خانه / خانواده (طلاق) / شرایط حضانت فرزند چگونه است؟

شرایط حضانت فرزند چگونه است؟

شرایط حضانت فرزند چگونه است؟

در مواردی که زوجین صاحب فرزند می‌شوند، ما با مفهوم حقوقی حضانت روبرو می‌شویم. حضانت یک واژه فقهی است که معادل فارسی آن “نگهداری و تربیت کودکان” می‌شود. در واقع حضانت قدرت و اقتداری است که قانون به پدر و ماد می‌دهد تا به موجب آن از فرزند نگهداری و تربیت کنند.

کودکان از زمانی که به دنیا می‌آیند تا سن بلوغ مشمول حضانت می‌شوند. بنابراین دختر تا 9 سال کامل قمری و پسر تا 15 سال کامل قمری مشمول حضانت هستند.

در مواقعی که زوجین باهم زندگی می‌کنند، حق حضانت فرزند به صورت مشترک توسط پدر و مادر انجام می‌شود، اما مواقعی که زوجین قصد جدایی دارند، والدی که از فرزند نگهداری می‌کند حضانت را برعهده دارد.

در این شرایط مطابق قانون حضانت فرزند، مادر تا سن 7 سالگی حضانت بچه را برعهده دارد. پدر نیز از 7 سال تا رسیدن به سن بلوغ (پسر تا 9 سالگی و دختر تا 15 سالگی) حضانت را برعهده دارد. همچنین در صورت توافق زوجین این بازه زمانی قابل تغییر است.

در این مطلب از موسسه حقوقی دادسو توضیح می دهیم که حضانت فرزند بعد از طلاق توافقی با چه کسی است؟ پیشنهاد ما این است که اگر قصد دارید برای گرفتن حضانت فرزندان اقدام کنید حتما با وکیل حضانت دادسو مشورت کنید.

برای راهنمایی درباره شرایط حضانت فرزند می‌توانید با کارشناسان حقوقی ما به صورت رایگان مشاوره داشته باشید.

قانون حضانت فرزند بعد از طلاق

همان طور که گفتیم، قانون حضانت فرزندان در ایران به گونه ای است که زوجین بعد از طلاق می‌توانند برای نگهداری از فرزند توافق داشته باشند. یعنی در طلاق توافقی بر حسب توافق زوجین، حضانت بچه می‌تواند با پدر یا مادر باشد.

اما زوجینی که در شرایط حضانت فرزند توافق ندارند، معمولا سوالاتی برای آن‌ها پیش می‌آید مانند؛ در چه صورت حضانت دختر به مادر داده میشود و یا چگونه حضانت فرزند را بگیریم؟

با توجه به قانون حضانت فرزند، حق حضانت فرزندان دختر با پسر متفاوت است.

  • حضانت فرزند پسر: حضانت پسر تا 7 سالگی بر عهده مادر است و تا 15 سالگی برعهده پدر. پس از 15 سالگی کودک از سن حضانت خارج شده و انتخاب می‌کند که دوست دارد با کدام یک از والدین خود زندگی کند.
  • حضانت فرزند دختر: حضانت دختر نیز تا 7 سالگی با مادر است و از 7 تا 9 سالگی با پدر. دختر در سن 9 سالگی از سن حضانت خارج می‌شود و می‌تواند برای ادامه زندگی خود با پدر یا مادر تصمیم بگیرد. بنابراین حضانت فرزند دختر بعد از 9 سالگی به انتخاب خود او بستگی دارد.

برای گرفتن حضانت بچه به کجا مراجعه کنیم؟

برای گرفتن حضانت فرزندان، ابتدا باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید و درخواست گرفتن حق حضانت فرزند را داشته باشید.

بعد از بررسی شرایط حضانت فرزند جلسه دادگاه برای شما در نظر گرفته می‌شود و باید به دادگاه مراجعه کنید و در صورتی که وکیل نداشته باشید، حضور شما در دادگاه الزامی است.

بعد از جلسات دادگاه وضعیت حضانت فرزند بعد از طلاق مشخص می‌شود. همچنین اگر وکیل حضانت داشته باشید نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نیست و وکیل به جای شما برای گرفتن حق حضانت اقدام می کند.

سن حضانت کودک

قانون حضانت کودک را به پدر و مادر سپرده است و هر دوی آن ها باید در رشد کودکان نقش داشته باشند. در ابتدا باید والدین با یکدیگر بر سر نگهداری کودکان به توافق برسند ولی اگر تفاهم بین آن ها برقرار نشود قانون بین آن ها حکمرانی می‌کند.

فرزند پسر و دختر تا سن 7 سالگی نزد مادر خود می‌مانند پس از آن دختر تا سن 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی با پدر خود زندگی خواهند کرد.

بعد از این سن فرزند دختر و پسر از سن حضانت خارج شده و خود باید تصمیم بگیرند که تمایل به زندگی با پدرشان دارند یا مادر خود.

در صورتی که پدر صلاحیت اخلاقی نداشته باشد برای مثال به اعتیاد دچار باشد بعد از سن 7 سالگی نیز حضانت کودکان به مادر داده می‌شود ولی پدر در تمامی مراحل باید هزینه های کودکان را تامین کند.

باید توجه داشت در قانون قدیم فرزند تا 2سالگی نزد مادر می‌ماند اما این قانون تغییر کرده و از سال 1382 این سن به 7 سال تغییر یافت.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه حضانت فرزند پاسخ داده شده است.

حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر به چه صورت است؟

برخی معتقدند حضانت کودک پس از ازدواج مادر از او ساقط می‌شود این در حالی است که قانون به نفع فرزند وضع شده و همیشه این حق را از مادر سلب نمی‌کند.

مادر برای حضانت فرزند خود باید همه حقوق او را رعایت کند. در ادامه درمورد شرایط مادر در موقعیت های مختلف توضیح داده شده است.

چه مواردی باعث سلب حضانت فرزند می‌شود؟

اگر پدر در هنگام طلاق حضانت فرزند خود را به مادرش واگذار کند این حق تحت شرایطی ممکن است سلب شود. قانون تمامی مواردی که ممکن است به کودک آسیب برساند را بررسی کرده که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن مشکلات روانی مادر و جنون
  • استفاده مادر از مواد مخدر و اعتیاد به آن
  • آزار و اذیت کودک و داشتن رفتار نامناسب با آن
  • مشکلات اخلاقی مادر
  • سواستفاده از کودک
  • تنبیه کردن کودک خارج از عرف

در قانون جدید قانون حضور کودک زیر 15 سال را در جلسه رسیدگی ممنوع کرده است؛ بنابراین هر موردی که باعث آزار و اذیت کودک شده باشد و به تربیت او آسیب برساند باعث سلب حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر می‌شود.

البته این حضانت تنها در صورتی سلب می‌شود که مدارک مستدل ارائه شود. درباره سلب حضانت فرزند در مقالات مجزا به طور کامل توضیح دادیم که در صورت نیاز می‌توانید مطالعه کنید:

حضانت فرزندان بعد از فوت پدر یا مادر با چه کسی است؟

تربیت و نگهداری کودک پس از طلاق مسئله ای است که پدر و مادر باید در مورد آن به توافق برسند. اما در صورت فوت پدر و مادر حضانت کودک به جد پدری واگذار می‌شود. صلاحیت پدربزرگ از هر فردی بیشتر است.

در صورتی که پدربزرگ نیز در قید حیات نباشد حضانت فرزندان به وصی او داده می‌شود.

البته پدر و جد پدری می‌توانند برای خود وصی تعیین کنند که در صورت فوت وظیفه نگهداری و حضانت کودکان را برعهده گیرد. در صورتی که وصی تعیین نشود دادگاه حضانت را به قیمی می‌سپارد که خود دادگاه او را منصوب می‌کند و برای تعیین این قیم نزدیکان کودک بر دیگران تقدم دارند.

حضانت کودک در صورت فوت پدر شرایط متفاوتی دارد که ادامه بررسی شده است.  

حصانت فرزند در صورت فوت پدر

طبق ماده 1171 قانون مدنی در صورت فوت یکی از والدین حضانت فرزند به والد دیگر که زنده است داده می‌شود. اگر پدر فوت کند و برای خود وصی تعیین کرده باشد که از حضانت فرزندان را برعهده گیرد و قیم آن ها شود باز هم در صورت زنده بودن مادر حضانت کودکان به مادر سپرده می‌شود.

پس حضانت فرزند بعد از فوت پدر، یا جد پدری که ولایت دارد یا قیمی که از جانب پدر تعیین شده حق حضانت ندارند بلکه حضانت به طور مشخص با مادر فرزندان است. با فوت پدر نگرانی مادر در مورد آینده فرزندان بیشتر می‌شود زیرا علاوه بر پر کردن خلا های عاطفی باید نیاز مالی آن ها را نیز برآورده کند.

قیومیت چیست؟

قیم کسی است امور مالی را بر عهده دارد و قیومیت به معنای قیم و سرپرستی است. در مورد مسائل مالی تصمیم گیری می‌کند. اگر پدری که فوت می‌کند ارث فراوانی داشته باشد در مورد صلاحیت امور مالی اختلافاتی پیش می‌ آید. قانون در چنین مواقعی برای قیم شرایطی را در نظر گرفته است:

  • در صورتی که طفل صغیر مسلمان باشد قیم او نیز باید مسلمان باشد.
  • قیم باید آگاه، بصیر، عاقل و بالغ باشد.
  • شایستگی اخلاقی، قابل اعتماد بودن و اهلیت کامل از ویژگی های ضروری قیم است.

در صورت واجد شرایط بودن چند نفر قانون مادر را مادامی که شوهر ندارد و صلاحیت نگهداری کودکان را دارد بر دیگران تقدم می‌دهد. قیم می‌تواند در مسائل مالی و اموال منقول کودک دخل و تصرف داشته باشد اما در مورد اموال غیرمنقول اجازه دخل و تصرف با رای دادستان است.

نگهداری از طفل و حضانت آن

منع ملاقات در حضانت فرزندان ممکن است؟

حتی در صورت فاسد بودن پدر یا مادر مانعی برای دیدار وجود ندارد. پدر یا مادری که فرزند نزد او زندگی می‌کند حق منع ملاقات را ندارد و در صورت جلوگیری از دیدار فرزندش با طرف مقابل به 3 تا 6 ماه حبس و جریمه نقدی 1.5 تا 3 میلیون محکوم می‌شود.

اگر والدین بتوانند درمورد زمان ملاقات به نتیجه برسند دیگر نیاز به مراجعه به محاکم قضایی برای تعیین زمان نیست.

مدت زمان ملاقات برای والدی که حضانت را ندارد!

دادگاه معمولا دو روز آخر هفته را به پدر یا مادری که حضانت را برعهده ندارد واگذار می‌کند. حقوق دانان معتقدند افزایش زمان دیدار باعث دوگانگی و اختلال در روند تربیت کودک می‌شود.

دادگاه در هیچ موردی به جز نداشتن سلامت روحی و روانی والد و امکان خطر جانی برای کودک پدر یا مادر را از ملاقات فرزند منع نمی‌کند و در همه حال حق دیدار را به او می‌دهد.

به هیچ عنوان امکان منع ملاقات فرزند وجود ندارد اما امکان کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند وجود دارد.

همچنین در زمانی که دیدار کودک با والد بر مصلحت او تاثیر بگذارد دادگاه تاریخ دیدار را طولانی تر می‌کند.

نفقه فرزند با چه کسی است؟

خواه حضانت با پدر باشد خواه با مادر نفقه کودک و تامین مخارج مسکن، پوشاک، خورد و خوراک و تحصیل بر عهده پدر است. در صورتی که پدر از پرداخت هزینه ها سرباز زند به 3 ماه و یک روز تا 5 ماه حبس محکوم می‌شود.

در صورتی که پدر توان مالی نداشته باشد پرداخت هزینه ها با جد پدری است. نفقه پس از بلوغ فرزند قطع نخواهد شد و طبق ماده 1197 قانون مدنی در صورتی که فرزند نتواند مایحتاج زندگی خود را فراهم کند پرداخت هزینه های فرزند کبیر نیز بر عهده پدر است.

اگر برای سلب یا گرفتن حضانت به وکیل متخصص نیاز دارید، با وکیل حضانت فرزندان دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر چگونه است؟

عدم جنون، عدم اعتیاد، نداشتن مشکلات اخلاقی و رفتار مناسب با کودک از شرایط حضانت فرزند توسط مادر است. حضانت کودکان تا 7 سالگی با مادر است.

چگونه حضانت فرزند را از پدر بگیریم؟

حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر است اما بعد از آن تا دختر تا سن 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی تحت حضانت پدر خواهند بود. در صورتی که پدر اعتیاد، بیماری روانی، فساد اخلاقی داشته باشد و یا از فرزند سوء استفاده غیر اخلاقی کند می توان او را سلب حضانت کرد.

اگر مادر حضانت فرزند را نخواهد چه؟

در صورتی که مادر حضانت فرزند را نخواهد، این وظیفه به پدر داده می‌شود.

در چه صورت حضانت دختر به مادر داده میشود؟

از زمان تولد تا 7 سالگی حضانت فرزندان با مادر است. همچنین اگر سلب حضانت از پدر صورت گیرد حضانت دختر به مادر می رسد.

4.3/5 - (59 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

183 پاسخ
  1. سلام وقت بخیر من میخاهم جدا بشم و صاحب ۱فرزند هستم آیا امکان هست ک بچه پیش پدر خود باشد یا نه اگ راه هست لطفا رهنمایی کنید

  2. سلام وقت بخیر من میخاهم جدا بشم و صاحب ۱فرزند هستم آیا امکان هست ک بچه پیش پدر خود باشد یا نه

  3. سلام خسته نباشید پدر من خیلی اخلاقش بد هست دیروز منو مامانمو خواهرمو گرفت کتکمون زد با کمر بند ی بار صب ی بار ظهر جوری زده که بدنمون کبود شده و الان مامانمم دیگه نمیتونه بمونه تا الان بخاطر ما داره میمونه اونجوری بابامم سواستفاده میکنه اگه بریم پزشک قانونی کبودی هارو نشون بدیم منو مامانمو آبجیم ، مامانم میتونه حضانت مارو بگیره؟ مامانم حتی از مهریه اش بخاطر ما داره میگذره دیگه واقعا توان نداریم

    1. سلام وقت بخیر
      فرمودید شما ۱۶ ساله و خواهرتون ۱۱ ساله، بنابراین شما از مدار حضانت خارج شدید و خودتون میتونید انتخاب کنید با پدر زندگی کنید یا با مادر
      نیازی به اینکه مادر حضانتتون رو بگیره ندارید.

  4. سلام جناب وقت بخیر ..ایا زنی فرزندش رابعد از طلاق بعنوان مهریه گرفت حق فرزند از ارث پدری چگونه است ایا میتواند برای ارث از پدر اقدام کند

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت فرزند هیچ ارتباطی با ارث ندارد. بله ارث به ایشون تعلق می گیره

  5. سلام من وهمسرم توافقی جدا شدیم ودختر ۵ ساله ام قرار شد تا ۷ سالگی پیش وی بماند ،بعداز گذشت یک سال میگه من دیگه بچه رو نمیتونم نگهدارم ،ایا میتواند شکایت کند وبچه رو به من بدهد؟؟

  6. سلام خسته نباشید
    حضانت بچه هام با پدرشون هست و ۱۲ سال که جدا شدیم ولی بچه ها پیش من می مونن
    من می تونم بابت این ۱۲ سال نگهداری از بچه ها شکایت کنم و مبلغی دریافت کنم بابت این نگهداری ؟

    1. سلام، وقت بخیر
      مبلغ بابت چه موضوعی؟
      فقط برای نفقه فرزندان که با پدر هست می تونید اقدام کنید.

  7. درود در زمانی که حضانت‌ با مادر است تگرذ پدزذ و برادر زن استعمال مواد مخدر داشته باشند م رفتارهای کودک غیر عادی شده باشد می‌شود اقدام به طالب حضانت کذرد و اینکه اگر خدایی ناکرده حادثه‌ای برای فرزندان رخ دهد می‌شود شکایت و سلب حضانت از مادر کرد پسر هام ۲۴ و سه ساله هستن و حضانت بخاطر یکبار کتک کاری بی شاهد و فقط بنا به نظریه یکبار پزشکی قانونی به نادر داده شده و درخواست طلاق یکطرفه داده آیا میشه طلاق رذو تأیید کنن با یکبار کتک کاری و نامه پزشکی قانونی ممنون میشم اگه ج بدبد🙏🌹

    1. سلام، وقت بخیر
      در خصوص حضانت؛ فرزند پسر ۲۴ ساله از دایره حضانت خارج شده و خودش تصمیم میگیرد با چه کسی زندگی کند.
      بخش دوم سوالتون گویا نیست.

    2. سلام من شوهرم بعداخلاق وبددهنه وپسرم ۳الان پدرش فرزند به من نمیده ایاراهی است

      1. سلام، وقت بخیر
        حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر است.

  8. سلام
    اگر در توافق نامه طلاق نوشته شده باشه که نفقه فرزند به عهده کسی هست که با ان زندگی میکند و زوجین حق شکایت درمورد نفقه ندارند
    باز زوجه میتونه شکایت کنه و نفقه فرزند از زوج بگیره؟
    فرزند با زوجه زندگی میکنه

    1. سلام، وقت بخیر
      نفقه طبق قانون به عهده پدر است و اگر زوجه اقدام کند با وجود توافق می تواند نفقه فرزند را بگیرد.

  9. سلام من یه دختر ۲ ساله دارم آیا در صورت طلاق که حضانت بچه با مادرش هست آیا پدر میتونه بچه رو ملاقات بکنه و ببینه در ماه چند روز هست؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بله می توانند. مدت زمان ملاقات با فرزند ۲۴ تا ۴۸ ساعت در هفته هستش

  10. سلام لطفا به سوال من جواب بدین؟
    من و خانمم زندگی مشترک خوبی نداریم و خانمم میگه حضانت بچه رو بده من و اینکه حق دیدار با فرزند بهت نمیدم بریم طلاق بگیریم
    میخواستم بدونم اگر من قبول کنم آیا بعدا میتونم برا حضانت فرزند اقدام کنم و اینکه اگر من قبول کنم فرزندم رو نمی بینم آیا بعدا میتونم برا ملاقات فرزندم شکایت کنم
    ممنون میشم جواب بدین

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که این شروط را قبول کنید و در توافقنامه ذکر شوند خیر نمی توانید بعدا برای حضانت فرزند تا زمانی که در دایره حضانت هستش اقدام کنید.

      1. سلام وقت بخیر
        میخواستم بپرسم من بعداز ۲۵ سال زندگی با همسرم میخوام‌طلاق بگیرم و یه دختر ۱۵ ساله دارم و میخوام برای خودم باشه و پدرش خیلی تعصبیه و دخترُ به من نمیده
        ایا میتونم از طرف قانون دخترُ بگیرم و کاری نکنه؟

        1. سلام، وقت بخیر
          دختر از ۹ سالگی به بعد خودش می تواند انتخاب کند که با پدر زندگی کند یا مادر.

  11. سلام و عرض ادب من یه سوال داشتم اگر که بچه پسر باشه و بعد از ۷سالگی نخواد با پدرش باشه و با مادرش زندگی کنه و وابستگی زیادی به مادرش داشته باشه میتونه با مادرش زندگی کنه؟مثلا تو دادگاه گریه میکرد بچه نمیتونست جدا شه من اینو دیده بودم متاسفانه الان چجوریه بچه بعد ۷ سالگی میتونه با مادر بمونه اگه مادر بپذیره و بچه هم پافشاری کنه؟پدر هم مشکل نداشته باشه(اعتیاد بی کاری و…)و اینکه اگر حضانت رو ببخشه که میتونه بمونه با مادرش ولی اگه نبخشه قاضی میتونه به خاطر بچه ک وابستگی زیادش حضانت رو به مادر بده؟با تشکر

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که حضانت رو ببخشن به مادر می شود اما در غیر این صورت اگر آقا مشکلی نداشته باشد و خواستار حضانت باشد نگهداری فرزند تا ۱۵ سالگی با پدر است.

  12. باسلام واحترام
    بنده با خانمم اختلاف دارم ولی هنوز جدا نشده ایم طبق حکم دادگاه ۲۴ ساعت دخترم پیش بنده است(قبل از این حکم دست نوشته داد که توانایی نگهداری فزرند را ندارد) دادخواست سلب حضانت دادم ردشد قانونی هست
    باتشکر

    1. سلام، وقت بخیر
      دست نوشته اعتبار ندارد. حضانت طبق قانون به مادر و پدر تعلق میگیرد.

  13. سلام وقت بخیر . من حضانت بچه و حق طلاق رو در ازای بخشش مهریه گرفتم… بچم در کانادا به دنیا میاد …طبق قوانین اینجاست حضانت یا کانادا ؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که ازدواج شما با قوانین ایران باشد حضانت نیز با قوانین ایران است.

  14. سلام ببخشید اگر پدر مشکلات روانی داشته باشد بچه را می توانند به مادر بدهند

    1. سلام، وقت بخیر
      بله باید برای سلب حضانت از پدر اقدام کنید.

  15. سلام خسته نباشید دختر من ۲۰شهریوروارد۹سالگی میشه شوهرم مشکل روحی وروانی داره وزیربارمصرف داروهای نمیره وبا رفتارها وکارهاش باعث آزار من ودخترم میشه من قبل از طلاق میتونم پرونده پزشکی را دنبال کنم چون درصورت جدایی حاضر به دادن حضانت دخترم نیست به هیچ عنوان حالا ازتون کمک میخوام ببینم میتونم قبل از اقدام برای طلاق پرونده پزشکی را به جریان بندازم حالا جدا از بخشیدن مهریه صلاحیت نداره به هیچ عنوان

  16. سلام .من حضانت فرزندانم را ب عهده گرفتم دوتا پسر ب سن ۶و۱۱سال دارم وبخاطر اینکه با من زندگی میکنن نمیتونم تنهاشون بزارم وهمه چیزمو از دست دادم .الان دیگه برام چیزی نمونده ک خرجشون کنم.کسی را هم ندارم ک مسئولیتشون را ب عهده بگیره .والان رسیدم ب جایی ک نمیتونم بچهامو‌ مدرسه ثبت نام کنم ویا شکمشون را سیر کنم .نمی‌دونم تکلیف چیه

  17. سلام من تو سن ۵سالگی پدرم فوت میکنه مادرم منو ول میکنه میره رفتم ثبت احوال فهمیدم اسم منم از توی شناسنامه اش در اورده و ازدواج مجدد کرده الان من نیاز ب یک رضایت نامه دارم برای اهدای کلیه ک باید مادر یا پدر رضایت بدن شماره مادرم رو گرفتم تماس گرفتم اصن میگع من فرزندی ندارم گردن نمیگیره ایا میتونم از طریق دادگاه اقدام کنم ؟

  18. سلام من ۱۲سالمه و الان پیش پدر و خواهر ۱۵ساله ام زندگی میکنم خواهرم داره ازدواج میکنه و پدرم به شدت من رو اذیت میکنه و هیچ کاری با خواهرم نداره و حتی اجازه نمیده که مادرم رو ببینم الان من باید چیکار کنم؟

    1. سلام، وقت بخیر
      مادرتون می تونن درخواست سلب حضانت پدر شما را داشته باشند. در صورتی که اذیت و آزار پدر ثابت شود حضانت از ایشان گرفته می شود.

      1. سلام من طلاق گرفتم از همسر قبلیم اعتیاد داشت الان دختر من ۱۲سالش نمیزارن بچمو ببینم الان من ازدواج کردم چیکار کنم چه راهی رو پیش رو هم هست برم

        1. سلام، وقت بخیر
          دخترتون از دایره حضانت خارج شده و خودشون میتونن تصمیم بگیرن که با شما زندگی کنن یا پدرشون
          مراجعه کنید دفتر ثبت اسناد رسمی درخواست ملاقات میتونید بگیرید و اینکه همونطور که گفتم دخترتون خودشون میتونن انتخاب کنن که با شما یا پدرشون زندگی کنند.

  19. سلام
    میخوام از شوهرم تعهد عدم خیانت بگیرم که در صورتی که خیانت کنه حضانت بچه با من باشه و همچنین مهریه رو پرداخت کنه موقع طلاق گرفتن. همچین تعهدی میشه گرفت؟ و اگه میشه بعدا شوهرم میتونه شکایت کنه که تعهد باطل کنه یا حضانت بچه رو ازم بگیره یا مهریه رو نده؟

  20. سلام
    شوهر من رفیق باز اهل مشروب بعد مشکل اعصاب داره یه مدت با دارو کنترل میکرد یه جورى تشنجى بیماریشم مادر زادى مادرشم مغزى مشکل داره یه دختر یه ساله دارم با این شرایط شوهرم آیا حضانت دائم داداگاه بهم میده؟شوهرم میگه کلا بهت نمیدمش در صورتى که میگین تا هفت سالگى با منه بعد میگه تو داداگاه هم قید میکنم که اکه ازدواج کردى ازت میگیرمش
    بعد واسه طلاق آقا خرجى نمیده رفیق باز تفریح اصلا ندارم سالى یه بار کلا واسه من خرید میکنه تمام وقتش با رفیقاشه ایا با این شرایط دادگاه بهم حق طلاق میده یا میگه برو زندگى کن من حتى مهریه هم نمیخوام

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که نفقه نمیدهند می توانید یک طرفه طلاق بگیرید.
      درباره حضانت نیز باید برای سلب حضانت پدر اقدام کنید که بستگی به شرایط و نظر قاضی دارد.
      پیشنهاد میکنم حتما با وکیل متخصص مشورت کنید تا به طور کامل با جزئیات بررسی کنند؛ برای این منظور با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

  21. سلام من دوتا بچه پسر۵ساله و دختر۶ساله دارم درحال حاضر دارم جدا میشم پدرش برای ندادن مهریه ادعا کرده ک ماهی چهارتومن حقوق داره و در طی این هشت ماه هیچ مبلغی واریز نکرده و همه پرونده ها بر علیه من شده چون شغلش آزاده دادگاه هم حقوق ب اون داده اما پدرش وضعیت مالیش خیلی خوبه من اگه بچه هامو بخوام بیارم پیش خودم میتونم خرج و مخارجشونو مطالبه کنم؟!

    1. سلام، وقت بخیر
      نفقه فرزند بر عهده پدر است و باید پرداخت کنند تفاوتی ندارد با شما زندگی کنند یا با ایشان.

  22. من ۱۷ سالمه
    و مادر پدرم جدا میشن از هر دوشون متنفرم هر کاری میکنن منت میزارن و بخاطرشون حال روانیه خوبی ندارم اگه تو دادگاه ازشون طلب یه خونه ی جدا کنم چجوری میشه یعنی همچین چیزی میشه

    1. سلام، وقت بخیر
      شما تا سن قانونی باید همراه یکی از والدین زندگی کنید.
      می توانید انتخاب کنید که با کدام یکی از والدین زندگی کنید.

      1. امسال تو آذر ۱۸ سالم میشه
        میتونم تقاضای خونه ی جدا که خودشون بخرن برام بکنم

        1. سلام، وقت بخیر
          خیر متاسفانه از نظر قانونی نمی توان همچین درخواستی داشت.

  23. الان سن من ۱۵ اگه نخوام ن پیش مادر ن پیش پدر بمونم چی میشه منو میفرستن کجا ؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بهزیستی فرستاده می شوید و یا اینکه یکی از اقوام به عنوان قیم شما مشخص شود.

  24. س پارسال برج۱۰خانمم بادروغ حیله وبدون اینکه اثبات بکنه تودادگاه گفته بچه ازم میترسه وشرایط نگه داریشو ندارم .
    ولی بچم بامن هم روحیه اش بهتره هم رنگ روش الان من چجوری حضانت بچمو پس بگیرم برج ۴هفت سالش تمومه میره تو ۸سال الانم ازموقع ایکه بچم امتحاناش تموم شده اومده جام هرچی میگم برو جای مامان نمیره میره توخودش چیکارکنم زنم دروغ هایی گفته دادگاه هم پشت زنا هست

    1. سلام، وقت بخیر
      می توانید برای سلب حضانت از مادر اقدام کنید.

  25. فرزند من از طریق رحم اجاره دنیا اومده است و الان ۹ماهشه بعد طلاق قانون حضانت را به کی میده؟

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت فرزند طبق قانون با پدر و مادر ایشان است.

  26. سلام دخترم ۱۰سالشه میخادبامن بمونه وپسر۴ساله دارم بعدطلاق زنظر قانونی نفقه بهشون تعلق میگیره شاغل نیستم

    1. سلام، وقت بخیر
      بله نفقه به پسر تا سن ۱۸ سالگی و به دختر تا زمان ازدواج تعلق میگیرد که پدر باید بپردازند.

  27. سلام عروسم میخواهد طلاق بگیردبیماری اعصاب وروان دارد خودش هم پول درنمیاره پدر مادر پیر دارد یک خواهر طلاق گرفته ی دیگر دارند خانوادگی قلیان و مشروب میخورند آیا می تواند دختر سه ساله خود را با خودش ببرد یا نه پدر هم نمی خواهد بچه رابه مادرش بدهد چون که خودش کار می کند وپدر ومادرش هم جوان هستند وبعد از طلاق می خواهد با پدر مادرزنگی کند البته تا سرو سامان دادن زندگی جدید

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادر است. از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است و بعد از ۹ سالگی خودش تصمیم میگیرد با کدام والدین زندگی کند.

  28. سلام من ۱۴ سالمه تو سن ۱۲ سالگی ازدواج کردم و الان با کسی ک دوسش داشتم تو مجردی دوباره رابطه دارم اخلاق شوهرم بده چند بار قصد خفه کردن منو داشته میخوام صلاق بگیرم اما مادر پدرم مخلفن خودم میتونم صلاق بگیرم

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورتی که حق طلاق نداشته باشید برای طلاق آقا باید رضایت دهند و یا اینکه بتوانید یکی از شرایط عسر و حرج که برایتان پیش آمده را ثابت کنید.

      1. سلام من در سن ۱۶سالگی ب اجبار ازدواج کردم و زندگی خوبی رو تجربه نکردم شوهرم خیانت کرد و منم ۴سالی با کسی رابطه داشتم و شوهرم چن باری فهمید
        یه دختر ۵ساله دارم
        شوهرم دست بزن داره و ب هیچ وجه خرجی نمیده و بد اخلاقه گاهیم مواد مصرف میکنه

        ایا این خیانت من باعث میشه دادگاه حضانت دخترم رو بمن نده؟

        1. سلام من در چه صورتی بعد از طلاق می تونم با مامانم بمونم و دختر هستم بابام نمی خواد حضانت من رو به مامانم بده

          1. سلام، وقت بخیر
            حضانت شما از ۷ تا ۹ سالگی با پدر هست، بعد از اون از مدار حضانت خارج می شید و میتونید خودتون انتخاب کنید با کی زندگی کنید.
            اگه هم پدر شامل شروط سلب حضانت پدر بشن مادر میتونن ایشون رو سلب حضانت کنند.

  29. سلام من طلاق گرفتم حضانت دخترم هم که سه سالش بوده دادگاه به خودم که مادرش هستم داده پدرش هم بعد طلاق فوت شده دخترم الان ۶ سالش هست آیا من ازدواج مجدد بکنم حضانت دخترم باطل میشه یا هست آیا بعد ازدواج من پدر بزرگش که زنده هست نمیتوان اقدامی در مورد دخترم بکند که حضانت از من بگیرد چون من با دختر خیلی زیاد وابسته به هم هستیم‌ از هم نمیتوان جدا بشیم؟

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت فرزند در صورت فوت پدر با شما هستش.
      پیشنهاد می کنم مقاله سلب حضانت از مادر را مطالعه کنید تا با شرایطی که باعث گرفتن حضانت از شما می شود آشنا شوید.

  30. پدر مادرم از هم جدا زندگی میکنن وطلاق نگرفتن ولی باهم نمیسازن وجدان من میتونم خونه جدا باپول خودم بگیرم وزندگی کنم؟ ۱۶ سالمه

    1. سلام، وقت بخیر
      از سن ۱۸ سالگی به بعد می توانید این کار را انجام دهید.

  31. سلام میگم یه پسری که ۲۰سالشه و پدر و مادرش از ۱۰سالگی اون بچه جدا شدن به نظر شما حالا که سالها کذشته پسره میره با مادرش زندگی کنه بعد مادرش هم ازدواج کرد ه

    1. سلام وقت بخیر
      پسر ۲۰ ساله از دایره حضانت خارج شده و می تواند خودش تصمیم بگیرد با چه کسی زندگی کند.

  32. سلام من ۱۶ سالمه و مادر پدرم توی ۴ سالگیم طلاق گرفتن و حضانت من ملا با مادرم شد و منم مادرمو انتخاب کردم
    اما ورقه برگه بر گشت و هم مادر من و هم پدر من ازدواج کردن و هر کدوم صاحب ۲ تا بچه شودن
    من وقتی که خونه ی بابام زندگی میکنم
    با زن بابام مشکل دارم و وقتی که خونه ی مامانم زنگی میکنم با شوهر مامانم مشکل دارم
    در همچین مواقعی تکلیف من که نمخوام نه با پدر و نه با مادر زندگی کنم چیه؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بعد از ۱۸ سالگی می توانید خودتان به صورت مستقل زندگی کنید.

  33. سلام
    من ۱۳ سالم هست بچه طلاق هستم قصد دارم بعد سیزده سال پدرم را ملاقات کنم چکار باید کنم که ایشون رو ببینم
    ممنون میشم راهنمایی کنید لطفا

    1. سلام، وقت بخیر
      شما از دایره حضانت خارج شده اید و میتونید با پدر ملاقات داشته باشید.

  34. سلام من وقتی طلاق گرفتم صلاحیت نگهداری پسرموکه۵سالش بودونداشتم پدرش معتادبودومن پسرموبه پدربزرگ پدریش سپردم.الان ک ازدواج مجددکردم میتونم حضانت پسرموکه۱۰سالشه ازپدربزرگش بگیرم.پدرش معتاده.

  35. خدایا شکر پروردگاراخدت پناه بی پناهان باش وبه راه راست هدایت بفرمایین انشالله خدایاخدت حلال مشکلاتی وچنان کن سرانجام کار توخوشنود ومارستگار

  36. سلام من متولد ۸۲ هستم پدر و مادر از ۶ سالگی من از هم جدا شدند و مادر حضانت تام من رو گرفته الان اگر بخوام حضانتم رو از هم پدر هم مادر بگیرم شرایطش به چه صورته ؟ اصلا میتونم اینکارو بکنم ؟

    1. سلام، وقت بخیر
      فرزند دختر تا سن ۹ سالگی در دایره حضانت قرار دارد و پس از آن می تواند انتخاب کند با پدر یا مادر زندگی کند.
      فرزند پسر نیز تا سن ۱۵ سالگی در دایره حضانت قرار دارد.

  37. باسلام.درصورتی که حضانت فرزند با پدر باشد و فرزند بیمار باشد آیا در روزهای ملاقات فرزند با مادر پدر میتواند از دادن دارو به مادر و یا حتی فرزند خود داری کند(به اصطلاح میخواد اذیت کنه مادر رو تا از حق ملاقات صرف نظر کنه) باتوجه به اینکه مادر خانه دار و منبع درآمدی ندارد و براساس وضع اقتصادی موجود تهیه دارو در این چند روز هم واسه ی مادر کار بسیار سختیه؟ایا مادر می‌تونه از دادگاه تقاضای پرداخت نفقه اون چند روز (بطور خاص تهیه دارو توسط پدر برای اون چند روز )رو داشته باشه؟

  38. سلام
    من در خانواده ای زندگی میکنم که پدرم رابطه نا مشروع با فرد دیگری دارد.
    مادرم سال هاست که این موضوع را تحمل می‌کند و از ترس به هم ریختن خانه ناراحتی اش را بیان نمی‌کند.
    مادرم خیلی به فکر طلاق هست ولی به دلیل اینکه خانه‌دار هست و پدرم در بحث ها ایشون رو تحدید به اینکه: به اصطلاح “بدبختت میکنم و میفرستم پیش خونواده ات”،مادرم رو در ترس نگه داشته است.
    سوال بنده این هست که آیا چنین چیزی امکان دارد؟
    به عبارتی،سرمایه ای که هر دو طرف طی ۳۰ سال زندگی برای بدست آوردن آن تلاش کردن،صرفا به دلیل آنکه همه ی آن ها به اسم پدر نوشته شده،متعلق به او هست؟

    1. سلام، وقت بخیر
      در صورت طلاق آقا باید مواردی از قبیل مهریه، نفقه و تمام حقوق خانم بعد از طلاق را پرداخت نمایند. ضمن این که بحث تنصیف اموال نیز در میان است که می توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در این باره مشورت کنید.
      همچنین در صورت اثبات خیانت آقا و رابطه نا مربوط ایشان خانم می توانند برای جدایی اقدام کنند.
      پیشنهاد می‌کنم با مشاوران حقوقی تماس بگیرید تا به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

  39. سلام اگ مادرخونه وکارهمون اول نداشته باشه دادگاه بچه ی ۹ماه روموقع طلاق ازش میگیره وب پدرش میده

    1. سلام، وقت بخیر
      خیر، حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر است و ارتباطی به شاغل بودن وی ندارد.

  40. اگر فرزند به بیماری مادر زادی دچار باشدو مشکلات عصبی و حرکتی رنج ببرد تکلیف چیست

    1. سلام، وقت بخیر
      تفاوتی با فرزند با سلامت کامل ندارد و شرایط حضانت همان گونه که داخل مقاله توضیح دادیم است.

  41. حضانت دو پسر چهارساله و شش سالمو تا اهر هفت سالکی به مادرشون داد و حق ملاقات من دو روز در هفته ساعتی برم ببینمشون و برگردم ولی مادرشون نخواست و مابا توافق هم در دفتر خانه ک یک روز در هفته بیاد ببره و خودش هم تحویل بده ، محل زندگی ما در یک شهر نیست و یکساعتو نیم فاصله س ،
    الان میگه باید یکی ببره یکی بیاره
    آیا الان اعتراضش
    پذیرفته میشه؟؟
    و اگه بپذیرند مگه اینطور نیست که خودش باید بیاد بچه ها رو ببره و برگردونه ؟؟؟

  42. سلام من جدا شدم پسرم الان ۱۵ سالشه و تا الان با من بوده.چند روزی هست رفته پیش پدرش،من ازدواج مجدد کردم…اما پدرش درست ازش مراقبت نمیکنه و اهل همه چی هست من نگران اینده پسرم هستم.این وسط هم عموی پسرم که مجرده توی یه شهر دیگه زندگی میکنه و پسرمو تحریک کرده بره پیش اون…ایا من میتونم ازشون شکایت کنم که حق نداره پسرمو ببره پیش خودش

    1. سلام، وقت بخیر
      پسر از سن ۱۵ سالگی از دایره حضانت خارج شده و خودش می تواند انتخاب کند با چه کسی زندگی کند.

  43. من میخوام طلاق بگیرم ۲تاپسردارم ۲سال و۴سال اماخرجی ندارم بعدازطلاق ایابچه هام بازم بهم میدن

  44. سلام وقت بخیر
    من پدرو مادرم طلاق می گیرند و حضانت فرزند به کی است ؟

  45. سلام
    من پدرو مادرم طلاق می گیرند
    اگه طلاق بگیرند حضانت فرزند به کی است ۳تا بچه یکی دختر و دو پسر و ۱۴ساله
    ممنونم راهنمایی کنید

  46. با عرض سلام و خسته نباشید.
    من یک پسر ۶ ساله دارم و به صورت توافقی از همسرم طلاق گرفتم..
    ایشون حضانت فرزند و به من دادن و در سند طلاق هم ذکر شده که حضانت فرزند تا ۱۵ سالگی با مادر هست.
    آیا برگه حضانت دیگه ای هم باید از دادگاه داشته باشم یا همین که در شرح طلاق آورده شده کافیه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. سلام، وقت بخیر
      همان سند رسمی که در سند طلاق حق حضانت برای شما ذکر شده کافی است.

  47. ببخشید اگر دختر و پسر بهد از سن حضانت انتخاب کنن که مادر باشن دادگاه میتونه مانق شه ؟
    و اگر انتخاب کنن با مادر باشن مهریه به مادر تعلق میگیره؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بعد از خارج شدن از مدار حضانت فرزندان می توانند خودشان انتخاب کنند که با مادر یا پدر زندگی کنند.
      مهریه ارتباطی به حضانت فرزندان ندارد و به خانم تعلق میگیرد.

  48. سلام اگر پدر و مادر کودک معتاد باشند ایا عمو میتواند حضانت فرزندان برادرش را به عهده گیرد

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت خیر ولی به عنوان قیم فرزند می توانند از ایشان نگهداری کنند.
      عموی فرد باید از امور سرپرسی حکم قیومیت بگیرد.

  49. شوهر من معتاده ی پسر ۱۱ ماهه دارم. بچه با من میمونه یا میدن ب پدرش. ۲ساله کارم نمیکنه. میتونه بچه رو ازم بگیرن

    1. سلام، وقت بخیر
      شرایط حضانت فرزند داخل مقاله به طور کامل توضیح داده شده است. لطفا با دقت بیشتری مطالعه بفرمایید.

  50. دختر۵ساله ودختر۱۶ساله دارم وحضانت باپدرشونه ولی بچه بامن زندگی میکنن بعضی وقتها پدرشون دخترکوچیکمو میبره دوروز ه میاره خرجی نمیده درآمدی هم ندارم مهریه جهیزیه هیچی نگرفتم ازش الان درخواست نفقه دادم ولی میگه بایدکارشناس بگیرم وثابت کنم وضع مالیش خوبه اگه نتونم ثابت کنم معلوم نیست چقدبده یااصلا نده

    1. سلام، وقتتون بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید به طور کامل شما رو راهنمایی می کنند.

  51. سلام
    من یه پسر ۴ ساله دارم. قرار هست از شوهرم جدا بشم. شوهرم دیگه نمیخواد بچه ام رو ببینه. گفته تا ۷ سالگی نمیخوام بچه ام رو ملاقات کنم یا بهش زنگ بزنم. ولی گفته حتما بعد ۷ سال بچه رو ازت می گیرم. آیا ممکنه بتونه بچه رو ازم بگیره وقتی که طی این ۳ سال اصلا نمیخواد بچه رو ببینه؟!!!

    1. سلام، وقت بخیر
      بله حق حضانت فرزند پسر از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر ایشان است. فقط در صورت رد صلاحیت نمی توانند حضانت فرزند را بر عهده بگیرند.

  52. سلام من میخوام طلاق بگیرم اگه در عوض بخشیدن مهریه بچه هامو بردارم شوهر میتونه مانع بشه؟

    1. سلام، وقت بخیر
      این موارد بستگی به توافق شما و همسرتان دارد.

  53. سلام پسرم هفت ساله ازدواج کرده زندگی خوبی داشتن امامادرخانمش زیرپای دخترش نشیته که طلاق بگیرحاله دوتافرزنددارن یکی پسر۷ ساله یه دختر۳ساله پسرم کارمنده خانمش خاندارایامیتونیم نوه پسرموبگیریم شرایطشوداریم

    1. سلام، وقت بخیر
      حضانت فرزند پسر از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است.

  54. پسر ۴ ساله دارم که بد طلاق قیابی پدرش فوت کرده جدی پدری برا قیومیت همکاری نمیکنه طی سه سالی که فرزندم پیش من بود یک ریال نفقه پرداخت نکردند لطفا بهم بگید چیکار کنم

    1. سلام، وقت بخیر
      لطفا با تلفن ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ تماس بگیرید تا کارشناسان حقوقی دادسو شما را راهنمایی کنند.

  55. سوالی که تا حالا کسی پاسخ نداده اینست آیا دختری که به سن تکلیف برسد میتواند به اختیار خود از ملاقات با پدر و یا مادر ممانعت کند؟ اگر بله؟ در اینصورت حق والد چه میشود؟ و قانون در این مورد چه میگویید؟؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      خیر، دختر بعد سن تکلیف هم همچنان در مدار حضانت است.

  56. اگر زوجین بعد از طلاق توافق کنند که حضانت با مادر باشد آیا پس از مدتی مادر میتواند از توافق عدول کرده و حضانت را نخاهد؟
    اگر پدر هم به استناد توافق حضانت را نخاهد تکلیف بچه چه می شود؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بستگی به نوع توافق نامه دارد

  57. اگر فرزند دختر هر دو پدر و مادر رو باهم بخواد و نتونه بینشون تصمیم بگیره حکم چیه؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بستگی به سن فرزند دارد و امکان زندگی همزمان با هردو والد وجود ندارد.

    2. سلام من دخترم۱۱سال و نیمشه
      من سرطان روح یا همان بیماری دوقطبی دارم ایا پدرش میتواند به بهونه مریضی من سو استفاده کنه و منو از دخترم جداکنه دخترم منو دوس داره و از پدرش متنفره و منو میخواد.

      1. سلام، وقت بخیر
        فرزند دختر در ۹ سالگی از دایره حضانت خارج شده و انتخاب اینکه با کدام یک از والدین زندگی کند با خود فرزند است.
        برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله حضانت فرزند دختر را مطالعه کنید:
        https://dadsoo.com/custody-girl14/

      2. سلام من پدرو مادرم طلاق می خواهند بگیرند و ما ۳تا بچه ۳قلو هستیم و۱۴سالمونه اگه پدرو مادر طلاق بگیرند حضانت به کی میشود؟
        پدر یه چیزایی مصرف میکنند

        1. سلام، وقت بخیر
          حضانت فرزند پسر از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است.
          حضانت فرزند دختر نیز تا سن ۹ سالگی با پدر است.
          بعد از آن فرزندان از دایره حضانت خارج شده و خودشان تصمیم میگیرند با پدر یا مادر زندگی کنند.
          درباره بخش آخر سوالتان هم مادر می توانند برای سلب حضانت از پدر اقدام کنند.

      3. سلام من پدرو مادرم طلاق می خواهند بگیرند و ما ۳تا بچه ۳قلو هستیم و۱۴سالمونه اگه پدرو مادر طلاق بگیرند حضانت به کی میشود؟
        پدر مشروبات الکی مصرف می کنند

  58. توی روزه عقده دختر که پیش مادرش زندگی میکنه پدرش باید برای عقد اجازه بده؟

    1. سلام، وقت بخیر
      بله برای این منظور باید پدر اجازه دهد.

  59. سلام خسته نباشید من دوتا دختر دارم یکی ۱۳ و یکی ۸از الان یک ساله طلاق گرفتیم و حضانت دوتا دخترها رو دادم به مادرشون می خواستم بدونم الان که حضانت با مادرشون هستش میشه واسه چند روز بیارم پیش خودم فقط اینکه شهرهامون جدا هستش چهار ساعت فاصله داره با هم مامان و بابای خودم خیلی دلشون تنگ شده واسه بچه خیلی اصرار میکنن واسه سه چهار روز دخترام رو بیارم ببین ولی مادرشون هروقت میگم قبول نمیکنه آیا راهی هستش که بیارمشون بچه ها خودشون هم دوست دارن بیان ولی چون مامانشون نمیزاره اونا هم چیزی نمیگن ممنون میشم راهنمایم کنین

    1. سلام، وقت بخیر
      فقط در صورتی این امکان برای شما وجود دارد که با مادر توافق کنید.

  60. باسلام و وقت بخیر من طلاق گرفتن از

    همسرم دخترم ۶سالشه و باید برای اول

    ثبتت نام کنه اگه پدرش به هر دلیل بخواد از مدرسه برداره و ببره یا همون

    بخواد بدزده من میتونم از پدرش تحت

    عنوان دزدیدن دخترم شکایت کنم؟درحالی که حضانت با خودمه و توی حکم ملاقات سورفتار پدرش صراحتاقیدشده و

    وکالت حضانت ازطریق دفترخانه به من واگذار شده

    1. سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

    1. با سلام یک سال طلاق گرفتم ویک پسر هفت ساله دارم وپدرش در زندان است وحضانت پسرم با پدرش هست برای کارهای اداری وثبت نام در مدرسه از پدرش وکالت گرفتم آیا من به وسیله این وکالتنامه میتوانم در دادگاه حضانت فرزتدم را بگیرم چون پدرش حضانت را به من نمی دهد باتشکر

      1. سلام، وقت بخیر
        خیر با این وکالتنامه نمی توان حضانت را گرفت ولی با توجه به زندان بودن پدر می توانید برای گرفتن حضانت فرزند اقدام کنید.

  61. نمیدونم چیکار کنم ….ایا طلاق تنها راه حل برای ارامش داشتنه؟

    1. سلام، وقت بخیر.
      قطعا طلاق بهترین راه حل نیست. لطفا کمی بیشتر در این مورد فکر کنید و از کمک مشاوراین خانواده بهره ببرید.

  62. سلام

    من چند ماهیه وارد سن ۱۷ سالگی شدم. پدر و مادرم می خوان جدا شن. پدرم به زور میخواد حضانت منو بگیره و این در صورتیه که من نمی خوام پیش پدرم زندگی کنم من از پدرم متنفرم و می خوام با مادرم زندگی کنم اصلا و به هیچ وجه نمی خوام پدرم حضانتم رو بگیره و منو به زور پیش خودش نگه داره من مادرم رو دوست دارم و مادرم رو می خوام آیا میتونم پیش مادرم زندگی کنم؟ حتی اگه پدرم نخواد که منو بده؟

    1. سلام، وقت بخیر.
      شما از مدار حضانت خارج شده اید و خودتان تصمیم می‌گیرید که با کدام یک از والد خود زندگی نمایید.

      1. سلام وقت بخیر پسرم چندماه دیگه ۹ سالس میشه من میخوام از همسرم جداشم من مادرم آیا میتونم حضانت پسرمو بگیرم مهریم ۱۷۲ سکه است آیا میتونم بجای مهریه پسرمو بگیرم ؟

        1. سلام، وقت بخیر
          می توانید با همسر خود توافق کنید در ازای بخشیدن بخشی از مهریه یا کل آن حضانت فرزند را بگیرید.

    2. میخواهم حضانت فرزند خود ‌را که یه پسر ۱۲ساله است توافقی به من بدهد پدرش چه کار باید کنم کجا باید برم البته‌ بعد از ۸سال طلاق

      1. سلام، وقت بخیر
        باید به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنید و آقا حضانت فرزند را به شما اعطا کنند.

  63. سلام . و سپاس
    اگر دختری بیش از ۹ سال سن داشته باشد و مادر مطلقه اش ازدواج مجدد کند آیا می تواند انتخاب کند که همچنان پیش مادر باشد ؟

    1. سلام، وقت بخیر.
      حضانت فرزند دختر تا ۹ سالگی است و بعد از آن از مدار حضانت فرزند خارج می شود و خودش تصمیم میگیرد که با کدام یک از والدین زندگی کند.

  64. سلام
    فرزندان من درزمان طلاق حق انتخاب داشتن که خب انتخاب کردن با من زندگی کنن اما پدرشون از همون زمان تا الان که ۴ سال میگذره خرجی بچه هارو نداده ما هم اقدامی نکردیم پسرم چون ۱۸ سال رو رد کرده نمیتونه مطالبه ای از پدرش داشته باشه اما دخترم الان ۲۱ سال داره باید چکار کنه ؟

    1. سلام
      نفقه فرزند دختر شما بر عهده پدرش است و در صورت عدم پرداخت می توانید به عنوان عدم پرداخت نفقه فرزند شکایت نمایید

      1. بسیار ممنون از پاسخ شما از ایشون آدرسی نداریم جز یه شماره تلفن که به آدرسِ منزل خودمان هست چه اقدامی باید کرد؟

        1. سلام، وقت بخیر
          دادخواست نفقه بدهید دادگاه استعلام می گیرد.

  65. حضانت فرزند بعد از ۹ سالگی با تضمیم خودشه؟ بچه دختر؟

      1. سلام من دختر ۱۴ ساله هستم مادرم میخواد طلاق بگیره ولی پدرم را۱ی به طلاق نیست تکلیف من و خواهر ۹ سالم چیه

        1. سلام، وقت بخیر
          برای طلاق پدر و مادر شما باید به توافق برسند.

          1. سلام دخترم ۹ساله بعدطلاقم نمیشه بامن بمونه

          2. سلام، وقت بخیر
            مقاله رو با دقت بیش تری مطالعه کنید توضیح داده شد که حضانت فرزند دختر چگونه است.
            در صورتی که همچنان سوالی داشتید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

    1. من ۱دختر۱۴ساله و ۱پسر۷ساله دارم
      همسرم بیکاره و از تظر مالی چیزی نداره
      دادگاه حضانت بچه ها را به من میده؟

      1. سلام، وقت بخیر
        بستگی به رای دادگاه دارد و نمیتوان نظر قطعی داد. برای راهنمایی بیشتر لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید.

    1. بله. حضانت فرزند دختر و پسر تا هفت سالگی با مادر است

  66. دختر من ۷ سال و سه ماهشه. اصلا دوس نداره با مادرش بمونه. الان ما طلاق بگیریم حضانت با منه دیگه؟

    1. بله. تا ۹ سالگی با شماست و بعد از آن فرزندتان انتخاب می کند

      1. سلام من ۴ تا بچه از خودم دارم و شوهرم ازدواج کرده و یک بچه هم از یک زن دیگه دارد من اون بچه رو دارم بزرگ میکنم وخیلی هم به من وابسته هست شوهرم معتاد و بیکار هست صبح تا شب هم بامن دعوا میکنه و منو به شدت کتک میزنه و بچه هام رو میترسونه دوتا دختر دارم یکی ۱۳ ساله یکی ۸ ساله

        ۲تا پسر دارم یکی ۱۴ ساله یکی ۷ ساله

        و یک بچه هم از اون زن دیگه شوهرم هست که با من زندگی میکنه و هیچ نفقه ای هم شوهرم نمیده الان اگر من طلاق بخوام بگیرم حضانت بچه ها با من هست دیگه نه ؟ لطفا جواب بدین مرسی

        1. سلام، وقت بخیر
          حضانت دختران تا سن ۷ سالگی با مادر و سپس از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است.
          حضانت پسران نیز تا سن ۷ با مادر و سپس از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است.
          بعد از این سن فرزندان از دایره حضانت خارج می شوند و می توانند تصمیم بگیرند که با کدام والدین زندگی کنند.
          البته به دلیل اعتیاد، کتک زدن کودکان و بیکار بودن ایشان می توانید برای سلب حضانت ایشان اقدام کنید.
          حضانت فرزند دیگر از ازدواج دیگر نیز با مادر ایشان یا پدرشان است و شما نمی توانید حضانت وی را بگیرید.

  67. سلام من یه بچه ۹ ماهه دارم ومیخوام طلاق بگیرم. اگه زنم بره بعد طلاقش ازدواج کنه میتونم حضانتش رو قبل ۷ سال بگیرم

    1. خیر. تا ۷ سالگی با مادر هستش و ازدواج مجدد دلیل عدم صلاحیت برای حضانت نیست

  68. من یه دختر و یه پسردارم. دخترم سه سالشه پسرم ۶ سالشه. میشه اگه شوهرم قبول کرد همیشه پیش خودم بمونن. اخه خیلی به من وابسته ن

    1. بله. برای راحت شدن خیالتان بهتر است که در دفاتر ثبت اسناد رسمی، وکالت در حضانت فرزند از همسرتان بگیرید. برای دریافت متن این وکالتنامه به صورت رایگان با دادسو در ارتباط باشید

  69. حضانت دختر ۲ ساله من تا هفت سالگی بدون هیچ حرفی با مادره؟

  70. یعنی بچه با مادرشم باشه خرجیش با باباشه؟ مثلا هزینه درمان و اموزش و …

    1. بله. نفقه و خرجی ربطی به حضانت نداره و مربوط به ولایت میشه که هنوز با پدر فرزند هستش

  71. دختر من یک ماه دیگه ۹ سالش تموم میشه. همسرم نمیتونه راجع به حضانت فشار بیاره و دخترم با من میمونه؟

    1. دختر شما بعد از ۹ سالگی از مدار حضانت خارج میشه و خودش تصمیم میگیره با چه کسی زندگی کنه. در صورتی هم که با شما زندگی کنه نفقه و خرجی دخترون بر عهده پدرشون هستش

      1. سلام من توافقی جدا شدم و مهریه در ازای حضانت پسرم تا ۱۵ سالگی گرفتم و تو رای دادگاه هم اومده جداگانه هم در دفتر اسناد حضانت و وکالت گرفتم پدرش تهدید میکنه اگر واسه نفقه بچه دادخواست افزایش بدم شکایت میکنه بچه میگیره مگه میشه دادگاه رای ۴ سال پیش رو باطل کنه

        1. سلام، وقت بخیر
          در صورتی که در دفتر اسناد بخشش مهریه در ازای حضانت فرزند ثبت شده باشد، خیر نمی توانند برای حضانت اقدام کنند.

        2. سلام من ۱۶ سالمه پدر و مادر میخوان طلاق بگیرن اما پدر نمیخواد طلاق بگیره زن دوم هم داره زیاد هم خرجی نمیده اگر طلاق نگرفتن و خودم بخام با مادرم زندگی کنم میشه مادر هم درامد نداره پیش مادر بزرگم میمونه مادر بزرگم وضعشن خوبه پدرم میخواد خونه رو رهن بده پول مهریه بده یه خونه توی جای اشقال بگیره بریم اون جا زندگی کنیم اصلا میشه

          1. سلام، وقت بخیر
            شما از دایره حضانت خارج شده اید و خودتان می توانید انتخاب کنید که با پدر زندگی کنید یا مادر.

        3. شما چه جوری بچه رو گرفتین من الان یه پسر ۳ یاله و دختر پنج ساله دارم و اگه طلاق بگیرم نمیدونم دادگاه بچه هارو یا پسرم رو بهم میده یا نه چون سغلی ندارم

    2. سلام
      من دخترم را در سن سه سالگی بر اساس شرایط به پدرش سپردم و از آن زمان بچه را برای ملاقات نیاورد وقتی ازش شکایت کردم بعد دو سال بچه را آورد الان بچه به شدت از من دوری میکنه و اصلا منو نمیخواد میخواستم بدونم با وجود اینکه بچه منو نمیخواد ببینه من میتونم شکایت کنم چه راه حلی برای دیدن بچه و اینکه بچه بخواد پیش من بیاد هست؟

      1. سلام، وقت بخیر
        لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *