زوجین قبل از اینکه برای فرزند آوری اقدامی انجام دهند لازم است که قوانین و مقرراتی که برای حضانت فرزند و سلب حضانت او پس از طلاق وجود دارد را بشناسند. این قوانین برای محافظت از شرایط روحی و جسمی کودک در نظر گرفته شده، تا کمترین آسیب به خاطر طلاق و جدایی والدین به فرزند وارد شود.
یکی از این قوانین حضانت فرزند دختر و پسر برای مادر و پدر و تعیین وقت ملاقات با والدین است. در این مطلب دادسو شرایط و قوانین بردن فرزند بدون اجازه پدر را بررسی کردهایم. اگر درباره حضانت فرزندان در انواع طلاق نیاز به دریافت راهنمایی دارید، با مشاورین موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
بردن فرزند بدون اجازه پدر
در صورتی که پدر و مادر هنوز در کنار هم زندگی میکنند، حضانت فرزندان با هر دو زوجین خواهد بود؛ اما در صورت جدایی زن و مرد باید حضانت فرزندان طبق قانون مشخص شود. بر اساس قانون خانواده، حضانت فرزندان پسر و دختر تا 7 سالگی با مادر خواهد بود. پس از آن، دختر و پسر تا سن بلوغ یعنی 9 و 15 سالگی تحت حضانت پدر هستند و با او زندگی خواهند کرد.
در طول زندگی مشترک حضانت فرزند با هر دو نفر پدر و مادر است و زن نمیتواند بدون اجازه همسرش فرزندش را از منزل خارج کند. در صورت بروز این اتفاق، زوجه به عنوان زن ناشزه در نظر گرفته میشود و اگر عذر موجهی برای ترک منزل نداشته باشد نفقه او قطع خواهد شد.
بعد از طلاق و جدایی نیز در صورتی که زن حضانت فرزندان را داشته باشد، ملاقات با فرزند به لحاظ قانونی حق مرد است و زن با فرستادن فرزندش به خارج از کشور یا جایی جز محل سکونت مادر نمیتواند این حق را از پدر دریغ کند.
حکم حقوقی بردن فرزند بدون اجازه شوهر
در صورتی که هنوز حضانت فرزند پسر و دختر با هر دو والدین باشد و ثابت شود مادر بدون اجازه پدر فرزند یا فرزندان را از منزل خارج کرده، حکم نشوز یا عدم تمکین برای او صادر میشود.
برای زنان بعد از طلاق نیزحکم حقوقی و کیفری مادری که فرزندان را بدون رضایت شوهر از خانه بیرون میبرد جاری خواهد شد و زن باید مجازات در نظر گرفته شده را تحمل کند.
چون در صورت طلاق و جدایی در صورتی که مادر حضانت فرزند را داشته باشد، همچنان حضانت و ولایت قهری پدر و جد پدری بر فرزندان وجود دارد. مگر اینکه زن توانسته باشد عدم صلاحیتشان را برای حضانت فرزند ثابت کرده و حضانت را از آنها سلب کند.
تنها در صورتی مادر میتواند فرزندان را از محل سکونتشان خارج کرده و به سفر و … بفرستد که دادگاه این موضوع را به مصلحت فرزند دانسته باشد. در این شرایط، قرار ملاقات دیگری برای پدر یا جد پدری در نظر میگیرد و زن باید تضمین بدهد که فرزند را مجدداً برمیگرداند.
حکم مادری که فرزندانش را از خانه بدون اجازه شوهرش ببرد
برای بردن فرزند بدون اجازه شوهر دو حکم حقوقی و کیفری در نظر گرفته شده است.
بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، در صورتی که به علت طلاق یا به هر دلیل دیگری والدین فرزند در یک منزل ساکن نباشند، هریک از والدین که فرزند تحت حضانت او نیست حق ملاقات فرزند خود را دارد.
حکم حقوقی مادری که فرزندانش را از خانه بدون اجازه شوهرش ببرد
طبق ماده 41 قانون حمایت خانواده، در صورتی که مادر مانع از دیدار فرزند تحت حضانتش با پدر، جد پدری یا اشخاص ذیحق شود، به دلیل عمل نکردن به تکالیف حضانت و منع پدر از دیدار فرزندش دچار سلب حضانت از مادر خواهد شد.
همچنین ممکن است دادگاه یک ناظر را برای نظارت بر روی ملاقات فرزند و پدر تعیین کند. در این شرایط ناظر رفتار مادر موقع حضانت فرزندانش را تحت نظر دارد، تا مصلحت پدر و فرزند به خاطر مادر به خطر نیفتد.
حکم کیفری مادری که فرزندانش را از خانه بدون اجازه شوهرش ببرد
بر اساس ماده 40 قانون حمایت خانواده، در صورتی که پدر یا مادر از استرداد فرزند امتناع کرده و مانع از ملاقات فرزند با والد دیگر شود، فرد تا تعیین تکلیف نهایی توسط دادگاه بازداشت خواهد شد.
همچنین، هرگاه مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر تعیین شده خودداری کند، یا مانع ملاقات کودک با اشخاص ذیحق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه 8 و در صورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم خواهد شد. طبق قانون مجازات اسلامی، جزای نقدی درجه 8 تا 10 میلیون ریال جریمه نقدی است؛ بنابراین در صورتی که مادر نسبت به بردن فرزند بدون اجازه شوهر اقدام کند باید این جزای نقدی را بپردازد.
سخن پایانی
ملاقات فرزند با پدر و مادرش به مصلحت کودک بعد از جدایی است و هر کدام از والدین که طرف مقابل را از این حق منع کنند ممکن است با جزای کیفری و حقوقی مانند سلب حضانت فرزند مواجه شوند. برای اطلاع درباره نحوه دریافت حضانت فرزند با مشاورین باتجربه و متبحر موسسه حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا مادر میتواند فرزندان را بدون اجازه شوهر از منزل ببرد؟
تنها در صورت اجازه دادگاه یا سلب حضانت فرزند از پدر مادر میتواند فرزند را بدون اجازه همسرش از خانه ببرد.
قانون جدید ملاقات فرزند چیست؟
طبق قانون جدید حضانت فرزند، پدر و مادر پس از جدایی با تعیین وقت ملاقات دادگاه میتوانند فرزندان خودشان را ملاقات کنند.
اگر مرد زن را از خانه بیرون کند حکمش چیست؟
در این شرایط زن میتواند به خاطر عسر و حرج به دادگاه شکایت کرده و حق طلاق یا حبس و زندانی شدن مرد را طبق حکم کیفری درخواست دهد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
سلام خانم بنده پسرم روکه ۸سال سن دار۰ معتادکرده بنده چون کارگر هستم همیشه شهرستان بودم تازه متوجه شدم، که هم خانم معتاده وهم پسرم روگیرداده میخوام طلاقش بدم لطفا راهنمایی کنید تک فرزندمن است ممنون
سلام، وقت بخیر
می توانید برای طلاق یک طرفه اقدام کنید. حضانت فرزند هم تا سن ۱۵ سالگی با شماست و بعد از آن خود فرزنند انتخاب می کند که با کدام والدین زندگی کند.
باسلام وخسته نباشید به عزیزان دادسو.من دارای ۲فرزنددختر هستم که بعد از طلاق دادگاه سرپرستی بچها رو به مادرشون داده تا۷سالگی حالا ۱۵ روز هست که بدون اجازه من بچها رو به شهرستان برده دادگاه هفته ای ۴۸ساعت اجازه ملاقات با دخترام رو داده .تلفن منو مسدود کرده فقط یکی دوبار بهش پیام دادم که بهم جواب سربالا داد..ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چطور میتونماقدام کنم وبا بچها ملاقات داشته باشم.درضمن از حال دخترام بی خبرم😔😔🙏🙏🙏ممنون.و سپاسگذارم
سلام، وقت بخیر
باید درخواست ملاقات با فرزند داشته باشید. به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید.