تقسیم ارث دختر مجرد
خانه / ارث و انحصار وراثت / تقسیم ارث دختر مجرد

تقسیم ارث دختر مجرد

در این مقاله قرار است درباره تقسیم ارث دختر مجرد و به صورت کلی فرد مجرد صحبت کنیم. بهتر است بدانید که در قانون انحصار وراثت هیچ تفاوتی میان تقسیم ارث فرد مجرد و افراد دیگر وجود ندارد و قانون نسبت به هر دو یه بک صورت اقدام می کند. اصول تقسیم ارث بر اساس اولویت طبقات وراث است. ولی میزان سهم الارث افراد با توجه به نسبتی که با فرد مجرد دارند برای مثال پدر، مادر، خواهر، برادر، فرزندان آنها می‌تواند متفات باشد که در ادامه به این موضوع هم می‌پردازیم.

طبقات وراث

بر اساس قوانین انحصار وراثت، وراث به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که اولویت طبقه اول از طبقه دوم و سوم بیشتر است و در صورت وجود هر فردی از طبقه اول دیگر، طبقات دوم و سوم ارث نمی‌برند. طبقه اول وراث را پدر، مادر، همسر، فرزند و نوه‌ها تشکیل می‌دهند. در طبقه دوم وراث شامل پدربزرگ، مادر بزرگ، خواهر، برادر و فرزندان آنها می‌شود. در نهایت طبقه سوم را عمه، عمو، دایی، خاله و فرزندان آنها تشکیل می‌دهد. هر طبقه شامل دو درجه است که اولویت درجه اول نسبت به درجه دوم بالاتر است. میزان سهم الارث این افراد با توجه به نسبتی که با متوفی دارند و طبقه‌ای که در آن هستند متفاوت است. در تقسیم ارث دختر مجرد یا تقسیم ارث پسر مجرد هم روال کار بر اساس طبقات وراث است.

میزان سهم الارث از تقسیم ارث دختر مجرد

اگر فرد مجردی فوت کند (فرقی بین دختر و پسر مجرد وجود ندارد) و پدر و مادر ایشان در قید حیات باشند، وراث فرد محسوب شده و سهم الارث پدر به اندازه دو سوم اموال متوفی و سهم الارث مادر به میزان یک سوم اموال متوفی است.

در صورتی که متوفی خواهر و برادر هم داشته باشد ممکن است شرایط تقسیم اموال کمی متفاوت شود. در صورت وجود سه شرطی که در ادامه عنوان می‌کنیم، در کنار یک دیگر سهم الارث مادر از تقسیم ارث دختر مجرد از یک سوم به یک ششم کم می‌شود ولی هیچ ارثی به خواهر و برادرها نمی‌رسد بلکه بقیه اموال به پدر می‌رسد.

ارث مادر از فرزند

همانطور که گفتیم در صورت وجود این سه شرط سهم الارث مادر از یک سوم به یک ششم کاهش می‌یابد.

  • در صورتی که متوفی دو برادر یا یک برادر با دو خواهر یا چهار خواهر داشته باشد.
  • پدر متوفی در قید حیات باشد.
  • در صورتی که مادر از ارث محروم نباشد. مگر در شرایطی که فرزند را به قتل رسانده باشد.

میزان ارث طبقه دوم

در صورتی که پدر و مادر متوفی فوت کنند و پدربزرگ و مادر بزرگ ایشان در قید حیات باشند تقسیم ارث دخترمجرد یا پسر مجرد به این صورت می‌شود که بین آنها تقسیم می‌شود. اگر مادر بزرگ پدری و مادر بزرگ مادر متوفی هر دو در قید حیات باشند، سهم الارث به مساوی بین آنها تقسیم می‌شود. اگر هم پدر بزرگ و مادر بزرگ پدری و هم پدر بزرگ و مادر بزرگ مادری در قید حیات باشند جد و جده پدر به میزان بیشتری از جد و جده مادر ارث می‌برند.

قانون ارث زن از شوهر چگونه است؟ بیشتر بخوانید: قانون ارث زن از شوهر چگونه است؟

قوانین مربوط به انحصار وراثت

تعدادی از قوانین انحصار وارثت که شامل تقسیم ارث دختر مجرد می‌شود را در ادامه ذکر می‌کنیم.

  • ماده ۸۹۷ قانون مدنی:
  • ماده ۹۰۲ قانون مدنی
  • ماده ۹۰۳ قانون مدنی
  • ماده ۹۰۴ قانون مدنی:

اشخاصی که گاهی به فرض و گاهی به قرابت ارث میبرند عبارتند از پدر، دختر و دخترها، خواهر و خواهرهای ابی یا ابوینی و کلاله‌امی فرض دو وارث دو ثلث ترکه است: دو دختر و بیشتر در صورت نبودن اولاد ذکور. دو خواهر و بیشتر ابوینی یا ابی تنها با نبودن برادر فرض دو وارث ثلث ترکه است: مادر متوفی در صورتی که میت اولاد و اخوه نداشته باشد. کلاله امی در صورتی که بیش از یکی باشد. فرض سه وارث سدس ترکه است پدر و مادر و کلاله امی اگر تنها باشد. نکته‌ای که بهتر است به آن دقت کنید این است که داشتن وکیل انحصار وراثت، می‌تواند روند تقسیم ترکه را با سرعت و دقت بیش‌تری به سر انجام برساند. همچنین برای آشنایی بیش‌تر با مبحث انحصار وراثت می‌توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید و مقاله “قانون تقسیم ترکه” را مطالعه کنید.

سوالات متداول

  1. ارث دختر مجرد به چه کسی می رسد؟
  2. آیا پس از فوت فرد مجرد ارث به خواهر و برادر وی میرسد؟

بر اساس قانون هنگامی که فردی فوت کند تفاوتی بین مجرد و متاهل بودن متوفی نیست و مراحل انحصار وراثت بر اساس طبقات وراث انجام می‌شود. اگر در زمان فوت پدر و مادر متوفی زنده نباشند، ارث به خواهر و برادر متوفی خواهد رسید.

3.6/5 - (46 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *