راهنمای سامانه ثنا خارج از کشور
خانه / ایرانیان خارج از کشور / نحوه استفاده از سامانه ثنا خارج از کشور

نحوه استفاده از سامانه ثنا خارج از کشور

اشتراک گذاری:

یکی از خدمات مهم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران برای ایرانیان مقیم خارج از کشور، سامانه ثنا خارج از کشور است. برای استفاده از این خدمات، ابتدا لازم است در سامانه ثبت‌نام کرده و پس از انجام احراز هویت، به تمامی خدمات قضایی مربوط به خارج از کشور دسترسی پیدا کنید.

اگر خارج از کشور هستید و نیاز به ثبت‌نام یا دریافت ابلاغیه از سامانه ثنا دارید، می‌توانید از مشاوره کارشناسان حقوقی دادسو استفاده کنید و بدون نیاز به حضور در ایران، امور حقوقی‌تان را پیگیری کنید.

امکانات سامانه ثنا خارج از کشور

یکی از خدمات مهم دستگاه قضا مربوط به سامانه ثنا است که به هموطنان ایرانی مقیم خارج از کشور ارائه می‌شود. ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و دارای کد ثنا هستند، می‌توانند از تمامی خدمات قضایی این سامانه به‌صورت غیرحضوری بهره‌مند شوند.

خدمات ارائه‌شده در سامانه ثنا برای هم‌وطنان ایرانی مقیم خارج از کشور، مجموعه‌ای جامع و متنوع از امکانات قضایی و اداری را شامل می‌شود:

  • دریافت ابلاغیه‌های قضایی
  • مشاهده متن دادنامه‌های صادر شده
  • پیگیری روند رسیدگی به پرونده‌ها
  • گرفتن نوبت از واحدهای قضایی
  • امور مرتبط با ارث، انحصار وراثت و تقسیم ترکه
  • ثبت درخواست گواهی عدم سوءپیشینه
  • و بسیاری خدمات قضایی دیگر به‌صورت آنلاین و غیرحضوری
  • امکان معرفی وکیل یا نماینده قانونی در ایران
  • ثبت و پیگیری پرونده طلاق در خارج از کشور
امکانات سامانه ثنا خارج از کشور چیست
امکانات سامانه ثنا خارج از کشور چیست

مراحل ثبت نام ثنا خارج از کشور

در حال حاضر امکان ثبت‌ نام در سامانه ثنا از خارج از کشور و با استفاده از گوشی موبایل نیز فراهم شده است. باید توجه داشت که قبل از شروع مراحل ثبت‌نام باید مرورگر خود را به‌روز کرده و در صورت امکان از مکان‌های عمومی برای ورود به سامانه اقدام نکنید. مراحل ورود و دسترسی به سامانه ثنا از خارج از کشور به شرح زیر است:

  • ورود و ثبت‌نام برای ایرانیان داخل و خارج از کشور یکسان است، تنها تفاوت آن این است که ایرانیان خارج از کشور برای مرحله ورود باید از آدرس international.adliran.ir استفاده کنند.
  • در فرم اولیه از فرد تقاضا می‌شود که اطلاعات هویتی خود را وارد کند. اطلاعات هویتی عبارت‌اند از: کد ملی، تاریخ تولد و شماره سریال شناسنامه.
  • در مرحله دوم یک توافق‌نامه حساب کاربری برای فرد ارسال می‌شود و با تأیید آن، فرم‌های ثبت‌نام شما نمایش داده می‌شود.
  • در این مرحله فرد باید اطلاعات مربوط به شناسنامه ایرانی خود را وارد نماید.
  • اطلاعات تماس فرد وارد می‌شود.
  • در مرحله بعد اطلاعات مربوط به محل سکونت را باید وارد کرد.
  • در اینجا اطلاعات تکمیلی فرد باید وارد شود. برای تایید و اتمام روند ثبت‌نام باید عکس فرد را در سامانه بارگذاری کرد.
  • پس از پایان این مراحل باید روی گزینه «اتمام» کلیک شود، سپس پیغامی برای فرد نمایش داده می‌شود که نشان می‌دهد مراحل ثبت‌نام به صورت موفقیت‌آمیز به پایان رسیده است.

بعد از تکمیل مراحل ثبت نام ثنا خارج از کشور باید اطلاعات هویتی فرد احراز شود و چون امکان احراز هویت حضوری برای ایرانیان خارج از کشور وجود ندارد، قوه قضاییه این امکان را برای آنها فراهم کرده است که احراز هویت را به صورت آنلاین انجام دهند.

صدور ابلاغیه سامانه ثنا خارج از کشور

صدور ابلاغیه در پرونده‌های قضایی روند قانونی مشخصی دارد. زمانی که دعوی در دادگستری مطرح می‌شود، نسخه‌ای از ابلاغیه به همراه پیوست‌های پرونده بایگانی شده و نسخه‌ای دیگر توسط مامور دادگاه به خوانده ابلاغ می‌شود تا خوانده و خواهان از مراحل مختلف پرونده آگاه باشند.

قبلا ارسال ابلاغیه به افراد مقیم خارج از کشور از طریق وزارت امور خارجه، مسئولان کنسولگری یا نمایندگان سیاسی انجام می‌شد که روندی زمان‌بر و پیچیده بود. اما امروزه با استفاده از سامانه ثنا خارج از کشور، امور مربوط به طلاق و اختلافات وراثتی به وکلای دادگستری واگذار می‌شود تا روند قضایی با سهولت بیشتری پیگیری شود.

اگر فردی خارج از ایران باشد و در این سامانه ثبت‌نام و احراز هویت شده باشد، می‌تواند به سادگی وکالت‌نامه خود را به یک وکیل پایه‌ یک دادگستری در ایران واگذار کند. این وکالت‌نامه امکان پیگیری تمامی امور حقوقی از جمله طلاق توافقی و مسائل ارث و میراث را به وکیل می‌دهد.

سخن آخر

سامانه ثنا خارج از کشور به ایرانیان مقیم خارج امکان می‌دهد تا به‌صورت غیرحضوری و آسان امور قضایی خود را پیگیری کنند. با ثبت‌نام و احراز هویت آنلاین، صدور و دریافت ابلاغیه‌ها سریع‌تر شده و امکان واگذاری وکالت به وکیل برای پیگیری امور حقوقی مانند طلاق و ارث فراهم است، که این روند را بسیار ساده‌تر و موثرتر می‌کند.

سوالات متداول سامانه ثنا خارج از کشور

ثبت درخواست طلاق در سامانه ثنا خارج از کشور چگونه است؟

برای این منظور باید پس از اتمام مراحل ورود به سامانه ثنا از خارج از کشور، ثبت‌نام و احراز هویت، به بخش اطلاع‌رسانی در سایت عدل ایران مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات شخصی مانند کد ملی و شماره سریال شناسنامه، امور مربوط به طلاق را پیگیری کرد.

خدمات سامانه ثنا برای ایرانیان خارج از کشور چیست؟

هم‌وطنان خارج از کشور که کد ثنا دارند، می‌توانند از تمامی خدمات قضایی این سامانه استفاده کنند، خدمات این سامانه شامل بخش‌های مختلفی چون: ارائه ابلاغیه‌ها، ارائه متن دادنامه‌های صدوری، آگاهی رساندن از روند پرونده، دریافت نوبت از واحدهای قضایی، درخواست گواهی عدم سوءپیشینه و غیره است.

ثبت نام شخص حقیقی در سامانه ثنا خارج از کشور چگونه است؟

برای اینکار باید بر روی گزینه ثبت‌نام بر خط شخص حقیقی کلیک شود. در صفحه باز شده با وارد کرد کد ملی، شماره سریال شناسنامه و تاریخ تولد ثبت‌نام آغاز می‌شود.

4.4/5 - (51 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *