طلاق در فرانسه

طلاق در فرانسه
در این مقاله قرار است درباره طلاق در فرانسه توضیح دهیم. طلاق در کشورهای مختلف بسته به قانون آن کشور، مراحل متفاوتی دارد. افرادی که برای زندگی کشور فرانسه را انتخاب کرده‌اند و قصد طلاق دارند باید هم بر اساس قوانین فرانسه و هم قوانین ایران اقدام به طلاق کنند. برای طلاق در کشور فرانسه باید به موضوعاتی مانند نوع طلاق، تقسیم اموال، پرداخت هزینه‌های طلاق، نگهداری از فرزند و … رسیدگی شود.  در ادامه مقاله درباره شرایط و دلایل طلاق در فرانسه توضیح می‌دهیم.

فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

دلایل طلاق در فرانسه

از سال ۱۹۷۷ دیگر نیاز به ارائه دلیلی برای طلاق در این کشور نیست. بنا به انواع طلاق (توافقی یا یک طرفه) ممکن است نیاز به شرایط خاصی برای طلاق باشد. برای مثال اگر طلاق با توافق هر دو طرف انجام شود نیاز به اثبات دلیل به دادگاه نیست و فقط باید یک سری شرایط از پیش مهیا شود، مانند جدا زندگی کردن به مدت ۶ ماه و یا توافق بر سرموضوعاتی مانند تقسیم اموال، نگهداری از فرزند و …

طلاق توافقی

اگر هر دو طرف برای طلاق به توافق برسند، طلاق در مدت زمان و هزینه کمتر انجام می‌شود. در طلاق توافقی حتی اگر ۶ ماه هم از ازدواج گذشته باشد، خانم و آقا می‌توانند برای طلاق اقدام کنند. در این صورت می‌توانند یک وکیل مشترک بگیرند که امور طلاق را برای ایشان انجام دهد. در طلاق توافقی زمانی که جلسه دادگاه تشکیل می‌شود، قاضی با هر یک از طرفین به صورت جداگانه صحبت می‌کند و سپس در یک جلسه اظهارات هر دو نفر را بررسی می‌کند. در این جلسه باید خانم و آقا ثابت کنند دیگر امکان ادامه زندگی را کنار هم دیگر ندارند. بعد از جلسه برای این که مطمئن شوند خانم و آقا دیگر با یک دیگر زندگی نمی‌کنند یک فرصت سه ماهه به آنها داده می‌شود. اگر بعد این مدت سه ماهه خانم و آقا به دادگاه مراجعه نکنند، رای موقت طلاق باطل می‌شود. اگر مراجعه کنند باید برای صدور رای قطعی طلاق، بر سر موضوعاتی مانند نگهداری از فرزند و تنصیف اموال به توافق برسند.

طلاق از سمت یک نفر

نوع دیگر طلاق در فرانسه به این صورت است که هر دو نفر راضی به طلاق هستند ولی بر سر موضوعاتی مانند تنصیف اموال و نگهداری از فرزند به توافق نمی‌رسند. در این صورت درخواست طلاق از سمت یک نفر مطرح می‌شود. قاضی در جلسه دادگاه به موضوعات گفته شده رسیدگی می‌کند. در این حالت دیگر مهلت سه ماهه تجدید نظر وجود ندارد و حکم طلاق صادر می‌شود.

طلاق به دلیل عدم تمکین

نوع دیگر طلاق در فرانسه، طلاق به دلیل بروز اشتباه از سمت یکی از طرفین است. برای مثال مواردی مانند عدم تمکین یا ترک زندگی می‌توانند دلایلی برای طلاق باشند. منظور از عدم تمکین در قانون فرانسه فقط عدم برقراری روابط زناشویی و امور منزل نیست. بلکه اگر یکی از زوجین محکومیت قضایی پیدا کند که موجب بدنامی برای طرف دیگر شود، اگر یکی از طرفین منزل را ترک کند، در صورتی خانم یا آقا به طرف مقابل آزار جسمی برساند و یکی از زوجین عمل زنا (روابط خارج از ازدواج) را انجام دهد، عدم تمکین محسوب می‌شود.

شرایط برای طلاق در کشور فرانسه

در عنوان قبل به دلایل و تا حدودی انواع طلاق در کشور فرانسه اشاره کردیم. برای انجام طلاق باید یک سری شرایط را فراهم کرد. اول اینکه نوع طلاق باید که به صورت توافقی یا یک طرفه است، مشخص شود. سپس بسته به نوع طلاق باید شرایط را در نظر بگیریم. برای مثال اگر به دلیل عدم تمکین همسر قصد طلاق دارید باید آن را اثبات کنید. یا اگر طلاق به صورت توافقی است باید هر دو نفر در جلسات دادگاه شرکت کنند. برای طلاق توافقی در کشور فرانسه باید خانم و آقا به مدت ۶ ماه جدا از هم زندگی کنند.

تقسیم اموال بعد از طلاق

تقسیم اموال برای طلاق در فرانسه بسته به نوع طلاق دارد. اگر طلاق به صورت توافقی باشد و خانم و آقا سر موضوعات مربوط به طلاق به توافق برسند، قاضی به نظر دو نفر احترام می‌گذارد و تقسیم اموال را بر اساس توافقات انجام می‌دهد. در صورتی که دو طرف راضی به طلاق نباشند و سر موضوعات مربوط به طلاق (تقسیم اموال و نگهداری از فرزند) به توافق نرسند، قاضی رای صادر می‌کند که مامور ثبت اسناد به این موضوع رسیدگی کند. این مامور طی یک جلسه مواردی که به تقسیم اموال به صورت توافقی کمک کند، اشاره می‌کند. در صورتی که این اتفاق نیفتد، مامور ثبت اسناد تقسیم اموال و بدهی‌های مشترک را انجام می‌دهد. اگر یک‌سری از اموال قابل تقسیم نباشند، در این صورت هر دو نفر به یک میزان باید رسیدگی به این دارایی را انجام دهند.
طلاق در فرانسه
طلاق در فرانسه

نگهداری از فرزند

برای طلاق در فرانسه یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن رسیدگی شود، نگهداری از فرزند است. نگهداری و یا حضانت فرزند باید بر اساس مصلحت فرزند و توافق هر دو طرف باشد. اگر سر موضوع حضانت فرزند به توافق نرسند، قاضی به این موضوع رسیدگی می‌کند. نحوه ثبت نام در سامانه میخک بیشتر بخوانید: نحوه ثبت نام در سامانه میخک

طلاق در فرانسه با قوانین ایران

در صورتی که در کشور فرانسه اقامت دارید و قصد جدایی دارید، باید طلاق خود را در دادگاه‌های ایران به ثبت برسانید. برای این کار باید به یک وکیل طلاق توافقی در ایران وکالت دهید تا به جای شما در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند. برای وکالت دادن به وکیل می‌توانید از سامانه ثنا و میخک اقدام کنید.

سامانه ثنا

سامانه ثنا یکی از سایت‌هایی است که قوه قضاییه برای انجام اموری مانند ثبت انواع دادخواست، ابلاغیه‌های قضایی و ارسال اظهارنامه‌ها در نظر گرفته است. برای استفاده از سامانه ثنا باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنید. برای ثبت نام باید وارد سامانه عدل ایران شوید. اطلاعات هویتی خود مانند کد ملی، سریال شناسنامه و تاریخ تولد خود را وارد کنید. در ادامه اگر اجازه ورود به سیستم را داشتید باید سایر اطلاعات هویتی خود، اطلاعات محل سکونتی، اطلاعات تماس خود را وارد کنید. سپس باید احراز هویت غیر حضوری را انجام دهید. در این مرحله تصویر سلفی، امضا و یک ویدئو از خود در سامانه ثبت کنید. وقتی همه مراحل با موفقیت انجام شد می‌توانید از طریق این سامانه یک قرارداد الکترونیک با وکیل خود تنظیم و امضا کنید. سپس وکیل از طریق ثنا برای شما ثبت دادخواست را انجام می‌دهد و کار طلاق در فرانسه برای شما از طریق سامانه ثنا انجام می‌شود. طلاق در آلمان بیشتر بخوانید: طلاق در آلمان

سامانه میخک

برای طلاق در فرانسه در صورتی که موفق به ثبت نام در ثنا نشوید، می‌توانید برای ثبت نام در سامانه میخک اقدام کنید. برای این کار باید وارد سایت میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی) شوید اطلاعات هویتی خود را وارد کنید سپس سفارت کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از انتخاب سفارت باید متن وکالت را تنظیم کرده و ثبت را انجام دهید. با کد رهگیری که از سایت دریافت کردید باید از سفارت وقت احراز هویت به صورت حضوری بگیرید. بعد باید مدارک را به تائید سفارت برسانید. بعد از انجام همه این کارها وکیل طلاق توافقی مورد نظر شما می‌تواند وکالت نامه را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت کند.    
۴/۵ - (۱۶۴۸ امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

14 دیدگاه برای “طلاق در فرانسه

  1. سید علی اکبر گفته:

    سلام.
    من و همسرم،هر دو در شهرNevers فرانسه هستیم و من مدت بیشتر از شش ماه است که از همسرم جدا زندگی می کنم و می خواهیم به صورت توافقی از هم جدا شویم،قابل ذکر است که فرزند و اولاد مشترک هم نداریم و در سال ۲۰۲۰ ازدواج کردیم.
    می خواستم در مورد هزینه این نوع طلاق معلومات بدهید.
    ممنون

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید به طور کامل شما را راهنمایی می کنیم.

  2. نازیلا بیات گفته:

    من شهر بوردو هستم. برای طلاق در فرانسه اقدام کردیم. الان برای طلاق در ایران میخواهیم اقدام کنیم. لطفا راهنمایی کنین. عضو سامانه میخک هم هستم.

    • Avatar photo
      احسان دهداری گفته:

      سلام، وقت بخیر
      عذرخواهی میکنم بابت تاخیر در جواب
      لطفا با تلفن (۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳) تماس بگیرید، کارشناسان حقوقی دادسو شما را راهنمایی می کنند.

  3. مریم کریمی گفته:

    سلام من و همسرم سالهاست که اختلاف داریم و حدود چن ماه است ساکن فرانسه هستیم،بدلیل اختلافات میخواهیم توافقی جداشیم،قابل ذکر است هنوز مصاحبه اصلی ندادیم و اقامت فرانسه نداریم،آیا باید تا کرفتن اقامت صبر کنیم؟

    • Avatar photo
      احسان دهداری گفته:

      سلام، وقت بخیر
      ما نسبت به وضعیت اقامت شما مطلع نیستیم، شما ابتدا باید نسبت به طلاق ایرانی اقدام بفرمایید برای این کار شما نیاز به وکیل طلاق توافقی در ایران دارید. صفر تا صد طلاق شما توسط وکلای دادسو امکان پذیر است.
      برای کسب اطلاعات بیش تر با کارشناسان دادسو در ارتباط باشید.

  4. شهریار فاتح گفته:

    سلام. من شهر لیون هستم و همسرم مارسی زندگی می کنه. هر دو عضو سامانه ثنا هستیم. برای دادن وکالت به شما دیگه نیازی به کنسولگری و سفارت نیست که؟ اینجوری باشه عالیه.

    • فاعزه طاهری گفته:

      سلام وقت بخیر
      در صورتی که عضو سامانه ثنا هستید، نیازی به حضور شما در سفارت برای تایید وکالتنامه سامانه میخک نیست و شما می‌تونید از طریق سامانه ثنا به وکلای دادسو وکالت بدید تا کارها رو رو پیگیری کنند.

  5. کاظم ریاضت گفته:

    برای طلاق در فرانسه سوال داشتم. من شهر بوردو زندگی می کنم و امکان حضور در پاریس و رفتن به سفارت رو ندارم. چطور میتونم وکالتنامه رو تایید کنم تو میخک؟

  6. مسعود جعفری گفته:

    برای طلاق در فرانسه بر اساس قوانین ایران وکیل میخوام. چیکار باید بکنم؟

  7. مهناز نقدعلیپور گفته:

    طلاق در فرانسه خیلی دردسر داره. لطفا منو راهنمایی کنید چطوری تو میخک ثبت نام کنم. من از سفارت ایران در فرانسه خیلی دور هستم و امکان مرخصی و سفر به اونجا رو ندارم. میخوام وکیل در ایران کارای طلاق در فرانسه رو برام انجام بده. میشه؟

    • تحریریه دادسو گفته:

      سلام، وقت بخیر.
      شما نیازی به مراجعه به سفارت ایران ندارید و می توانید از طریق سامانه میخک وکالتنامه تنظیم کنید و جهت تایید وکالتنامه، امکان مضاحبه انلاین اسکایپی با سفارت وجود دارد. بعد از آن مدارک را به سفارت ارسال می کنید و بعد از تایید سفارت، وکیل در ایران از وزارت امور خارجه وکالتنامه را دریافت می کند.
      در صورتی که دادسو وکیل شما باشد، بدون نیاز به حضور شما در ایران امور پرونده طلاق در فرانسه شما انجام خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای باخبرشدن از آخرین اخبار عضو خبرنامه شوید