هزینه طلاق غیابی شامل هزینههای رسیدگی میشود. این موارد از ارسال دادخواست گرفته تا رسیدگی به پرونده، هزینه داوری پرونده طلاق غیابی توسط داور، هزینه جلسات مشاوره و هزینه وکیل دادگستری میشود.
در ادامه هزینه ثبت طلاق غیابی در دفترخانه و هزینه طلاق غیابی در محضر را به شما توضیح میدهیم. در صورتی که به راهنمایی بیشتر درباره هزینه های طلاق به صورت غیابی نیاز دارید با مشاوران حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
هزینه ثبت طلاق غیابی
طلاق غیابی میتواند از سمت مرد یا زن درخواست شده باشد اما فرآیند رسیدگی به پرونده در هر کدام از این حالتها متفاوت بوده و هزینه طلاق غیابی را نیز دستخوش تغییراتی میکند.
دادگاه پس از صدور حکم طلاق با این روش، مهلت ۲۰ روزهای را برای خوانده (طرف غایب) درنظر میگیرد تا شخص بتواند تقاضای واخواهی کرده و پرونده طلاق از حالت غیابی خارج شده و به شکل توافقی پیگیری شود.
برای پی بردن به هزینههای طلاق غیابی از ارسال درخواست تا ثبت در شناسنامه لازم است فرآیند قانونی طی مراحل طلاق و تفاوتهای آن برای زن و مرد را بشناسیم. ابتدا نگاهی به مراحل مشترک در تمامی انواع طلاق بیاندازیم.
هزینه طلاق در مراحل مختلف
طلاق برای شما هزینههایی خواهد داشت:
- حق الوکاله وکیل دادگستری
- هزینه دادرسی دادگاه
- هزینه داوری (احتمالی)
- هزینه جلسات مشاوره
- هزینه ثبت طلاق
با توجه به شهر محل سکونت مبالغ درخواستی برای برخی از این گامها ممکن است متفاوت باشد. حدود هزینه برای هر یک به شرح زیر است:
- حق الوکاله وکیل دادگستری موضوعی توافقی است اما نرخ مصوب پایهای نیز برای آن تعیین شده است. بطور معمول حقالزحمه یک وکیل پایه یک دادگستری برای طلاق غیابی مبلغی کمتر از 5 میلیون تومان است که میتواند شامل هزینههای دادرسی و اداری مربوط به طلاق نیز باشد.
- هزینه دادرسی شامل هزینه ارسال دادخواست و هزینه رسیدگی است. طلاق غیابی یک دادرسی غیرمالی بوده لذا مبلغ پرداختی برای دادرسی در سال 1404 در حدود 400 هزارتومان است.
- هزینه داوری درصورتی که داور توسط دادگاه تعیین شده باشد. داوری شرایطی داشته و میتواند توسط زوج یا زوجه و از بستگان آنها تعیین شود اما اگر طرفین داوری معرفی نکرده و یا داور انتخابیشان توسط دادگاه تایید نشود باید به داوری که دادگاه تعیین میکند رجوع کنند. هزینه داوری در سال 1404 مبلغی در حدود 300 هزارتومان است.
- جلسات مشاوره جلساتی اجباری برای انواع طلاق هستند با هدف جلوگیری احتمالی از طلاق تنظیم شدهاند. این جلسات روانشناختی برای طرفین و تقریبا در پنج جلسه در نظر گرفته شدهاند. هزینه هر جلسه مبلغی کمتر از 100 هزارتومان است.
- هزینه ثبت طلاق نیز به دفاتر ازدواج و طلاق پرداخت میشود تا طلاق در شناسنامه ثبت شوند. هزینه ثبت در شهرهای مختلف ممکن است متفاوت باشد اما نرخ مشخص شده برای آن در سال 1404 مبلغی در حدود 600 هزارتومان است.
این هزینهها برای طلاق غیابی نیز صدق میکنند. اما با توجه به خواهان و خوانده در هر پرونده نکاتی درمورد هزینههای طلاق غیابی وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
هزینه طلاق غیابی برای زن
بطور کلی در طلاق غیابی شخص خواهان ملزم به پرداخت هزینههای رایج آن است. هزینه دادرسی از جمله مبالغیست که در طلاق توافقی یا طلاق از سمت مرد توسط زوج نیز باید پرداخت شود اما در این نوع از طلاق برعهده زوجه است.
بعلاوه زوجه برای طلاق نیاز به معاینات پزشکی ماننده تست بارداری دارد. از جمله هزینههایی که در طلاق غیابی بر عهده زن است. درصورتی که زوجه ادعای دوشیزگی کند نیز بایستی این ادعا را با آزمایشات پزشکی قانونی اثبات کند که هزینه مجزایی خواهد داشت.
آخرین نکته درمورد طلاق غیابی از طرف زن اینکه درصورت داشتن حق طلاق، فرآیندهای قانونی با یک وکیل معالواسطه برای زوج طی خواهد شد و طلاق توافقی در نظر گرفته میشود.
اما درصورتی که زوجه حق طلاق نداشته باشد دادخواست طلاق با ادعای عسر و حرج بررسی خواهد شد و وی مسیر دشواری برای اثبات آن به دادگاه خواهد داشت، لذا هزینهی وکلا در این مورد ممکن است بیشتر از سایر روشهای طلاق باشد.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
هزینه طلاق غیابی برای مرد
به طور کلی قانون حق طلاق را به مرد داده و اقدام به طلاق غیابی از طرف مرد شامل همان هزینههای معمول طلاق برای وی خواهد شد. هزینه دادرسی، داوری، وکیل و ثبت طلاق در دفاتر اسناد رسمی هزینههای طلاق غیابی برای مرد خواهد بود.
نکته مهم درمورد طلاق از طرف مرد این است که زوج در هر نوع از طلاق موظف به پرداخت حقوق مالی زن است. مهریه در طلاق غیابی، نفقه و اجرتالمثل از جمله حقوق مالی زن است که پیش از طلاق موظف به پرداخت تمام و کمال آن به زن خواهید بود.
جمع بندی
هزینههای معمول طلاق در روشهای مختلف آن نسبتا یکسان است. آنچه که موجب تفاوت هزینههای پرونده شما میشود معمولا پیچیدگی شرایط پرونده همچون اثبات عسر و حرج برای زن و یا امور مربوط به مهریه است.
موسسه حقوقی دادسو با کارشناسان خبره حقوق خانواده و وکلای پایه یک دادگستری همراه شما در این مسیر خواهد بود. مشاوره رایگان تلفنی از طریق شماره تماسهای موسسه.
سوالات متداول
هزینه طلاق غیابی چقدر است؟
هزینههای این نوع از طلاق شامل هزینه دادرسی، داوری، جلسات مشاوره، حقالوکاله وکیل و هزینه ثبت طلاق در دفاتر طلاق است که در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم.
هزینه طلاق غیابی برای زن چقدر است؟
در طلاق غیابی از طرف زن، علاوه بر هزینههای معمول طلاق شامل دادرسی، داوری، جلسات مشاوره، حقالزحمه وکیل و هزینه ثبت، هزینهی معاینات پزشکی الزامی برای زوجه نیز بر عهدهی وی خواهد بود.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.