خانه / ارث و انحصار وراثت / وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

به تقسیم اموال به‌جا مانده از متوفی، بر اساس طبقات وراث، بین وراث قانونی ایشان، انحصار وراثت گفته می‌شود.

در صورتی که متوفی در خارج از کشور فوت شده باشد، انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور محسوب می‌شود.

برای تقسیم اموال متوفی و یا هر امر اداری و قضایی باید ابتدا گواهی انحصار وراثت دریافت شود. 

وکلای دادسو طی 150 روز گواهی انحصار وراثت را، بدون حضور وراث، دریافت می‌کنند. برای ارتباط با وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور با مشاوران ما در ارتباط باشید.

کاربرد گواهی انحصار وراثت چیست؟

گواهی انحصار وراثت، یک سند رسمی است که توسط شورای حل اختلاف صادر می‌شود و در آن لیست وراث قانونی متوفی و میزان سهم الارث هر یک از وراث، بر اساس قانون و شرع مشخص می‌شود.

وراث متوفی برای هر کاری بر روی اموال باقی مانده از متوفی، از قبیل تقسیم ارث، امور اداری و بانکی ابتدا باید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند و به صورت کلی بدون گواهی انحصار وراثت هیچ کاری در مورد اموال متوفی نمی‌توان انجام داد.

قانون ارث در ایران

مطابق قانون ارث در ایران، اگر متوفی دارای چند فرزند دختر و پسر باشد، تقسیم ارث بین آن‌ها به صورت پسر دو برابر دختر خواهد بود. یعنی هر پسر دو سهم از ماترک و هر دختر یک سهم از آن را خواهد برد. در این حالت تفاوتی بین ارث از پدر و مادر نیست.

همینطور یک خانم از همسرش به اندازه یک هشتم دارایی، ارث می برد و در صورتی که آقا فرزندی نداشته باشد، خانم یک چهارم از دارایی همسرش ارث می‌برد. همچنین یک آقا از همسرش، یک چهارم ارث می‌برد و در صورتی که خانم فرزندی نداشته باشد، آقا یک چهارم از دارایی همسرش ارث می‌برد.

در صورتی که دادسو، وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور شما باشد، تمامی این محاسبات به صورت دقیق و منطبق بر عین قانون، انجام خواهد شد.

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

در صورتی که وراث متوفی، قصد شرکت در مراحل اداری، قضایی و مالی گرفتن گواهی انحصار را ندارند؛ می‌توانند وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور داشته باشند.

وکیل انحصار وراثت، به جای وراث در مراحل گرفتن گواهی حصر وراثت حضور پیدا کند.

بهتر است توجه داشته باشید که اگر وکیل مورد نظر تخصصی در امور ارث و انحصار وراثت افراد خارج از کشور نداشته باشد ممکن است گواهی انحصار در زمان طولانی انجام شود و یا در لیست وراث قانونی و سهم الارث‌شان ایراداتی وجود داشته باشد.

همچنین با توجه به پیچیدگی‌های موجود در روال اعطای وکالت به وکیل در ایران، وکیل باید اطلاعات و تجربه کافی در مورد وکالت ایرانیان خارج از کشور داشته باشد.

ما در دادسو به صورت تخصصی وکالت پرونده‌های انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور را انجام می‌دهیم. برای اطلاع از هزینه وکیل انحصار وراثت با کارشناسان حقوقی دادسو از طریق واتس‌اپ در ارتباط باشید.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه انحصار وراثت پاسخ داده شده است.

مدارک انحصار وراثت خارج از کشور

انحصار وراثت یک روال اداری و قضائی محسوب شده و برای انجام پرونده، باید مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید. مدارک مورد نیاز برای تقسیم ارث ایرانیان خارج از کشور عبارتند از:

  • گواهی فوت متوفی (در صورت نبودن گواهی، امکان دریافت آن توسط وکلا وجود دارد)
  • کارت ملی و شناسنامه متوفی
  • کارت ملی و شناسنامه همه وراث (امکان استعلام و در صورت نبود آن‌ها وجود دارد)
  • عقدنامه (در صورت تاهل متوفی)
  • استشهادیه انحصار وراثت (امکان دریافت توسط وکلای دادسو وجود دارد)
  • وصیت نامه متوفی (در صورت وجود)

انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور با دادسو

موسسه حقوقی دادسو به صورت تخصصی در زمینه امور حقوقی مانند انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور فعالیت می‌کند.

برای وکالت دادن به وکلای موسسه دادسو می‌توانید ابتدا از کارشناسان حقوقی دادسو، مشاوره رایگان دریافت کنید. سپس شما می‌توانید با وکیل خود جلسه حضوری یا آنلاین داشته باشید تا پرونده شما به صورت تخصصی بررسی شود.

همچنین باید در سامانه ثنا که برای قوه قضاییه هست ثبت‌نام کنید و از طریق آن قرارداد الکترونیک وکالت را امضا کنید تا وکالت پرونده شما شروع شود.

در مدت انجام پرونده، نیازی به حضور هیچ کدام از وراث در هیچ مرحله‌ای نیست. بعد از این مدت، دادنامه حصر وراثت آماده خواهد شد و تحویل موکل داده خواهد شد.

چرا باید دادسو را انتخاب کنیم؟

اگر تیم وکلای دادسو برای پرونده‌ انحصار وراثت و تقسیم ترکه در کنار شما باشند دیگر نیاز به حضور شما در هیچ مرحله‌ای نیست و بهترین وکیل انحصار وراثت در تمامی جلسات و مراحل پرونده به جای شما حضور پیدا می‌کنند.

زمانی که شما در دادسو تشکیل پرونده می‌دهید پشتیبان اختصاصی خواهید داشت، تا شما را در جریان جزئیات روند پرونده به صورت هفتگی قرار دهد.

تیم دادسو تا زمان اتمام پرونده در کنار شما خواهد بود و سهم‌الارث و تقسیم ارث بین وراث دقیقا منطبق بر قانون انجام خواهدشد.

آیا دادسو با ما قرارداد می بندد؟

بله! به محض تشکیل پرونده در دادسو، قرارداد وکالت در سامانه ثنا قوه قضائیه بین شما و وکلای دادسو تنظیم می‌شود و کلیه مسائلی که نیاز دارید نسبت به آن مطلع باشید؛ توسط پشتیبان اختصاصی شما در دادسو برایتان توضیح داده خواهد شد.

عدم همکاری وراث برای انحصار وراثت

در مورد عدم همکاری وراث،در صورتی که وکیل انحصار وراثت شما از تیم وکلای دادسو باشد؛ نیازی به حضور، تایید و همکاری همه وراث نیست و با روش‌های قانونی امکان دریافت گواهی انحصار وراثت، با وکالت از یکی از وراث وجود دارد.

انحصار وراثت محدود چیست؟

زمانی که ارزش مالی اموال به جا مانده از متوفی، کمتر از 50 میلیون تومان باشد باید انحصار وراثت محدود انجام شود. 

در این نوع انحصار وراثت نیاز به چاپ آگهی انحصار وراثت در روزنامه کثیرالانتشار نیست.

انحصار وراثت نامحدود چیست؟

زمانی که ارزش ماترک متوفی، بیشتر از 50 میلیون تومان باشد باید برای انحصار وراثت نامحدود اقدام شود. 

تفاوت انحصار وراثت محدود و نامحدود این است که در انحصار وراثت نامحدود، باید آگهی در روزنامه کثیرالانتشار چاپ شود. مدت زمان مورد نیاز برای صدور انحصار وراثت نامحدود بیشتر است.

طبقات ارث

وراث قانونی متوفی در طبقات ارث به سه طبقه تقسیم می‌شوند که در صورت حضور هر ورثه در طبقات بالا، طبقات بعدی ارث نمی‌برند.

  • طبقه اول: پدر، مادر، فرزند، نوه
  • طبقه دوم: پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر، برادر، فرزندان آن‌ها
  • طبقه سوم: خاله، عمه، عمو، دایی، فرزندان آن‌ها

چه کسانی می‌توانند گواهی انحصار وراثت دریافت کنند؟

در زیر لیستی از اینکه چه کسانی حق انحصار وراثت دارند، قید شده است.

  • وراث سببی و نسبی متوفی
  • فرد طلبکار از متوفی
  • فرد وصی که به واسطه وصیت متوفی ارث ببرد.
  • فردی که از اثبات ورثه بودن شخص دیگر و ارث بردن ایشان سود ببرد.
  • فرد موصی له که به واسطه وصیت متوفی اختیار انجام اموری دارد.
  • وکیل قانونی هر کدام از این افرادی که ذکر شد.

مراحل تقسیم ارث خارج از کشور

در زیر به ترتیب مراحل انحصار وراثت ذکر شده است. البته در صورتی که دادسو وکیل انحصار وراثت شما باشد، نیازی به حضور شما در هیچ کدام از این مراحل نیست و وکلای دادسو به جای شما در این مراحل اداری حضور پیدا می‌کنند.

  • دریافت گواهی فوت از ثبت احوال یا وزارت امور خارجه
  • مراجعه به شورای حل اختلاف
  • حضور در دفتر ثبت اسناد رسمی برای تائید وراث و دریافت استشهادیه انحصار وراثت
  • مراجعه مجدد به شورای حل اختلاف برای ثبت دادخواست
  • حضور در اداره مالیات برای مالیات بر ارث
  • چاپ آگهی در روزنامه (اطمینان از عدم حضور ورثه دیگر)
  • صدور گواهی انحصار وراثت یک ماه بعد از چاپ آگهی

عمده نگرانی متقاضیان انحصار وراثت، درست و دقیق قید شدن اسامی و هویت وراث قانونی است. به طوری که در آینده درگیر دردسر های احتمالی نباشند و دادسو در این موضوع خیال شما را راحت کرده است. انجام پرونده بدون اینکه نگران هیچ چیزی باشید!

بعد دریافت گواهی انحصار وراثت باید چیکار کنیم؟

وراث یا وکیل انحصار وراثت باید به اداره مالیات مراجعه کنند تا مالیات بر ارث مشخص و به حساب دولت واریز شود.

در اصطلاح به مالیات بر ارث؛ سهم دولت از ارث گفته می‌شود. 

بعد از دریافت گواهی، وراث باید برای تحریر ترکه و تقسیم ترکه اقدام نمایند. در صورتی که دادسو وکیل شما باشد، تمامی این مراحل بدون حضور شما انجام خواهد شد. 

انحصار وراثت افراد خارج از کشور

اگر در خارج از ایران زندگی می‌کنید، برای انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور می‌توانید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک به وکلای دادسو وکالت بدهید تا مراحل انحصار وراثت متوفی را در ایران انجام دهند.

وکیل در ایران، بدون نیاز به حضور شما در هیچ مرحله‌ای، تا آخرین مرحله انحصار وراثت از جمله انتقال دارایی‌ها را انجام می‌دهد.

وصیت نامه متوفی در چه صورت اعتبار دارد؟

وصیت نامه متوفی به صورت شفاهی و دست نوشته اعتبار ندارد و وصیت نامه‌ای که در دفتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده باشد از اعتبار کافی برخوردار است.

توجه داشته باشید، که هر شخص فقط تا یک سوم دارایی خود را می‌تواند وصیت کند و در صورتی که بیش از یک سوم دارایی را وصیت کرده باشد، یک سوم دارایی طبق وصیت و مابقی دارایی، به روش محاسبه قانونی تقسیم می‌شود.

نسبت ارث میان ورثه ذکور و ورثه اناث

تقسیم ارث بین دختر و پسر از پدر و مادر شرایط مشابهی دارد. یعنی ورثه ذکور (پسر) دو برابر ورثه اناث (دختر) ارث می‌برند.

این روش در تقسیم ارث مادر هم، به همین شکل است.

اگر متوفی در خارج از ایران فوت کرده باشد

در صورتی که متوفی در خارج از ایران فوت کرده باشد باید گواهی فوت ترجمه شده ایشان را به تائید سفارت ایران در کشوری که در آن سکونت داشتند، برسانند و برای وکیل انحصار وراثت خود ارسال کنند تا از ایران بتوانند بقیه امور اداری انحصار وراثت را انجام دهند.

منتظر چه هستید؟

کارشناسان حقوقی دادسو آماده‌اند که به همه سوالات شما پاسخ داده و از نگرانی شما کاهش دهند. برای شروع می‌توانید از طریق واتس آپ و تماس با همکاران ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

در صورت گم شدن گواهی فوت چه کاری باید انجام داد؟

در صورتی که گواهی فوت متوفی گم شده باشد، یکی از وراث و یا وکیل انحصار وراثت آن‌ها می‌توانند از اداره ثبت احوال محل دفن متوفی، المثنی گواهی فوت را دریافت کنند.

گواهی فوت متوفی در کشور خارجی صادر شده و به زبان خارجی است.

در چنین مواقعی یکی از متوفی باید از طریق سامانه میخک و کنسولگری سفارت، گواهی فوت را به تایید سفارت برسانند.

برای ثبت وکالت به دادسو برای ایرانیان خارج از کشور چه کاری باید انجام شود.

ثبت وکالتنامه برای ایرانیان خارج از کشور از دو طریق سامانه ثنا و سامانه میخک امکان‌پذیر است. در این مورد همکاران ما در واحد پشتیبانی موکل‌ها، به صورت کامل شما را راهنمایی می‌کنند.

اگر وراث در یک شهر زندگی نکنند، امکان انحصار وراثت وجود دارد؟

بله! امکان برگزاری جلسه به صورت آنلاین با وراث وجود دارد و این مسئله خللی در روند پرونده ایجاد نمی‌کند.

برای سپردن پرونده انحصار وراثت به دادسو چه کار باید بکنم؟

اولین مرحله، ارتباط شما با کارشناسان حقوقی دادسو از طریق واتساپ و تماس است. همکاران ما به صورت کامل شما را راهنمایی می‌کنند و بعد از آن یک جلسه حضوری و یا آنلاین با وکیل انحصار وراثت خواهید داشت و بعد از عقد قرارداد ثنا، پرونده انحصار وراثت شما آغاز می‌شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *