طلاق در قطر

طلاق در قطر
در این مقاله قرار است در مورد طلاق در قطر، وکیل طلاق در قطر و طلاق ایرانیان مقیم قطر صحبت کنیم. اگرچه طلاق در سراسر دنیا بسیار متداول است، اما روند طلاق بسته به شرایط زوجین متفاوت است. ازدواج‌های کوتاه مدت و فاقد فرزند یا دارایی، معمولاً منجر به طلاق با زمان و پیچیدگی کمتری نسبت به ازدواج‌های طولانی مدت با دارایی‌های مهم، بدهی زناشویی و فرزندان خردسال می‌شود. علاوه بر این، زوج‌های مطلقه‌ای که برای مذاکره در مورد شرایط طلاق (حضانت فرزند، حمایت از فرزندان، تقسیم دارایی، تخصیص بدهی و حمایت از همسر) با یکدیگر همکاری می‌کنند، طلاق کم‌ هزینه‌تر و کم استرس‌تری را نسبت به زوج‌هایی که نمی‌توانند موافقت یا امتناع کنند، تجربه خواهند کرد. تا زمانی که برای تشکیل پرونده آماده نباشید، هرگز تهدید به طلاق نکنید؛ این امر به همسر شما صدمه جدی می‌زند و او ممکن است برنامه طلاق، نقل و انتقال دارایی‌ها و قرار گرفتن در کنار فرزندان خود را آغاز کند که می‌تواند به شما آسیب برساند. وقت خود را برای برنامه‌ ریزی دقیق امور اختصاص دهید و سپس وقتی امور خود را مرتب کردید، درخواست طلاق دهید.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

قانون طلاق در قطر

به نظر می‌رسد مانند سایر نقاط جهان، طلاق در قطر دارای یک روند رو به افزایش است. اولاً، برای مهاجران بسیار مهم است که بدانند که طلاق در قطر کار چندان آسانی نیست. علاوه بر این، آنها ممکن است در استفاده از قوانین قطر و شریعت و همچنین سیستم دادگاه محلی با مسائلی روبرو شوند. حتی اگر تصمیم بگیرند قوانین کشور خود را برای طلاق خود اعمال کنند. به طور رسمی، میزان طلاق قطر در سال ۲۰۱۷ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۰.۴ بوده است و این کشور یکی از پایین‌ترین آمار طلاق جهان را دارد. با این حال، این میزان در ۱۵ سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است. از سال ۲۰۱۶، تعداد زوج‌هایی که در قطر به دنبال طلاق هستند – به ویژه آنان که در پنج سال اول ازدواجشان هستند – افزایش چشمگیری داشته‌ است. عموماً کارشناسان این امر را با آگاهی بهتر زنان، افزایش مشارکت زنان در محیط کار و همچنین ازدواج در سنین پایین و افزایش دخالت خانوادگی مرتبط می‌دانند. هر زوجی که بتوانند اقامت خود را در قطر ثابت کند می‌توانند به دنبال طلاق باشد. قانون ۲۲ خانواده سال ۲۰۰۶ بر ازدواج و طلاق در کشور حاکم است. از سوی دیگر، زوج‌های خارج از کشور می‌توانند قوانین مربوط به کشور شوهر را برای طلاق خود اعمال کنند. با این حال، در شرایطی که قانون مقررات مشخصی ارائه نکرده است، قانون قطر اعمال می‌شود. روند طلاق در قطر برای زوج‌های مسلمان و غیر مسلمان متفاوت است.

شرایط طلاق در قطر

برای زوج‌هایی که به دنبال فسخ ازدواج خود هستند، مهم‌ترین سؤال این است که چگونه در قطر طلاق بگیرند. شما باید شرایط خاصی را داشته باشید، مانند اثبات اقامت خود. علاوه بر این، زن مجبور است به مدت زمان پس از طلاق احترام بگذارد. این یک دوره سه ماهه است که او نمی‌تواند دوباره ازدواج کند. زوجین از هر مذهب و ملیت می‌توانند درخواست طلاق کنند، اگرچه جزئیات ممکن است متفاوت باشد. اگر زن و شوهر مطلقه بتوانند به یک توافق دوستانه برسند، می‌توانند از وکلای خود بخواهند که توافقنامه‌ای را تنظیم کرده و پرونده خود را از طریق دادگاه به سرعت پیگیری کنند. اگر این امر امکان‌ پذیر نبود، فرد درخواست کننده طلاق باید دلیل این امر را به همراه شواهدی برای اثبات ادعاهای خود ارائه دهد. به طور کلی، زمینه‌های قانونی طلاق در قطر مشابه با سایر کشورها است – به عنوان مثال، زنا، ناتوانی جنسی و سوءاستفاده، عدم تمکین و غیره. قانون ۲۲ خانواده قطر در سال ۲۰۰۶ سایر دلایل قانونی طلاق را بیان می‌کند. در زیر برخی از رایج‌ترین دلایل طلاق در قطر آمده است.

بیماری مزمن

در صورت وجود بیماری یا نقص مزمن، هر یک از همسران می‌توانند درخواست طلاق کنند. با این حال، برای استناد به این امر، بیماری یا نقص باید حداقل یک سال در شواهد باشد و اگر قبل از ازدواج توسط طرف مقابل شناخته شده باشد، دادخواست رد می‌شود.

ناتوانی جنسی

زن می‌تواند به دلیل ناتوانی جنسی همسرش تقاضای طلاق کند. در این صورت، شوهر باید معاینه پزشکی انجام دهد تا ثابت شود که ناتوانی جنسی دائمی است.

عدم تامین هزینه‌ها

از آنجا که یک مرد از نظر قانونی مسئولیت حفظ خانواده خود را بر عهده دارد، اگر شوهرش از تامین بودجه برای حفظ زندگی خود خودداری کند، زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.

زندان

اگر شوهر در هر مرحله از ازدواج به زندان برود، همسرش حق دارد درخواست طلاق کند. با این حال، این حکم تنها پس از یک سال از تاریخ حبس صادر می‌شود.

ترک کردن خانه

غیبت از خانه زناشویی یکی دیگر از مبانی قانونی طلاق است. اگر شوهر بیش از یک سال در غیبت بوده است، ممکن است زن بر اساس ترک او تقاضای طلاق کند. در این مورد، قاضی دو ماه به شوهر مهلت می‌دهد تا برگردد. در غیر این صورت، قاضی طلاق را صادر می‌کند.

طلاق ایرانیان در قطر

مطابق با حقوق خانواده تا سال ۱۳۹۱، هیچ قانونی در حمایت قضایی امور مربوط به طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور وجود نداشت و هم‌وطنان در خارج از مرزها همواره با مسائلی روبرو می‌شدند. پس از آن به دلیل تصویب قانون مورخ ۱/۱۲/۹۱ مقرراتی وضع شد و از طریق آن ایرانیان مقیم خارج، تحت حمایت قرار گرفتند و از آن به بعد توانستند روند طلاق را در راستای قوانین و مقررات حمایت خانواده ایرانی انجام دهند. پس طلاق ایرانیان مقیم قطر، در دادگاه ایران باید پیگیری شود و در دفاتر ثبت طلاق ایران به ثبت برسد. در موردی که یکی از زوجین ایرانی یا هر دوی آن‌ها دارای تابعیت قطر باشد، باید روال قانونی طلاق را هم مطابق با قانون قطر و هم مطابق قوانین ایران انجام دهد. در هر صورت باید گفت که ایرانیان مقیم هر کشور خارجی، تابع قوانین ایرانیان خارج از کشور و تحت حمایت مقررات ایران هستند. همانطور که گفته شد طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور، باید در یک دادگاه صالح خانواده در ایران برگزار شود و برای این کار یا شخص اصیل (آقا و خانم) و یا وکیل آنها باید در دادگاه حاضر شود. پس اگر امکان حضور در ایران و پیگیری روند پرونده طلاق توافقی را ندارید، بهتر است که به یک وکیل طلاق توافقی وکالت دهید، تا به جای شما در تمامی مراحل اداری و قضایی طلاق حضور داشته باشد. روال طلاق ایرانیان خارج از کشور و داخل کشور در دادگاه های ایران تفاوت چندانی ندارد و داشتن وکیل متخصص، تاثیر بسزایی در روند و سرعت انجام پرونده خواهد داشت.

وکلای طلاق در ایران

در عنوان قبلی گفته شد که اگر در ایران نیستید و برای طلاق توافقی به قوانین ایران مایل هستین اقدام کنید، باید یک وکیل طلاق توافقی در ایران داشته باشید.وکالت دادن به وکیل از طریق سامانه میخک انجام می شود. وکیل طلاق توافقی طی جلسه ای که با شما خواهد داشت، تمامی موضوعاتی که باید در مورد طلاق توافقی تصمیم بگیرید را مطرح می کند و شما نظر و توافق خود را به اعلام می کنید. در طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور مسائل مختلفی از جمله بخشیدن مهریه، حضانت فرزند و تنصیف دارایی باید تعیین و تکلیف شود.
در صورتی که دادسو وکیل طلاق توافقی شما باشد، قبل از هر اقدامی یک جلسه آنلاین بین شما و وکیل برگزار خواهد شد و وکلای مجموعه به طور کامل شما را راهنمایی می کنند تا بهترین تصمیم را بگیرید. در صورتی که نیاز به وکیل طلاق توافقی در قطر دارید، از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سامانه میخک قطر

از خدمات وزارت امور خارجه می‌توان سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی (سامانه میخک) را نام برد که برای هم‌وطنان خارج از کشور راه‌اندازی شده است. ایرانیانی که در خارج از کشور اقامت دارند به راحتی می‌توانند انجام امور حقوقی، اداری و قضایی خود را به سامانه میخک بسپارند. شما با مراجعه به سایت سامانه میخک (https://mikhak.mfa.gov.ir) و با استفاده از آدرس ایمیل و کد ملی خود می‌توانید در سامانه ثبت نام کنید، سپس پرونده تشکیل دهید و اطلاعات هویتی خود را که شامل: نام و نام خانوادگی، محل تولد و صدور شناسنامه، شغل، میزان تحصیلات، آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی، نوع و طول مدت اقامت در قطر” است وارد پرونده کنید. در انتها گزینه وکالت‌نامه‌ها را در سامانه انتخاب کنید و از طریق آن به یک نفر در ایران (یک وکیل پایه یک دادگستری و یا یکی از بستگان و آشنایان خود) وکالت‌نامه قانونی می‌دهید تا بتواند روند طلاق شما به صورت کاملاً رسمی و طبق قانون پیش ببرد.

قانون اقامت و ویزا پس از طلاق در قطر

همه مهاجران برای زندگی در قطر نیاز به مجوز اقامت قطر دارند که معمولاً توسط یک کارفرما حمایت می‌شود. این مجوز به شخص حامی اجازه می‌دهد تا خانواده نزدیک خود، از جمله همسر و فرزندان را با خود همراه کند. اگر با ویزای همسر خود در قطر اقامت دارید، پس از طلاق اجازه اقامت خود را از دست خواهید داد. در این مورد، شما باید مجوز اقامت دیگری را دریافت کنید؛ یا با داشتن کارفرمای خود یا سایر اعضای خانواده واجد شرایط که از شما حمایت می‌کنند.
طلاق در قطر
طلاق در قطر

 روند طلاق در قطر

در مورد نحوه طلاق در قطر موارد زیادی باید مورد توجه قرار گیرد. حتی روند طلاق به تصمیمات زیادی از طرف شما نیاز دارد. اولین مورد این است که طلاق شما با چه قوانینی اداره می‌شود، زیرا مهاجران می‌توانند مطابق قوانین قطر یا قوانین کشور زوجین، طلاق خود را پیگیری کنند.
برای اکثر مهاجران خارجی که در قطر طلاق می‌گیرند، ساده‌ترین راه این است که با رضایت متقابل تقاضای طلاق کنند. در این مورد، وکلا توافق‌نامه‌ای را تدوین می‌کنند که قوانین قابل اجرا، مبنای توافق شده برای طلاق و کلیه مراحل حضانت و امور مالی را تعیین می‌کند. سپس این توافقنامه برای تصویب از طریق دادگاه‌ها بررسی می‌شود. در یک طلاق مستقیم، کل این فرایند می‌تواند چهار ماه به طول انجامد.
برای طلاق بدون توافق، باید مستقیماً این پرونده را به دادگاه ارسال کنید. در این مرحله، یک قاضی سعی می‌کند که صلح ایجاد کند. اگر این امر جوابگو نباشد، طرف درخواست کننده باید دلایل اعلام شده خود برای طلاق را اثبات کند. هنگامی که قاضی با شواهد متقاعد شد، طلاق را صادر می‌کند. آخرین مرحله طلاق در قطر درخواست گواهی طلاق است. هنگامی که طلاق شما توسط دادگاه صادر شد، باید با تمام مدارک خود به نزد منشی دادگاه بروید و گواهی طلاق را درخواست کنید. سپس باید برای اخذ گواهی به وزارت امور خارجه و سفارت محلی خود مراجعه کنید.

هزینه طلاق در قطر

اگر در حال طلاق در قطر هستید، باید هزینه دادگاه و وکیل را بپردازید. این موارد بسته به میزان اختلاف نظر طلاق و مدت زمان رسیدگی به آن متفاوت خواهد بود. پس از قطعی شدن طلاق، باید درخواست گواهی طلاق کنید که هزینه آن ۲۰ QAR است. در بسیاری از موارد، به ویژه در مورد طلاق بدون مناقشه، درخواست طلاق در وطن خود راحت‌تر و مقرون ‌به‌ صرفه‌تر است. حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی بیشتر بخوانید: حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی

حضانت کودکان و حمایت از کودکان

هنگام طلاق در قطر، قانون شرع در مورد سرپرستی کودکان اعمال می‌شود که به معنی تقسیم قوی بین حضانت و سرپرستی است. به طور کلی، مادران و پدران سرپرستی خود را حفظ خواهند کرد. این بدان معنا است که مادر مسئولیت تربیت فرزند تا سن معینی را بر عهده خواهد داشت در حالی که پدر مسئول تمام مسائل مالی است. قوانین قطر به طور قابل‌ ملاحظه‌ای حق حضانت مادر را در صورت عدم مسلمان بودن وی محدود می‌کند. علاوه بر این، در صورت ازدواج مجدد، ممکن است حضانت فرزندان خود را از دست بدهد. ملاقات برای سرپرست در دسترس است و معمولاً در محل زندگی کودک انجام می‌شود. والدین می‌توانند ترتیب جلسات ملاقات خود را در حین طلاق تنظیم کنند یا اگر نتوانند به توافق برسند، قاضی تصمیم نهایی را می‌گیرد. علاوه بر این، سرپرست اغلب گذرنامه کودک را نگه می‌دارد و باید هرگونه برنامه سفر را تایید کند.

تقسیم املاک

هنگام طلاق در قطر، تقسیم دارایی‌ها یک نگرانی مهم است. به طور کلی، هر یک از طرفین دارایی‌هایی را که به نام خودشان بوده است، حفظ می‌کند، خواه این دارایی‌ها املاک، مشاغل، خودرو یا هر چیز دیگری باشد. دارایی‌های مشترک به نام هر دو شخص، با توجه به مشارکت‌های انجام شده تقسیم می‌شود. به عنوان مثال، اگر شوهر ۷۰ درصد از مبلغ پرداختی را به یک ملک اختصاص دهد و زن فقط ۳۰ درصد آن را بپردازد، ملک فروخته می‌شود و عواید آن به ترتیب ۷۰ و ۳۰ درصد تقسیم می‌شود. ذکر این نکته ضروری است که دادگاه‌های قطر هیچ صلاحیتی برای دارایی‌های خارجی ندارند، بنابراین هر دارایی در خارج از کشور مشمول قوانین متفاوتی خواهد بود.

نگهداری از همسر پس از طلاق در قطر

یکی دیگر از ملاحظات طلاق در قطر، موضوع نگهداری است. هنگامی که ازدواج به پایان می‌رسد، یک زن می‌تواند برای سه ماه پس از طلاق خود و همچنین مدت حضانت فرزندان این زوج از حمایت مالی برخوردار شود. نگهداری شامل هزینه‌های زندگی و کلیه هزینه‌های مربوط به تربیت کودک از جمله تحصیل و مراقبت‌های پزشکی می‌شود. اگر زن دوباره ازدواج کند، شوهر اول دیگر نیازی به پرداخت هزینه نگهداری ندارد.

جایگزین های طلاق در قطر

  ابطال در قطر

اگرچه این یک انتخاب عمومی نیست، اما در قطر می‌توان ازدواج را باطل کرد. اگر ترجیح می‌دهید به جای طلاق، ابطال را دریافت کنید، ممکن است لازم باشد با سفارت و نمایندگان مذهبی خود ارتباط برقرار کنید.

  میانجی‌گری طلاق

میانجی‌گری طلاق می‌تواند سریع‌تر، ساده‌تر و مقرون ‌به‌ صرفه‌تر از یک طلاق سنتی با حکم دادگاه باشد. به طور کلی، همسران نیز از طریق این مسیر، به صورت بهتری مسائل را حل و فصل می‌کنند. طلاق در امارات بیشتر بخوانید: طلاق در امارات

وکیل ایرانی طلاق در قطر

همان‌طور که می‌دانید، طلاق یک پروسه فرسایشی است و ممکن است نیاز به زمان زیادی داشته باشد، بنابراین هر یک از طرفین می‌توانند برای خود وکیل انتخاب کنند تا بتوانند اثرات جانبی آن (اشتباهات احتمالی در طول روند طلاق، هدر دادن زمان و انرژی از روی ناآگاهی، هزینه­ ها و غیره) را کنترل کنند. با انتخاب یک وکیل برای زوجین، دیگر نیازی به حضور آنها در جلسات دادرسی نیست و وکیل خود به تنهایی می‌تواند روند قانونی طلاق را پیگیری کند و نتیجه نهایی را به موکل خود اطلاع دهد. در انتها دادنامه طلاق به زوجین تحویل داده می‌شود و آنها می‌توانند طلاق خود را به صورت رسمی ثبت کنند. در این صورت، اقوام درجه یک زوجین هم نیز اجازه ندارند به جای آنها در جلسات حضور پیدا کنند. اگر می‌خواهید وکالت قانونی خود را به یک وکیل در ایران واگذار کنید، می‌توانید از طریق سامانه میخک اقدام کنید و با این کار از انجام تمامی مراحل طلاق خود در قطر اطمینان حاصل فرمایید. می‌توانید از طریق واتس‌اپ با کارشناسان دادسو در ارتباط باشید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
۵/۵ - (۵ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

5 دیدگاه برای “طلاق در قطر

  1. شاهین گفته:

    سلام.
    من شهر الشحانیه زندگی می کنم و قصد طلاق در قطر دارم. نمی تونم بیام ایران. شما می تونی وکیل منو همسرم باشین؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      بله با دادسو نیازی به حضور شما در ایران نیست و تمام مراحل طلاق توسط وکیل برای شما انجام می شود.
      برای اطلاعات بیش تر لطفا با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

  2. داریوش هوشمند گفته:

    سلام. من ساکن دوحه هستم. با همسرم توافق داریم روی جدایی. باید چیکار کنیم که به وکیل وکالت بدیم؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      با کارشناسان دادسو تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
      باید از طریق سامانه میخک به یکی از وکلای ما وکالت دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید