- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
در این مقاله قرار است درباره طلاق توافقی بدون وکیل و با حضور زوجین صحبت کنیم. طلاق توافقی جز دعاوی هست که با توجه به اختیار خود فرد هم با وکیل و هم بدون وکیل انجام میشود. البته برای انجام طلاق توافقی بهتر است با وکیل خانواده مشورت کنید.
این پروسه در صورت نداشتن وکیل مراحل کاملا متفاوت و پیچیدهتری دارد که در ادامه توضیح میدهیم. انجام این مراحل چه با کمک وکیل و چه بدون وکیل برای دریافت گواهی عدم امکان سازش زوجین است. این گواهی در واقع اجازهای است از طرف دادگاه به دفتر ثبت اسناد که بتواند صیغه طلاق را بین خانم و آقا جاری کند و در شناسنامههای ایشان مهر طلاق بزند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
همان طور که گفتیم، مراحل طلاق توافقی بدون وکیل و مراحل طلاق توافقی با وکیل کاملا متفاوت است. پیشنهاد میکنیم برای طلاق توافقی حتما با وکیل طلاق توافقی مشورت کنید زیرا مراحل و پیچیدگیهای پرونده بسیار سریعتر و در زمان کوتاهتری حل میشوند.
همچنین وکیل با اطلاع کامل از قوانین جدید طلاق توافقی شما را به بهترین شکل در این مسیر راهنمایی میکنند. برای این منظور کارشناسان حقوقی دادسو میتوانند با مشاوره واتساپی رایگان شما را راهنمایی کنند. اما اگر قصد دارید طلاق توافقی را بدون وکیل بگذرانید، مراحل درخواست طلاق توافقی بدون داشتن وکیل به شرح زیر است.
توافق خانم و آقا
به صورت کلی گام اول در طلاق توافقی که ارتباطی به داشتن یا نداشتن وکیل ندارد توافق خانم و آقا بر سر مسائلی مانند اجرتالمثل، مهریه، نفقه و حضانت فرزند است. چه خانم آقا بخواهند وکیل بگیرند که به دفتر ایشان مراجعه کنند و چه بخواهند خودشان به دادگاه مراجعه کنند باید هر دو طرف رضایت به طلاق داشته باشند و بر سر مسائل گفته شده به توافق برسند.
ثبت نام در سامانه ثنا
در مرحله بعد باید در سامانه ثنا ثبت نامه کنند. این سامانه مربوط به انجام ثبت دادخواست و پیگیری ابلاغیهها است. در چند ماه گذشته این مرحله جزو مراحل دادخواست طلاق نبود و به تازگی اضافه شده است. شما میتوانید در این سامانه ثبت نام کنید و به جای رفت و آمد مدام به دادگاه از طریق اپلیکیشن ثنا ابلاغیههای مربوط به امور قضایی و ثبت دادخواست طلاق توافقی خود را بررسی کنید.
ثب نام در سامانه تصمیم
همان طوری که میدانید برای صدور گواهی عدم امکان سازش شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری بهزیستی ضروری است. برای شرکت در این جلسات باید هم خانم و هم آقا ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کنند.
بعد از ثبت نام باید برای شرکت در این جلسات نوبت بگیرند که معمولا تعداد افردای که قصد شرکت در این جلسات را دارند زیاد است و مدت زمان زیادی برای رسیدن نوبت شما سپری میشود. بعد از رسیدن نوبت مشاوره باید به مدت ۶ جلسه (که هر ده روز یک بار تشکیل میشود) در جلسات حضور پیدا کنید.

ثبت دادخواست طلاق توافقی
یکی از مراحل طلاق توافقی بدون وکیل مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست طلاق است. البته انجام این کار از طریق سامانه ثنا هم امکان پذیر است و در صورتی که وکیل طلاق توافقی داشته باشید، وکلیتان این کار را برای شما انجام می دهد.
شرکت جلسات دادگاه
در این مرحله که بعد از ثبت دادخواست صورت میگیرد باید خانم و آقا درخواست ارسال دادخواست به دادگاه را داشته باشند. زمانی که دادخواست به دادگاه ارسال میشود یک پیامکی به خانم و آقا فرستاده میشود که در آن وقت رسیدگی جلسه دادگاهشان است. در طلاق توافقی بدون وکیل در جلسه دادگاه خانم و آقا باید توافقاتشان را به قاضی اعلام کنند تا قاضی به توافقات رسیدگی کند و آنها را مکتوب کند.
صدور رای گواهی عدم امکان سازش
در این مرحله از طلاق توافقی بدون وکیل، نتیجه جلسات مشاوره و غربالگری و هم چنین بررسیهای قاضی پرونده منجر به صدور گواهی عدم امکان سازش میشود.
جاری شدن صیغه طلاق
گواهی عدم امکان سازش سه ماه اعتبار دارد تا خانم و آقا به دفتر ثبت طلاق مراجعه کنند. مراجعه به دفتر ثبت طلاق برای این است که صیفه طلاق جاری شود و شناسنامههای خانم و آقا مهر طلاق زده شود.
نمونه دادنامه های موفق دادسو در سال ۱۴۰۰
طلاق توافقی بدون وکیل چقدر زمان میبرد؟
مراحل گفته شده در ظاهر ساده و بدون فوت وقت انجام میشوند. ولی بهتر است بدانید که بین هر کدام از مراحل بازههای زمانی یک ماهه توقف ایجاد میشود که در مجموع بین ۶ تا ۹ ماه زمان میبرد تا خانم و آقا بتوانند بدون وکیل، طلاق توافقی خود را ثبت کنند.
پس پیشنهاد ما به شما این است که برای اینکه کار شما در کمترین زمان ممکن و با کیفیت بالا انجام شود حتما برای طلاق خود وکیل بگیرید. در این صورت با توجه به توافقاتتان دیگر حقتان ضایع نمیشود. همچنین برای آشنایی بیشتر میتوانید مقاله “هزینه وکیل طلاق توافقی” را مطالعه کنید.
مدارک لازم برای طلاق توافقی بدون وکیل
حتما برای انجام طلاق توافقی بدون وکیل باید به کامل بودن مدارکتان در هر مرحله دقت داشته باشید. چرا که اگر مدارک شما کامل نباشد و وقت رسیدگی شما به زمان دیگر موکول میشود. مدارک طلاق توافقی به شرح زیر است.
- شناسنامه طرفین
- کارت ملی خانم و آقا
- سند ازدواج (در صورت مفقود شدن سند ازدواج میتوان از دفتری که عقد در آن صورت گرفته رونوشت سند ازدواج را تهیه کرد)
- گواهی بکات خانم (اگر قرار به دریافت مهریه خانم است و ایشان دوشیزه باشند پس نصف مهریه به ایشان تعلق میگیرد. برای این کار باید از پزشک قانونی گواهی دریافت کنند)
- گواهی عدم بارداری (برای انجام طلاق از هر نوعی این گواهی ضروری است. در بعضی مواقع این گواهی برای جلسات دادگاه نیاز است و در بعضی مواقع برای دفتر ثبت طلاقی که قرار است صیغه طلاق را جاری کنند)
- برگه شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری که برای صدور رای گواهی عدم امکان سازش توسط قاضی ضروری است.
نمونه دادخواست طلاق توافقی توسط زوجین
خواهان: آقای/ خانم ………………….. خوانده: آقای/ خانم ……………………
خواسته: طلاق توافقی
دلایل و منضمات: عقد نامه/ شناسنامه زوجین/ کارت ملی زوجین
ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران با سلام احتراما به استحضار میرساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره……….. دفترخانه……………. در عقد نکاح دائم یکدیگر میباشیم. ولی به دلیل اختلافات فی مابین از دادگاه تقاضای طلاق توافقی داریم و در این راستا از کل مهریه که ……… سکه بهار آزادی میباشد ………… سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل میشود و زوج قبول بذل دارد و ……….. سکه باقی مانده به صورت ماهانه …………. سکه پرداخت میگردد.
فرزند مشترک ……………… ساله در حضانت ………………… است و نفقه ایشان ماهانه …………….هزار تومان برعهده زوج میباشد. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل
زمانی که شما قصد جدایی به صورت توافقی را دارید، در روند طلاق توافقی بدون وکیل هزینههایی نیز باید پرداخت شود. هزینههایی از قبیل ثبت دادخواست طلاق توافقی، هزینه مشاوره دادگاه خانواده، هزینه جهت اخذ گواهی عدم بکارت، هزینه محضر و دفترخانه باید پرداخت شوند.
پرداخت این هزینهها میتواند به صورت مساوی بین دو طرف تقسیم یا یکی از آنها مسئولیت پرداخت را به عهده بگیرد. همچنین در این باره میتوانید مقاله “هزینههای طلاق توافقی با چه کسی است” را مطالعه کنید.
سوالات متداول
مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟
در طلاق توافقی زوجین بر سر مسائلی مانند مهریه، نفقه، جضانت فرزندان و… باید باهم به توافق برسند.
روند طلاق توافقی چگونه است؟
طلاق توافقی سادهترین نوع طلاق است که مراحل آن با حضور وکیل و بدون حضور وکیل میتواند انجام شود.
در طلاق توافقی حتما باید وکیل گرفت؟
خیر؛ در طلاق توافقی الزامی برای گرفتن وکیل وجود ندارد اما با داشتن وکیل روند طلاق توافقی بسیار سریعتر و با هزینه کمتر انجام میشود.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
1 دیدگاه برای “مراحل درخواست طلاق توافقی بدون وکیل ”
طلاق توافقی بدون وکیل کار سختیه. وکیل بگیرین و راحت باشین