خانه / خانواده (طلاق) / طلاق غیابی از طرف مرد

طلاق غیابی از طرف مرد

طلاق غیابی از طرف مرد چه مراحلی دارد؟

طلاق غیابی از طرف مرد چه شرایطی دارد؟ زوج برای انجام مراحل طلاق غیابی به چه مدارکی نیاز دارد؟ این‌ها سؤالاتی هستند که برای بسیاری از مردانی که قصد جدایی از همسر خود را دارند، پیش می‌آیند. بر اساس قوانین مدنی، اگر یکی از زوجین در جریان رسیدگی به دادخواست طلاق شرکت نکند، و از طرفی لایحه ای نیز به دادگاه تحویل نداده باشد، طلاق از نوع غیابی خواهد بود. این امکان وجود دارد که خانم دادخواست طلاق غیابی از طرف زوجه را داشته باشد. اما مرد نیز این فرصت را دارد که به طلاق غیابی اقدام کند. در این حالت، زوج باید مدارک لازم را فراهم آورده و مراحل مختلف را طی نماید. در این مقاله از وبلاگ مؤسسه حقوقی دادسو، قصد داریم که شما را با جزئیات این موضوع بیشتر آشنا کنیم.

طلاق از طرف مرد

بر اساس ماده 1133 قانون اساسی، مرد می‌تواند بدون اینکه نیازی به موافقت همسر خود داشته باشد، او را هر زمانی که بخواهد طلاق بدهد. البته طلاق از طرف مرد مستلزم ارائه دادخواست طلاق به دادگاه خانواده، بررسی مدارک و مستندات مرد از سمت دادگاه و ارائه حکم نهایی است. در نهایت برای مرد گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود که شامل تمام حقوق مالی و غیر مالی زن است که باید از سمت مرد پرداخت شود.

طلاق غیابی از طرف مرد به چه معناست؟

همان‌طور که گفتیم مرد می‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و مراحل طلاق از طرف مرد را طی کند. اگر زن یا وکیل او در دادگاه حاضر نشوند، لایحه ای به دادگاه ارائه نداده باشند، یا اخطاریه ای از طرف دادگاه به صورت واقعی به زن ابلاغ نشده باشد، حکمی که دادگاه صادر می‌کند، طلاق غیابی خواهد بود. در تعریفی آسان تر می‌توان گفت که طلاق غیابی از طرف مرد هنگامی است که زن در مراحل دادرسی حضور نداشته باشد و حکم صادر شده نیز علیه او خواهد بود. گفتنی است که مرد می‌تواند از همسر خارجی خود نیز به شیوه طلاق غیابی جدا شود.

شرایط طلاق غیابی از طرف مرد

با اینکه مرد و زن هر کدام امکان پیگیری طلاق غیابی را دارند، اما شرایط طلاق غیابی از طرف مرد با شرایطی که زن به واسطه آن می‌تواند غیابی از همسرش جدا شود، متفاوت است. البته این نکته را نباید فراموش کرد که طلاق غیابی و طلاق حضوری از سوی مرد با هم تفاوت چندانی ندارند.

مهم ترین وجه اشتراک این دو نوع طلاق از سوی مرد، پرداخت تمام حق و حقوق زن است که از طرف دادگاه تأیید می‌شوند. در حقیقت، مرد در صورتی که بخواهد همسر خود را طلاق دهد باید حقوقی مانند مهریه، اجرت المثل زندگی زناشویی، تنصیف دارایی و نفقه را پرداخت کند. اما شرایط مرد برای ارائه و پیگیری درخواست طلاق غیابی چیست؟ در پاسخ باید به قانون مدنی رجوع کنیم و بگوییم که مرد باید چهار شرط عاقل، بالغ، قاصد و مختار بودن را داشته باشد. فرد باید قصدی واقعی برای طلاق داشته باشد و نباید با اکراه اقدام به جدایی کند.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

حاضر نشدن زن در دادگاه طلاق چه تأثیری دارد؟

طلاق غیابی از طرف مرد، اگر با غیبت زن همراه بوده و از طرفی لایحه ای از سوی او ارسال نشده باشد، با بررسی شرایط دادخواست و ابلاغ حکم طلاق از سوی دادگاه همراه می‌شود. زن به مدت 20 روز فرصت دارد که درخواست واخواهی خود را ثبت کرده و به حکم طلاق اعتراض کند. در این فرآیند استفاده از راهنمایی‌ها و مشاوره وکلای با تجربه نقش مؤثری دارد. شما نیز می‌توانید با تماس تلفنی یا واتساپی رایگان، از خدمات مشاوره مؤسسه حقوقی دادسو بهره‌مند شوید.

مدارک لازم برای طلاق غیابی از طرف مرد

مرد برای اینکه درخواست طلاق غیابی را در دفتر خدمات قضایی به ثبت برساند، باید مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج را ارائه دهد. البته نگارش دادخواست با کیفیت نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در راستای نوشتن دادخواست مناسب می‌توانید از مشاوران حقوقی دادسو کمک بگیرید. شما این فرصت را دارید که از خدمات بهترین وکیل تهران به صورت آنلاین بهره‌مند شوید.

مراحل طلاق غیابی از طرف مرد

  • مرد بعد از تهیه مدارک، باید درخواست طلاق را در دفتر خدمات قضایی ثبت کند.
  • در مرحله بعد باید دلایل و مستندات خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.
  • دادگاه خانواده بعد از بررسی شواهد و دلایل مرد، زوجین را به دادگاه دعوت کرده و ادعا را به صلح، سازش و داوری ارجاع خواهد داد.
  • در صورتی که زن یا وکیل او در دادگاه حاضر نشوند، دادگاه حکم نهایی را ابلاغ می‌کند.
  • زن 20 روز فرصت اعتراض و واخواهی دارد. پس از آن نیز 20 روز فرصت تجدید نظر درباره واخواهی به او داده می‌شود.
  • در صورت عدم فرجام خواهی زن، رأی نهایی دادگاه صادر می‌شود.

زمان طلاق غیابی از طرف مرد چقدر است؟

هنگامی که مرد درخواست طلاق خود را ثبت و پیگیری می‌کند، با توجه به اینکه زن به رأی دادگاه طلاق غیابی اعتراض کند یا خیر، زمان فرآیند طلاق متفاوت خواهد بود. با این وجود، لازم است بدانید که سه مرحله برای صادر شدن حکم قطعی طلاق، اجرا می‌شوند که هر کدام زمان مشخصی را به خود اختصاص می‌دهند.

  • اولین مرحله، همان مرحله صدور حکم است.
  • دومین مرحله، مرحله تجدید نظر نام دارد که با توجه به اعتراض زن به حکم طلاق انجام می‌شود.
  • مرحله سوم نیز به درخواست تجدید نظر زن به نتیجه اعتراض مربوط می‌شود.

با توجه به مراحل سه گانه ای که منجر به صدور حکم نهایی دادگاه خواهد شد، حداکثر 4 ماه زمان به طلاق غیابی از طرف مرد اختصاص داده می‌شود.

وکیل در طلاق غیابی از طرف مرد

مرد می‌تواند برای انجام تمام مراحل طلاق غیابی، از راهنمایی و خدمات وکیل بهره‌مند شود. در این شرایط دیگر نیازی به حضور مرد در جلسات دادگاه نیست. حکم دادگاه هم با حضور وکیل و بدون نیاز به حاضر شدن مرد اعلام می‌شود. در این شرایط حق و حقوق مالی زن توسط وکیل و با رعایت مصلحت مرد تعیین می‌شود. با توجه به آنچه که گفته شد، مرد می‌تواند در هر زمانی که بخواهد، همسر خود را طلاق دهد. اگر زن یا وکیلش در جلسات حاضر نشوند و لایحه ای به دادگاه تقدیم نکرده باشند، دادگاه طلاق به صورت غیابی خواهد بود. در این حالت مرد باید عاقل، بالغ، قاصد و مختار باشد تا بتواند درخواست طلاق را ارائه دهد.

سوالات متداول

  1. شرایط لازم برای طلاق از سوی مرد چیست؟
  2. مراحل طلاق غیابی از طرف مرد چیست؟

مرد باید 4 شرط مهم را داشته باشد. این شروط شامل بالغ، عاقل، قاصد و مختار بودن او هستند. مرد ابتدا درخواست خود را در دفتر خدمات قضایی ثبت می‌کند. سپس دلایل و مستندات خود را به دادگاه خانواده تقدیم می‌نماید. دادگاه بعد از بررسی اسناد و دلایل، زوجین را به دادگاه فرا می‌خواند. اگر زن یا وکیل او در جلسات دادرسی حاضر نشوند، رأی به صورت غیابی به آنها ابلاغ می‌شود. این نکته نباید فراموش شود که زن می‌تواند درباره رأی دادگاه اعتراض و واخواهی کند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

4 پاسخ
  1. ایا مردی که زنش مفقودشد بیست سال میتونه میتونه غیابی طلاق ش بده ایا باید حق وحقوقش رو پرداخت کند

    1. سلام، وقت بخیر
      بله می توان طلاق غیابی گرفت و نیازی به پرداخت حق و حقوق ایشان نیست.

      1. سلام زنی که دوساله مفقود شده مرد بخواد طلاق غیابی بده باید مهریه بپردازه؟

        1. سلام، وقت بخیر
          خیر خانم خودشان باید درخواست مهریه بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *