بر طبق قوانین شرعی اسلام و قانون مدنی، حق طلاق در ایران با مرد است و مرد هر زمان که بخواهد، میتواند همسر خود را طلاق دهد. اما از معایب طلاق از طرف مرد این است که مرد باید تمام حق و حقوق زن اعم از نفقه، مهریه و غیره را پرداخت نماید. همچنین در خصوص درخواست طلاق از طرف زن، زن باید دلایل محکمه پسند و قانونی برای طلاق به دادگاه ارائه دهد.
دادگاه خانواده دلایل طلاق از طرف زن را بررسی کرده و بعد از موافقت، حکم طلاق را برای زن صادر مینماید. در این مقاله از مجله حقوقی دادسو قصد داریم به بررسی بهترین راه طلاق بپردازیم. بنابراین با ما همراه باشید و برای دریافت مشاوره در زمینه سریع ترین راه طلاق با مشاوران حقوقی و وکلای با تجربه دادسو ارتباط برقرار نمایید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
نحوه درخواست طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق در قانون حمایت از خانواده است که زن و شوهر در این نوع طلاق، راضی به جدایی و طلاق هستند.
همچنین زوجین در تمام امور از جمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، ملاقات فرزندان، استرداد جهیزیه، اجرت المثل و غیره با یکدیگر به توافق رسیده اند.
در طلاق توافقی که بهترین راه طلاق برای زوجین به شمار میرود، زوجین به دادگاه خانواده مراجعه کرده و توافق خود را در طلاق و حق و حقوق زن اعلام میکنند.
سپس با ارائه مدارک شناسایی، دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه ارائه میدهند. بعد از طی شدن مراحل دادگاه بر طبق توافق زوجین، گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر میشود.
در نهایت زن و شوهر با ارائه گواهی عدم امکان سازش به دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق، صیغه طلاق جاری شده و طلاق آنها توسط دفتردار ثبت میگردد.
البته در صورتی که برای طلاق توافقی وکیل نداشته باشید، حدود 6 الی 9 ماه زمان میبرد. اما اگر وکلای دادسو در خدمت شما باشند طلاق در مدت بسیار کوتاه تری انجام میشود و نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نیست. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان دادسو در ارتباط باشید.
نحوه درخواست طلاق از طرف مرد
مراحل طلاق از طرف مرد به این صورت است که مرد ابتدا در سامانه طلاق ثبت نام کرده و تاریخ مشاوره قبل از طلاق را دریافت میکند. زوجین در تاریخ مشخص به همراه مدارک لازم در جلسه مشاوره شرکت میکنند.
بعد از گذشت جلسات مشاوره، اگر از نظر مشاور، ادامه زندگی مشترک برای آن دو نفر غیر ممکن باشد، گواهی عدم امکان سازش را برای طلاق آنها صادر میگردد.
مرد با ارائه گواهی عدم امکان سازش و مدارک طلاق از طرف مرد به یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را تنظیم و ثبت میکند.
بنابراین در طلاق از طرف مرد، نیازی به ارائه دلیل قانونی به دادگاه خانواده نبوده و مرد هر زمانی که بخواهد بدون هیچ دلیل خاصی و با پرداخت تمام حق و حقوق زن، از او جدا میشود.
نحوه درخواست طلاق از طرف زن
نحوه درخواست طلاق از طرف زن به این صورت است که زن ابتدا درخواست طلاق را در سامانه طلاق ثبت نام کرده و تاریخ مشاوره را دریافت میکند. سپس زوجین در جلسات مشاوره خانواده قبل از طلاق شرکت میکنند.
اگر بر طبق نظر مشاور خانواده، امکان ادامه زندگی مشترک برای آنها وجود نداشته باشد، گواهی عدم امکان سازش برای طلاق صادر میشود.
زن به همراه گواهی عدم امکان سازش زوجین و مدارک طلاق از طرف زن به یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق از طرف زن را تنظیم و ثبت میکند.
زن برای ثبت دادخواست طلاق، علاوه بر گواهی عدم امکان سازش به اصل و کپی برابر اصل مدارک شناسایی با اصل عقدنامه نیز نیاز دارد.
نکته قابل توجه در درخواست طلاق از طرف زن این است که زن باید دلایل منطقی و قانونی برای طلاق از همسر خود داشته باشد تا قانون گذار با صدور حکم طلاق زن موافقت نماید. برخی از مواردی که زن میتواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد، عبارتند از:
- وکالت در حق
- عسر و حرج زن
- عدم پرداخت نفقه توسط شوهر
- یکی از شروط دوازدهگانه ضمن عقد نکاح
بنابراین رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن مانند رسیدگی به درخواست طلاق از طرف مرد سه مرحله ای بوده و پرونده ابتدا به دادگاه بدوی و در صورت اعتراض، به دادگاه تجدید نظر ارسال میشود. اگر مجدداً زوجین به حکم دادگاه تجدید نظر اعتراض داشته باشند، پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده میشود.
در نهایت اگر مرد به حکم دادگاه بدوی اعتراضی نکند، قانون گذار با درخواست طلاق از طرف زن موافقت کرده و حکم طلاق را صادر مینماید.
بر اساس ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی «هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد زن او میتواند تقاضای طلاق کند در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم او را طلاق میدهد.
- مشاوره تلفنی و واتساپی با کارشناسان دادسو
- جلسه حضوری و آنلاین با وکیل طلاق توافقی
- تنظیم توافقنامه طلاق براساس توافق زوجین
- تنظیم قرارداد وکالت از طریق سامانه ثنا
- ارائه گزارش هفتگی از روند پرونده توسط پشتیبان اختصاصی شما
- تنظیم دادخواست بدوی
- حضور وکلای شما در جلسات رسیدگی دادگاه
- حضور وکلای شما در جلسات شورای حل اختلاف
- ارجاع پرونده به شعبه دادگاه خانواده
- دریافت دادنامه طلاق توافقی از دادگاه خانواده
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
طلاق با داشتن حق طلاق
یکی از بهترین راه های طلاق، طلاق با داشتن وکالت در طلاق است. احتمالا میدانید که با توجه به قانون جدید حق طلاق، این حق به طور معمول با آقا است و مرد هر زمان بخواهد میتواند برای طلاق اقدام کند.
البته مرد می تواند وکالت در طلاق را به خانم نیز بدهد.
جمع بندی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درخواست طلاق از طرف زن یا طلاق از طرف مرد و بهترین راه طلاق با کارشناسان و مشاوران مجرب مؤسسه حقوقی دادسو که آماده خدمات رسانی به کاربران هستند، ارتباط برقرار کنید.
از هر روشی که برای طلاق اقدام کنید، داشتن وکیل طلاق میتواند روند پرونده شما را سرعت ببخشد.
در صورتی که به وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده نیاز دارید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا نحوه درخواست طلاق در انواع طلاق متفاوت است؟
نحوه درخواست طلاق در انواع طلاق یکسان بوده و مراحلی نظیر ثبت نام در سامانه طلاق، مشاوره قبل از طلاق و تنظیم و ثبت دادخواست طلاق توسط زوجین برای طلاق انجام میگردد.
نحوه درخواست طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
نحوه درخواست طلاق از طرف زن با طلاق از طرف مرد از نظر تشریفات اداری تفاوتی با یکدیگر ندارند، تنها تفاوت این دو نوع طلاق این است که زن برای طلاق، نیاز به دلایل محکمه پسند و قانونی به دادگاه خانواده دارد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.