حضانت فرزند پسر بعد از طلاق با کیست؟
خانه / خانواده (طلاق) / در صورت طلاق حضانت فرزند پسر با کیست؟

در صورت طلاق حضانت فرزند پسر با کیست؟

یکی از اصلی ‌ترین بحث‌های هر زوجی در این هنگام، حضانت فرزند پسر بعد از طلاق است. سوالی که برای اکثر والدین پیش می‌آید این است که حضانت پسر تا چند سالگی با مادر است؟

براساس قانون جدید حضانت فرزند پسر تا سن 7 سالگی با مادر است و سپس از 7 تا 15 سالگی مسئولیت نگهداری فرزند با پدر است. در این مطلب قصد داریم درباره سن حضانت فرزند پسر بعد از طلاق توضیح دهیم.

در صورتی که بر سر مسئله حضانت بعد از طلاق به توافق نرسیده‌اید، برای سلب حضانت فرزند از پدر، گرفتن حضانت فرزند یا سلب حضانت فرزند از مادر می‌توانید با وکلای پایه یک دادسو در ارتباط باشید.

وکیل حضانت فرزندان دادسو با اطلاع از جدیدترین قوانین حضانت، بهترین راه‌کار را به شما پیشنهاد می‌کند.

حضانت چیست؟

حضانت به معنی مراقبت، حمایت و سرپرستی کودکانی است که هنوز به سن بلوغ نرسیده‌اند. در صورتی که والدین قصد طلاق داشته باشند، دادگاه با توجه به مواردی مانند سن فرزند، شرایط مالی، شرایط اخلاقی و برخی موارد دیگر، سرپرستی او را به یکی از والدین واگذار می‌کند.

اما باید بدانید که به طور کلی تا رسیدن فرزندان به سن 7 سال، مادر در اولویت حضانت است. یعنی اگر مادر شرایط مالی و اخلاقی مناسب برای حمایت از فرزندان را داشته باشد، فرزندان با او زندگی خواهند کرد. پس از 7 سالگی و تا رسیدن فرزندان به سن بلوغ، اولویت حضانت آن‌ها با پدر است و آن‌ها پیش پدر خود زندگی خواهند کرد.

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق اولین موردی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت. این مورد یکی از مواردی است که در قانون به آن اشاره شده است. به موجب قانون تا رسیدن پسر به سن 7 سالگی اولویت حضانت او با مادر است.

پس از این که سن پسر به 7 سال برسد، اولویت حضانت پدر خواهد بود و این امر تا زمان بلوغ ادامه دارد. پس از این که پسر به سن بلوغ رسید، خودش می‌تواند انتخاب کند که دوست دارد با کدام یک از والدینش زندگی کند.

حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است؟

همان‌طور که در پاراگراف‌های بالا خواندید، مادر تا رسیدن فرزندان به سن 7 سالگی در اولویت حضانت قرار دارد. به همین دلیل معمولاً در صورتی که مشکل دیگری وجود نداشته باشد، دادگاه حق حضانت را تا این زمان به مادران می‌دهد. همچنین می توانید با مراجعه به مقاله حضانت فرزند بعد از ازدواج مجدد مادر، در این باره نیز اطلاعات کافی به دست آورید.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه حضانت فرزند پاسخ داده شده است.

حضانت فرزند تا چند سالگی با پدر است؟

از 7 سالگی تا رسیدن فرزندان به سن بلوغ، حق حضانت آن‌ها در صورت عدم وجود برخی مشکلات با پدر است. باید بدانید که در قانون گفته شده که سن بلوغ دختران 9 سال و سن بلوغ پسران 15 سال است. پس پدر تا رسیدن دختران به 9 سالگی و پسران به 15 سالگی در اولویت حضانت است و پس از آن فرزندان می‌توانند مشخص کنند که دوست دارند با کدام یک از والدین خود زندگی کنند.

حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی

همان‌طور که در پاراگراف بالا به آن اشاره کردیم، فرزندان پسر پس از رسیدن به 15 سالگی در قانون بالغ محسوب می‌شوند. به همین دلیل در این زمان خود می‌توانند تصمیم بگیرند که دوست دارند با پدر یا مادرشان زندگی کنند. پس باید بگوییم که تعیین حضانت فرزندان پسر پس از 15 سالگی بر عهده خودشان است و خودشان یکی از والدین را انتخاب خواهند کرد.

حضانت فرزند بعد از فوت پدر

یکی از مواردی که پس از فوت پدر مطرح است، حق حضانت فرزندان است. با توجه به این نکته که در زمان حیات تأمین نیازهای مالی و نفقه بر عهده پدر است، پس از فوت او در صورتی که مادر از نظر مالی، اخلاقی و صلاحیت‌های دیگر مشکلی نداشته باشد، قانون حضانت فرزندان را به مادر می‌دهد.

پس باید گفت که حضانت فرزند پس از فوت پدر در صورت وجود شرایط لازم با مادر است. اما باید توجه داشته باشید که درست است که سرپرستی و حضانت فرزندان به مادر واگذار می‌شود اما قانون به اجداد پدری مخصوصاً پدر بزرگ حق ملاقات با نوه را داده است. در صورتی که مادر با این مورد مخالفت کند، دادگاه می‌تواند شرایط ملاقات را فراهم و مادر را ملزم به انجام این ملاقات کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت فرزند در طلاق توافقی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن پرداخت. معمولاً تعیین حضانت فرزندان پس از طلاق بر عهده دادگاه است.

اما زمانی که والدین به طلاق توافقی اقدام می‌کنند، می‌توانند در خصوص حضانت فرزندان نیز سازش کنند. در صورتی که والدین در این خصوص به توافق برسند، دادگاه دخالتی در این مورد نخواهد داشت و اجازه می‌دهد تا والدین در صورتی که شرایط نگهداری درست فرزند را دارند، حضانت آن‌ها را بر عهده بگیرند.

البته در صورتی که شرایط لازم برای حضانت فرزندان توسط والدینی که قصد سرپرستی او را دارند، فراهم نباشد، دادگاه این حضانت توافقی را نقض می‌کند و حکم لازم را صادر خواهد کرد.

حضانت فرزندان پس از عقد موقت

نوعی ازدواج وجود دارد که به آن ازدواج موقت یا صیغه گفته می‌شود. این نوع عقد مدت دار است و پس از پایان مدت، زن و مرد از هم جدا می‌شوند. در صورتی که در طول این زمان فرزندی به دنیا بیاید، دادگاه در خصوص حضانت او مانند حضانت فرزندان حاصل از ازدواج دائم رفتار می‌کند.

این جمله به این معنی است که مانند ازدواج دائم، پس از طلاق حضانت فرزند تا 7 سالگی بر عهده مادر است و پس از آن تا رسیدن فرزند به سن بلوغ، این حضانت به پدر سپرده خواهد شد.

جمع بندی

مادر اولویت حضانت فرزند پس از طلاق تا 7 سالگی دارد. پس از آن تا رسیدن فرزندان به سن بلوغ، حضانت بر عهده پدر خواهد بود. پسران در 15 سالگی و دختران در 9 سالگی به بلوغ می‌رسند و پس از آن خودشان می‌توانند تصمیم بگیرند که دوست دارند با کدام یک از والدین زندگی کنند.

اگر در خصوص حضانت فرزندان دختر یا پسر پس از طلاق سؤالی دارید، می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

وکلای پایه یک دادگستری متخصص در امور حضانت، در موسسه دادسو همواره می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند.

سوالات متداول

حضانت فرزندان تا 7 سالگی با چه کسی است؟

فرق نمی‌کند که فرزند دختر باشد یا پسر، بر اساس قانون، اولویت حضانت او تا سن 7 سالگی با مادر است. تنها در صورتی که مادر واجد شرایط و صلاحیت لازم برای نگهداری او نباشد، سرپرستی در این سن به پدر خواهد رسید.

حضانت فرزند از 7 سالگی تا زمان بلوغ با چه کسی است؟

اولویت نگهداری و سرپرستی فرزندان از سن 7 سالگی تا زمان بلوغ با پدر است.

فرزندان در چه سنی به بلوغ می‌رسند؟

بر اساس قانون دختران در سن 9 سالگی و پسران در سن 15 سالگی به بلوغ می‌رسند.

4.6/5 - (313 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *