زن بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد؟

در صورتی که طلاق از طرف زن درخواست شده باشد، زوجه باید شرایط طلاق یک طرفه را در نظر بگیرد. چون در صورتی که مرد راضی به طلاق نباشد، مراحل طلاق از طرف زن پیچیده‌تر خواهد شد و گاهی مواقع ممکن است پرونده طلاق چند سال زمان نیاز داشته باشد تا به نتیجه برسد.

در این مطلب از دادسو توضیح می‌دهیم که زن بعد از چند سال می تواند طلاق بگیرد. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع طلاق دارید، از طریق واتساپ با مشاورین حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

در چه صورت زن می‌ تواند برای طلاق اقدام کند؟

انجام مراحل طلاق از طرف زن با توجه به شرایط جدایی زوجین مشخص می‌شود.

طلاق با داشتن حق طلاق

در ایران حق طلاق با مرد است و زوج می‌تواند هر زمانی که اراده کند همسرش را با پرداخت حق و حقوق مالی او طلاق دهد. حق طلاق داشتن زن به منزله این است که زوجه نیز مانند همسرش از این حقوق قانونی بهره‌مند است و می‌تواند برای طلاق اقدام کند.

در واقع در شرایطی که زن حق طلاق داشته باشد، زوجه می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل از همسرش جدا شود و خودش را مطلقه کند. چون در این شرایط نیازی به جلب رضایت زوج نیست، معمولاً پرونده طلاق سریع‌تر به نتیجه می‌رسد. فراموش نکنید برای طلاق با وکالت در طلاق خانم حتما باید وکیل داشته باشد.

طلاق یک طرفه زن به دلیل عسر و حرج

اگر زن در زندگی مشترک دچار عسر و حرج شده باشد، یا اینکه یکی از شروط 12 گانه عقد مانند بیماری جسمی و روانی مرد، نابارور بودن زوج، عدم پرداخت نفقه توسط مرد و… برقرار باشد، زن می‌تواند یک طرفه درخواست طلاق را مطرح کند. در این شرایط لازم است که از یک وکیل طلاق از طرف زن برای تنظیم دادخواست طلاق و ارائه آن به دادگاه مشاوره بگیرید.

مراحل طلاق از طرف زن

برای طلاق از طرف زن باید زوجه مراحل زیر را انجام دهد.

  • ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  • ثبت دادخواست طلاق از طریق سامانه الکترونیکی قضایی
  • شرکت در جلسات 5 گانه مشاوره در مدت 45 روز
  • اثبات دلایل طلاق در دادگاه
  • بررسی دادخواست و مدارک ارائه شده
  • صدور رأی نهایی دادگاه برای طلاق

با توجه به اینکه زوجه حق طلاق دارد یا نه و مرد برای طلاق حاضر است با زن همکاری کند یا مانع او می‌شود، بازه زمانی که برای طلاق یک طرفه زن در نظر گرفته می‌شود متغیر است.

زمان رسیدگی به دادخواست طلاق از طرف زن

پس از اینکه شرایط طلاق از طرف زن توسط دادگاه بررسی شد، حکم نهایی برای زوجین صادر و به آن‌ها ابلاغ می‌شود. پس از صدور این حکم طرفین دعوا 20 روز فرصت دارند تا به حکم صادره اعتراض کنند.

پس از این اعتراضات، دادگاه تجدید نظر برای بررسی مجدد پرونده و صدور حکم جدید تشکیل می‌شود. برای اعتراض به حکم این دادگاه نیز 20 روز فرصت در نظر گرفته شده و اگر در این مدت اعتراضی برای حکم دادگاه تجدید نظر ثبت شود، پرونده برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود.

با توجه به اینکه حدود 45 روز برای جلسات مشاوره در نظر گرفته شده و حدود 20 روز نیز زوجین برای اعتراض به رأی دادگاه فرصت دارند، بازه زمانی که برای طلاق از طرف زن در نظر گرفته می‌شود حداقل سه ماه است و ممکن است حتی یک سال یا بیشتر نیز صدور رأی نهایی برای زوجه زمان‌بر باشد.

رسیدگی به طلاق از طرف زن

مزایای داشتن وکیل طلاق

اگر دلایل زوجه موجه و قابل قبول باشند و دادخواست طلاق و شواهد و… با کمک یا وکیل طلاق حاذق تنظیم شده باشد، مرد نمی‌تواند در پرونده طلاق از طرف زوجه اختلال ایجاد کند و دادگاه به اعتراضات غیرمنطقی رسیده از جانب زوج رسیدگی نخواهد کرد.

وکلای طلاق روش‌های ارائه دلایل عسر و حرج را برای جدایی می‌دانند، همچنین وکیل می‌تواند با استناد به شرایط 12 گانه عقدنامه دادخواست طلاق را برای زوجه تنظیم کند. در شرایط خاص حتی وکلای متخصص این حوزه با راضی کردن زوج و جلب رضایت او سعی می‌کنند که سرعت پرونده‌های طلاق را افزایش دهند.

سخن پایانی

اگر زن برای جدایی اقدام کند و دلایل قابل قبول داشته باشد، مرد نمی‌تواند مانع از طلاق شود. برای جدایی یک طرفه زن لازم است که زوجه دادخواست طلاق را تنظیم کرده و همراه مدارک و شواهد عسر و حرج و… به دادگاه ارائه دهد.

سوالات متداول

آیا زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد؟

در صورتی که زوجه دچار عسر و حرج شده باشد، یکی از شرایط 12 گانه عقد برقرار باشد یا زن حق طلاق داشته باشد، زوجه می‌تواند برای طلاق اقدام کند.

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟

با توجه به شرایط پرونده ممکن است طلاق غیابی از طرف زن حداقل بین 1 تا 2 سال طول می‌کشد.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.7/5 - (18 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *