اجازه خروج همسر
خانه / خانواده (طلاق) / اجازه خروج همسر

اجازه خروج همسر

طبق ماده ۱۸ قانون گذرنامه، زنان متأهل برای دریافت گذرنامه نیاز به اجازه کتبی همسر خود دارند. البته مرد می‌تواند به همسر خود وکالت خروج از کشور بدهد. به این معنا که دیگر نیازی به اجازه شوهر برای دریافت پاسپورت وجود ندارد.

در این مقاله قصد داریم به بررسی اجازه خروج همسر، قوانین و شرایط آن بپردازیم. اگر قصد دارید در این باره اطلاعات کاملی به دست آورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

قانون اجازه خروج زن متاهل از کشور

همانطور که اشاره شد زن برای خروج از کشور و دریافت گذرنامه یا پاسپورت به اجازه کتبی شوهر نیاز دارد. خیلی اوقات ممکن است مرد از این شرایط سوء استفاده کرده و زندگی همسر خود را به نوعی مختل کند. برای مثال زن برای مسائل درمانی، ورزشی یا بازدید اقوام قصد خروج از کشور را دارد اما مرد به دلیل مشکلاتی که با همسر خود دارد، وی را ممنوع الخروج می‌کند.

همچنین ممکن است زن و مرد در مراحل طلاق باشند اما مرد زن را برای خروج از کشور منع کند. البته قانون استثناهایی را برای خروج زنان از کشور بدون اجازه شوهر در نظر گرفته است که در ادامه بیشتر به آنها می‌پردازیم.

زن در چه صورتی نیاز به اجازه‌ خروج همسر ندارد؟

قانون شرایطی را برای زنان در نظر می‌گیرد که در این صورت نیازی به اجازه شوهر برای خروج از کشور نخواهند داشت. در ادامه لیستی از این موارد را برای شما عزیزان آماده کرده ‌ایم.

  • در صورتی که زن ایرانی با مرد خارجی ازدواج کرده باشد و زن هنوز تابعیت ایرانی داشته باشد، برای خروج از کشور نیازی به اجازه شوهر ندارد.
  • زمانی که شوهر در خارج از کشور باشد و زن نیز قصد خروج از کشور را داشته باشد برای این کار نیازی به اجازه همسر نیست.
  • اگر زن پیش از ازدواج گذرنامه خود را دریافت کرده باشد و هنوز مهلت آن به پایان نرسیده باشد برای خروج نیازی به اجازه شوهر ندارد. اما زمانی که قصد تمدید پاسپورت را داشته باشد، به اجازه کتبی همسر نیاز است.
  • در صورتی که این مورد جزء شرایط ضمن عقد باشد نیز زن می‌تواند در هر زمانی گذرنامه جدید را بدون اجازه شوهر دریافت کند. منظور از شرایط ضمن عقد، حق و حقوقی است که زنان در ابتدا از شوهر برای باقی زندگی دریافت می‌کنند. از این حقوق می‌توان به حق طلاق و حق خروج از کشور اشاره کرد.
  • اجازه خروج از کشور فقط برای ازدواج دائمی مطرح است. به این معنی که در ازدواج‌های موقت، زن نیازی به اجازه مرد نخواهد داشت.
  • مورد آخر آنکه اگر زن قصد سفر کاری یا مأموریت یا دیدن اقوام را داشته باشد می‌تواند بدون اجازه شوهر از کشور خارج شود. البته در این حالت نیازمند اثبات و مراحل قانونی نیز می‌شود. بنابراین اگر قصد این کار را دارید بهتر است پیش از هر چیز با یک وکیل دادگستری مشورت‌های لازم را داشته باشید. به این منظور نیز می‌توانید با دادسو تماس بگیرید یا از مشاوره واتس اپی بهره مند شوید.

شیوه‌ اخذ اجازه خروج از کشور

پیش تر شرح دادیم که اگر زن در زمان عقد شروطی مانند حق اجازه خروج همسر را تنظیم کند، در ادامه زندگی مشترکشان دیگر نیازی به اجازه شوهر برای خروج از کشور نخواهد داشت. می‌توان گفت این روش بهترین راه است. زیرا در همان ابتدا تکلیف مواردی که در آینده احتمالاً چالش ایجاد کند، مشخص می‌شود.

روش دیگری که برای این کار وجود دارد آن است که زن و مرد به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و در آنجا مرد وکالت خروج از کشور را به همسرش بدهد.

همانطور که در این مطلب خواندید، طبق قوانین گذرنامه، زن برای خروج از کشور نیاز به اجازه کتبی شوهر دارد. البته استثناهایی برای این شرایط وجود دارد که با آنها آشنا شدید. با توجه به این که این قانون می‌تواند برای زنان مشکل ساز شود، پیشنهاد می‌شود که آن را جزء شروط ضمن عقد تنظیم کنید.

البته این حق پس از ازدواج و مراجعه به دفتر اسناد رسمی و دادن وکالت از طرف مرد امکان پذیر است.  در آخر نیز باید بدانید که دختران مجرد زیر 18 سال برای خروج از کشور نیاز به اجازه پدر یا جد پدری دارند.

سوالات متداول

آیا در ازدواج موقت، زن برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر دارد؟

خیر در ازدواج و عقد موقت زن به اجازه شوهر برای خروج از کشور و اخذ گذرنامه نیازی ندارد.

شرایط خروج از کشور دختر زیر 18 سال چگونه است؟

دختران مجرد زیر 18 سال برای خروج از کشور نیاز به اجازه پدر یا جد پدری دارند.

3.5/5 - (35 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *