- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
در این مقاله قرار است درباره طلاق در سوئیس با قوانین کشور سوئیس و ایران توضیح دهیم. ایرانیان در هر کشوری که زندگی میکنند برای احوال شخصیه (ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) باید مطابق قوانین ایران پیش روند. در ادامه به صورت کامل درباره مراحل، شرایط و انواع طلاق در کشور سوئیس توضیح میدهیم.
انواع طلاق در سوئیس
طلاقی که هر دو نفر راضی به جدایی باشند که در این صورت یک دادخواست مشترک ثبت میشود. در این نوع طلاق نیاز به دو سال زندگی جداگانه نیست و در مدت زمان بسیار کمی ثبت میشود.
طلاقی که یکی از طرفین راضی به جدایی و دیگری راضی به این کار نیست. در این صورت باید به مدت دو سال جدا از هم زندگی کنند و ممکن است سالها زمان ببرد تا طلاق آنها به ثبت برسد. (افرادی که برای ادامه زندگی به این کشور مهاجرت کردند و قصد طلاق دارند باید مدت 1 تا 3 سال از اقامت آنها در این کشور گذشته باشد)
طلاقی که به دلیل اشتباه یکی از طرفین در زندگی مشترک مانند خیانت، اعتیاد و ارتکاب جرم باشد که در این صورت هم نیاز به زندگی جداگانه نیست و فقط باید موارد اثبات شود.
مراحل طلاق در سوئیس
با توجه به نوع طلاق که میتواند طلاق با رضایت هر دو نفر یا رضایت یکی از طرفین باشد، باید فرمه8ای مربوطه پر شود. سپس باید دادخواست طلاق را به دادگاه محلی ارائه دهند. در این دادخواست باید درباره اموال و داراییهای مشترک و همچنین حضانت و نگهداری از فرزندان توضیح داده شود. در این نوع طلاق نیاز به ارائه دلیل برای طلاق به دادگاه نیست.
زمانی که طلاق به صورت یکطرفه باشد باید خانم و آقا به مدت دو سال جداگانه زندگی کنند و بعد از گذشت این مدت هر کدام از طرفین میتواند برای طلاق اقدام کند. اگر یکی از زوجین دلیلی مانند خیانت یا ارتکاب جرم قضایی برای جدایی از همسر خود داشته باشد، میتواند بدون جدایی دو ساله از همسر خود، اقدام به جدایی کند. برای این طلاق هم باید فرمهای مربوطه پر شود و به همراه مدارک به دادگاه تحویل شود.
مدارک برای طلاق در کشور سوئیس
- مدارک شناسایی زوجین
- اسناد مربوط به اقامت زوجین (اگر مهاجرت کردند)
- مدارک مربوط به ازدواج و داشتن فرزند در سوئیس
- توافقنامه ازدواج
- اطلاعات در آمد و دارایی زوجین
- اطلاعات هویتی فرزندان مشترک
- رادیو دادسو
- طلاق توافقی
هزینه طلاق در کشور سوئیس
هزینه طلاقی که هر دو طرف راضی باشند برای ثبت دادخواست و حق الوکاله وکیل حدود 600 فرانک است که باید این هزینه بین هر دو طرف تقسیم شود. در صورتی که پرونده با رضایت یکی از طرفین انجام شود یا پیچیدهتر باشد این هزینه بالاتر میرود.

- مشاوره تلفنی و واتساپی با کارشناسان دادسو
- جلسه حضوری و آنلاین با وکیل طلاق توافقی
- تنظیم توافقنامه طلاق براساس توافق زوجین
- تنظیم قرارداد الکترونیک وکالت از طریق سامانه میخک یا سامانه ثنا
- ارائه گزارش هفتگی از روند پرونده توسط پشتیبان اختصاصی شما
- ارجاع پرونده به شعبه دادگاه خانواده
- حضور وکلای شما در جلسات رسیدگی دادگاه
- دریافت دادنامه طلاق توافقی از دادگاه خانواده
- اجرای صیغه طلاق در دفترخانه توسط وکلای شما
- ترجمه رسمی سند طلاق و ارسال فیزیکی برای شما (در صورت تمایل)
توافقات در طلاق توافقی
همانطوری که توضیح دادیم برای طلاق در کشور سوئیس نیاز به ارائه دلیل به دادگاه نیست. اما باید سر موضوعاتی مانند نگهداری از فرزند و تقسیم اموال و داراییهای مشترک به توافق برسند.
نگهداری از فرزند
نگهداری یا حضانت فرزند در طلاق بر عهده یکی از والدین است. این موضوع میتواند با توجه به توافقات زوجین باشد و اگر زوجین به توافق نرسند دادگاه در این خصوص تصمیم میگیرد.
والدی که حضانت فرزند را دارد بنا بر کمتر شدن ساعات کاری باید هزینه نگهداری از فرزند (بیمه، خوارک، پوشاک و هزینه تحصیل) را از والد دیگر دریافت کند. البته اگر والدین شرایط پرداخت هزینهها فرزند را نداشته باشند دادگاه در این خصوص تصمیم میگیرد.
تقسیم اموال مشترک
یکی دیگر از مواردی که زوجین باید سر آن به توافق برسند تقسیم اموال و داراییهای مشترک زوجین است. در این مورد اگر زوجین توافقی داشته باشند دادگاه به آن احترام میگذارد. اگر نتوانند به توافق برسند معمولا اولویت زندگی در آپارتمان مشترک با والدی است که حضانت فرزند را بر عهده دارد.
نفقه همسر
معمولا بعد از طلاق اگر یکی از زوجین (فرقی ندارد خانم یا آقا) نتواند از پس هزینههای عادی زندگی خود بر بیاید، طرف دیگر باید بنا بر دستور دادگاه یکسری از هزینههای زندگی طرف مقابل را تقبل کند.
بیشتر بخوانید:
شرط تنصیف دارایی در طلاق
فسخ یا باطل کردن ازدواج
یکی دیگر از شیوههای جدایی در این کشور باطل کردن ازدواج به جای طلاق در سوئیس است. در این حالت اگر زوجین بتوانند شرایط زیر را اثبات کنند میتوانند ازدواج را باطل کنند.
- اگر یکی از زوجین همسر دیگری داشته باشد.
- در صورتی که یکی از طرفین از سلامت روان برخوردار نباشند.
- یکی از طرفین زیر سن قانونی برای ازدواج باشد.
- خانم یا آقا از ازدواج فقط برای دریافت اقامت در این کشور استفاده میکند.
- یکی از طرفین نسبت به شرایط طرف مقابل دچار فریب شده است. (طرف مقابل درباره شغل یا خانواده خود دروغ گفته باشد)
وکیل طلاق توافقی در ایران
اگر شما قصد دارید طلاق خود را به قوانین ایران به ثبت برسانید میتوانید از کارشناسان حقوقی موسسه دادسو مشاوره رایگان دریافت کنید. بعد از مشاوره میتوانید از طریق اسکایپ با وکلا صحبت کنید تا توافقات شما مکتوب شود. در مرحله بعد میتوانید از طریق سامانه ثنا یا میخک که در ادامه به صورت کامل برای شما توضیح دادهایم به وکلا وکالت دهید تا بدون حضور شما طلاق توافقی بر اساس توافقات خانم و آقا به ثبت برسد.

طلاق در سوئیس بر اساس قوانین ایران
اگر فرد ایرانی در سوئیس زندگی میکند و قصد طلاق دارد، باید طلاق خود را در دفاتر طلاق ایران به ثبت برساند. برای این کار یا باید حضوری به ایران مراجعه کند و طلاق خود را ثبت کند، یا میتواند از طریق سامانه ثنا (که برای قوه قضاییه است) به وکیل وکالت دهند. همچنین میتوانند از سامانه میخک (که برای وزارت امور خارجه) به یک وکیل طلاق توافقی وکالت دهند تا امور ثبت طلاق را به جای ایشان انجام دهند.
سامانه میخک
برای وکالت دادن از طریق سامانه میخک (مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری) باید ابتدا در این سایت ثبت نام کنید. اطلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
سپس باید سفارت کشوری که در آن ساکن هستید را انتخاب کنید و نوع وکالتی (طلاق گیرنده زن یا طلاق دهنده مرد) که به وکیل خود میدهید را مشخص کنید. بعد از انجام این مراحل باید کد رهگیری دریافت کنید و یک وقت احراز هویت حضوری بگیرید.
بعد از احراز هویت، تائید مدارک و امضای وکالتنامه در سفارت، وکیل مورد نظر شما میتواند وکالت نامه را از وزارت امور خارجه دریافت کند و کار طلاق شما را انجام دهد.

سامانه ثنا
در شرایطی که کارت ملی شما هوشمند باشد میتوانید در سامانه ثنا که برای قوه قضاییه است، ثبت نام کنید. توجه داشته باشید برای ثبت نام در سامانه ثنا باید یک سیم کارت فعال در ایران داشته باشید.
بعد از ثبت نام وکیل مورد نظر شما، باید یک قرارداد الکترونیک در این سامانه تنظیم کند. بعد از تنظیم این قرار داد یک کد برای سیم کارت شما پیامک میشود. زمانی که وکیل این کد را در سامانه ثبت میکند به معنی امضا قرارداد از سمت شما است. سپس وکیل باید دادخواست طلاق توافقی را بر اساس توافقات شما ثبت کند. چه از طریق سامانه ثنا و چه سامانه میخک شما میتوانید برای طلاق با قانون ایران اقدامات لازم را انجام دهید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
2 پاسخ
طلاق در سوئیس پیچیده هستش. ما باید در ایران اقدام کنیم. ممنون میشم به ایمیلم اطلاعات رو ارسال کنین که براتون تو میخک وکالتنامه تنظیم کنم
سلام، وقت بخیر.
اطلاعات مورد نیاز شما در مورد طلاق در سئویس از طریق ایمیل برای شما ارسال شد جناب خانزاده. پشتیبان اختصاصی شما در مجموعه خانم وفایی هستند و از این به بعد از طریق واتساپ با شما در ارتباط خواهند بود.