نحوه توقیف سهم الارث آقا برای مهریه
خانه / ارث و انحصار وراثت / توقیف ارث پدری برای مهریه

توقیف ارث پدری برای مهریه

یکی از بزرگترین معضلات در پروسه طلاق، مشخص شدن تکلیف مهریه خانم و در بعضی موارد توقیف ارث پدری برای مهریه است. قبل از توضیح درباره نحوه توقیف سهم الارث برای مهریه، بهتر است ابتدا کمی درباره موضوعات اصلی مهریه مانند مستثنیات دین در پرداخت مهریه و مهریه در دوران عقد عقد دائم و موقت صحبت می‌کنیم.

همان‌طور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم، متاسفانه خانواده‌ها بدون توجه به بضاعت مالی آقا و صرفا بر اساس سنت‌های خانوادگی مهریه‌های بسیار سنگینی برای خانم مشخص می‌کنند. بدون توجه به این موضوع که اگر خانم مهریه خود را به اجرا بگذارد، آقا چطور می‌تواند آن را پرداخت کند و ممکن است حکم زندان برای مهریه در نظر گرفته شود.

در صورتی که قصد توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما با وکیل مهریه دادسو مشورت کنید. وکیل متخصص مهریه دادسو علاوه بر توقیف اموال ارث پدری در مدت زمان بسیار کوتاه، می‌تواند تمام دردسرهای گرفتن مهریه را برای شما تسهیل ببخشد. برای ارتباط با وکیل مهریه، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه در عقد دائم

عقد دائم به نوعی از نکاح گفته می‌شود که در آن زمان مشخص نشده ولی مهریه را بسته به توافق خانم و آقا یا سنت‌های خانوادگی‌شان مشخص می‌کنند. در عقد دائم بسته به نوع مهریه یعنی عندالمطالبه یا عندالاستطاعه بودن آن، خانم حق دارد که هر زمان که خواست مطالبه مهریه کند.

در صورتی که آقا اموالی برای توقیف نداشته باشد یا اموالی که دارد شامل مستثنیات دین شود، دادگاه مهریه خانم را به صورت اقساطی در می‌آورد. ولی اگر در این شرایط یکی از بستگان آقا فوت کند و ارثیه‌ای به آقا تعلق بگیرد، خانم می‌تواند برای توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه اقدام کند.

در ادامه مراحل این کار را توضیح می‌دهیم. همچنین شما می توانید در این باره مقاله “شرایط مطالبه مهریه از پدر شوهر” را نیز بخوانید.

توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه در عقد موقت

عقد موقت به نوعی از نکاح گفته می‌شود که در آن مدت زمان مشخص می‌شود. مهریه در عقد موقت وجود دارد به طوری که مشخص نکردن مهریه باعث باطل شدن عقد می‌شود. در شرایط عادی خانم می‌تواند در هر زمان مهریه خود را مطالبه کند ولی در شرایطی که آقا اموالی نداشته باشد که بتواند مهریه خانم را پرداخت کند و ارثیه‌ای به ایشان برسد، خانم نمی‌تواند سهم الارث آقا برای مهریه را توقیف کند.

به صورت کلی اگر خانم و آقایی عقد موقت کنند و آقا فوت کند، باز هم خانم جز وراث محسوب نمی‌شود و ارثیه به ایشان تعلق نمی‌گیرد مگر شرایطی که آقا به صورت قانونی وصیتی در باب این موضوع انجام داده باشد.

تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه

مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه دو نوع از دسته بندی‌های اصلی نحوه پرداخت مهریه هستند. وقتی که مهریه عندالمطالبه باشد، خانم در هر زمان می‌تواند آن را مطالبه کند. پرداخت مهریه عندالاستطاعه به استطاعت مالی آقا بستگی دارد. اگر آقا در شرایط عادی استطاعت مالی برای پرداخت مهریه همسرش نداشته باشد و ارثیه‌ای به ایشان برسد، آقا موظف است مهریه خانم را پرداخت کند.

در صورتی که آقا این موضوع را انکار کند یا در برابر پرداخت مقاومت کند، خانم می‌تواند نسبت به توقیف سهم الارث اقا بابت مهریه اقدام کند.

مستثنیات دین در پرداخت مهریه

بهتر است بدانید که خانم نمی‌تواند همه‌ی اموال آقا را برای مهریه توقیف کند. برای مثال اگر اقا مالک خانه‌ای باشد که در آن ساکن است یا خودرویی دارد که با آن کسب درامد می‌کند، خانم نمی‌تواند این خانه و خودرو را توقیف کند. چرا که شامل مستثنیات دین می‌شود.

مستثنیات دین در پرداخت مهریه به زبان ساده به این معنا است که توقیف قسمتی از اموال باعث ایجاد مشقت و سختی در زندگی آقا می‌شود. حال فرض کنید که آقا اموال برای توقیف مهریه نداشته باشد و ارثیه‌ای به ایشان تعلق بگیرد. اگر آقا با آن ارثیه خانه‌ای بخرد و در آن ساکن شود، آن خانه شامل مستثنیات دین محسوب می‌شود و خانم نمی‌تواند برای توقیف هم الارث اقا بابت مهریه اقدام کند.

توقیف سهم الارث اقا بابت مهریه

توقیف سهم الارث شامل شرایط متفاوت می‌شود. شرایط اول حالتی است که در آن آقا فوت می‌کند و همسر دائمش هنوز مهریه خود را دریافت نکرده و بخشیدن مهریه انجام نشده (خانم مهریه را نبخشیده). از آنجایی که مهریه نوعی بدهی محسوب می‌شود در اولویت بالاتری نسبت به سهم الارث، وراث دیگر قرار می‌گیرد و باید پرداخت شود.

بهتر است بدانید در این شرایط اگر خانم به دلیل مهریه مالی را توقیف کند وراث دیگر برای فروش آن مال باید رضایت خانم را جلب کنند. شرایط دوم حالتی است که آقا در قید حیات باشد و یکی از بستگان ایشان فوت کند و ارثیه‌ای به ایشان تعلق گیرد. در این صورت اگر خانم خواستار مطالبه مهریه خود باید می‌تواند به میزان مهریه خود از سهم الارث اقا بابت مهریه توقیف کند.

مراحل توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه

خانمی که قصد توقیف سهم الارث اقا بابت مهریه را دارد دوست دارد بداند که مراحل انجام این کار به چه صورت است و چه اختیاراتی برای توقیف سهم الارث دارد؟ خانمی که قصد انجام این کار را دارد باید ایتدا دادخواستی مبنی بر مطالبه مهریه از همسر خود را تنظیم کند سپس باید از دادگاه درخواست توقیف سهم الارث اقا برای مهریه را تقاضا کند.

همچنین می‌تواند برای توقیف به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و از آن طریق اقدام کند. بعد از تنظیم این دادخواست کارشناسی‌های لازم توسط دادگاه صورت می‌گیرد و اگر انحصار وراثت متوفی که ارثی برای همسر خانم به جا گذاشته انجام شده باشد، خانم باید عملیات مزایده و فروش مال را انجام دهد.

فقط بهتر است توجه داشته باشد که اموال باید مفروز باشند به این معنا که مشخص و تحدید شده باشند. در صورتی که اموال مفروز نباشند باید ابتدا خانم درخواست افراز را به دادگاه تقدیم کند تا بعد بتواند اموال را به مزابده و فروش بگذارد.

وکیل برای توقیف سهم الارث آقا بابت مهریه

همانطور که در مقاله‌های دیگر نیز عنوان کردیم پروسه دریافت مهریه و توقیف اموال آقا برای مهریه بسیار پیچیده هستند. وقتی موضوع انحصار وراثت و تقسیم ارث نیز مطرح می‌شود حتما این پرونده پیچیدگی‌های بیشتری پیدا می‌کند که اگر توسط فردی که اطلاعات حقوقی در این زمینه ندارد انجام شود هر قدم اشتباه پرونده را طولانی‌تر می‌کند.

توصیه ما به شما این است که اگر قصد گرفتن حکم جلب مهریه و انجام توقیف سهم الارث اقا بابت مهریه را دارید حتما با وکیل پایه یک دادگستری که تخصص مطالبه مهریه را دارد مشورت کنید که پرونده شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن به انجام برسد.

وکیل مهریه در این مسیر شما را راهنمایی خواهد کرد. اگر سوالی در این زمینه دارید می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در تماس باشید تا به صورت رایگان مشاوره حقوقی دریافت کنید.

سوالات متداول

چه زمانی برای اجرا گذاشتن مهریه می توانیم اقدام کنیم؟

مهریه یکی از حقوق زن در خانواده محسوب می شود و زوجه هر زمان که بخواهد می تواند برای آن اقدام کند.

مزایای داشتن وکیل مهریه در توقیف سهم الارث برای مهریه چیست؟

به این دلیل که اکثر افراد به ماده های قانونی و حقوق زن در خانواده به صورت کامل آگاه نیستند، داشتن وکیل مهریه می تواند مسیر را برای دادخواست مهریه آسان کند.

3.6/5 - (90 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *