همه چیز درباره طلاق در آلمان
خانه / ایرانیان خارج از کشور / هر آنچه باید درباره طلاق در آلمان بدانید!

هر آنچه باید درباره طلاق در آلمان بدانید!

اشتراک گذاری:

طلاق در آلمان برای ایرانیان مقیم، با چالش‌هایی مانند ثبت طلاق در ایران و دشواری حضور در جلسات دادگاه همراه است. معمولا برای بسیاری از ایرانیان ساکن خارج از کشور، حضور طولانی مدت در ایران برای شرکت در جلسات دادگاه و …. بزرگترین دغدغه است.

بنابراین بهترین راهکار داشتن وکیل طلاق ایرانیان مقیم آلمان است. در صورتی که قصد جدایی در این کشور را دارید، کارشناسان حقوقی دادسو می‌توانند در این مسیر همراه شما باشند.

شرایط طلاق در آلمان

همان‌طور که توضیح دادیم، با توجه به قانون احوال شخصیه؛ ایرانیان ساکن خارج از کشور برای مواردی مانند طلاق، مهریه، انحصار وراثت و… باید طبق قوانین ایران پیش بروند.

اگر در آلمان قصد طلاق توافقی دارید، کافی نیست فقط طبق قوانین این کشور طلاق بگیرید. باید مراحل قانونی طلاق در ایران را هم طی کنید و طلاق را در دفاتر رسمی ثبت یا دادگاه خانواده ایران ثبت کنید.

در غیر این صورت، طلاق شما از نظر قانونی در ایران معتبر نخواهد بود. این موضوع می‌تواند در آینده مشکلاتی مثل عدم پرداخت مهریه، موانع ازدواج مجدد یا مسائل ارث به‌وجود بیاورد.

وکیل طلاق ایرانیان مقیم آلمان

بزرگترین چالشی که ایرانیان مقیم آلمان برای طلاق با آن روبرو هستند حضور در ایران است. همان‌طور که می‌دانید حتی اگر قصد طلاق به صورت توافقی را داشته باشید که سریع‌ترین نوع طلاق است، در صورتی که وکیل نداشته باشید حدود 8 الی 10 ماه زمان می‌برد و باید در جلسات دادگاه، مشاوره و بهزیسیتی شرکت کنید.

اما اگر وکیل طلاق ایرانیان مقیم آلمان همراه شما باشد، نیازی به حضور شما در ایران و هیچ مرحله‌ای نیست. وکلای پایه یک دادسو در تمام مراحل به جای شما حضور پیدا می‌کنند و طلاق ایرانی در آلمان را ثبت می‌کنند. اگر به راهنمایی بیش‌‌تر و مشورت با وکیل طلاق توافقی نیاز دارید، با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

تقسیم اموال بعد از طلاق در آلمان

بر اساس قانون طلاق در آلمان، تمام اموال و دارایی‌ها بعد از جدایی بین زوجین به صورت مشترک تقسیم می‌شود. البته دارایی‌هایی که هر یک از زوجین قبل از زوجین داشته‌اند جزو تقسیم اموال طلاق در آلمان محسوب نمی‌شود.

برای طلاق ایرانیان در آلمان نیز مانند طلاق در استرالیا در صورتی که شرط تنصیف اموال را در عقدنامه امضا کرده باشند، اموال بعد از جدایی بین زوجین تقسیم می‌گردد.

ما برای شما چه کار می کنیم؟
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

قانون طلاق در آلمان برای ایرانیان

زوج ایرانی که ازدواج‌ ایرانی آنها به قوانین ایران صورت گرفته یا در ایران انجام شده باید طلاق خود را نیز در هر کشوری که هستند، بر اساس قوانین ایران انجام دهند. برای اینکار می‌توانند به ایران مراجعه کنند، یا به فردی از اعضای خانواده وکالت دهند و یا به وکیل در ایران وکالت دهید.

طلاق در آلمان هم می‌تواند به صورت توافقی، هم طلاق یک طرفه از سمت خانم و از سمت آقا باشد. هر کدام شرایط خاص خود را دارد. برای دادن وکالت به یکی از اعضای خانواده یا وکیل طلاق باید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک آلمان اقدام کنند.

قوانین طلاق در آلمان
قوانین طلاق در آلمان

چگونه برای طلاق در آلمان به وکیل وکالت دهیم؟

برای اینکه بتوانید از خارج از کشور، مانند آلمان، امور طلاق خود را در ایران پیگیری کنید، لازم است به یک وکیل ایرانی وکالت دهید. این وکالت‌نامه باید رسمی و مورد تأیید مراجع قانونی ایران باشد. بسته به شرایط شما، دو راه اصلی برای صدور وکالت‌نامه وجود دارد: سامانه ثنا و سامانه میخک. در ادامه، هر دو روش را توضیح می‌دهیم:

1. طلاق در المان از طریق ثنا

اگر اطلاعات شما به تازگی در ثبت احوال به روز شده (برای مثال اگر کارت ملی شما هوشمند است) می‌توانید در سامانه ثنا ثبت نام کنید و اصلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید. بعد از انجام ثبت نام وکیل مورد نظر شما یک قرارداد با موضوع وکالت برای طلاق تنظیم می‌کند و در سامانه ثبت می‌کند.

در این زمان پیامکی از طرف قوه قضاییه برای شما ارسال می‌شود. اگر این پیامک را وکیل شما در سامانه ثبت کند به معنای ثبت امضای شما در این قرارداد است. بعد از امضای قرارداد، وکیل طلاق در آلمان از سمت شما دادخواست ثبت می‌کند و امور طلاق شما را انجام می‌دهد.

2. طلاق ایرانی در آلمان با میخک

اگر امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید، می‌توانید در سامانه میخک ثبت نام کنید. اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد می‌کنید.

نوع وکالت‌نامه و سفارت مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید. بعد از ثبت وکالت نامه باید به همراه کد رهگیری که از سایت دریافت کردید به سفارت مراجعه کنید تا احراز هویت انجام شود، مدارک شما تائید شود و وکیل شما بتواند بعد تائید وکالت نامه از سمت شما، این وکالت را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت کنید و امور طلاق شما را پیش ببرد.

جمع‌بندی

در نهایت، ایرانیان مقیم برای ثبت قانونی طلاق در آلمان باید مراحل آن را طبق قوانین ایران طی کنند. با وکالت دادن به وکیل از طریق سامانه‌های ثنا یا میخک، می‌توان بدون نیاز به حضور در ایران، طلاق را به‌صورت رسمی و قانونی پیگیری کرد. در نتیجه، این مسیر هم از نظر حقوقی مطمئن است و هم از نظر زمانی و مالی به‌صرفه‌تر خواهد بود.

سوالات متداول طلاق در آلمان

بهترین راه برای طلاق ایرانی در آلمان چیست؟

داشتن وکیل طلاق در آلمان که به قوانین ایران و آلمان آشنا باشد و بتواند بدون نیاز به حضور شما، مراحل قانونی طلاق را پیگیری کند.

آیا طلاق در آلمان فقط با حکم دادگاه آلمان معتبر است؟

خیر. ایرانیان مقیم آلمان باید طلاق خود را علاوه بر آلمان، طبق قوانین ایران نیز ثبت کنند تا طلاقشان در ایران معتبر باشد.

تقسیم اموال بعد از طلاق در آلمان چگونه است؟

در صورتی که طلاق شما به صورت توافقی باشد، همه چیز به توافق شما بستگی دارد. اما اگر طلاق به صورت یک طرفه باشد، بر اساس قوانین قاضی تقسیم اموال را مشخص می‌کند.

3/5 - (15 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *