیم ولی من نرفتم دادگاه حدود ۵ روز پیش بود، الان پشیمان شدم میتونم اقدام کنم یا خیر؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      از طلاق توافقی پشیمان شده اید یا از نرفتن به دادگاه؟
      می توانید دوباره دادخواست بدهید.

  33. مسعود گفته:

    سلام ببخشید اگر در دوران نامزدی هستیم خواستیم طلاق توافقی کنیم باید تمام مراحل که توضیح دادین انجام بشه یا فرق داره؟

  34. تینا گفته:

    سلام ، من با همسرم خیلی وقت هست که از لحاظ روحی شرایط خوبی نداریم و من میخوام که باهم طلاق توافقی کنیم ولی راضی نمیشه باید چیکار کرد؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      برای طلاق توافقی، آقا و خانم باید هر دو موافق باشند. پیشنهاد می کنیم قبل از هر گونه اقدام، به مشاوره خانواده مراجعه کنید. طلاق آخرین راه حل شماست.

  35. حمیده گفته:

    سلام ، من یک سوال داشتم ، در طلاق توافقی باید به مشاور های که میگن باید بریم یا خودمون می تونیم مشاور انتخاب کنیم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      باید به مرکزی که برای شما مشخص شده است مراجعه نمایید. در صورتی که مایل به انجام طلاق توافقی بدون حضور در هیچ مرحله ای هستید، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  36. علی گفته:

    سلام اگر گواهی عدم سازش رو بگیریم از دادگاه طی چند روز می تونیم طلاق توافقی بگیریم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      تیین زمان بر عهده قوه قضائیه است و نمی توان زمان دقیقی اعلام کرد.

  37. غزاله گفته:

    سلام روز بخیر، ببخشید برای طلاق توافقی باید حتما به دفترخانه مراجعه کرد یا نه؟ اگر راهنمایی کنید ممنون میشم

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      بعد از گرفتن دادنامه طلاق توافقی از دادگاه، زوین و یا وکیل آنها برای اجرای صیغه طلاق باید به دفتر ثبت طلاق مراجعه کنند.

  38. فرزان گفته:

    سلام وقت بخیر ، من و همسرم هر دو خارج از ایران زندگی می کنیم . آیا می تونیم بدون اومدن به ایران اقدام به طلاق توافقی کنیم یا خیر؟

  39. حسن گفته:

    سلام من یه سوال داشتم، اگر هر دو طرف رضایت کامل از طلاق توافقی داشته باشند ، چقدر طول می‌کشه تا کار طلاق تمام بشه؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      در حال حاضر وکلای دادسو مراحل طلاق توفقی را طی ۲۰ تا ۴۰ روز انجام می دهند. در صورت تمایل از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      هزینه های طلاق توافقی به دو بخش حق الوکاله و هزینه امور اداری و دادخواست ها تقسیم می شود. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان دادسو از طریق واتساپ در ارتباط باشید.

  40. پریسا گفته:

    سلام خسته نباشید، یه سوال داشتم ، برای طلاق توافقی باید از محلی که زندگی می کنیم درخواست کنیم یا فرقی نداره

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      اگر برای طلاق توافقی وکیل ندارید، بهتر است از محل زندگی خود درخواست کنید.

  41. Tala گفته:

    سلام من یه سوال داشتم، من طی چند سالی که با شوهرم زندگی می کردم من کار می کردم و هزینه خونه رو میدادم، آیا میتونم در صورت طلاق توافقی درخواست این هزینه ها رو بدم یا نه؟

  42. مرتضی گفته:

    سلام، اگر در دوران نامزدی تصمیم به طلاق توافقی کنیم آیا بازم باید مهریه بدهم یا نه؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      اگر صیغه عقد بین شما جاری شده باشد، مهریه تحت هر شرایطی به خانم تعلق میگیرد. مگر این که خانم به طور رسمی مهریه را ببخشند.

  43. نسترن گفته:

    سلام ، ما بعد از رضایت به طلاق توافقی، بر سر اموال خانه به توافق نرسیدیم برای این کار باید چه کار کنیم؟ آیا دادگاه نظرش رو به سود می صادر می کنه

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در این موارد برای طلاق توافقی، خود زوجین باین تصمیم بگیرند و به توافق برسند. هر توافقی از جانب زوجین در مورد اموال برای دادگاه قابل قبول است.

  44. قاسم گفته:

    سلام ، برای اینکه همسرم خارج از زندگی با مرد های دیگه هم رابطه داشته ، توافق بر طلاق توافقی گرفتیم، آیا همسرم می‌تونه ازم مهریه درخواست کنه یا خیر؟

  45. فرناز گفته:

    سلام آیا من با گرفتن طلاق توافقی میتونم مهریه رو هم ازش بگیرم یا نه این حق رو ندارم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      مهریه در طلاق توافقی بر اساس توافق طرفین است. یعنی می توان مهریه را کامل دریافت کرد، میتوان کامل بخشید و با بخشی از مهریه را دریافت کرد.

      • زینب زابلی خوشبخت گفته:

        سلام من میخوام از همسرم طلاق بگیرم میتونم ازش مهریه بگیرم همیشه کتکم میزنه موقع ک ازش چیزی درخواست کنم کتکم میزنه آیا میتونم ازش طلاق بگیرم و مهریه مو بگیرم

        • تیم تحریریه دادسو گفته:

          سلام، وقت بخیر
          در صورتی که کتک می زنند شمارو و بتونید ثابت کنید بله می توانید طلاق و مهریه بگیرید.

    • ناشناس گفته:

      اگر مهریه روهنگام طلاق توافقی به همسرتون بذل نکرده باشین بعله متونین مهریه تونوبگیرین

  46. سعید گفته:

    سلام وقت بخیر ، آیا امکانش هست که اصلا برای مشاوره های طلاق توافقی نریم؟ و بدون حضور انجام بشه

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      در صورتی که دادسو وکیل طلاق توافقی شما باشد، نیازی به حضور در هیچ مرحله ای نیست

      • آبوالقاسم سليماني گفته:

        سلام وقت بخیر ایا درطلاق توافقی که هنوز طرفین برای انجام صیغه طلاق به محضر نرفته اند به حکم عدم سازش اعتراضکرد

        • تیم تحریریه دادسو گفته:

          سلام، وقت بخیر
          سوالتون گویا نیست 🙂
          در طلاق توافقی چه اعتراضی به حکم عدم سازش بشود؟

  47. سیما.م گفته:

    برای طلاق توافقی اگر به دادسو بسپریم، دیگه نیازی به حضور من و همسرم تو دادگاه نیست؟ همسر من کارمند بانک هستش و اصلا امکان حضور نداره. واسه همین مدت هاست همینجوری موندیم.

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام.
      در صورتی که پرونده طلاق توافقی شما در دادسو پیگیری شود، نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نیست و وکلای شما روند پرونده را جلو خواهند برد. فقط یک آزامیش عدم بارداری است، که خانم در اواخر پرونده باید انجام دهند. در صورت تمایل می توانید با شماره های دادسو تماس بگیرید تا مشاوره حقوقی رایگان بگیرید

  48. سعید ساجد گفته:

    سلام
    میخواستم بپرسم اگر مادری بدون اجازه همسر ، فرزند و منزل خود را ترک کرده باشه ، من چه اقدامی باید انجام بدم الان ؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام
      شما باید دادخواست عدم تمکین تنظیم کنید. برای اطلاعات بیشتر مقاله عدم تمکین دادسو را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید