سلب حضانت فرزند از مادر
خانه / خانواده (طلاق) / شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

اشتراک گذاری:

در این مقاله قرار است درباره شرایط سلب حضانت فرزند از مادر توضیح. ولی قبل از این که به سراغ موضوع اصلی برویم باید کمی درباره حضانت فرزند و ملاقات فرزند و شرایط این موارد صحبت کنیم.

زمانی که خانم و آقایی قصد تمام کردن زندگی مشترک خود به هردلیلی را دارند و فرزند مشترکی از این رابطه دارند باید حتما تکلیف حضانت، ولایت و ملاقات را مشخص کنند.

در ادامه مقاله درباره پس گرفتن حضانت فرزند از مادر و موارد سلب حضانت مادر توضیح می‌دهیم. برای اطلاع از این که در چه صورت حضانت از مادر سلب می‌شود تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

حضانت چیست؟

برای اینکه درباره سلب حضانت فرزند از مادر بدانیم باید ابتدا درباره تعریف حضانت و سن قانونی حضانت دختر و پسر بیشتر بدانیم و اطلاعاتی در رابطه با اینکه حضانت فرزند دختر بعد از طلاق با چه کسی است‌، داشته باشیم.

همان طور که در عنوان قبل توضیح دادیم بعد از طلاق باید خانم و آقا تکلیف حضانت فرزند مشترک خود را مشخص کنند. در صورتی که طلاق توافقی باشد، خانم و آقا می‌توانند با در نظر گرفتن مصلحت فرزند، تکلیف حضانت فرزند در طلاق توافقی را مشخص کنند و قانون به این توافق احترام می‌گذارد.

در صورت این که طلاق به صورت یک طرفه از جانب خانم یا یک طرفه از جانب آقا باشد یا به هر دلیلی نتوانند برای حضانت به توافق برسند باید مطابق قانون پیش روند. حضانت قانونی دختر تا هفت سالگی با مادر، از هفت تا نه سالگی با پدر است. بعد از نه سالگی از مدار حضانت خارج می‌شود و خودش تصمیم می‌گیرد که با پدر یا مادر زندگی کند.

حضانت فرزند پسر تا هفت سالگی با مادر، از هفت تا پانزده سالگی با پدر است. بعد از پانزده سالگی خودش تصمیم می‌گیرد که با پدر یا مادر زندگی کند.

شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

در ماده 1170 قانون مدنی در خصوص سلب حضانت از مادر تعیین تکلیف شده است . بر اساس این ماده ، در صورتی که مادر در مدتی که حضانت بر عهده اوست مبتلا به جنون یا دیوانگی شود ، یا با شخص دیگری ازدواج کند ، حضانت از وی سلب می شود. برای این منظور پیشنهاد می کنیم مقاله حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر را مطالعه کنید.

پس با توجه به متن قانون اگر در زمانی که حضانت فرزند با مادر است ایشان ازدواج کند سلب حضانت می‌شود. در صورتی که در این شرایط پدر در شرایط خاصی باشد ممکن است که حضانت هم چنان با مادر بماند. در این موارد باید به نظر قاضی پرونده استناد کرد چرا که باید بررسی‌های لازم انجام شود.

فقط توجه داشته باشید که سلب حضانت از مادر موجب سلب ملاقات نمی‌شود و مادر تحت هر شرایطی حق دارد در زمان‌هایی که دادگاه مشخص کرده (که معمولا هفته‌ای یک روز است) فرزند خود را ملاقات کند.

رابطه نامشروع باعث سلب حضانت می‌ شود؟

یکی از مواردی که به سلب حضانت فرزند از مادر ارتباط دارد موضوع ارتباط نامشروع مادر در زمان حضانت است. بهتر است بدانید که درباره این موضوع با هیچ قطعیتی نمی‌توان صحبت کرد. در صورتی که مادر روابط نامشروع متعدد داشته باشد و در فحشا شهرت داشته باشد سلب حضانت می‌شود چرا که مصلحت کودک در این مورد به خطر می‌افتد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه حضانت فرزند پاسخ داده شده است.

شرایط سلب حضانت فرزند از والدین

بهتر است بدانید که همیشه استثنائی وجود دارد که قانون این موارد را در نظر گرفته است. در شرایط عادی هیچ کدام از والدین حق سلب حضانت فرزند از والد دیگر را ندارند مگر در شرایط خاصی که در ادامه در قالب متن قانون توضیح می‌دهیم.

  • اعتیاد زیان آور به الکل ، مواد مخدر و قمار
  • اشتهار به فساد اخلاق و فحشا
  • ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشک قانونی
  • سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء ، تکدی گری و قاچاق
  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

در صورت دارا بودن هر یک از موارد گفته شده والد مربوطه سلب حضانت می‌شود

قوانین مربوط به سلب حضانت

این موارد قانونی هم برای سلب حضانت فرزند از مادر و هم پدر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماده 2 و 3 قانون حمایت از کودک و نوجوانان به شرح زیر است:

  • ماده 2: هر نوع اذیت و آزار کودکان و نوجوانان که موجب شود به آنان صدمه‌ جسمانی یا روانی و اخلاقی وارد شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره اندازد‌ ممنوع است.
  • ماده 3: هرگونه خرید، فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب‌اعمال خلاف ازقبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده‌به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون (000 000 10) ریال تا ‌بیست میلیون (000 000 20) ریال محکوم خواهد شد.

ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده

هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند ویا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی‌حق شود، می‌تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش‌بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.

تبصره ـ قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید.

آیین‌نامه اجرائی این ماده ظرف شش‌ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

نمونه دادخواست سلب حضانت

در صورتی که هر یک از والدین قصد سلب حضانت والد دیگر را دارند باید از این دادخواست استفاده کنند. این متن برای سلب حضانت فرزند از مادر هم استفاده می‌شود.

ریاست محترم دادگاه های خانواده شهر …..

با سلام احتراما به استحضار می رساند که اینجانب ……. و خوانده در مورخ ………….. با رای طلاق توافقی از هم جدا شده ایم و فرزند …………… ساله در حضانت ……………… است ولی متاسفانه حسب دادنامه…………..مورخ……………. شعبه……………….کیفری دو تهران، خوانده محکوم به دایر کردن خانه فساد شده است.

با توجه به مراتب فوق ایشان صلاحیت نگهداری فرزند مشترک ………… ساله را ندارد و بیم این می رود که رفتار های……………….. باعث تربیت غلط و آثار منفی در او گردد. مضافا بر اینکه این ارتکاب جرم خوانده در نزد اقدام و همسایگان ایشان روشن است و آینده و تربیت فرزندم در مخاطره است لذا حکم بر سلب حضانت ایشان مورد استدعا است.

امضاء

چگونه مادر را از حضانت سلب کنیم؟

بهترین راه‌کار برای سلب حضانت فرزند از مادر، داشتن وکیل حضانت کودک است که در امور حضانت متخصص باشد.

به صورت کلی در صورتی که پدر یا مادر به فرزند آسیب بزنند و صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشند، می‌توان برای گرفتن حضانت وی اقدام کرد.

در صورت تمایل می‌توانید مقاله سلب حضانت پدر از سایت دادسو را نیز مطالعه کنید.

همچنین اگر به وکیل حضانت برای کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند و یا سلب حق ملاقات فرزند نیاز دارید، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

در چه صورت حضانت از مادر سلب میشود؟

در شرایطی که آینده، سلامت و مصلحت فرزند به خطر افتد امکان سلب حضانت از مادر وجود دارد.

شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

در صورت ازدواج مجدد مادر، تنبیه فرزند، مشکلات روانی، فساد و فحشا و دیگر مواردی که در این مطلب توضیح داده ایم شرایط پس گرفتن حضانت فرزند از مادر است.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.7/5 - (20 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *