اولین قدم برای طلاق توافقی

اولین قدم برای طلاق توافقی

اولین اقدام برای طلاق توافقی، توافق زوجین برای جدایی است. از جمله مواردی که درباره آن‌ها زوجین سازش می‌کنند می‌توان به مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و حضانت فرزندان اشاره کرد. پس از آن زوجین باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و در جلسات مشاوره و غربالگری شرکت کنند.

البته در شرایطی که زوجین وکیل داشته باشند نیازی نیست که در هیچ یک از مراحل مانند جلسات مشاوره شرکت کنند و تمام مراحل توسط وکیل انجام می‌شود.

در این مطلب از دادسو اولین قدم برای طلاق توافقی به طور کامل توضیح داده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره قدم اول برای طلاق توافقی می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

اولین قدم برای طلاق توافقی

اولین قدم در پروسه طلاق توافقی ثبت‌نام در سامانه تصمیم و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق است. با داشتن این گواهی زوجین ثابت می‌کنند که تصمیمشان برای جدایی جدی است و امکان ادامه زندگی مشترک با وجود شرایط حاضر برای آن‌ها وجود ندارد.

مراحل و روند طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی با طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن متفاوت است. چون در این نوع از طلاق زن و مرد هر دو برای جدایی راضی هستند و مشکلی بابت حقوق مالی زن یا رفع اختلافات بین آن‌ها توسط داور وجود ندارد. در ادامه مراحلی که برای این نوع از طلاق وجود دارد را جهت شناخت بهتر ارائه کرده‌ایم.

  • مراجعه به مراکز مشاوره خانواده بهزیستی
  • تنظیم دادخواست طلاق با کمک وکیل طلاق
  • ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  • حضور در جلسه رسیدگی و صدور رأی طلاق توافقی
  • حضور در دفترخانه طلاق و اجرای صیغه طلاق تا حداکثر سه ماه پس از صدور رأی طلاق توسط دادگاه

شرایط طلاق توافقی

شرایط طلاق توافقی در دو گروه شرایط عمومی و شرایط اختصاصی قرار می‌گیرند. بر اساس شرایط عمومی طلاق توافقی لازم است که زوجین برای جاری کردن صیغه طلاق ابتدا دادخواست طلاق توافقی را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرده و هزینه دادرسی را پرداخت کنند.

همچنین، لازم است که زوجین برای پرداخت تمام حقوق مالی زوجه یا عدم دریافت آن‌ها توافق کرده باشند. ارائه گواهی بکارت یا عدم بارداری زوجه نیز از شرایط عمومی طلاق توافقی به شمار می‌رود. در شرایط اختصاصی طلاق توافقی به خاطر عدم ارجاع به داوری، لازم است که زن و مرد جهت اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق به مراکز مشاوره خانواده بهزیستی مراجعه کنند. همچنین باید حکم طلاق بر اساس توافقات تمام حقوق و تکالیف مالی و غیرمالی زوجین صادر شود.

مدارک لازم برای طلاق توافقی

برای جدایی لازم است که مدارک لازم برای طلاق توافقی را نیز آماده کرده و به دادگاه ارائه دهید. در غیر این صورت پروسه طلاق و جدایی برایتان با سختی و پیچیدگی همراه خواهد شد. مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی را در ادامه ارائه کرده‌ایم.

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی زوجین
  • اصل و کپی عقدنامه یا سند ازدواج
  • سازش‌نامه زوجین برای توافقاتی که جهت حقوق مالی زن و حضانت فرزندان دارند.
  • گواهی بکارت در صورت طلاق در دوران عقد
  • گواهی عدم بارداری در صورت طلاق پس از شروع زندگی زناشویی

طلاق توافقی بر اساس سازش و توافقاتی که بین زن و مرد برای پرداخت حقوق مالی زوجه یا بخشش آن‌ها و تعیین تکلیف فرزندان وجود دارد انجام می‌شود.

شرایط طلاق توافقی

توافقنامه طلاق توافقی

با وجود اینکه  زن حق طلاق ندارد و این حق با مرد است، اما در طلاق توافقی همه مراحل انجام طلاق بر اساس توافقاتی که بین زوجین وجود دارد انجام می‌شود. موارد توافقنامه طلاق توافقی شامل اصل رضایت طرفین در طلاق، میزان مهریه پرداختی و وصول یا بذل مهریه، حضانت فرزندان، ملاقات فرزندان و استرداد جهیزیه است.

در نتیجه، باید طرفین طلاق یا زوجین موضوعاتی که مورد اختلاف است را تعیین تکلیف کرده باشند. سپس این توافقات که در توافقنامه طلاق ذکر شده در حکم دادگاه ذکر شده و رسمیت پیدا می‌کنند.

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی به زوجین کمک می‌کند تا دادخواست طلاق را به درستی آماده کرده و مراحل طلاق توافقی را بدون مشکل انجام دهند. وکیل پایه یک دادگستری که برای طلاق توافقی انتخاب می‌شود تمامی مراحل بدوی، تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی را انجام می‌دهد و با توافق طرفین، حق تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی را از طرفین ساقط می‌کند.

بنابراین با حضور وکیل طلاق توافقی و شناختی که او از قوانین طلاق دارد پروسه طلاق در زمان کمتری انجام می‌شود و نیازی نیست که زوجین چند ماه برای اتمام زندگی زناشویی خودشان و صدور حکم طلاق توسط دادگاه منتظر بمانند.

جمع بندی

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که زن و مرد به طور مشترک برای جدایی اقدام می‌کنند و هر دو نفر آن‌ها برای پایان دادن به زندگی زناشویی خودشان رضایت دارند. دادگاه بر اساس توافقاتی که بین زوجین انجام شده حکم طلاق را صادر می‌کند و سپس زن و مرد می‌توانند از هم جدا شوند.

برای اینکه بتوانید پرونده طلاق توافقی را در کمتر از یک ماه به نتیجه برسانید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

پس از سپری کردن اولین قدم برای طلاق توافقی لازم است که زوجین به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را ثبت کنند.

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می‌گیرد؟

با توجه به توافقات زوجین ممکن است حقوق مالی زن و حضانت فرزندان به او تعلق بگیرد.

طلاق توافقی در محضر بدون دادگاه صحیح است؟

انجام مراحل طلاق توافقی و دریافت حکم دادگاه برای جدایی زوجین ضروری خواهد بود و زن و مرد نمی‌توانند بدون رعایت مراحل قانونی برای جاری کردن حکم طلاق به محضر مراجعه کنند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

۴.۹/۵ - (۱۵ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

4 دیدگاه برای “اولین قدم برای طلاق توافقی

  1. زینب عبدالهی گفته:

    سلام ببخشید من همسرم ۱۵ساله اعتیاد داره خیلی تعطیل کرده منتها ترک نکرده دوتا دختردارم من چطور میتونم طلاق بگیرم

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      در صورتی که اعتیادشون شدید باشه و خانمان سوز میتونید طلاق یک طرفه بگیرید.

  2. زارعی گفته:

    اقدام به طلاق خیلی پیچیده هستش. من ۲ ماه هستش که میخوام این کار رو انجام بدم ولی اصلا نمی دونم چجوری باید شروع کنم. وکیل هم میخوام . چیکار باید بکنم؟ شما می تونین؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      بله ما میتونیم وکیل شما باشیم. لطفا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا به طور کامل شما رو راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید