خانه / ارث و انحصار وراثت / سهم ارث مادر از فرزند فوت شده

سهم ارث مادر از فرزند فوت شده

سهم ارث مادر از فرزند فوت شده

سهم ارث از فرزند فوت شده بستگی به شرایط خاص و وضعیت قانونی خانواده وی دارد. در واقع بعد از فوت هر فردی اموالی از او برای وارثانش به جا می‌ماند که باید بین آن‌ها تقسیم شود. مادر نیز متوفی یکی از وارثین وی می‌باشد و در این حالت سوالی که پیش می‌آید این است که تکلیف سهم ارث مادر از فرزند فوت شده چیست؟

مادر جزو وراث طبقه اول محسوب می شود که از فرزند ارث می‌برد. البته میزان ارث مادر از فرزند کمتر از پدر است که در ادامه توضیح می دهیم.

طبقات تقسیم ارث متوفی

وقتی‌که زمان تقسیم ارث فرا برسد، میزان سهم الارثی که هر یک از وارثین به ارث خواهند برد بر اساس طبقاتی که قانون‌گذار تعیین کرده است، خواهد بود. از این رو در ادامه به طبقات ارث اشاره شده است.

  • طبقه اول: پدر، مادر، فرزندان و نوادگان
  • طبقه دوم: اجداد، خواهر، برادر و فرزندان خواهر و برادر
  • طبقه سوم: عموها، عمه‌ها، دایی‌ها، خاله‌ها و فرزندان آن‌ها

ارث مادر از فرزند فوت شده

همان‌طور که در ابتدای مطالب نیز گفته شد، مادر متوفی یکی از کسانی است که بعد از فوت وی، از ترکه‌ به جا مانده ارث خواهد برد. اما برای این‌که سهم الارثی نصیب مادر متوفی شود، شرایطی وجود دارد که در ادامه بیان شده‌اند.

شرایط ارث از فرزند به مادر به چه صورت است؟

مادر متوفی جز وارثینی است که در طبقه اول ارث قرار دارد و تحت شرایطی می‌تواند ارثی را ببرد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • اگر فرزندی فوت کند و تنها وارثی که دارد، مادرش باشد؛ در این حالت تمامی ترکه باقی مانده از وی به مادر او خواهد رسید.
  • پس از فوت فرزند، در صورتی که پدر وی در قید حیات باشد، به میزان دو سوم از ترکه به جا مانده را ارث خواهد برد و تنها یک سوم از آن به مادر متوفی می‌رسد.
  • اگر متوفی فرزند دختر داشته باشد، در این حالت نیمی از ترکه به او می‌رسد و سهم هر یک از پدر و مادر وی نیز به میزان یک ششم از کل ارثیه خواهد بود. همچنین هر آن‌چه که از ارثیه باقی مانده باشد، میان دیگر وارثین تقسیم می‌شود.
  • اگر متوفی چندین فرزند دختر داشته باشد، میزان سهم الارثی که به هر کدام از آن‌ها تعلق می‌گیرد دو سوم از ترکه به جا مانده است و در عین حال ارثیه هر یک از پدر و مادر فرد فوت شده نیز یک ششم از ارثیه خواهد بود. در عین حال هر آن‌چه که از سهم الارث باقی می‌ماند میان دیگر وارثان تقسیم می‌شود.
  • اگر متوفی فرزندان پسر داشته باشد، سهم پدر و مادر وی یک ششم از ترکه است و مابقی ارثیه بین فرزندان پسر او تقسیم خواهد شد.
شرایط ارث از فرزند به مادر به چه صورت است؟

سهم الارث مادر از فرزند چقدر است؟

یکی از موضوعات مورد بحث در زمان تقسیم ترکه، سهم مادر از ارث فرزند است که در این حالت پسر یا دختر بودن متوفی نیز مطرح می‌شود. از این رو در ادامه به این موضوع پرداخته‌ایم.

سهم الارث مادر از فرزند پسر فوت شده

در رابطه با این موضوع باید بگوییم که سهم الارث مادر از فرزند پسر فوت شده به این صورت محاسبه می‌گردد که اگر تنها وارث متوفی، مادر وی باشد؛ تمامی ارثیه به او می‌رسد. اما اگر پدر متوفی نیز در قید حیات باشد، تنها یک سوم از ارثیه به مادرش تعلق خواهد گرفت و مابقی سهم الارث به پدرش می‌رسد.

سهم الارث مادر از فرزند دختر فوت شده

در رابطه با این موضوع باید بگوییم که سهم الارث مادر از فرزند دختر فوت شده به این صورت محاسبه می‌شود که اگر وی تنها وارث متوفی باشد، تمامی ارثیه به جا مانده متعلق به او خواهد بود. اما اگر پدرش متوفی نیز در قید حیات باشد، مادر وی تنها یک سوم از ارثیه را خواهد برد و مابقی آن به پدرش می‌رسد.

سهم الارث پدر و مادر از فرزند پسر متاهل به چه صورت خواهد بود؟

وقتی یک فرزند پسر متاهل فوت می‌کند، در صورتی که ترکه‌ای داشته باشد؛ میان همسر، فرزندان، پدر و مادرش تقسیم خواهد شد که هر کدام نیز میزان مشخصی سهم الارث خواهند داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  • اگر متوفی فرزندی داشته باشد، یک هشتم از دارایی منقول (اموال قابل جابجا شدن هم‌چون ماشین) و یک هشتم از دارایی غیر منقول (اموال غیر قابل جابجا شدن هم‌چون خانه و زمین) او به همسرش می‌رسد که در این حالت سهم ارث پدر از فرزند فوت شده یک ششم است و مادر وی نیز به همین میزان ارث خواهد برد.
  • اگر متوفی فرزندی نداشته باشد، یک چهارم از دارایی منقول و یک هشتم از دارایی غیرمنقول او به همسرش می‌رسد. در این حالت هر یک از پدر و مادر متوفی یک ششم از ترکه به جا مانده را ارث خواهند برد.
  • اگر متوفی چندین همسر داشته باشد، همسری که فرزندی ندارد یک چهارم و همسری که فرزند دارد تنها یک هشتم از سهم الارث را خواهد برد. در این حالت سهم الارث پدر و مادر از فرزند پسر متاهل یک ششم از ترکه او می‌باشد.

جمع بندی

وقتی‌که فرزندی فوت کند، از جمله مسائلی که بعد از این اتفاق پیش می‌آید؛ موضوع تقسیم میراث به جا مانده از وی است. در این حالت باید بر اساس طبقات ارث، به هر یک از وارثین سهم الارثی را اختصاص داد که برای هر کدام شرایطی وجود دارد و طبق آن نیز میزانی از ارثیه را خواهند برد.

مادر متوفی نیز یکی از وارثین است و در طبقه اول تقسیم ارث قرار خواهد گرفت. از این رو ما در دادسو سعی بر این داشتیم که مطالبی را در خصوص سهم ارث مادر از فرزند فوت شده برای شما عزیزان بیان کنیم.

در زمان فوت فرزند یکی از موضوعات مورد بحث، تقسیم ارثیه به جا مانده از او خواهد بود، که در این حالت بهترین راه‌کار برای وارثین کمک گرفتن از یک وکیل تقسیم ارث است. در واقع یک وکیل انحصار وراثت می‌تواند با توجه به تبحری که در چنین پرونده‌هایی دارد، مسیر شما را برای دریافت ارثه هموار کند.

سؤالات متداول

آیا به مادر متوفی سهم الارثی تعلق می‌گیرد؟

بله، تحت شرایطی که در مطالب نیز به آن اشاره شد، این امکان وجود دارد که به مادر یک ششم، یک سوم و یا تمامی ارثیه تعلق بگیرد.

اگر متوفی، پسر و متاهل بوده باشد؛ میزان سهم الارث پدر و مادر وی چقدر خواهد بود؟

در این صورت میزان سهم‌الارث پدر و مادر از فرزند پسر متاهل، یک ششم از ترکه به جا مانده از وی خواهد بود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.2/5 - (24 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *