موقع طلاق ممکن است زن استرداد جهیزیه را انجام دهد و مرد نیز قصد داشته باشد که طلاهایی که برای همسرش تهیه کرده را پس بگیرد.
سوالی که بسیاری از عزیزان میپرسیند این است که ایا طلا جز مهریه حساب میشود؟ یا اینکه میتوان با شاهد برای استرداد طلا اقدام کرد؟
پس گرفتن طلا بعد از طلاق امکان پذیر است، اما اگر خانم ادعای فروش طلای هدیه گرفته را بکند، استرداد طلا از زوجه بسیار دشوار میشود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم حتما با یک وکیل خانواده و طلاق مشورت کنید.
وکلای دادسو با تجربه چندین ساله در حل پروندههای خانواده کاملا از پیچیدگیهای استرداد طلا مطلع بوده. در صورتی که به وکیل پایه یک دادگستری برای استرداد طلا از زوج با ارائه فاکتور نیاز دارید، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
هبه طلا به زوجه
هبه به مالی گفته میشود که به صورت مجانی به فرد دیگری تملیک شده باشد؛ بنابراین، و هدایایی که مرد در طول زندگی مشترک به همسرش میبخشد به عنوان هبه یا هدیه شناخته میشوند.
پس از بخشیدن طلاجات، زن به عنوان مالک آنها شناخته میشود و میتواند در هدایایی که دریافت کرده هرگونه دخل و تصرفی داشته باشد.
اما با توجه به اینکه عقد هبه قابل به هم زدن است، زوج میتواند رجوع از هبه طلاجات را انجام داده و طلاهای زن بعد از طلاق را پس بگیرد.
استرداد طلا از زوجه با ارائه فاکتور
برای استرداد طلا باید زوج اسناد و مدارکی مانند فاکتور طلاهای خریداری شده یا شهادت فرد بالغ و عاقل و صالح را داشته باشد. چون تنها در صورتی مرد میتواند ثابت کند که طلایی برای همسرش خریده که میزان طلا و قیمت آن مشخص باشد.
دقت کنید که استرداد طلا بدون فاکتور ممکن نیست و برای استرداد طلاجات حتما به فاکتور نیاز است.
شرایط استرداد طلا
- در صورتی که هبه معوض نبوده و عوض آن داده نشده باشد.
- در صورت موجود بودن عین موهوبه و تغییر نکردن آن
- در صورت عدم واگذاری موهوبه به فرد دیگر
- موجود بودن فاکتورهای طلاجات و شاهدان این موضوع
- در قید حیات بودن گیرنده و دهنده طلاجات
- تنظیم دادخواست استرداد طلا توسط زوجه و ثبت آن از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی
بنابراین استرداد طلا فروخته شده تقریبا غیر ممکن بوده و بهتر است که شاهد برای استرداد طلا داشته باشید.
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
استرداد طلا در دوران عقد
اگر زن و مرد در دوران عقد تصمیم به طلاق بگیرند یا به هر دلیلی زوج قصد استرداد طلا را داشته باشد، باید طلاجات به نیت ازدواج و به عنوان هبه به زوجه داده شده باشند تا مرد بتواند آنها را استرداد کند. در صورتی که طلاها از بین رفته باشند، مرد با ارائه فاکتور آنها میتواند مقدار نقدی طلاجات را از همسرش مطالبه کند.
برای استرداد طلاها باید مرد و زن هر دو زنده باشند، یعنی در صورتی که یکی از زوجین در دوران عقد فوت شده باشد استرداد طلا و هبه امکانپذیر نخواهد بود.
هزینه دادرسی استرداد طلا
بر اساس بخشنامه ارائه شده، هزینه دادرسی دعاوی مالی مانند استرداد طلا در مرحله اعاده دادرسی و اعتراض ثالث مطابق هزینه آن در مرحله فرجامخواهی (۵/۵ درصد محکومٌ به) و هزینه دادرسی در مرحله واخواهی برابر هزینه آن در مرحله تجدیدنظر (۴/۵% محکومٌ به) است.
نمونه دادخواست استرداد طلا
جهت استرداد طلاهای هبه شده به زوجه مرد باید دادخواست خودش را آماده کند. مراحل آماده کرده این دادخواست مانند طرح دعوا طلاق در دوران عقد و … رویه خاصی دارد؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم برای طلاق و آماده کردن درخواست استرداد طلاجات از وکلای متخصص این حوزه مشورت بگیرید. با این وجود یک نمونه اظهارنامه یا دادخواست استرداد طلا را در ادامه جهت شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
ریاست محترم مجتمع قضایی …
با سلام
احتراماً به استحضار عالی میرساند، اینجانب و خوانده محترم، به موجب عقدنامه شماره … مورخ … تنظیمی در دفتر ازدواج … در تاریخ … به عقد ازدواج یکدیگر درآمدهایم.
در ایامی که روابط خانوادگی، میان اینجانب و خوانده محترم دوستانه بوده و هنوز اختلافات مرتبط با طلاق مطرح نشده بود، اقدام به خرید و هبه طلاجات به شرح مقرر در فاکتور ضمیمه شده برای خوانده محترم کردم که همچنان درید ایشان موجود است.
متأسفانه، با بروز اختلافات، خوانده محترمه منزل مشترک را ترک کرده و اقدام به بردن طلاجات به خانه پدری کرده است. متعاقباً، اینجانب نیز اقدام به ارسال اظهارنامهای با عنوان رجوع از هبه برای خوانده محترم کردم که ایشان با ارسال پاسخ مدعی مالکیت طلاهای مزبور شده است.
حال، با توجه به توضیحات فوق و همچنین نظر به فاکتورهای ارائه شده به ضمیمه دادخواست و با عنایت بر مواد 795 و 803 قانون مدنی، حکم بر تأیید فسخ و رجوع از هبه طلاجات موصوف به انضمام کلیه خسارت دادرسی از آن دادگاه محترم مورد تقاضا است.
جمع بندی
در طلاق توافقی زن و مرد برای تمام حقوقی که دارند مانند پس دادن طلا یا حفظ آن با هم به تفاهم میرسند؛ اما وقتی یکی از طرفین قصد طلا داشته باشد، امکان بروز اختلاف و مطرح شدن مواردی مانند استرداد طلا وجود خواهد داشت.
در صورتی که مرد زنده باشد، شاهد و فاکتور طلاجات را ارائه دهد و هبه از نوع معوض نباشد یا عین مال از بین نرفته باشد، امکان استرداد طلا برای زوج وجود خواهد داشت. البته زن هم میتواند در مقابل استرداد جهیزیه را انجام دهد.
سوالات متداول
استرداد طلا بدون فاکتور ممکن است؟
خیر، برای پس گرفتن طلا از همسر باید حتما فاکتور داشته باشید.
آیا زن میتواند بدون اجازه شوهر طلای خود را بفروشد؟
در صورتی که طلا هبه باشد، مالکیت آن برای زن خواهد بود و زوجه میتواند بدون اجازه همسرش آن را بفروشد.
آیا طلا جز مهریه حساب میشود؟
در صورت عدم ذکر طلا در سند عقد نمیتوان آن را جزء مهریه حساب کرد و هبه یا هدیه محسوب میشود.
مالکیت طلا بعد از طلاق با چه کسی است؟
با توجه به شرایط طلاق ممکن است مرد استرداد طلا را انجام دهد یا آنها را به همسرش ببخشد.
در چه حالتی مرد میتواند طلاها را از زوجه پس بگیرد؟
مرد با ارائه فاکتور و شاهد میتواند درخواست استرداد طلا را به دادگاه ارائه کرده و طلاجات را پس بگیرد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.