- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۲۰ تا ۴۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
فرم درخواست مشاوره
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
دلایل طلاق در کشور آلمان
زمانی که خانم و آقایی قصد دارند برای طلاق در این کشور اقدام کنند، نیاز به دلیل ندارند. این قانونی است که از سال ۱۹۷۷ در این کشور به تصویب رسیده است. تا قبل از این سال خانم و آقا برای طلاق در این کشور باید سوء رفتار طرف مقابل یا رابطه خارج از ازدواج (زنا) طرف مقابل را ثابت میکردند.امروزه بیشتر طلاقهایی که در آلمان به ثبت میرسد به دلایل زیر است:- خیانت
- فشار مالی
- سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
- عدم صمیمت کافی بین زوجین (طلاق عاطفی)
- خشونت خانگی
- عدم تفاهم در زمینه زندگی مشترک
چه کسانی میتوانند در آلمان تقاضای طلاق کنند؟
افرادی که هر دو نفر یا یکی از آنها تابعیت کشور آلمان را دارد میتوانند در این کشور تقاضای طلاق کنند. این موضوع ارتباطی به زمان ازدواج یا کشوری که در آن ازدواج زوجین به ثبت رسیده ندارد.
شرایط برای طلاق در آلمان
همان طور که توضیح دادیم شما نیاز به دلیل برای طلاق در کشور آلمان ندارید. اما بهتر است بدانید که صرف یک مشکل کوچک در زندگی مشترک نمیتوانید برای طلاق در این کشور اقدام کنید. برای این کار باید یکسری مقدمات را فراهم کرده باشید. در همه کشورها قوانینی وجود دارد که بر اساس آنها قصد دارند زن و شوهرها تا حد ممکن از فکر طلاق فاصله بگیرند. در کشور ایران با ارجاع زوجین به جلسات مشاوره این کار را انجام میدهند. در کشوهایی مانند کانادا، آلمان و تعدادی کشور دیگر با جدا زندگی کردن زوجین از یک دیگر بدون طلاق، این فرصت را به خانم و آقا میدهند که مجدد درباره ازدواج و همسر خود فکر کنند. برای اینکه در کشور آلمان اقدام به طلاق توافقی کنید باید به نوعی به دادگاه اثبات کنید که زندگی شما شکست خوده و دیگر امکان بازگشت خانم و آقا به یک دیگر وجود ندارد. با روشهای زیر میتوانید این شکست را به دادگاه اثبات کنید.- زمانی که هر دو نفر راضی به طلاق باشند باید به مدت یک سال جدا از هم زندگی کنند.
- در مدت زندگی مشترک موضوعی مانند خشونت خانگی یا آزار روحی اتفاق افتاده باشد.
- زمانی که یکی از طرفین راضی به طلاق نباشد باید به مدت سه سال جدا از هم زندگی کنند.

مراحل طلاق در آلمان
برای طلاق در این کشور باید ابتدا زندگی جداگانهی خود را شروع کنید. همان طوری که توضیح دادیم این زندگی میتواند در یک منزل (بدون تعاملات زناشویی) یا در آپارتمانهای جداگانه صورت بگیرد. بهتر است دو ماه مانده به پایان سال جدایی خود به دادگاه مراجعه کنید و درخواست طلاق توافقی خود را با هزینه دادرسی تقدیم دادگاه کنید. همهی هزینهها باید بین هر دو نفر تقسیم شود. خانم و آقا باید درباره مسائل مشترک زندگی خود به توافق برسند. این موارد شامل حضانت فرزند، داراییهای مشترک و هزینههای وکبل طلاق و دادگاه است. نگهداری از فرزند و پرداخت هزینه زندگی ایشان بر عهده هر دو نفر است. توافقنامهای که خانم و آقا آن را تنظیم و امضا کردند باید به رویت دادگاه برسد. سپس جلسهای در دادگاه مشخص میشود که بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد. در این جلسه قاضی علت طلاق را جویا میشود و توافق نامه را بررسی میکند و در نهایت رای طلاق را صادر میکند و این حکم طلاق برای خانم و آقا پست میشود. طلاقی که بدون تعدیل حقوق بازنشستگی باشد حدود ۴ ماه زمان میبرد و طلاقی که بحث تعدیل حقوق بازنشستگی، حضانت فرزند و تقسیم اموال در آن مطرح است، میتواند تا چند سال نیز زمان ببرد.
طلاق بر اساس قوانین ایران
زوج ایرانی که ازدواج ایرانی آنها به قوانین ایران صورت گرفته یا در ایران انجام شده باید طلاق خود را نیز در هر کشوری که هستند، بر اساس قوانین ایران انجام دهند. برای اینکار میتوانند به ایران مراجعه کنند، یا به فردی از اعضای خانواده وکالت دهند و یا به وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهند تا کار طلاقشان را انجام دهند. طلاق در آلمان آنها هم میتواند به صورت توافقی، هم یک طرفه از سمت خانم و هم یک طرفه از سمت آقا باشد. هر کدام شرایط خاص خود را دارد. برای دادن وکالت به یکی از اعضای خانواده یا وکیل طلاق توافقی باید از طریق سامانه ثنا یا سامانه میخک آلمان اقدام کنند.
سامانه ثنا
اگر اطلاعات شما به تازگی در ثبت احوال به روز شده (برای مثال اگر کارت ملی شما هوشمند است) میتوانید در سامانه ثنا ثبت نام کنید و اصلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید. بعد از انجام ثبت نام وکیل مورد نظر شما یک قرارداد با موضوع وکالت برای طلاق تنظیم میکند و در سامانه ثبت میکند. در این زمان پیامکی از طرف قوه قضاییه برای شما ارسال میشود. اگر این پیامک را وکیل شما در سامانه ثبت کند به معنای ثبت امضای شما در این قرارداد است. بعد از امضای قرارداد، وکیل از سمت شما دادخواست ثبت میکند و امور طلاق شما را انجام میدهد.
سامانه میخک
اگر امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید، میتوانید در سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) ثبت نام کنید. اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد میکنید. نوع وکالتنامه و سفارت مورد نظر خود را انتخاب میکنید. بعد از ثبت وکالت نامه باید به همراه کد رهگیری که از سایت دریافت کردید به سفارت مراجعه کنید تا احراز هویت انجام شود، مدارک شما تائید شود و وکیل شما بتواند بعد تائید وکالت نامه از سمت شما، این وکالت را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت کنید و امور طلاق شما را پیش ببرد.
اقامات بر مبنای ازدواج
اگر اقامت شما در این کشور به دلیل ازدواج شما باشد و کمتر از سه سال از ازدواج شما میگذرد ممکن است به سختی بتوانید برای طلاق در آلمان اقدام کنید. ولی اگر سه سال یا بیشتر از ازدواج شما میگذرد و دلیل قانع کنندهای برای طلاق دارید، میتوانید برای طلاق اقدام کنید. در این صورت میتوانید اقامت خود را به مدت یک سال تمدید کنید و بعد از یک سال به طور مستقل درخواست اقامت را ثبت کنید.
۳.۶/۵ - (۱۰ امتیاز)
تماس تلفنی با کارشناسان حقوقی دادسو
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
16 دیدگاه برای “طلاق در آلمان ”
من حدود هفت ساله طلاق المانی گرفتم ولی طلاق ایرانی رو ایشون راضی نشدن .اگر این اقا اقامت المان را داشته باشن و ساکن آلمان آیا میتونن من را در ایران ممنوع الخروج کنن
سلام. وقتا بخیر.
بله. با توحه به اینکه با قوانین ایران هنوز همسر ایشان هستید، همسرتان می تواند شما را ممنوع الخروج بکند. در صورتی که برای طلاق از طرف زوجه مایل به اقدام باشید، همکاران ما در خدمتتان هستند.
باسلام میخواستم بدونم اگر زن به شوهر خیانت کرده باشد میتوانیم اقامت اورا در المان باطل کنیم؟
سلام، وقت بخیر
خیر ارتباطی ندارد
سلام.
من ساکن نورنبرگ هستم و با همسرم قصد طلاق در آلمان داریم. امکان حضور در ایران نداریم. ثنا هم نتونستیم ثبت نام کنیم. میشه از طریق میخک به شما وکالت بدین؟
سلام، وقت بخیر
شما می توانید از طریق سامانه میخک به وکلای دادسو وکالت دهید تا کلیه امور پرونده طلاق توافقی شما بدون نیاز به حضور شما در ایران توسط تیم دادسو انجام شود.
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
با سلام یک سوال حقوقی خدمتتون داشتم. ممنون میشم اگه جوابمو بدین. ایا برای طلاق دو شخص ایرانی در المان دادگاه ایرانی تشکیل خواهد شد. چون وکیلم اینو گفته و ازمم خواست که من کی و کجا و چه زمان کلمه ی طلاق رو به زبان اوردم. ایا همچین چیزی وجود داره. خیلی ممنون میشم اگه جوابمو بدین🙏
سلام، وقت بخیر.
بله. طلاق زوج ایرانی در خارج از کشور باید در ایران هم صورت بگیره که میتوانید از طریق سامانه ثنا اقدام کرده و به یک وکیل وکالت دهید تا کارهای طلاق را انجام دهد.
سلام، من سالها در المان زندگی میکنم. طلاق ایرانی ام وبت شده ولی آلمانی هنوز نه. آیا باید در المان هم برای طلاق وکیل بگیریم؟
سلام، وقت بخیر.
با کارشناسان دادسو تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
باید از طریق سامانه میخک به یکی از وکلای ما وکالت دهید.
با سللم
آیا میشه بعد از رسیدن به آلمان با ویزای ازدواج، بدون طلاق، نوع ویزا را به ویزای کاری تغییر داد؟ در همان سال اول یا دوم؟ سپاس از پاسخ شما
سلام، وقت بخیر.
در مورد قوانین مهاجرتی به آلمان اطلاعی نداریم دوست عزیز.
سلام.
من سهر بوخوم هستم و همسرم شهر کلن. ۷ ساله که با هم در ارتباط نیستیم. اگر هر دو به یکی از دوستانمان از طریق سامانه میخک وکالت بدیم، میشه دوستمون به وکیل در ایران وکالت بده برای انجام کارای طلاق در ایران؟
طلاق در المان رو گرفتیم سال ها پیش.
سلام، وقت بخیر.
بله. بسیاری از موکلان دادسو در خارج از کشور به این روش انجام می دهند. همینطور می توانید به صورت مستقیم به وکلای دادسو وکالت دهید تا نیازی به مراجعه دوست شما به وزارت امور خارجه نباشد.
طلاق در المان شما انجام شده و الان نیاز وکیل در ایران دارید تا طلاق توافقی ایرانی شما هم ثبت شود.
سلام بعد از طلاق آلمانی تا چند سال زوج یا زوجه باید هزینه های مالی طرف مقابل را تامین کند ؟؟
اگر طرف مخالف سرکار نرفت و طرف دیگر ازدواج مجدد کرد آیا بازم موظف به پرداخت کمک مالی است؟؟
سلام، وقت بخیر.
با کارشناسان دادسو تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
باید از طریق سامانه میخک به یکی از وکلای ما وکالت دهید.