هزینه داوری طلاق
خانه / خانواده (طلاق) / تودیع حق الزحمه داوری در طلاق چقدر است؟

تودیع حق الزحمه داوری در طلاق چقدر است؟

اشتراک گذاری:

اگر زن و مردی دچار اختلاف در زندگی زناشویی شده باشند و برای جدایی اقدام کنند، یک نفر اصلح از بین خویشاوندان آن‌ها به عنوان داور انتخاب می‌شود، تا به صحبت‌های طرفین دعوا گوش دهد و برای رفع اختلاف و برقراری سازش بین آن‌ها راه‌حل دهد.

داوری در طلاق هزینه در پی دارد و باید هزینه داوری که برای سازش بین زوجین تلاش می‌کند را هم بپردازید. در این مطلب مبلغی که به هزینه داوری در طلاق در نظر گرفته شده را ارائه کرده‌ایم.

داوری در طلاق چیست؟

داوری در طلاق به شرایطی گفته می‌شود که زن و مرد خودشان نتوانسته‌اند برای جدایی به صلح برسند و قاضی پرونده نیز نتوانسته برای برقراری سازش بین آن‌ها راهی پیدا کند. در این مواقع یکی از بستگاه طرفین دعوا یا فردی که دادگاه صلاح می‌داند به عنوان داور طلاق انتخاب می‌شود تا بتواند بین زوجین مداخله کرده و اختلافات و تنش‌های بین آن‌ها را کاهش دهد.

اگر با مداخله داور مشکلات زوجین برطرف شد، پرونده طلاق بسته می‌شود و زن و مرد زندگی مشترک خودشان را ادامه می‌دهند؛ اما در صورتی که داور نیز رأی را به عدم سازش بین زوج بدهد، دادگاه شرایط و موارد مطرح شده در پرونده را مجدداً بررسی می‌کند و در صورتی که عدم توافق زوجین تأیید شود حکم طلاق را صادر می‌کند.

هزینه داوری در طلاق

با توجه به اینکه داور برای حل اختلاف زوجین زمان صرف می‌کند، طبق ماده 15 آیین‌نامه اجرای قانون حمایت خانواده شخصی که به عنوان داور تعیین شده می‌تواند مبلغی را به عنوان حق‌الزحمه داوری طلاق دریافت کند.

مبلغی که در حال حاضر به عنوان هزینه داوری در طلاق در نظر گرفته شده برابر 100 هزار تومان است و زوجین موظف هستند که به صورت مشترک این مبلغ را بپردازند.

اگر یکی از طرفین توانایی مالی پرداخت هزینه داور را نداشته باشد دادگاه او را از پرداخت هزینه معاف می‌کند. در این شرایط ممکن است طرف مقابل ملزم به پرداخت کل هزینه داوری در طلاق شود.

وظایف داور طلاق

دادگاه برای رسیدگی به پرونده زوجین برای طلاق یک طرفه بازه زمانی مشخصی را برای انتخاب داور و اعلام رأی توسط او در نظر می‌گیرد.

در صورتی که زوجین داور مد نظرشان را انتخاب کرده باشند، فرد منتخب باید در طول مدت تعیین شده با زن و مرد جلسات مشاوره برگزار کرده و به موارد اختلاف بین آن‌ها رسیدگی کند. سپس باید داور تلاش خودش را برای حل اختلافات زوجین و برقراری سازش بین آن‌ها داشته باشد.

در نهایت اگر با وجود برگزاری جلسات مداوم و حضور زوجین به صورت تنها و با هم نزد داور همچنان مشکلات آن‌ها پابرجا بود، دادگاه نتیجه نهایی داوری در طلاق را به صورت مکتوب برای قاضی ارسال می‌کند. در نهایت قاضی با توجه به رأی داور و صلاحدیدش گواهی عدم سازش یا حکم طلاق را صادر خواهد کرد.

سخن پایانی

برای طلاق و جدایی چندین راه وجود دارد و هر کدام از این روش‌ها هزینه‌ها و مراحل خاص خودشان را دارند. اگر زوجین برای طلاق یک طرفه اقدام کرده باشند، لازم است که مبلغ هزینه داوری در طلاق را بپردازند و یک فرد بالای 30 سال، متأهل و واجد شرایط را به عنوان داور انتخاب کنند.

پس از اعلام رأی داور درباره برقراری سازش بین زوجین، دادگاه حکم نهایی جدایی را صادر خواهد کرد.

سوالات متداول

هزینه طلاق غیابی چقدر است؟

هزینه دادرسی، داوری طلاق، جلسات مشاوره، دستمزد وکیل و هزینه ثبت طلاق از جمله هزینه‌های تشکیل دهنده طلاق غیابی هستند.

آیا پرداخت هزینه داوری طلاق اجباری است؟

طبق قانون لازم است که زوجین حق‌الزحمه‌ای که برای دواری طلاق در نظر گرفته شده را به دوار بپردازند، مگر اینکه عدم توانایی مالی آن‌ها برای پرداخت این هزینه ثابت شود.

4.9/5 - (8 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *