خانه / خانواده (طلاق) / مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند

مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند

مدارک لازم برای دادخواست نفقه

حتی در صورتی که زن و مرد برای ادامه زندگی مشترک دچار مشکل شوند و طلاق بگیرند، باز هم پرداخت نفقه فرزند و هزینه‌های جاری زندگی او با پدرش خواهد بود. مگر اینکه پدر در قید حیات نباشد و این وظیفه به جد پدری، مادر یا جد مادری واگذار شود.

در این مطلب از دادسو نحوه تنظیم دادخواست نفقه فرزند و مدارک لازم برای دریافت نفقه فرزند را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره طلاق توافقی و سایر موارد حقوقی دارید، از طریق واتساپ با وکلای موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

مطالبه نفقه فرزند توسط مادر

برای مطالبه نفقه فرزند باید مادر اهلیت داشته باشد و حضانت فرزند بر عهده مادر باشد. همچنین در صورتی مادر یا فرزند می‌توانند برای دریافت نفقه از طریق دادگاه اقدام کنند که پدر از پرداخت نفقه و مخارج زندگی فرزند اجتناب کند.

اگر پدر استطاعت مالی کافی برای پرداخت نفقه داشته باشد و از پرداخت این حقوق مالی اجتناب کند، مادر می‌تواند جهت دریافت نفقه به دادگاه شکایت کند. در صورت عدم تمکن مالی پدر برای پرداخت نفقه فرزند، مادر می‌تواند دادخواست نفقه را تنظیم کرده و این مبلغ را از جد پدری دریافت کند.

مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند

برای اینکه دادگاه به دادخواست نفقه فرزند رسیدگی کند، لازم است که مدارک لازم برای دادخواست نفقه را آماده کرده و مراحلی که برای دریافت آن در نظر گرفته شده را طی کنید. در ادامه مدارک ضروری برای رسیدگی به این دادخواست را ارائه کرده‌ایم.

  • اصل شناسنامه  و کارت ملی مادر یا قیم فرزند به همراه کپی
  • اصل شناسنامه و کارت ملی فرزند به همراه کپی
  • برگه اظهارنامه درخواست نفقه در صورت ارسال آن از قبل
  • دادخواست پرداخت نفقه و ذکر مدت زمان عدم پرداخت نفقه فرزند توسط پدر

نفقه دختر و پسر چقدر است؟

نفقه برای هزینه خورد و خوراک، تأمین مسکن، تحصیل و درمان فرزندان در نظر گرفته می‌شود. این مبلغ به نرخ تورم، سن و سال فرزند و شرایط مالی پدر بستگی دارد؛ بنابراین نمی‌توان مبلغ ثابتی را برای نفقه فرزند دختر یا پسر در نظر گرفت.

پس از آماده کردن مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند و ارائه آن‌ها به دادگاه، قانون مبلغی که به عنوان نفقه به فرزندان تعلق می‌گیرد را مشخص می‌کند. برای کسب اطلاعات درباره نفقه و شرایط پرداخت آن پیشنهاد می‌کنیم مقاله نفقه چیست را مطالعه کنید.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

تا چه سنی پدر وظیفه پرداخت نفقه فرزند را دارد؟

تا زمانی که دختر یا پسر به 18 سالگی برسند، پدر خانواده موظف است که نفقه آن‌ها را بپردازد. پس از 18 سالگی در صورتی که دختر ازدواج نکرده باشد نفقه او بر عهده پدرش است و شاغل بودن یا نبودن دختر نیز در این موضوع تاثیری ندارد؛ اما اگر دختر ازدواج کرده و طلاق گرفته باشد، مبلغی به عنوان نفقه به او تعلق نخواهد گرفت.

نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

برای مطالبه نفقه فرزند از پدر باید دادخواست نفقه را نیز آماده کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای نوشتن یک دادخواست حرفه‌ای از مشاورین حقوقی فعال در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه نیز یک نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر را ارائه کرده‌ایم، تا بیشتر با نحوه تنظیم این دادخواست‌ آشنا شوید.

ریاست محترم دادگاه خانواده ……………….

با سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند:

این‌جانب، به استناد تصویر مصدق عقدنامه شماره ……….. مورخ ……………. با خوانده دعوا ………….. عقد ازدواج دائمی در دفترخانه شماره ………. شهرستان …………….. منعقد کرده‌ایم و حاصل این ازدواج فرزند دختر / پسر به نام / نام‌های ………….… و………… هستند.

متاسفانه، خوانده، علی‌رغم استطاعت مالی از تاریخ ………….. از پرداخت نفقه به فرزندان شرعی و قانونی خود امتناع کرده است. از آن جهت که به موجب ماده 1199 قانون مدنی، پرداخت نفقه فرزند دختر و پسر بر عهده پدر است، رسیدگی و صدور حکم به پرداخت نفقه ایام حضانت و نگهداری فرزند / فرزندان خوانده به نام‌های …… و …… از تاریخ …………. لغایت …………. به مدت …………. مستندات به مواد 1199 و 1206 قانون مدنی، به انضمام جمیع خسارات قانونی و هزینه دادرسی مورد استدعاست.

جمع بندی

به دنیا آوردن فرزند باعث ایجاد مسئولیت‌هایی برای پدر و مادرها می‌شود. از جمله این مسئولیت‌ها می‌توان به تأمین مالی و عاطفی فرزند در طول زندگی او از نوزادی تا دوران بلوغ اشاره کرد.

اگر حضانت فرزند با مادر باشد یا اینکه فردی غیر از مادر وظیفه نگه‌داری از فرزندان را داشته باشد، پدر وظیفه دارد که در صورت داشتن استطاعت مالی هزینه زندگی فرزندان مانند هزینه تحصیل، غذا و… را تأمین کند. در شرایطی که پدر این مسئولیت را قبول نکند، مادر یا قیم کودک می‌تواند از او اقامه دعوا کرده و دادخواست نفقه را به دادگاه تسلیم کند.

سوالات متداول

آیا مادر می‌تواند برای مطالبه نفقه فرزندش اقدام کند؟

اگر مادر حضانت فرزندش را بر عهده داشته باشد می‌تواند برای دادخواست نفقه فرزند اقدام کند.

آیا شهادت شهود می‌تواند برای دریافت نفقه فرزند مؤثر باشد؟

علاوه بر مدارک ارائه شده برای دریافت نفقه فرزند، مادر یا قیم می‌تواند شهادت بستگان، خویشاوندان و… را که اهلیت لازم را دارند برای نشان دادن تمکن مالی پدر یا عدم پرداخت نفقه توسط او به دادگاه ارائه کند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.7/5 - (21 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

3 پاسخ
  1. درود بر شما
    لطفا اطلاعات دقیق تری بدهید
    پسر دانشجو بالای ۱۸ سال که حضانتش با مادرش هست نفقه بهش تعلق می گیره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *