زن برای جدا شدن از همسرش یا باید برای طلاق توافقی با او سازش برسد، یا اینکه دلیل منطقی مانند عسر و حرج، حبس بیش از 5 سال، غیبت طولانی مدت زوج و… را به دادگاه ارائه کند. در حقیقت بدون داشتن حق طلاق یا وکالت در طلاق جدایی برای زوجه پیچیده و دشوار خواهد بود.
وکالت در طلاق نمونههای مختلفی دارد و با توجه به اینکه حق طلاق چگونه تنظیم شده امکان فسخ آن یا عدم فسخ آن وجود خواهد داشت. در این مطلب دادسو نکاتی که باید درباره وکالت بلاعزل در طلاق بدانید را ارائه کردهایم.
فراموش نکنید برای طلاق با داشتن وکالت بلاعزل در طلاق زوجه الزاماً باید وکیل داشته باشد. برای راهنمایی بیشتر و مشورت با وکیل طلاق از طرف زن میتوانید با مشاوران حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
وکالت در طلاق چیست؟
طبق ماده 656 قانون مدنی هر فردی میتواند به موجب عقدی که به عنوان وکالت شناخته میشود فرد دیگری را به عنوان وکیل انتخاب کند. به موجب حق وکالتی که برای طرف مقابل ایجاد شده است، کسی که وکالت در طلاق را دارد میتواند به عنوان نماینده قانونی زوج مراحل طلاق را انجام داده و برای جدایی اقدام کند.
در صورتی که زوجه بخواهد برای طلاق با داشتن حق طلاق اقدام کند، لازم است که وکالت طلاق از نوع بلاعزل باشد. در غیر این صورت مرد میتواند با وکالت دادن به شخص ثالث یا مراجعه به بندهای عقدنامه و… این حق را باطل کند و همچنان حق طلاق برای زوج محفوظ بماند.
وکالت بلاعزل در طلاق چیست؟
وکالت بلاعزل در طلاق در عرف به معنی حق طلاق شناخته میشود. با ارائه وکالت طلاق به عنوان شروط ضمن عقد و ثبت آن در دفتر اسناد رسمی زوجه نیز مانند همسرش دارای حق طلاق خواهد بود؛ بنابراین زن میتواند در هر زمانی با داشتن این وکالتنامه به دادگاه مراجعه کرده و پس از طی کردن مراحل قانونی خودش را مطلقه کند.
کسانی که میخواهند از مزایای دادن حق طلاق به زن برخوردار شوند و حقوق برابری با همسرشان داشته باشند، در ازای بخشش مهریه یا کاهش رقم مهریه در نظر گرفته شده وکالت در طلاق را از همسرشان دریافت میکنند.
شرایط وکالت بلاعزل طلاق
شرایط وکالت بلاعزل طلاق عبارتند از:
- قید کردن وکالت در طلاق موقع جاری کردن صیغه عقد در سند ازدواج
- ثبت وکالت در طلاق در دفتر اسناد رسمی
- ذکر وکالت بلاعزل و غیر قابل فسخ در طلاق برای زوجه
- داشتن حق توکیل به غیر وکالت طلاق جهت واگذاری آن به وکلای طلاق
- داشتن اسقاط حق در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی جهت جاری کردن صیغه طلاق در محضر با مراجعه زوجه
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
ابطال وکالت بلاعزل در طلاق چگونه است؟
بعضی از افراد پس از تمام شدن عقد متوجه معایب دادن حق طلاق به زن میشوند و به دلایل شخصی میخواهند وکالت در طلاق را باطل کنند.
در صورتی که زوج حق فسخ را از خودش ساقط کرده باشد، امکان فسخ وکالت بلاعزل طلاق برای زن وجود نخواهد داشت. البته شرایط خاصی وجود دارد که در صورت برقرار بودن آنها این وکالت باطل میشود. از جمله این شروط میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
حجر وکیل یا موکل
اگر زوج یا زوجه یا وکیل و موکل دچار جنون شوند و سلامت روانی خودشان را از دست بدهند، وکالت بلاعزلی که داده شده باطل میشود.
فوت وکیل یا موکل
از دیگر مواردی که باعث فسخ یا باطل شدن وکالت بلاعزل میشود میتوان به فوت زوج یا زوجه اشاره کرد؛ یعنی در صورتی که زن یا مرد در طول مدتی که وکالت اعتبار دارد از دنیا بروند، وکالت بلاعزل باطل خواهد شد.
اقاله عقد وکالت بلاعزل
در صورتی که زن و مرد برای باطل کردن وکالت طلاق با هم توافق کرده باشند میتوانند برای اقاله عقد وکالت بلاعزل به محضر مراجعه کرده و وکالتی که زوجه به عنوان حق طلاق برای طلاق یک طرفه به زن داده را باطل کنند.
پایان زمان وکالت
اگر وکالت بلاعزل برای مدت مشخصی به زوجه داده شده باشد و زمان آن به پایان رسیده باشد، به صورت خودکار وکالت طلاق باطل میشود.
از بین رفتن موضوع قرارداد یا انجام شدن آن
در صورتی که موضوع مورد وکالت انجام شده باشد یا اینکه شرایطی رخ دهد که موضوع معامله از بین برود، وکالت بلاعزل فسخ خواهد شد.
مدارک لازم برای دادخواست ابطال وکالت بلاعزل توسط زوج
- اصل کارت ملی و شناسنامه زوجه به همراه کپی
- استشهاد شهود
- گواهی وکالتنامه بلاعزلی که قصد ابطال آن را دارید
- دادخواست ابطال وکالت بلاعزل به توافق زوجین
نمونه وکالت بلاعزل زوجه
برای تنظیم وکالت در طلاق بهترین راه مشاوره گرفتن از وکلای فعال در این زمینه است. در ادامه یک نمونه دادخواست وکالت در طلاق را برای شناخت بیشتر ارائه کردیم.
موکل: ……
وکیل: …….
مورد وکالت:
مراجعه به هر یک از ادرات و سازمان های مربوطه، دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و هر یک از دفاتر خدمات قضایی و دفاتر مشاوره، دادگاه های خانواده و یا شوراهای حل اختلاف و دیگر مراجع صالحه، و اقدام به تقدیم دادخواست، انتخاب و انعقاد قرارداد وکالت با هر یک از وکلای دادگستری در راستای مطلقه نمودن
خانم … (وکیل) از قید زوجیت موکل و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق به هر قسم از طلاق اعم از طلاق توافقی، طلاق بائن، طلاق رجعی، طلاق خلع یا مبارات و با هر شرط و قرار جهت مطلقه نمودن خود به هر طریق و بدون قید و شرط، حتی با بذل قسمتی از مهریه و وکالت در قبول بذل عین مهریه یا کمتر و یا بیشتر از آن یا معادل آن به هر مقدار که وکیل صلاح بداند.
هر شرط ضمن العقد (وکیل حق دریافت مهریه با وکالت قبول در بذل دارد)، تعیین تکلیف حضانت فرزند یا فرزندان مشترک، ملاقات و نفقه فرزند یا فرزندان مشترک و همچنین تعیین تکلیف در خصوص جهیزیه و انجام تشریفات مربوطه که موکل اقرار نموده است کلیه لوازم موجود در منزل متعلق به وکیل (زوجه) می باشد
تعیین تکلیف در خصوص نفقه و اجرت المثل، معرفی و انتخاب داور و مراجعه به واحد مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره با حق توکیل به غیر، تعیین مصدق یا کارشناس در هر نوع دعاوی مربوط به طلاق، تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی و اعاده دادرسی و حق اسقاط تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی و دریافت گواهی قطعیت آراء صادره و مراجعه به هر یک از دفاتر طلاق به تشخیص وکیل، استرداد دعوی یا دادخواست، حضور در هر یک از دفاتر رسمی ثبت طلاق و اجرای صیغه شرعی طلاق و امضاء کلیه اوراق و اسناد و دفاتر مربوطه و همچنین انجام سایر تشریفات لازم و قانونی با اختیارات کامل
به نحوی که در هیچ از مراحل نیازی به حضور و امضاء مجدد موکل نباشد با توکیل به غیرو انجام سایر امور مندرج در مادتین ۳۵ و ۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی و اقدام به عزل و نصب وکلای انتخابی و انجام کلیه مراحل قانونی و ختم عملیات و مختومه نمودن پرونده ها با حق انتخاب و تعیین وکیل دادگستری و مشاوره قضایی.
حدود اختیارات:
وکیل مذکور با حق توکیل بغیر “و لو کرارا” و مع الواسطه در عزل و نصب وکلای انتخابی در انجام دادن تمامی تشریفات قانونی مورد وکالت از طرف موکل اختیار تام داشته و امضاء و اقدامات نام برده به منزله امضاء و اقدام موکل نافذ و معتبر است.
سوالات متداول
حق طلاق بلاعزل چیست؟
اگر مرد وکالت در طلاق را به صورت بلاعزل به همسرش داده باشد، زن مانند همسرش دارای حق طلاق خواهد بود و زوجه نمیتواند این حق را باطل کند.
آیا وکالت در طلاق بلاعزل باطل میشود؟
تنها در صورتی که شرایطی مانند اقاله وکالت یا جنون و فوت موکل رخ دهد امکان باطل کردن این وکالت وجود دارد.
مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق چگونه است؟
با داشتن این وکالت زوجه میتواند دادخواست طلاق را آماده کرده و به دادگاه ارائه کند. سپس زن امکان طلاق یک طرفه را بدون نیاز به ارائه دلیل جدایی یا جلب رضایت همسرش خواهد داشت.
تفاوت حق طلاق و وکالت طلاق چیست؟
حق طلاق طبق قانون متعلق به مرد است و زوج نمیتواند آن را از خودش سلب کرده و به دیگری بدهد؛ اما زوج میتواند با دادن وکالت طلاق به همسرش در دفتر ثبت اسناد رسمی او را نیز واجد شرایط طلاق بدون نیاز به دلیل و اذن همسر کند.
فرق طلاق توافقی با وکالت در طلاق چیست؟
در طلاق توافقی زوجین برای جدایی با هم سازش میکنند و دادگاه طبق این موضوع حکم را صادر میکند؛ اما با داشتن وکالت در طلاق زوجه میتواند خودش برای جدایی اقدام کند و نیازی به توافق او و همسرش وجود ندارد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.