خانه / خانواده (طلاق) / حکم طلاق بدون ثبت

حکم طلاق بدون ثبت

حکم طلاق بدون ثبت

یکی از قوانینی که در کشور ما وجود دارد لزوم ثبت وضعیت حقوقی اشخاص مانند تولد، فوت، ازدواج و طلاق است. چون تنها در صورتی که این رویدادها به ثبت رسیده باشند امکان پیگیری آن‌ها و برخورداری فرد از حقوق اجتماعی وجود خواهد داشت.

بنابراین در صورتی که زوج و زوجه برای جدایی به توافق رسیده باشند، یا اینکه موضوع طلاق یک طرفه مطرح باشد، صرفاً جاری کردن صیغه طلاق شرعی برای جدایی زن و مرد صحیح نخواهد بود و باید این موضوع ثبت شود.

در این مطلب دلیل و لزوم ثبت طلاق در محضر و مجازات آن را به طور کلی بررسی کرده‌ایم. اگر درباره انواع طلاق نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر دارید با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

لزوم ثبت طلاق در دفترخانه

لزوم ثبت طلاق در محضر به خاطر حفظ نظم در اجتماع و مشخص شدن وضعیت افراد جامعه جهت برخورداری از حقوق اجتماعی در نظر گرفته شده است.

طبق ماده 20 قانون حمایت خانواده، ثبت نکاح دائم، فسخ و انفساخ آن، طلاق، رجوع از طلاق، اعلام بطلان نکاح یا طلاق الزامی است.بنابراین؛ با وجود اینکه با جاری شدن صیغه طلاق زوجیت زن و مرد به پایان می‌رسد و هیچ حقی نسبت به هم ندارند، اما لازم است که حتماً طلاق به صورت قانونی نیز ثبت شود.

در ایران طلاق در داخل محضر در حضور دو شاهد عاقل و عادل جاری شده و ثبت می‌شود. در طلاق خارج از ایران نیز زوجین با مراجعه به کنسولگری‌های ایران می‌توانند طلاق خودشان را ثبت کنند.

حکم طلاق بدون ثبت در محضر

ثبت طلاق در دفترخانه یک تکلیف و حکم قانونی است؛ بنابراین زوجین موظف هستند با رعایت تشریفات طلاق از هم جدا شوند و طلاق را حتماً به ثبت برسانند. البته در صورتی که طلاق به درستی جاری شده باشد به لحاظ شرعی صحیح خواهد بود، اما عدم ثبت آن می‌تواند پیامدهای قانونی و مجازات در پی داشته باشد.

مجازات طلاق بدون ثبت در محضر

مجازات طلاق بدون ثبت در قانون برای مردان تعیین شده و مجازات خاصی برای زنانی که طلاق بدون ثبت دارند در نظر نگرفته شده است.

طبق قانونی در صورتی که مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا رجوع به همسرش اقدام کرده و تا یک ماه از ثبت آن خودداری کند، ضمن الزام فرد به ثبت واقعه، او به پرداخت جزای نقدی درجه 5 و یا حبس تعزیری درجه 7 محکوم می‌شود.

جزای نقدی درجه پنج و حبس تعزیری درجه هفت شامل جزای نقدی بیش از 81 میلیون ریال تا 180 میلیون ریال و حبس از 91 روز تا 6 ماه است؛ یعنی زوج در صورت عدم ثبت طلاق، فسخ نکاح و… در مدت تعیین شده باید این مجازات را تحمل کرده و جزای نقدی آن را بپردازد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

حضور زوجین برای ثبت طلاق در محضر

در صورتی که زوجین تمام مراحل قانونی را انجام داده باشند، طلاق می‌تواند با حضور زن و مرد، وکیل آن‌ها یا حتی با عدم حضور زوجین در دفترخانه جاری شود؛ یعنی اگر یکی از طرفین تا پایان مهلت زمانی اعلام شده در محضر حاضر نشود، طلاق جاری شده و این موضوع به فرد غایب اطلاع داده می‌شود.

مشاوره گرفتن از وکیل طلاق

بعضی از مواقع ممکن است زوجین برای کوتاه کردن مسیر طلاق یا در دسترس نبودن مدارکی مانند شناسنامه بدون ثبت اقدام به طلاق کرده باشند. در این شرایط زن و مرد می‌توانند برای اعلام عذر موجه عدم ثبت طلاق و از بین بردن اثر مجازات طلاق بدون ثبت به صورت قانونی اقدام کنند.

برای کلیه مراحل طلاق توافقی و… می‌توانید با وکیل پایه یک دادگستری که با قوانین این حوزه آشنا است مشورت کنید. وکیل طلاق کمکتان می‌کند تا مشکلاتی که در پرونده طلاق وجود دارد را برطرف کرده و طلاق را به صورت قانونی انجام دهید.

سخن پایانی

ازدواج و طلاق دارای تشریفاتی هستند که زوجین باید طبق قانون به آن‌ها عمل کنند. یکی از این تشریفات ثبت قانونی طلاق در محضر است. در صورتی که طلاق جاری شده و ثبت نشده باشد، مجازات‌های قانونی تعیین شده متوجه مرد خواهد شد.

برای اینکه بتوانید بدون مشکل پرونده‌های طلاق را با موفقیت به سرانجام برسانید، با مشاورین حقوقی متبحر و باتجربه موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج ممکن است؟

در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی او، یا حضور زوج در دفترخانه و امتناع مرد از اجرای صیغه، صیغه طلاق جاری و ثبت می‌شود و مراتب به زوج ابلاغ خواهد شد.

آیا زن می‌تواند صیغه طلاق بخواند؟

امکان خواندن صیغه طلاق از طرف زن بدون گرفتن حکم دادگاه وجود ندارد و زن بدون حکم دادگاه نمی‌تواند صیغه طلاق بخواند. به همین دلیل برای جاری کردن طلاق شرعی بدون ثبت مجازاتی برای زوجه در نظر گرفته نشده است.

عقد دائم بدون ثبت در شناسنامه چه مجازاتی دارد؟

مجازات عقد دائم بدون ثبت، با جاری کردن طلاق شرعی و عدم ثبت آن یکسان است.

بعد از صدور حکم طلاق چه باید کرد؟

بعد از اینکه حکم طلاق صادر شد، طبق قانون باید زوجین در مدت تعیین شده به دفترخانه مراجعه کرده و طلاق خودشان را ثبت کنند.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *