مدت زمان طلاق توافقی چقدر است
خانه / خانواده (طلاق) / مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

اشتراک گذاری:

مدت زمان طلاق توافقی و اینکه طلاق توافقی چقدر طول میکشد یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های متقاضیان آن است. برخلاف تصور عمومی، این نوع طلاق هم نیازمند طی مراحل قانونی و مشاوره اجباری است. معمولا این روند بسته به شرایط زوجین و دادگاه، با وکیل متخصص بین 10 تا 40 روز کاری زمان می‌برد. در این مطلب به بررسی اینکه اگر طلاق توافقی باشد چقدر طول میکشد می‌پردازیم؛ بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید!

چه عواملی بر مدت زمان زمان طلاق توافقی تاثیر می‌گذارند؟

عوامل متعددی بر مدت زمانی که طلاق توافقی طول می‌کشد، تاثیر می‌گذارند که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • حضور یا عدم حضور وکیل متخصص
  • کامل بودن مدارک و مستندات لازم
  • زمان‌بندی جلسات مشاوره و غربالگری
  • حجم کاری دادگاه‌ها و تعداد پرونده‌ها
  • میزان توافق زوجین درباره مسائل مالی و حضانت
  • محل سکونت زوجین (داخل یا خارج از کشور)
  • ثبت به موقع و صحیح دادخواست در دفاتر قضایی

مدت زمان طلاق توافقی تا صدور رأی دادگاه چقدر طول می‌کشد؟

منظور از رأی دادگاه در طلاق توافقی، همان دادنامه طلاق است که توسط یکی از شعب دادگاه خانواده صادر می‌شود. در این دادنامه، کلیه توافقات زوجین به صورت مکتوب ثبت شده و پس از قطعیت، باید جهت ثبت رسمی طلاق به دفترخانه طلاق ارائه گردد.

پاسخ به این سوال که «رای دادگاه برای طلاق توافقی چقدر طول میکشد» وابسته به عوامل مختلفی از جمله حجم کاری دادگاه‌ها، زمان ثبت دادخواست، سرعت انجام جلسات مشاوره و کامل بودن مدارک است. به همین دلیل، نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای صدور دادنامه اعلام کرد؛ چرا که مدت زمان طلاق توافقی در هر بازه زمانی ممکن است متفاوت باشد.

مدت زمان طلاق توافقی تا صدور رای دادگاه
مدت زمان طلاق توافقی تا صدور رای دادگاه

مدت زمان طلاق توافقی با وکیل

بدون شک، مدت زمان طلاق توافقی با وکیل متخصص به‌مراتب کوتاه‌تر خواهد بود. یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از وکیل در این فرآیند، عدم نیاز به حضور زوجین در هیچ‌یک از مراحل طلاق توافقی است؛ وکیل می‌تواند تمامی مراحل را به‌صورت کامل و قانونی از طرف موکلین خود پیگیری کند.

علاوه بر این، تجربه وکیل طلاق توافقی در تنظیم دقیق مدارک و پیگیری پرونده، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بروز خطا یا نقص در اسناد رسمی دارد. چرا که وجود اشکال در مدارک و روند دادرسی، از رایج‌ترین مشکلات متقاضیان طلاق توافقی است که در صورت عدم رسیدگی صحیح، می‌تواند موجب تأخیر در صدور رأی یا حتی رد پرونده شود.

ما برای شما چه کار می کنیم؟
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

همانطور که گفته شد، وجود وکیل نه تنها می‌تواند اشتباهات زوجین را در ارائه ادله و مدارک کاهش دهد، بلکه آن‌ها می‌توانند بدون حضور در جلسات دادگاه، از نحوه طی شدن پروسه طلاق توافقی خود آگاه شوند. بنابراین اگر همچنان مصمم هستید تا از وکیل استفاده نکنید، باید در تمام جلسات غربالگری، مشاوره و دادگاه شخصاً حاضر باشید.

 جدا از این موارد نیز باید در سامانه مسیر ثبت نام کنید و وقت مشاوره خودتان را دریافت کنید که معمولاً دو ماه پس از ثبت نام نهایی، وقت به طرفین داده می‌شود و هر کدام از آنها بین ۴ تا ۶ جلسه مستمر در مراکز بهزیستی جهت مشاوره حضور فیزیک داشته باشند.

سپس زوجین با مدارک هویتی و سند ازدواج به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی را ثبت می‌کنند. در ادامه، طی چند جلسه برای توافقات مالی و سایر امور اقدام می‌شود و پس از آن، دادگاه با تعیین وقت رسیدگی و صدور برگه عدم امکان سازش، امکان ثبت طلاق در دفترخانه را فراهم می‌کند. به‌طور کلی، مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل بین ۶ تا ۹ ماه است و این زمان ممکن است بسته به شرایط، بیشتر نیز شود.

مدت زمان طلاق توافقی خارج از کشور

طلاق جزو مسائل مربوط به احوال شخصیه است؛ یعنی ایرانیان مقیم خارج نیز باید طلاق خود را طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام دهند. برای این منظور، افراد می‌توانند با اعطای وکالت به وکیل طلاق توافقی در ایران، بدون نیاز به حضور در کشور، مراحل قانونی را طی کنند.

برای وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران از زمان ثبت نام در سامانه میخک تا احراز هویت، تائید مدارک و دریافت وکالتنامه توسط وکیل از وزارت امور خارجه بین یک تا یک و نیم ماه (در هر کشور) زمان می‌برد. بعد از دریافت وکالت‌نامه پرونده شروع می‌شود. اما اگر امکان ثبت نام و استفاده از سامانه ثنا را دارید در عرض چند دقیقه زمان می‌برد تا بتوانید به وکیل خود وکالت دهید.

نتیجه‌گیری

مدت زمان طلاق توافقی به عوامل متعددی مانند حضور یا عدم حضور وکیل، وضعیت دادگاه، کامل بودن مدارک و حتی محل سکونت زوجین بستگی دارد. اگر زوجین از وکیل مجرب استفاده کنند، روند طلاق می‌تواند در مدت بسیار کوتاه‌تری (حتی در کمتر از یک ماه) انجام شود. اما بدون وکیل، این روند ممکن است در مدت زمان بیشتری انجام شود.

سوالات متداول درباره مدت زمان طلاق توافقی

طلاق توافقی چند ماه طول میکشد؟

این موضوع بستگی به این دارد که وکیل داشته باشید یا خیر؛ بدون وکیل متخصص طلاق بین 6 الی 9 ماه زمان می برد و با داشتن وکیل ظرف مدت بسیار کمتری طلاق انجام می‌شود.

چرا مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل طولانی‌تر است؟

چون زوجین باید شخصا در جلسات مشاوره و دادگاه حاضر شوند و امکان بروز خطا یا نقص در مدارک بیشتر است که می‌تواند باعث تأخیر یا رد پرونده شود.

آیا حضور وکیل می‌تواند زمان طلاق توافقی را سریع‌تر کند؟

بله، وکیل متخصص می‌تواند با پیگیری دقیق پرونده و تنظیم صحیح مدارک، روند را بسیار کوتاه‌تر و بدون نیاز به حضور زوجین در دادگاه پیش ببرد.

4.5/5 - (11 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *