مراحل طلاق توافقی از زمانی آغاز میشود که زن و شوهر هر دو به این نتیجه میرسند که ادامه زندگی مشترک برایشان ممکن نیست و میخواهند به صورت مسالمتآمیز از یکدیگر جدا شوند. اما سوال مهم این است که دقیقا این مراحل شامل چه چیزهایی میشود؟
در این مقاله تلاش میکنیم به زبان ساده، مسیر طلاق توافقی را توضیح دهیم؛ بنابراین با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید! اگر در این مسیر به راهنمایی نیاز داشتید، میتوانید با کارشناسان حقوقی دادسو تماس بگیرید و مشاوره بگیرید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- توسط وکلای متخصص طلاق و خانواده
- بین ۲۰ تا 60 روز کاری
- پرداخت اقساطی بدون سود و ضامن
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
مراحل طلاق توافقی قدم به قدم
در ادامه مراحل طلاق توافقی را بهصورت قدم به قدم توضیح میدهیم تا تصویر روشنی از روند این نوع طلاق داشته باشید:
- توافق خانم و آقا
- ثبت نام در سامانه مسیر
- انتخاب مرکز مشاوره و گرفتن وقت مشاوره
- اخذ گواهی عدم امکان سازش
- جلسات دادگاه
- ارائه آزمایش عدم بارداری
- اخذ دادنامه طلاق توافقی
نکته: مشاوره در طلاق توافقی بدون داشتن وکیل اجباری است و باید در 4 الی 6 جلسه شرکت کنید که در مراحل طلاق توافقی حدود 2 ماه زمان می برد. همچنین اگر وکیل نداشته باشید حضور زوجین الزامی است.
لازم به ذکر است در صورتی که در مراحل دادخواست طلاق توافقی وکیل نداشته باشید باید خودتان حتما در همه مراحل حضور داشته باشید. نحوه طلاق حدود 6 الی 9 ماه زمان میبرد، اما در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی به شرکت در هیچ یک از مراحل نیست و در مدت زمان بسیار کوتاهتری انجام میشود.
در ادامه 7 مرحله طلاق توافقی را به شما توضیح میدهیم.
1. توافق زوجین
اولین و مهمترین نکته در مسیر طلاق توافقی، توافق بر سر موضوعاتی مانند مهریه زن، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان و… است. به عنوان مثال برحسب توافق میتوان مهریه را کامل بخشید، بخشی از آن را بخشید و یا به طور کامل پرداخت شود.
2. ثبت نام در سامانه مسیر
پس از توافق زوجین باید در سامانه مسیر ثبت نام کنند و اطلاعات هویتی خود را کامل کنند. در این سامانه زمان جلسه مشاوره زوجین مشخص میشود و اگر وکیل نداشته باشید، حضور در این جلسات اجباری است.
3. جلسات مشاوره
زوجین باید از مرکز مشاوره مورد نظر خود وقت مشاوره گرفته و در جلسات آن شرکت کنند. در صورتی که وکیل نداشته باشید حضور در این جلسات الزامی است. اما اگر دادسو وکیل شما باشد نیازی به حضور شما در هیچ مرحلهای نیست.
4. اخذ گواهی عدم سازش
پس از شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری، گواهی عدم امکان سازش از مرکز مشاوره گرفته میشود. برای ادامه روند طلاق داشتن گواهی عدم امکان سازش نیاز است.
5. جلسات دادگاه
پس از گرفتن گواهی آقا و خانم باید در جلسات دادگاه شرکت کنند. حضور زوجین در این جلسات دادگاه نیز تا زمانی که رای طلاق صادر شود، الزامی است.
6. ارائه آزمایش عدم بارداری
ارائه گواهی عدم بارداری به دادگاه ضروری است. خانم باید آزمایش عدم بارداری را انجام دهد و گواهی عدم بارداری را به دادگاه تحویل دهد.
7. اخذ دادنامه طلاق توافقی
پس از آنکه رای طلاق توسط دادگاه صادر شد، دادنامه طلاق توافقی از دادگاه تحویل و با مراجعه به دفاتر رسمی طلاق برای خواندن صیغه طلاق اقدام شود.
مراحل طلاق توافقی با وکیل
مراحل طلاق توافقی با وکیل، معمولا بسیار سادهتر، سریعتر و کمتنشتر از حالتی است که زوجین بخواهند شخصا و بدون کمک حقوقی اقدام کنند. اگرچه مراحل طلاق توافقی بر اساس تفاهم بین زن و شوهر انجام میشود، اما نباید از این نکته غافل شد که روند قانونی آن همچنان پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
در بسیاری از موارد مشاهده شده که حتی در طلاقهای توافقی نیز به دلیل نا آشنایی زوجین با قوانین و رویههای قضایی، مشکلات و اختلافاتی در جریان پرونده بهوجود آمده که باعث طولانی شدن روند کار یا حتی بینتیجه ماندن آن شده است.
در چنین شرایطی، حضور وکیل طلاق توافقی بهعنوان نماینده قانونی شما، میتواند بسیاری از موانع و مشکلات احتمالی را پیش از وقوع شناسایی و برطرف کند. وکیل با دانش کامل از قوانین خانواده، آیین دادرسی و نحوه ثبت و پیگیری پرونده، تمام مراحل از تنظیم توافقنامهها تا شرکت در جلسات دادگاه را بهجای شما انجام میدهد.
مراحل طلاق توافقی بدون داشتن وکیل چگونه انجام میشود؟
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل تقریبا شبیه به موارد عنوان شده است که به صورت تیتر وارد مجددا برای شما توضیح میدهیم.
- ثبت نام در سامانه تصمیم
- شرکت در جلسات مشاوره اجباری
- تقدیم دادخواست طلاق توافقی به دفاتر الکترونیک قضایی
- شرکت در جلسات دادگاه
- شرکت در جلسات مشاوره دادگاه
- آزمایش عدم بارداری خانم
- دریافت گواهی نداشتن امکان سازش از دادگاه
- حضور در دفاتر ازدواج و طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق
- مشاوره تلفنی و واتساپی با کارشناسان دادسو
- جلسه حضوری و آنلاین با وکیل طلاق توافقی
- تنظیم توافقنامه طلاق براساس توافق زوجین
- تنظیم قرارداد وکالت از طریق سامانه ثنا
- ارائه گزارش هفتگی از روند پرونده توسط پشتیبان اختصاصی شما
- تنظیم دادخواست بدوی
- حضور وکلای شما در جلسات رسیدگی دادگاه
- حضور وکلای شما در جلسات شورای حل اختلاف
- ارجاع پرونده به شعبه دادگاه خانواده
- دریافت دادنامه طلاق توافقی از دادگاه خانواده
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
مراحل طلاق توافقی با وکالت نامه
در صورتی که یکی یا هر دو نفر از زوجین چه به دلیل اقامت در خارج از کشور چه به دلایل شخصی یا شغلی نتوانند شخصا در مراحل طلاق توافقی حضور داشته باشند، میتوانند از طریق تنظیم وکالتنامه رسمی، انجام امور طلاق را به شخص دیگری واگذار کنند. این شخص میتواند یکی از اعضای خانواده یا یک وکیل رسمی و متخصص در امور خانواده باشد.
اگر زن از جانب شوهر حق طلاق یا همان وکالت در طلاق را داشته باشد، او میتواند به تنهایی مراحل طلاق توافقی را پیش ببرد. با این حال، چون طلاق یک قرارداد دوطرفه است، باید برای شوهر نیز یک وکیل گرفته شود تا به جای او در مراحل قانونی و جلسات مشاوره اجباری (که طبق قانون حضور در آنها الزامی است) شرکت کند. در چنین شرایطی، زن با استفاده از حق طلاق خود و وکیل مرد، میتواند مسیر طلاق توافقی را بهصورت کامل و قانونی به انجام برساند.
مسیر طلاق توافقی بدون حضور داشتن زوجین ممکن است؟
پاسخ مثبت است، اما به یک شرط مهم؛ هردو طرف باید به وکلای خود وکالت کامل برای انجام امور طلاق بدهند. در این صورت، تمام مراحل انجام طلاق توافقی توسط وکیل انجام میشود و نیازی به حضور مستقیم زن و شوهر در هیچیک از مراحل نخواهد بود.
این نوع وکالت، باید بهصورت رسمی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود و شامل اختیارات مشخصی باشد؛ از جمله حضور در دادگاه، امضای توافقنامهها، مراجعه به دفتر طلاق و انجام کلیه مراحل اداری. با این روش، زوجین میتوانند بدون تنش، درگیری یا رفتوآمدهای وقتگیر، روند طلاق را به شکل کاملا قانونی و رسمی به پایان برسانند.
سخن پایانی
در نهایت، مراحل طلاق توافقی مسیری است که اگرچه با رضایت دو طرف همراه است، اما همچنان نیاز به آگاهی حقوقی و دقت در طی مراحل قانونی دارد. انتخاب وکیل متخصص یا تنظیم دقیق وکالتنامه، میتواند این روند را سادهتر، سریعتر و بدون تنش طی کند. چه با حضور مستقیم زوجین، چه از طریق وکالتنامه، مهمترین نکته این است که مراحل بهدرستی و طبق قانون انجام شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
سوالات متداول مراحل طلاق توافقی
مراحل طلاق توافقی چیست؟
مسیر طلاق توافقی از مشاوره اجباری شروع شده، به تعیین وقت دادرسی و حضور در دادگاه رسیده و بعد از طی شدم مراحل دیگر به دفتر ثبت طلاق ختم خواهد شد.
تکلیف مواردی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و جهیزیه در مسیر طلاق توافقی چیست؟
در این طلاق زوج و زوجه باید بر سر این مسائل به توافق برسند و همه چیز به توافق زوجین بستگی دارد.
آیا برای مراحل انجام طلاق توافقی باید حتما وکیل داشته باشیم؟
داشتن وکیل برای این طلاق اجباری نیست، اما یک وکیل حرفهای میتواند مسیر طلاق توافقی را در زمان کمتری پیش ببرد.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.