- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
همه ما وقتی اسم طلاق را میشنویم تصویر خاصی از جدایی به ذهنمان میآید که مرد و زن با یکدیگر به مشکل خوردند و به این نتیجه رسیده اند که دیگر نمیتوانند با یکدیگر به زندگی مشترک ادامه دهند. اما همه موارد به این سادگیها نیست که دو طرف به توافق باهم بر سر این قضیه برسند و طلاق توافقی بگیرند. بر اساس قانون مدنی کشور مرد هرگاه که بخواهد میتواند با دلایلی درست و محکمه پسند و با رعایت قانون اقدام به طلاق همسر خود کند. اما زن صرفاً در شرایطی خاص میتواند تقاضای طلاق داشته باشد. در این مطلب از دادسو سعی داریم تا به شرایط طلاق و طلاق غیابی از طرف زن بپردازیم.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
شرایط طلاق از طرف زن
برای دادخواست طلاق از طرف زن، خانم فقط در شرایط خاصی میتواند درخواست طلاق بدهد. در ادامه روش های طلاق از طرف زن را معرفی میکنیم.
- عدم پرداخت نفقه از سوی مرد به مدت شش ماه که باید به دادگاه اثبات گردد.
- رفتار بد و نامناسب از سوی مرد که ادامه زندگی مشترک ممکن نباشد.
- ابتلا مرد به یک بیماری صعب العلاج به حدی که ادامه زندگی مشترک ممکن نباشد.
- جنون و رفتار غیرعادی در مرد که باعث آسیب در زندگی مشترک شود.
- اشتغال مرد به شغلی که به آبروی خانوادگی و فردی زن آسیب برساند.
- اگر مرد به مدت ۵ سال یا بیشتر از آن به حبس محکوم شده باشد.
- اعتیاد مرد به مواد مخدر به حدی که به زندگی مشترک لطمه وارد کرده باشد.
- اگر مردی به مدت ۶ ماه متوالی زندگی خود را ترک کرده باشد و دلیلی موجه نیز نداشته باشد.
- عقیم بودن یا مشکلات جسمی که بعد از پنج سال از زندگی مشترک، زوجین بچه دار نشده باشند.
- ازدواج دوباره مرد بدون اجازه همسر یا داشتن دو زن که مرد نتواند عدالت را بین آنها رعایت کند.
لازم به ذکر است که تمامی موارد گفته شده باید دارای دلایل و مدارک محکمه پسند باشند تا دادگاه رأی به طلاق بدهد. به این دلیل که معمولاً طلاق از طرف زن در صورت مخالفت مرد روند طولانی دارد، بهتر است خانم از وکیل طلاق از طرف زن راهنمایی بگیرد.
طلاق غیابی یعنی چه؟
قبل از این که به مفهوم و تعریفی از طلاق غیابی بپردازیم باید با مفهوم رأی غیابی آشنا شویم. اگر دادخواست و شکایتی علیه فردی تنظیم شده باشد و آن شخص در دادگاه حضور نیابد یا ابلاغیه دادگاه را شخصاً تحویل نگرفته باشد (به او ابلاغ نشده باشد)، در صورت محکوم شدن، رأی صادر شده بر علیه او رأی غیابی است. البته قابل ذکر است که فردی که رأی غیابی بر علیه او صادر شده باشد، ۲۰ روز فرصت اعتراض و رسیدگی مجدد به رأی صادر شده را دارد. طلاق غیابی نیز نوعی رأی غیابی است که شرایط و ضوابط خاص به خود را دارد.

طلاق غیابی از طرف زن
با توجه به توضیحات و تعریفی که از رأی غیابی داشتیم، طلاق غیابی از طرف زن به این معناست که اگر خانمی با داشتن دلایل منطقی و محکمه پسند، دادخواست طلاق غیابی بدهد و اگر شوهر او در دادگاه حاضر نشود و یا لایحه و دفاعی از خود به دادگاه ارائه ندهد، رأی صادر شده از طرف دادگاه غیابی خواهد بود. با توجه به قانون در این نوع از طلاق نیز مهریه به زن تعلق خواهد گرفت. فرقی نمیکند طلاق از طرف مرد باشد یا زن، طلاق توافقی باشد یا غیابی، در هر صورت مهریه حق زن بوده و مرد ملزم به پرداخت آن است.
شرایط طلاق غیابی از طرف زن
با توجه به توضیحات پیشین درباره رأی غیابی و طلاق غیابی از طرف زن، حال میخواهیم به شرایطی بپردازیم که به زن این اجازه را میدهند که درخواست طلاق غیابی بدهد. این شرایط به شرح زیر خواهند بود:
مفقودالاثر بودن مرد
اگر مرد به مدت زیادی غیبت متوالی (حداقل ۶ ماه) داشته باشد و دلیلی موجه برای آن وجود نداشته باشد و همچنین پس از گذشت مدت زیادی خبری از او نباشد، زن میتواند تقاضای طلاق غیابی بدهد. البته باید بدانید که باید به مدت ۴ سال تمام مرد غایب بوده باشد. همچنین باید در یکی از روزنامههای معروف و یا شبکههای معروف، ماهی یک بار به مدت سه ماه آگهی و خبری از مفقود شدن مرد منتشر شود. اگر یک سال از تاریخ اولین آگهی و خبری که نشان از مفقودی مرد بدهد، گذشته باشد، زن میتواند تقاضای طلاق غیابی بدهد.

تنگنا در زندگی مشترک
اگر شرایط زندگی مشترک بین زن و مرد به قدری به بن بست رسیده باشد که زن در زندگی مشترک با مرد سختی و مشقتی نامتعارف را متحمل شود، میتواند تقاضای طلاق غیابی بدهد. تنگنا در زندگی مشترک به این معناست که ادامه زندگی زن با مرد به دلیل فساد اخلاقی، اعتیاد، رفتار نامناسب، جنون و غیره، همگی باعث تنگنا و سختی در زندگی مشترک بین زن و مرد شده باشد.
عدم پرداخت نفقه
اگر مرد به مدت ۶ ماه متوالی از پرداخت حق و حقوق همسر خود نظیر نفقه امتناع کند، اگر بار اول باشد، زن میتواند به دادگاه شکایت کرده و دادگاه آن مرد را به پرداخت نفقه محکوم خواهد کرد. اما اگر باز هم مرد به هر دلیلی از پرداخت نفقه خودداری کند، زن میتواند تقاضای طلاق غیابی بدهد.
مزایای داشتن وکیل در طلاق غیابی از طرف زوجه
در این مطلب از دادسو تلاش کردیم تا به مفاهیم رأی غیابی و طلاق غیابی از طرف زن بپردازیم. طلاق غیابی فقط مختص به زن نیست و طلاق غیابی از طرف مرد نیز ممکن است. طلاق از سوی زن و یا طلاق غیابی از طرف زن شرایط خاص خود را دارد و باید دلایل محکمه پسند و منطقی نیز به دادگاه ارائه شود. به طور کلی در صورت مفقودالاثر بودن مرد، شرایط زندگی نامناسب که مرد باعث آن باشد و عدم پرداخت نفقه از سوی مرد، راه و شرایط را برای طلاق غیابی از سوی زن فراهم میکند. شما میتوانید از دادسو و وکیل طلاق دادسو برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر کمک بگیرید.
سوالات متداول
اگر مرد معتاد باشد، زن میتواند اقدام به طلاق غیابی کند؟
اگر مرد اعتیاد به مواد مخدر داشته باشد یا الکلی باشد، در صورتی که اعتیاد مرد به زندگی مشترک لطمه وارد کند و باعث سختی و لطمه به آبروی زن شود، زن میتواند اقدام به طلاق غیابی کند.
در صورت طلاق غیابی از طرف زن، آیا مهریه به زن تعلق میگیرد یا خیر؟
مهریه حق مالی زن است و شرطی در آن وجود ندارد. زن مالک مهریه خود است و تحت هر شرایطی میتواند آن را از مرد طلب کند. اهمیتی ندارد که درخواست طلاق از سوی چه کسی باشد. تنها در صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد که زن به شوهر خود خیانت کرده باشد.
آیا درخواست طلاق از سوی زن میتواند تأثیری در حضانت فرزندان داشته باشد؟
خیر. طبق قانون حضانت فرزند حق والدین است. طبق قانون حضانت فرزند پسر و دختر تا سن ۷ سالگی با مادر و بعد از آن فرزند دختر از سن ۷ تا ۹ سالگی با پدر و فرزند پسر از ۷ تا ۱۵ سالگی نیز با پدر خواهد بود. بنابراین فرقی ندارد که درخواست طلاق از سوی مرد باشد یا زن، زیرا تأثیری در روند حضانت فرزندان نخواهد داشت.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
2 دیدگاه برای “طلاق غیابی از طرف زن ”
سلام وقت بخیر .من مشاوره میخوام راهنماییم کنه برا طلاق غیابی
سلام، وقت بخیر
با کارشناسان ما در ارتباط باشید.