صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور

صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور

مطابق با قانون، فرزندانی که با پدر ایرانی در خارج از کشور متولد می‌شوند، امکان دریافت شناسنامه با تابعیت ایرانی را دارند. به همین دلیل والدین می‌توانند اقدامات مربوط به صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور را دنبال کنند. این کار از طریق گرفتن وقت قبلی در سامانه میخک انجام می‌شود.

والدین برای این کار باید به نمایندگی یا کنسولگری‌های جمهوری اسلامی در کشور محل اقامت مراجعه کنند. در صورتی که برای گرفتن شناسنامه المثنی خارج از کشور به راهنمایی نیاز دارید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

همچنین شما می‌توانید به وکلای دادسو وکالت بدید تا مراحل صدور شناسنامه المثنی انجام بشه و نیازی به حضور در داخل کشور هم نیست. بعد از اخذ شناسنامه المثنی‌، از طریق پست برای شما ارسال می‌شه.

از کجا می توان درخواست صدور شناسنامه کرد؟

جالب است بدانید که برای صدور شناسنامه نوزاد در خارج از کشور، باید قبل از هر چیز به سایت سازمان ثبت احوال مراجعه کنید تا از متعارف بودن نام انتخابی برای فرزند خود اطمینان لازم را کسب کنید. این کار قبل از صدور گواهی ولادت توسط محل نمایندگی باید در دستور کار قرار بگیرد.

بر اساس ماده 12 قانون ثبت احوال کشور، برای ثبت تولد یک نوزاد ایرانی متولد شده در خارج، باید به این سازمان در داخل یا نماینده کنسولی در محل زندگی و اقامت مراجعه کرد. اما برای بسیاری از افراد این پرسش ایجاد می‌شود که در صورت نبود نماینده کنسولی در کشور مورد نظر، شرایط گرفتن شناسنامه نوزاد خارج از کشور چگونه است؟ در پاسخ باید بگوییم که نیاز است به نزدیک ‌ترین اداره کنسولی در محل زندگی مراجعه شود.

روند انجام این کار در ظاهر ممکن است پیچیده باشد، اما با وجود مدارک لازم و اقدام به موقع، این فرآیند در زمان کوتاهی قابل انجام خواهد بود. توجه داشته باشید که بر اساس ماده 15 قانون ثبت احوال، والدین باید ظرف مدت 15 روز از تاریخ ولادت فرزند خود به منظور صدور شناسنامه اقدام کنند.

نکته جالب در این مورد، محل تولد فرزند است. برای مثال اگر ولادت حین سفر (چه دریایی، چه هوایی و چه زمینی) رخ دهد، این تاریخ از روز اتمام سفر محاسبه خواهد شد. البته شرط زمان برای گرفتن شناسنامه کودک خارج از کشور در دسته شروط الزامی قرار ندارد، اگرچه می‌تواند روند کار را تسریع ببخشد.

به طور کلی والدین فرزند متولد شده در خارج می‌توانند از طریق مراجعه به یکی از 3 مکان زیر، برای گرفتن شناسنامه فرزند خود اقدام کنند.

  • نماینده کنسولی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت
  • یکی از شعب ثبت احوال در داخل کشور
  • اداره هویتی ایرانیان خارج از کشور در تهران
از کجا می توان درخواست صدور شناسنامه کرد

مراحل گرفتن شناسنامه نوزاد در ایران

اگر فرزند شما در خارج از کشور متولد شده است، اما قصد دارید که در کشور برای او شناسنامه بگیرید، روند کار چندان سخت نخواهد بود. شما می‌توانید با در دست داشتن مدارک لازم به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و بعد از تعیین اسم نوزاد مطابق با شرایط موجود، برای صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور اقدام کنید.

برای دریافت شناسنامه به مدارک خاصی نیاز است که در خلال مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم. اما سؤال اینجاست که چه کسانی می‌توانند برای گرفتن شناسنامه نوزاد در ایران اقدام کنند؟ از جمله این افراد می‌توانیم به پدر، جد پدری (همراه با ارائه اصل شناسنامه)، مادر (ازدواج قانونی و به ثبت رسیده در داخل از کشور) یا نماینده‌های کنسولی و سرپرست قانونی اشاره کنیم.

البته در شرایطی که والدین هنوز ازدواج نکرده باشند هم می‌توانند با حضور خود (با توصیه‌های ضروری) برای گرفتن شناسنامه اقدام کنند. همچنین گزینه دیگر، وکالت دادن به یک وکیل در ایران برای گرفتن شناسنامه است که می‌تواند مشکلات ناشی از قرار گرفتن در این مسیر را برطرف کند. به طور کلی روند دریافت شناسنامه در ایران شامل مراحل زیر است.

  1. دریافت گواهی ولادت
  2. مراجعه به اداره ثبت احوال
  3. ارائه مدارک لازم
  4. تکمیل فرم‌های مربوطه
  5. بررسی مدارک ارائه شده
  6. انتخاب نام کودک
  7. درج نام نوزاد در شناسنامه والدین
  8. صدور شناسنامه برای کودک

مدارک لازم برای درخواست شناسنامه کودک خارج از کشور

به منظور صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور، علاوه بر آگاهی از شرایط لازم و مراحل آن، نیاز به ارائه مدارک خواسته شده از سمت کنسولگری و اداره ثبت احوال دارید که از جمله آن‌ها می‌توانیم به لیست زیر اشاره کنیم.

  • ارائه اصل مدارک هویتی پدر و مادر
  • ارائه اصل گواهی ولادت خارجی (گواهی صادر شده از سوی بیمارستان محل ولادت که مورد تأیید نماینده جمهوری اسلامی در کشور مورد نظر باشد)
  • پرداخت هزینه‌های مورد نظر بر اساس تعرفه روز

نکته مهم: توجه داشته باشید که بعد از صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور با تابعیت ایرانی، اصل گواهی ولادت او از سوی نماینده کنسولی مسترد خواهد شد.

ثبت درخواست برای دریافت شناسنامه نوزاد به ‌صورت آنلاین

  1. وارد سامانه مرتبط با خدمات ثبت نام نوزادان شوید. (برای اطلاع دقیق می‌توانید از یک مشاوره حقوقی کمک بگیرید)
  2. اطلاعات دقیق مربوط به کودک و خود از جمله تاریخ ولادت نوزاد و داده‌های هویتی را به شکل دقیق در سامانه ثبت کنید.
  3. منتظر بمانید تا درخواست شما در لیست بررسی قرار گیرد. در نهایت در صورت تأیید، شناسنامه مورد نظر برای نوزادتان صادر خواهد شد.

از جمله اطلاعات لازم برای پر کردن فرم‌های مربوطه می‌توانیم به مواردی همچون جنسیت نوزاد، تاریخ دقیق تولد وی، نام او به همراه نام و مشخصات والدین، نام بیمارستان یا مرکز پزشکی محل ولادت، نام پزشک یا پرستار درگیر در ولادت کودک، وزن و طول زمان بارداری اشاره کنیم. توجه داشته باشید که ارائه مدارک موارد ذکر شده الزامی است.

ثبت درخواست برای دریافت شناسنامه کانادایی نوزاد به ‌صورت آنلاین

گرفتن شناسنامه ایرانی برای نوزاد خارج از کشور با دادسو

همانطور که گفتیم فقط افراد خاصی می‌توانند برای گرفتن شناسنامه نوزاد و کارت ملی در خارج از کشور اقدام کنند.

اما شما برای طی کردن مراحل صدور شناسنامه کودک خارج از کشور می‌توانید از خدمات مؤسسه حقوقی دادسو استفاده کنید تا با مشکلات و چالش‌های موجود در مسیر مواجه نشوید.

این روند با ارائه وکالت به وکلای پایه یک دادگستری دادسو بدون حضور شما انجام می‌شود.

سؤالات متداول

برای صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور باید به کجا مراجعه کرد؟

برای صدور شناسنامه یک نوزاد با پدر ایرانی باید به کنسولگری و نماینده جمهوری اسلامی در محل اقامت مراجعه کرد. البته در صورت برگشت به ایران این کار از طریق اداره ثبت احوال و اداره هویتی ایرانیان خارج از کشور نیز امکان پذیر است.

مدارک لازم برای صدور شناسنامه نوزاد خارج از کشور شامل چه مواردی می‌شوند؟

از جمله این مدارک می‌توانیم به اصل گواهی ولادت خارجی، مدارک هویتی پدر، مادر و پرداخت تعرفه‌های صدور شناسنامه اشاره کنیم.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *