هموطنان مقیم خارج در کشورهای خارجی در این مطلب میتوانند قوانین و شرایط مرتبط با طلاق را مشاهده کنند و بر فرایند طلاق در خارج از کشور آگاه شوند.، سؤالات مطرح شده توسط سایر ایرانیان و پاسخ کارشناسان را ببینند و بر روند امور مسلط شوند.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
طلاق توافقی در خارج از کشور
همانطور که میدانید، زوجین خارج از کشور برای طلاق باید هرکدام به وکلای جداگانهای برای انجام امور طلاق توافقی وکالت دهند. پیشنهاد ما این است که زوجین توافقات را با یک وکیل طلاق توافقی قطعی نمایند و انتخاب وکیل مختص همسر دیگر را به او محول کنند تا بر اساس شرایط همکاری، فرایند با سرعت و کیفیت مناسبتری پیش برود؛ یعنی مثلاً وکیل اصلی برای خانم و وکیل دوم برای آقا خواهد بود.
در این صورت هر دو وکیل با هماهنگی و ارتباط با هم امور طلاق را دنبال میکنند و نیازی به ارتباط زوج با وکلا برای هماهنگی با یکدیگر نیست. پس از آنکه زوجین در خصوص انتخاب وکیل به توافق رسیدند، باید از طریق سامانه میخک دو وکالتنامه طلاق، یکی به نام خانم و دیگری به نام آقا تنظیم کنند.
هریک از زوجین باید جداگانه مشخصات اصلی وکیل و متن وکالتنامه را در سامانه میخک ثبت کند بعد از دریافت تأیید و کد رهگیری از سامانه، به سفارتخانه مراجعه کند و وکالتنامه فیزیکی را دریافت نماید؛ سپس وکالتنامه و سایر مدارک مورد نیاز برای طلاق را برای وکیل خود پست کند. هر یک از وکلا در این مرحله مراحل حقوقی طلاق توافقی را در دادگاه دنبال میکنند و حکم طلاق را میگیرند.
سپس آن را در دفترخانه به صورت رسمی ثبت میکنند و در آخر مدار معتبر اعم از سند طلاق و شناسنامه همراه با مهر طلاق را برای زوجین میفرستند و یا به تأیید وزارت امور خارجه میرسانند تا به سفارت اطلاع دهد.
توافقات طلاق توافقی
طلاق توافقی به معنی موافقت زن و شوهر برای متارکه و توافق بر سر مسائلی مثل مهریه، نفقه، حضانت فرزند و استرداد جهیزیه است.
زوجین میتوانند به توافق برسند که زوجه مهریه و نفقه را به طور کامل ببخشد یا اینکه به طور کامل دریافت کند و یا بخشی از آن را ببخشد و مابقی را دریافت کند.
اگر زوجین دارای فرزند باشند باید با هم توافق کنند که حضانت او به عهده پدر باشد یا مادر. به طور کلی دادگاه در طلاق توافقی به هر نوع توافقی برای این طلاق احترام میگذارد.
چنانچه بخواهید وکلای مؤسسه حقوقی دادسو پرونده طلاق توافقی شما را انجام دهند، برای دریافت مشاوره میتوانید به صورت آنلاین و از طریق واتساپ اقدام کنید. کارشناسان ما شما را در این مسیر راهنمایی میکنند تا وکالت را به وکیل متخصص در زمینه طلاق توافقی اعطا کنید.
طلاق یک طرفه ایرانیان خارج از کشور
باید گفت این نوع طلاق به نوعی پیچیدهترین طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به شمار میرود و به صرف زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد.
زوجه خواهان طلاق است اما زوج با طلاق موافق نیست
در این مورد نیز باید ابتدا زوجه در سایت میخک یک وکالتنامه طلاق تنظیم کند، بعد با مشاوره و همفکری وکیل طلاق خود اسناد و دلایل خود برای طلاق را که میتواند یکی از شروط دوازدهگانه ضمن عقد یا عسر و حرج باشد، به دادگاه خانواده تسلیم کند و دادخواست طلاق یکطرفه از سوی زوجه (زن) را تنظیم نماید.
اگر زوجه پیش از این در کشور محل اقامت دادخواست طلاق کرده و به سرانجام هم رسانده باشد، باید گواهی طلاق را به همراه مدارک دیگر برای وکیل خود در ایران پست کند. اما باید توجه داشت که رأی دادگاه خارجی صرفاً در صورتی در ایران دارای اعتبار است که شرایط قانونی رایج عرف و شرع ایران را رعایت کرده باشد و دادگاه ایران آن را قبول کند.
به عبارت دیگر حکم دادگاه خارجی در مورد طلاق میتواند به عنوان یک مدرک مثبت برای پیشبرد پرونده استفاده شود اما لزوماً به معنی پذیرفتن قطعی آن نیست.
زوج خواهان طلاق است اما زوجه با طلاق موافق نیست
در این مورد هم باید ابتدا زوج وکالتنامه طلاق را آماده کند و برای وکیل خود در ایران پست نماید.
بعد با مشاوره و همفکری وکیل طلاق خود اسناد و دلایل منطقی برای طلاق را ارائه دهد و برای اثبات تقاضای خود آنها را برای وی ارسال نماید.
به این ترتیب وکیل طلاق وی بتواند دادخواست طلاق را تنظیم نموده و پیگیریهای حقوقی لازم را انجم دهد و در نهایت حکم طلاق را دریافت کند. حقوق مالی زن بعد ار طلاق چیست و در خارج از کشور چه حکمی دارد؟ در این زمینه یک وکیل طلاق به شما کمک خواهد کرد.
- مشاوره تلفنی و واتساپی با کارشناسان دادسو
- جلسه حضوری و آنلاین با وکیل طلاق توافقی
- تنظیم توافقنامه طلاق براساس توافق زوجین
- تنظیم قرارداد الکترونیک وکالت از طریق سامانه میخک یا سامانه ثنا
- ارائه گزارش هفتگی از روند پرونده توسط پشتیبان اختصاصی شما
- ارجاع پرونده به شعبه دادگاه خانواده
- حضور وکلای شما در جلسات رسیدگی دادگاه
- دریافت دادنامه طلاق توافقی از دادگاه خانواده
- اجرای صیغه طلاق در دفترخانه توسط وکلای شما
- ترجمه رسمی سند طلاق و ارسال فیزیکی برای شما (در صورت تمایل)
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق ایرانیان در خارج از کشور
هموطنان در خارج از کشور برای ثبت طلاق باید خودشان و یا وکیل رسمی آنها بر اساس نوبتی که از قبل تعیین شده است به سفارت مراجعه کنند، مدارک لازم برای این فرایند عبارت است از:
1- برگه جاری شدن صیغه شرعی طلاق که یک مرکز اسلامی مورد تأیید سفارت صادر کرده و به همراه یک سری کپی از سند طلاق شرعی.
2- اصل شناسنامه زن و شوهر
3- چهار قطعه عکس پرسنلی جدید 4×3 پشتنویسی شده (عکس خانم باید باحجاب باشد).
4- اصل حکم طلاق صادره از دادگاه کشوری که در آن اقامت دارند، همراه با ترجمه فارسی.
5- اصل سند ازدواج زوجین به همراه یک سری کپی از آن.
دلایل طلاق
ما چند دلیل اصلی برای طلاق را سازماندهی کردهایم که از تجزیه و تحلیل منابع مطالعاتی و آماری به دست آمده است:
- درگیری، مشاجره، شکست غیرقابل جبران در رابطه
- عدم وجود تعهد بین زوجین
- خیانت / روابط خارج از ازدواج
- فاصله در رابطه / عدم صمیمیت فیزیکی
- مشکلات ارتباطی بین زوجین
- خشونت خانگی، آزار کلامی، فیزیکی یا عاطفی توسط شریک زندگی
- درک اینکه همسر دارای ارزشها / اخلاقیات متفاوتی است
- سوءمصرف مواد / اعتیاد به الکل
- فقدان صمیمیت / عشق و محبت
- مشکلات مالی / بدهی
- ازدواج در سنین خیلی کم
- فقدان منافع مشترک / ناسازگاری بین زوجین
تعدادی از عوامل مانند سن، جنسیت و زمینه اجتماعی-اقتصادی بر تصمیم به طلاق تأثیر میگذارد.
فیلد های "*" اجباری هستند
طلاق زن و شوهری که در کشورهای مختلف زندگی میکنند
پروندههایی هم وجود دارد که ممکن است زن و مرد در کشورهای مختلف زندگی کنند. در چنین مواردی هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه از طریق سامانه میخک یا سامانه ثنا وکالتنامه را تنظیم و ثبت نمایند و امور پرونده را آغاز کنند. در این صورت امکان دارد با توجه به متفاوت بودن قوانین کنسولی کشورهای محل اقامت زوجین، زمان دریافت وکالتنامه متفاوت باشد.
مهریه در خارج از کشور
یکی از مسائل اساسی و مهم در طلاق ایرانیان خارج از کشور موضوع مهریه است. ممکن است زوجه قصد به اجرا گذاشتن مهریه خود در کشور محل اقامت را داشته باشد؛ اما همسرش اموال خاصی در ایران نداشته باشد.
در این مورد باید دانست که پرونده مهریه فقط در حالتی قابل بررسی است که مرد در ایران اموال و دارایی خاصی داشته باشد. یعنی مراجع ذیصلاح در ایران در مورد اموالی که مرد در خارج از کشور دارد، حق انجام اقدام خاصی را ندارند.
تقسیم اموال در خارج از کشور
براساس قانون طلاق در بیشتر کشورها، پس از طلاق باید دارایی یا بدهیهای زن و مرد بین هر دوی آنها تقسیم شود. آیا در ایران برای تقسیم اموال بعد از طلاق قانونی وجود دارد؟ در ایران هم این قانون برای طلاق از طرف مرد صادق است؛ اما اگر طلاق از نوع توافقی باشد، امری به عنوان تنصیف و یا تقسیم اموال پس از طلاق وجود نخواهد داشت.
فقط در شرایطی که زن و مرد خودشان سر این مسئله به توافق رسیده باشند، که در این صورت باید به اطلاع وکیل طلاق توافقی خود برسانند. وکیل طلاق توافقی در مؤسسه دادسو به شما کمک میکند تا امور مربوط به توافقات مالی را به درستی انجام دهید و همانطور که با همسر خود توافق کردهاید، اموال و داراییها را تقسیم یا تنصیف نمایید.
حق طلاق (وکالت طلاق) در خارج از کشور
همانطور که میدانید بر اساس قانون خانواده ایران، حق طلاق از نظر قانونی با زوج است و او میتواند این حق را با اعطای یک وکالت به همسرش واگذار کند. زنی که در خارج از ایران زندگی میکند و دارای حق طلاق از طرف همسرش است، باید به دو وکیل در ایران وکالت دهد.
یک وکیل به جای خود و یک وکیل به جای همسرش به پرونده طلاق رسیدگی میکنند. در این صورت به حضور و یا همکاری مرد در هیچکدام از مراحل نیازی نیست.
آزمایش عدم بارداری
آزمایش عدم بارداری یکی از اسناد مهم و اصلی برای تنظیم و صدور رأی (دادنامه) طلاق از طرف قاضی و جاری شدن صیغه طلاق از طرف سردفتر است.
زنی که در خارج از ایران زندگی میکند باید در یکی آزمایشگاههای معتبر کشور محل اقامت خود برای اثبات عدم بارداری آزمایش دهد و برای وکیل طلاق توافقی خود در ایران پست کند تا متن آن به صورت رسمی شود و برای حکم نهایی طلاق، به دادگاه و دفتر ثبت تسلیم شود.
دفترخانه ثبت طلاق
کلیه مراحلی که در دادگاه طی خواهد شد، برای دریافت رأی طلاق (دادنامه) است. دادنامه به معنی مجوز جاری شدن صیغه طلاق در میان زوجین در دفترخانه رسمی ثبت طلاق است.
وکلای مؤسسه حقوقی دادسو پس از اخذ دادنامه طلاق، در صورتی که زوجین رضایت داشته باشند، به دفتر رسمی ثبت طلاق مراجعه میکنند تا صیغه طلاق جاری و سند طلاق نیز تنظیم و صادر شود.
طلاق غیابی خارج از کشور
در صورتی که یکی از زوجین برای طلاق اقدام کند و همسر وی در هیچیک از مراحل پرونده حاضر نشود و نسبت به ابلاغیههای طلاق اقدام خاصی انجام ندهد، طلاق یکطرفه به صورت خودبهخود به طلاق غیابی تغییر پیدا میکند.
در این مورد مراحل کار عوض میشود و باید یک سری استعلامها از اداره گذرنامه و غیره گرفته شود تا از مفقودالاثر بودن خوانده اطمینان پیدا کنند و امکان صدور رأی طلاق غیابی وجود داشته باشد.
وکلای موسسه دادسو به صورت تخصصی مراحل طلاق غیابی را برای ایرانیان خارج از کشور را انجام میدهند.
طلاق غیابی خارج از کشور به تقاضای زوج
حق طلاق یا وکالت در طلاق از نظر قانون خانواده ایران با مرد است؛ بنابراین چنانچه زن خارج از ایران و همسرش مقیم ایران باشد، باتوجه به اینکه بر اساس قانون کشور ما حق طلاق با زوج است، زوج میتواند از کشور محل اقامت خود برای یکی از بستگان و یا وکیل طلاق یک نماینده طلاق ارسال کند و از این راه دادخواست طلاق را ثبت کند و چنانچه زوجه مقیم خارج از ایران باشد، زوج باید به دادسرای کشور محل اقامت خود مراجعه کند و حکم طلاق غیابی خارج از کشور را به درخواست خود از دادگاه دریافت نماید و سپس با دادن تقاضای تنفیذ طلاق، آن را تنفیذ کند.
ثبت طلاق ایرانیان خارج از کشور
پس از اینکه در ایران اقدامات لازم برای طلاق انجام شد و دادگاه صالح به طلاق زوجین رأی داد، زن و مرد به همراه یکدیگر و یا بهصورت جداگانه میتوانند برای ثبت طلاق و نهایی کردن مراحل این امر به سفارت محل اقامت خود مراجعه کنند. البته پیش از آن باید تقاضای خود را در سامانه میخک ثبت کرده و سپس با به همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به سفارت مراجعه کنند و در این مرحله به نکات زیر نیز توجه داشته باشند:
- گواهی مراکز اسلامی داخل و خارج از ایران که عناوینی مانند گواهی طلاق شرعی، صیغه نامه شرعی، فرم طلاق شرعی و غیره دارد، در کنسولگریهای ایران برای ثبت طلاق مورد قبول قرا نخواهند بود.
- ایرانیان در خارج از کشور برای ثبت طلاق باید پس از طی مدت ۳ ماه و ۱۰ روز از زمان جاری شدن صیغه طلاق شرعی و تأیید عدم رجوع با همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به سفارت محل اقامت خود مراجعه کنند.
- برای ثبت رسمی طلاق باید یک سری اوراق و دفاتر در سفارت یا کنسولگری به امضای زوجین برسد و برای این کار حضور زن و شوهر یا وکلای رسمی آنها الزامی است.
- زوجین باید یک تاریخ مشخص را برای حضور در سفارت و امضای اوراق تعیین کنند. اما باید از قبل آن مدارک را آماده کنند، در سامانه میخک تقاضای خود را ثبت نمایند و پس از تأیید سفارت در تاریخ تعیین شده مراجعه کنند تا امور مربوط به ثبت در همان روز انجام شود و نیازی به مراجعه مجدد نباشد.
وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
برای طلاق ایرانیان در خارج از کشور باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت اعطا کنید تا نیازی به حضور شما در ایران در مراحل مختلف پرونده طلاق نباشد و ایشان به جای شما این فرایند را طی کند.
لازم به ذکر است که همه وکلای پایه یک دادگستری برای به انجام رساندن پرونده طلاق ایرانیان خارج از کشور تسلط و آگاهی کافی ندارند، پس توصیه ما به زوجین این است که در انتخاب وکیل دقت کنند تا از صفر تا صد پرونده طلاق، یعنی از لحظه اعضای وکالت تا زمان دریافت دادنامه به درستی و بدون مشکلات حقوقی طی شود.
موسسه حقوقی با گروهی متشکل از وکلای با تجربه در زمینههای مختلف از جمله طلاق، آماده خدمترسانی به ایرانیان عزیز مقیم خارج از کشور است. شما میتوانید با اعطای وکالت به وکلای دادسو، تمامی مراحل پرونده طلاق خود را از راه دور پیگیری کنید و با این کار در زمان و هزینه صرفهجویی نمایید. پشتیبان اختصاصی شما به صورت هفتگی روند پرونده را به شما گزارش میدهد.
چگونه به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهیم؟
دو مورد برای وکالت دادن به وکیل در ایران وجود دارد. در صورتی که دارای کارت ملی هوشمند هستید و یا اخیراً اطلاعات هویتی شما در ثبت احوال بهروز شده است، میتوانید در سامانه ثنا برای ایرانیان خارج از کشور ثبتنام کنید و با صرف فقط چند دقیقه زمان، ب یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهید.
اما اگر به هر دلیلی امکان ثبتنام در این سامانه را ندارید، گزینه پیش روی شما ثبتنام در سامانه میخک است. پس از ثبتنام در سایت میخک، وکالتنامه در سامانه میخک را ثبت و کد رهگیری مختص خود را دریافت نمایید. کارشناسان ما در مؤسسه حقوقی دادسو میتوانند برای ثبتنام سامانه ثنا و یا سامانه میخک شما را همراهی کنند و چنانچه نیاز به ثبتنام داشتید، این کار را برای شما انجام دهند.
طول مدت طلاق توافقی خارج از کشور
همانطور که گفتیم طلاق توافقی از سادهترین انواع طلاق به شمار میرود؛ اما باید بدانید که با توجه به سختگیریها و پیچیدگیهایی که قانون برای این طلاق وضع کرده است.
در صورتی که زوجین بخواهند بدون کمک وکیل طلاق توافقی برای ثبت طلاق خود اقدام کنند، ممکن است چیزی حدود 6 الی 9 ماه زمان نیاز باشد؛ اما چنانچه طلاق توافقی توسط وکلای متخصص طلاق توافقی انجام شود، این روند در مدت بسیار کوتاه تری و بدون نیاز به حضور زوجین انجام خواهد شد.
طلاق برای پروندهای که یکی از طرفین خارج از کشور باشد
در این صورت، همسر مقیم ایران میتواند شخصاً در دادگاه و مراحل اداری حاضر شود و همسر مقیم خارج از ایران نیز باید به یک وکیل طلاق برای ایرانیان خارج از کشور وکالت دهد و پیگیری امور را به او بسپارد.
سؤالات متداول
آیا برای طلاق خارج از کشور میتوان به یکی از اقوام درجه یک وکالت داد؟
شما یا باید به یک وکیل پایه یک دادگستری و یا یکی از اقوام درجه خود در ایران وکالت دهید تا تقاضای طلاق را پیگیری کند.
اگر کسی در خارج از ایران بخواهد برای طلاق اقدام کند، باید از چه راهی وکالتنامه طلاق را تنظیم نماید؟
در صورتی که مقیم خارج از ایران هستید و میخواهید به وکیل طلاق در ایران وکالت دهید، باید ابتدا در سامانه ثنا برای ایرانیان خارج از کشور ثبتنام کنید.
در صورتی که زن و مردی خارج از ایران زندگی کنند و تصمیم به جدایی بگیرند، تقسیم اموال به چه صورت خواهد بود؟
طبق قانون طلاق ایران، پس از طلاق دارایی یا بدهیهای زوجین بین هر دوی آنها تقسیم میشود. این قانون برای طلاق از سوی مرد صادق است. اما چنانچه طلاق توافقی باشد، موضوعی به عنوان تنصیف اموال و یا تقسیم اموال پس از طلاق وجود ندارد، مگر اینکه زوجین با هم توافق کرده باشند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.