خانه / خانواده (طلاق) / نمونه دادخواست طلاق توافقی

نمونه دادخواست طلاق توافقی

نمونه دادخواست طلاق توافقی چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟

در کنار ازدواج‌های موفق، همیشه ممکن است شرایطی پیش بیاید که طی آن زن و مرد دیگر توانایی ادامه زندگی مشترک را نداشته باشند و انتهای این زندگی به طلاق و جدایی ختم شود. در بررسی انواع طلاق، ارائه دادخواست از واجبات خواهد بود. این در مورد طلاق توافقی هم صادق است.

نمونه دادخواست طلاق توافقی قبل از ارائه دادخواست طلاق به زوجین کمک می‌کند که با دید بهتری روند جدایی را پیش ببرند، بدون اینکه در این راه متضرر شوند. در اصل عدم آگاهی از مفاد یک دادخواست طلاق خوب از مواردی است که می‌تواند شرایط نامناسبی را برای هر یک از زوجین بعد از طلاق به دنبال داشته باشد.

در اینجا به بررسی طلاق توافقی و نمونه دادخواست این نوع طلاق می‌پردازیم. ضمن اینکه برای رفع هر گونه ابهامی در این زمینه می‌توانید با مشاوران حقوقی دادسو از طریق واتس اپ ارتباط برقرار کنید.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن زن و شوهر برای جدایی از یکدیگر کاملاً به توافق رسیده اند. این نوع طلاق به دلیل رضایت هر دو طرف نیاز به رسیدگی زیادی ندارد و زوجین می‌توانند طی مدت کوتاهی از یکدیگر جدا شوند.

هر یک از زوجین برای ارائه دادخواست طلاق خود باید مدارک لازم از جمله شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج را در اختیار داشته باشند و بعد از ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق، دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را به دادگاه ارائه دهند.

نمونه دادخواست طلاق توافقی

در طلاق توافقی بسیار مهم است که برخی موارد در دادخواست ذکر شوند. این دادخواست می‌تواند از سوی یکی از زوجین و یا وکلای آن‌ها به دادگاه ارائه شود. در ادامه به معرفی چند نمونه دادخواست طلاق توافقی می‌پردازیم.

اما قبل از آن باید به این نکته توجه داشته باشید که در نمونه دادخواست طلاق توافقی نیاز است که مشخصات خواهان، خوانده، وکیل خواهان در صورت وجود، وکیل خوانده در صورت وجود، نوع خواسته و دلایل و منضمات آن ثبت شوند. این مشخصات باید بر اساس نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل اقامت هر یک از طرفین دادخواست یا وکلای آن‌ها باشد.

نمونه دادخواست طلاق توافقی

نمونه دادخواست طلاق توافقی از طرف یکی از زوجین

ریاست محترم دادگاه اینجانب….. بر اساس عقدنامه شماره….. به تاریخ….. در دفترخانه….. با سرکار خانم/ جناب آقای….. به عقد دائم یکدیگر درآمدیم. اما متأسفانه به دلیل اختلافات لاینحل زیاد، امکان ادامه زندگی مشترک را با یکدیگر نداریم. بر این اساس از ریاست محترم دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش را خواستاریم.

نمونه دادخواست طلاق توافقی از طرف وکیل یکی از زوجین

ریاست محترم دادگاه موکل بنده به نام و نام خانوادگی….. بر اساس سند نکاحیه….. به ثبت در دفترخانه….. در تاریخ…..با زوج/زوجه به نام و نام خانوادگی….. عقد نموده است.

اما در حال حاضر به دلیل مشکلات متعدد در زندگی زناشویی، امکان ادامه زندگی مشترک برای هیچ یک از زوجین میسر نیست. بر این اساس زوجین از دادگاه محترم تقاضا دارند که به منظور طلاق توافقی، گواهی عدم امکان سازش را صادر کند.

ما برای شما چه کار می کنیم؟

نکات مهم در طلاق توافقی

زوجین باید قبل از تنظیم نمونه دادخواست طلاق توافقی، درباره بسیاری از امور به سازش برسند. برای مثال یکی از این مباحث بحث حضانت فرزندان در صورت وجود است. در غیر این صورت هر دو طرف ممکن است بعد از جاری شدن صیغه طلاق دچار مشکل شوند.

مهریه از دیگر مواردی است که باید در حین طلاق از سوی زوجین تعیین تکلیف شود.

بر این اساس زن می‌تواند بخشی از مهریه یا کل آن را از مرد دریافت کند یا به دلایل متعدد در قبال برخی از مسائل مثل گرفتن حضانت فرزندان مهریه خود را به مرد ببخشد.

در هر صورت تمامی این موارد و گزینه‌های دیگر مثل نفقه، اجرت المثل و تنصیف اموال نیز باید قبل از ارائه دادخواست طلاق، تعیین تکلیف شوند و مورد توافق هر دو طرف قرار بگیرند.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

تنظیم سند در طلاق توافقی

در بحث طلاق توافقی تنظیم سند توافق اهمیت زیادی دارد. در قسمت قبل گفتیم که در این سند باید چه مواردی ثبت شوند تا هیچ یک از زوجین نتوانند بعد از طلاق ادعایی در این زمینه داشته باشند. بر این اساس سند سازش میان زوجین می‌تواند به اشکال مختلف تنظیم شود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • تنظیم سند سازش به صورت دستی توسط خود زوجین و تأیید آن در جلسه رسیدگی دادگاه
  • تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی و ثبت قانونی سند
  • توافق در دادگاه و تنظیم صورت جلسه دادگاه در مورد این توافق
فرم درخواست مشاوره

فیلد های "*" اجباری هستند

مراحل انجام طلاق توافقی

اگرچه طلاق توافقی سریع ترین نوع طلاق محسوب می‌شود، اما این شیوه جدایی هم مراحل خاص خود را دارد. زوجین برای جدایی به این شکل باید مراحل زیر را طی کنند.

  1. مراجعه به مراکز مشاوره خانواده بهزیستی به منظور مصالحه
  2. ثبت دادخواست طلاق به صورت الکترونیکی
  3. حضور در جلسه دادگاه و بررسی پرونده
  4. صدور رأی طلاق توسط قاضی
  5. حضور در دفاتر اسناد رسمی به منظور اجرای صیغه طلاق

جمع بندی

همانطور که مشاهده کردید برای طلاق توافق شده بهتر است از قبل یک نمونه دادخواست طلاق توافقی را تنظیم کنید. برای اینکه در روند دادخواست طلاق توافقی به مشکل بر نخورید و یا متضرر نشوید، می‌توانید با وکلای حقوقی دادسو مشاوره رایگان داشته باشید.

سوالات متداول

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن زن و شوهر برای جدایی از یکدیگر کاملاً به توافق رسیده اند.

در تنظیم نمونه دادخواست طلاق توافقی چه مواردی باید گنجانده شوند؟

در تنظیم این دادخواست باید موارد متعددی از جمله نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل سکونت افراد درگیر در دادخواست از جمله خواهان، خوانده، وکلای آن‌ها و دلایل طلاق ذکر شوند.

نکات مهم در بحث طلاق توافقی شامل چه مواردی می‌شوند؟

در بحث طلاق توافقی زن و شوهر باید قبل از ارائه دادخواست در مورد مواردی مثل مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، اجرت المثل و در مواردی تنصیف اموال به توافق برسند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *