شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند

جدایی و طلاق یکی از مواردی است که می‌تواند آسیب‌های جدی برای کودکان به همراه داشته باشد. در همین راستا، دادگاه و قانون شرایطی را برای فرزند در نظر گرفته که بتواند در شرایطی نرمال همراه با یکی از والدین زندگی کرده و با والد دیگر در بازه‌های زمانی تعیین شده ملاقات داشته باشد.

با وجود اینکه ملاقات با فرزند حق پدر و مادر پس از جدایی است؛ اما گاهی مواقع این ملاقات می‌تواند به ضرر فرزند تمام شود. به همین دلیل است که موضوع شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند مطرح می‌شود.

در این مطلب شرایط و نحوه کاهش مدت ملاقات با فرزند را بررسی کرده‌ایم. در صورتی که درباره حضانت کودک و طلاق نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر دارید با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

ملاقات با فرزندان پس از طلاق

در قانون مدنی شرایط حضانت فرزند پس از طلاق مشخص شده است. بر اساس قانون فرزندان تا 7 سالگی نزد مادر و دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی نزد پدر خواهند ماند. در طول این مدت، زن یا مرد حق ملاقات با فرزندش را خواهد داشت و طرف مقابل نمی‌تواند او را از این حق منع کند.

زیرا بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل و کنار هم سکونت نداشته باشند، هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات با فرزند خود را دارد. در صورتی که هر کدام از والدین مانع ملاقات فرزند با طرف مقابل شود، پدر یا مادر می‌تواند از او به دادگاه شکایت کند.

کاهش زمان ملاقات با فرزند

زمان ملاقات با فرزند پس از طلاق بر اساس رأی دادگاه و توافق زوجین مشخص خواهد شد. در صورتی که مدت زمان ملاقات فرزند برای او به صلاح نباشد و موجب آزاد و اذیت کودک شود، والدین می‌توانند ساعت ملاقات و زمان آن را طبق قانون کاهش دهند.

به عنوان مثال پدر یا مادر با ارائه دلایل قابل قبول و موجه می‌توانند مدت زمان ملاقات فرزند را از سه روز در هفته به دو روز یا یک روز کاهش دهند. این رأی با حکم دادگاه قابل اجرا است و در صورتی که والدین خودسرانه دیگری را از ملاقات فرزند منع کنند می‌تواند موجب سلب حضانت فرزند توسط آن‌ها شود.

برای ملاقات فرزند با پدر و مادر شرایط خاصی در نظر گرفته شده و تنها دادگاه یا شورای حل اختلاف می‌تواند برای کاهش یا محدود کردن مدت زمان و تعداد دفعات ملاقات تصمیم‌گیری کند.

شرایط کاهش مدت زمان ملاقات

 در صورتی که ملاقات با پدر و مادر موجب به خطر افتاده آسایش روحی و جسمی کودک شود، قانون این امکان را در نظر گرفته که مدت زمان ملاقات فرد با فرزندش کاهش پیدا کند. از جمله شرایط کاهش مدت زمان ملاقات فرزند می‌توان به عدم صلاحیت اخلاقی لازم پدر یا مادر برای ملاقات با فرزند اشاره کرد؛ یعنی در صورتی که زن یا مرد رفتارهای نامشروع، اعمال خشونت و… را در پرونده خودشان داشته باشند، امکان کاهش و محدود کردن زمان ملاقات فرزند با آن‌ها وجود خواهد داشت.

در این شرایط باید طرف مقابل با ارائه دلایل و مدارک لازم عدم صلاحیت فرد را در شورای حل اختلاف ثابت کند. پس از آن، قانون برای کاهش زمان ملاقات فرزند با والدینش تصمیم‌گیری خواهد کرد. اگر ادله ارائه شده قابل قبول یا کافی نباشد، تغییری در مدت زمان ملاقات زوج یا زوجه با فرزندشان ایجاد نخواهد شد.

جمع بندی

ملاقات با فرزند یکی از حقوق قانونی زن و مرد پس از جدایی است و هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌تواند دیگری را از این حق منع کند. در صورتی که یکی از والدین سوء سابقه داشته باشد یا رفتارهای او موجب آسیب دیدن فرزند شود، با مشاورت وکیل پایه یک دادگستری می‌توانید مدت زمان ملاقات با فرزند را کاهش دهید. جهت دریافت حضانت یا سلب حضانت فرزند می‌توانید از وکلای متخصص موسسه حقوقی دادسو کمک بگیرید.

سؤالات متداول

در چه شرایطی والدین می‌توانند با فرزندان مشترک خود پس از طلاق ملاقات کنند؟

ملاقات با فرزند حق پدر و مادر پس از جدایی است و هیچ فردی نمی‌تواند آن‌ها را از این حق منع کند.

آیا می‌توان والدین را از ملاقات با فرزندان محروم کرد؟

منع کردن والدین از ملاقات با فرزند به صورت قانونی ممکن نیست.

شرایط سلب حضانت فرزند از پدر چیست؟

اعتیاد زیان‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار، اشتهار به فساد اخلاقی و فحشا، ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی و سوءاستفاده از طفل جهت اموری مانند تکدی گری از جمله شرایط سلب حضانت فرزند محسوب می‌شوند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.9/5 - (14 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *