فرایند طلاق توافقی بدون وکیل
خانه / خانواده (طلاق) / فرایند طلاق توافقی بدون وکیل چگونه است؟

فرایند طلاق توافقی بدون وکیل چگونه است؟

اشتراک گذاری:

فرایند طلاق توافقی بدون وکیل زمان‌بر و پر از مراحل اداری است. ابتدا باید در سامانه مسیر ثبت‌نام و در جلسات مشاوره اجباری شرکت کنید. سپس نوبت به جلسات دادگاه می‌رسد که در مجموع تمام این فرایند ممکن است ۸ تا ۱۰ ماه طول بکشد.

اگر می‌خواهید این مسیر را سریع‌تر، ساده‌تر و بدون نیاز به حضور در جلسات مختلف طی کنید، می‌توانید از کمک وکلای باتجربه استفاده کنید. برای دریافت مشاوره و اطلاع از روند سریعتر و بی‌دردسر طلاق، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

به طور کلی، طلاق توافقی بدون وکیل و مراحل طلاق توافقی با وکیل کاملا متفاوت است. این فرایند بدون داشتن وکیل معمولا زمان‌بر است و ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد. اگر قصد دارید این روند را بدون وکیل بگذرانید، مراحل آن به شرح زیر است.

1. توافق خانم و آقا

به صورت کلی گام اول که ارتباطی به داشتن یا نداشتن وکیل ندارد، توافق خانم و آقا بر سر مسائلی مانند اجرت‌المثل، مهریه، نفقه و حضانت فرزند است.

چه زن و چه مرد بخواهند با وکیل اقدام کنند و چه خودشان مستقیما به دادگاه مراجعه کنند، هر دو طرف باید به طلاق رضایت کامل داشته باشند و در همه موضوعات مورد بحث به توافق برسند.

2. ثبت نام در سامانه ثنا

در مرحله بعد باید در سامانه ثنا ثبت نام انجام شود. این سامانه مربوط به انجام ثبت دادخواست و پیگیری ابلاغیه‌ها است. در چند ماه گذشته این مرحله جزو دادخواست طلاق نبود و به تازگی اضافه شده است.

شما می‌توانید در این سامانه ثبت نام کنید و به جای رفت و آمد مدام به دادگاه از طریق ثنا ابلاغیه‌های مربوط به امور قضایی و ثبت درخواست طلاق خود را بررسی کنید.

3. ثبت نام در سامانه مسیر

همان طوری که می‌دانید برای صدور گواهی عدم امکان سازش شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری بهزیستی ضروری است. برای شرکت در این جلسات باید هم خانم و هم آقا ابتدا در سامانه مسیر ثبت نام کنند.

بعد از ثبت نام باید برای شرکت در این جلسات نوبت بگیرند که معمولا تعداد افرادی که قصد شرکت در این جلسات را دارند زیاد است و مدت زمان زیادی برای رسیدن نوبت سپری می‌شود. بعد از رسیدن نوبت مشاوره باید به مدت 6 جلسه (که هر ده روز یک بار تشکیل می‌شود) در جلسات حضور پیدا کنید.

4. ثبت دادخواست طلاق توافقی

یکی از مراحل طلاق توافقی بدون وکیل مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست طلاق است. البته انجام این کار از طریق ثنا هم امکان پذیر است و در صورتی که وکیل طلاق توافقی داشته باشید، ایشان این کار را برای شما انجام می‌دهد.

مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چیست
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چیست

5. شرکت جلسات دادگاه

در این مرحله که بعد از ثبت دادخواست صورت می‌گیرد باید خانم و آقا درخواست ارسال دادخواست به دادگاه را داشته باشند. زمانی که دادخواست به دادگاه ارسال می‌شود یک پیامکی به خانم و آقا فرستاده می‌شود که در آن وقت رسیدگی جلسه دادگاه‌شان است.

در جلسه دادگاه مربوط به طلاق توافقی بدون وکیل، خانم و آقا باید توافقاتشان را به قاضی اعلام کنند تا قاضی به توافقات رسیدگی کند و آنها را مکتوب کند.

6. صدور رای گواهی عدم امکان سازش

در این مرحله از طلاق توافقی بدون وکیل، نتیجه جلسات مشاوره و غربالگری و هم چنین بررسی‌های قاضی پرونده منجر به صدور گواهی عدم امکان سازش می‌شود.

7. جاری شدن صیغه طلاق

گواهی عدم امکان سازش سه ماه اعتبار دارد تا خانم و آقا به دفتر ثبت طلاق مراجعه کنند. مراجعه به دفتر ثبت طلاق برای این است که صیفه طلاق جاری شود و شناسنامه‌های خانم و آقا مهر طلاق زده شود.

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

مراحل گفته شده در ظاهر ساده و بدون فوت وقت انجام می‌شوند. ولی بهتر است بدانید که بین هر کدام از مراحل بازه‌های زمانی یک ماهه توقف ایجاد می‌شود که در مجموع مدت زمان طلاق توافقی اگر وکیل نداشته باشید 8 الی 10 ماه طول می‌کشد.

پس پیشنهاد ما به شما این است که برای این‌که کار شما در کمترین زمان ممکن و با کیفیت بالا انجام شود حتما برای طلاق توافقی خود وکیل بگیرید. در این صورت با توجه به توافقات‌تان دیگر حقتان ضایع نمی‌شود.

برای طلاق توافقی بدون وکیل چه مدارکی لازم است؟

حتما برای انجام طلاق توافقی بدون وکیل باید به کامل بودن مدارکتان در هر مرحله دقت داشته باشید. چرا که اگر مدارک شما کامل نباشد و وقت رسیدگی شما به زمان دیگر موکول می‌شود. این مدارک به شرح زیر است.

  • شناسنامه طرفین
  • کارت ملی خانم و آقا
  • سند ازدواج (در صورت مفقود شدن سند ازدواج می‌توان از دفتری که عقد در آن صورت گرفته رونوشت سند ازدواج را تهیه کرد)
  • گواهی بکات خانم (اگر قرار به دریافت مهریه خانم است و ایشان دوشیزه باشند پس نصف مهریه به ایشان تعلق می‌گیرد. برای این کار باید از پزشک قانونی گواهی دریافت کنند)
  • گواهی عدم بارداری (برای انجام طلاق از هر نوعی این گواهی ضروری است. در بعضی مواقع این گواهی برای جلسات دادگاه نیاز است و در بعضی مواقع برای دفتر ثبت طلاقی که قرار است صیغه طلاق را جاری کنند)
  • برگه شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری که برای صدور رای گواهی عدم امکان سازش توسط قاضی ضروری است.
ما برای شما چه کار می کنیم؟
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

نمونه دادخواست طلاق توافقی بدون وکیل توسط زوجین

نمونه دادخواست طلاق توافقی بدون وکیل به صورت ساده و رسمی می‌تواند به شکل زیر باشد:

خواهان: آقای/ خانم ………………….. خوانده: آقای/ خانم ……………………

خواسته: طلاق توافقی

دلایل و منضمات: عقد نامه/  شناسنامه زوجین/  کارت ملی زوجین

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران با سلام احتراما به استحضار می‌رساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره……….. دفترخانه……………. در عقد نکاح دائم یکدیگر می‌باشیم. ولی به دلیل اختلافات فی مابین از دادگاه تقاضای طلاق توافقی داریم و در این راستا از کل مهریه که ……… سکه بهار آزادی می‌باشد ………… سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل می‌شود و زوج قبول بذل دارد و ……….. سکه باقی مانده به صورت ماهانه …………. سکه پرداخت می‌گردد.

فرزند مشترک ……………… ساله در حضانت ………………… است و نفقه ایشان ماهانه …………….هزار تومان برعهده زوج می‌باشد. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

زمانی که شما قصد جدایی به صورت توافقی را دارید، در روند طلاق توافقی بدون وکیل هزینه‌هایی نیز باید پرداخت شود. هزینه‌هایی از قبیل ثبت دادخواست طلاق، هزینه مشاوره دادگاه خانواده، هزینه جهت اخذ گواهی عدم بکارت، هزینه محضر و دفترخانه باید پرداخت شوند.

این هزینه‌ها معمولا توسط زوجین پرداخت می‌شود و می‌توانند به صورت مساوی بین دو طرف تقسیم شوند یا یکی از آنها بر عهده کل هزینه‌ها را بگیرد. توجه داشته باشید که پرداخت هزینه طلاق توافقی بخشی از روند قانونی طلاق است و عدم پرداخت به موقع ممکن است موجب تاخیر در انجام مراحل بعدی شود.

جمع‌بندی

در نهایت، طلاق توافقی بدون وکیل روندی زمان‌بر و پیچیده است که نیاز به صرف وقت و طی مراحل اداری و قضایی دارد. این مسیر ممکن است بین ۸ تا ۱۰ ماه طول بکشد و بدون حضور وکیل، احتمال بروز مشکلات و تاخیرها بیشتر است.

بنابراین، اگرچه طلاق توافقی بدون داشتن وکیل امکان‌پذیر است، اما استفاده از خدمات وکلای متخصص می‌تواند روند را تسریع کرده و از بروز اشتباهات حقوقی جلوگیری کند. در نهایت، انتخاب راه مناسب با توجه به شرایط هر زوج، کلید رسیدن به یک پایان مسالمت‌آمیز و قانونی برای زندگی مشترک است.

سوالات متداول طلاق توافقی بدون وکیل

آیا طلاق توافقی بدون وکیل امکان پذیر است؟

بله، طلاق توافقی بدون وکیل ممکن است، اما مراحل آن زمان‌بر و پیچیده است و احتمال بروز مشکلات حقوقی و طولانی شدن پروسه وجود دارد.

مراحل اصلی طلاق توافقی بدون وکیل چیست؟

مهم‌ترین مراحل شامل توافق زوجین در مسائل مالی و حضانت، ثبت‌نام در سامانه ثنا و سامانه مسیر، شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری، ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی، حضور در جلسات دادگاه، صدور گواهی عدم امکان سازش و در نهایت جاری شدن صیغه طلاق است.

چه مدارکی برای طلاق توافقی بدون وکیل لازم است؟

شناسنامه و کارت ملی زوجین، سند ازدواج یا رونوشت آن، گواهی بکارت (در صورت نیاز)، گواهی عدم بارداری، برگه شرکت در جلسات مشاوره و دادخواست طلاق نیاز است.

5/5 - (8 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *