خانه / خانواده (طلاق) / مهریه در کانادا

مهریه در کانادا

مهریه در کانادا

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که افراد در زندگی خود می‌گیرند؛ اما گاهی مسیر این ازدواج به شکل مطلوبی پیش نمی‌رود تا جایی که طرفین این ازدواج طلاق را تنها راه چاره خود می‌بینند.

با توجه به این موضوع که غیر از بعد شرعی و عرفی طلاق، این مسئله ابعاد قانونی خاص خود را دارد قوانین آن در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. اگر شما ساکن کانادا هستید و خواهان طلاق، ما در این مقاله به ابعاد اصلی این موضوع نظیر مهریه در کانادا و قوانین طلاق در کانادا خواهیم پرداخت

پیش از هر مطلبی بهتر است بدانید وزرات امور خارجه ایران برای تسهیل در روند درخواست‌های ایرانیان خارج از کشور سامانه‌ای به نام میخک راه اندازی کرده که شما می‌توانید برای وکالت دادن از کانادا از طریق سایت میخک کانادا اقدام کنید.

قوانین طلاق در کانادا

شرایط طلاق در کانادا برای ایرانیان مقیم آنجا بسته به اینکه در ایران ازدواج کرده و سپس به کانادا مهاجرت کرده‌اند یا مهاجرت کرده‌اند و در خود کشور کانادا عقد کرده‌اند، متفاوت می‌باشد.

در واقع قوانین طلاق در کانادا برای آن دسته از افرادی که در ایران عقد کرده و سپس به این کشور مهاجرت کرده‌اند کمی سختگیرانه‌تر است.

با این حال برای رهایی از این شرایط سخت‌تر برای این دسته از افراد راه چاره‌ای وجود دارد؛ همانطور که می‌دانید در کشور کانادا نیازی به گرفتن تابعیت نیست و همین که شما یک سال در این کشور زندگی کنید به عنوان ساکن این کشور در نظر گرفته می‌شوید.

در نتیجه می‌توان گفت اگر طرفینی که قصد طلاق دارند به مدت یک سال در این کشور زندگی کرده باشند، به عنوان ساکن این کشور در نظر گرفته می‌شوند و دیگر محل عقد آنان مدنظر دادگاه نخواهد بود.

نکته‌ی دیگری که اهمیت دارد این است که بر اساس اینکه هر دو طرفین طلاق دو تابعیتی باشند یا خیر کمی قوانین متفاوت است که همانطور که پیشتر بیان شد اقامت یک ساله در این کشور برای تلقی کردن شما به عنوان ساکن کانادا کافیست؛ در نتیجه برای ارائه درخواست طلاق خود خیلی عجله نکنید!

آخرین نکته در مورد طلاق در کانادا این است که شما می‌توانید بدون اینکه طلاق قانونی بگیرید به صورت جداگانه زندگی کنید ولی از دادگاه بخواهید تکلیف اموری نظیر مسئله حضانت فرزندان و تقسیم اموال را مشخص کرده و حکم صادر نماید.

همچنین این امکان که یک موافقت نامه نوشته و مواردی را که با یکدیگر بر سر آن توافق کرده بنویسید و امضاء نمایید برای دال بر جدایی کافیست. با این حال باید بدانید با وجود چنین امکاناتی در این کشور، تنها مرجع قانونی برای طلاق دادگاه است و برای انجام طلاق به شکل قانونی باید از طریق دادگاه اقدام نمایید.

مهریه در طلاق در کانادا

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که افراد در زمان دادخواست طلاق از وکلای خود دارند، مسئله مهریه است. قانون مهمی که در این حوزه وجود دارد این است که درخواست مهریه شما تحت چه عنوانی به دادگاه ارائه می‌شود.

اگر شما همزمان با درخواست طلاق خود، درخواست مطالبه مهریه هم بدهید این درخواست شما تحت عنوان دعاوی خانوادگی قرار خواهد گرفت و دادگاه عالی کبک این درخواست شما را پیگیری می‌کند.

اما اگر درخواست مطالبه مهریه در کانادا بدون درخواست طلاق به دادگاه ارائه شود پاسخ مشخصی برای شما وجود ندارد.

در نتیجه می‌توان گفت تعیین نوع دعوا در دادخواست مهریه اهمیت زیادی دارد. مهم‌ترین تفاوت این دو نوع درخواست مهریه در کشور کانادا این است که؛

اگر ضمن طلاق این درخواست را بدهید از امکانات دادگاه خانواده نظیر احکام مربوط به اجرای نفقه، امکان ممنوع الخروجی همسر یا ابطال جواز او را به شما می‌دهد در حالی که در درخواست نوع دوم این شرایط برای شما فراهم نیست.

اما راه‌های درخواست مهریه در کانادا به چه ترتیب است؟

راه‌های درخواست مهریه در کانادا

دو راه کلی برای درخواست مهریه در کشور کانادا برای افراد وجود دارد. اولین راه از طریق شناسایی احکام خارجی است؛ یعنی بر اساس اصل احترام به احکام قضائی در حوزه بین الملل اگر در کشوری حکمی قانونی صادر شود این حکم در کشور کانادا هم قابل بررسی و البته اجراست.

البته این امر دو شرط دارد؛ اولاً اینکه حکم در کشور مبدا طبق اصول آیین دادرسی عادلانه صادر شده باشد و دوماً این حکم خلاف نظم و اخلاق بین المللی نباشد.

لذا درخواست مطالبه مهریه شما اگر طی ثبت طلاق توافقی در سامانه میخک به وکیلی در ایران ارجاع داده شود و در دادگاه‌های ایران بررسی شده باشد مطابق این اصل، درخواست شما در کشور کانادا قابل پیگیری و اجراست.

دومین راه برای درخواست مهریه در کشور کانادا از طریق الزام به ایفای تعهدات قراردادی است. مهریه خود یک نوع قرارداد تلقی می‌شود و همانطور که می‌دانید هر قراردادی طی داشتن شرایطی خاص، قابلیت الزام آور بودن می‌یابد.

با توجه به اینکه قرارداد مهریه در سند ازدواج ثبت می‌شود و سند ازدواج هم یک سند رسمی است، از این طریق مهریه هم یک سند نیمه رسمی تلقی شده و در دادگاه‌های استان کبک قابل استناد، پیگیری و اجرا خواهد بود.

اما برای مطالبه مهریه در کشور کانادا، شما نیازمند به یک وکیل خبره در این حوزه خواهید بود، که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

وکیل مطالبه مهریه در کانادا

همانطور که در ابتدا مطرح شد اگر ازدواج شما در دفاتر اسناد رسمی ایران صورت پذیرفته باشد و سپس به کانادا مهاجرت کرده باشید درخواست مهریه شما از طریق دادگاه و مراکز رسمی ایرانی قابل پیگیری است.

اما اگر در کانادا یا حتی کنسولگری ایران در کشور کانادا ازدواج شما ثبت شده باشد درخواست مهریه شما هم از طریق کشور کانادا و هم ایران قابل پیگیری است. در مورد طلاق در خارج از کشور و پاسخ به سوال آیا زنی که در ایران ازدواج کرده میتواند در اروپا مهریه بگیرد مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

اگر درخواست طلاق و مهریه شما به دادگاه‌های رسمی کانادا ارائه شود وکیل مطالبه مهریه در کانادا به شما کمک می‌کند تا به نحو صحیح حق خود را دریافت کنید.

طبق قوانین کانادا با ارائه این دادخواست اموال به صورت مساوی بین طرفین تقسیم می‌شود. اما اگر خواهان مهریه خود هستید، در کشور کانادا این امر بعنوان یک قرارداد رسمی قابل پیگیری است اما معمولاً در این نوع درخواست‌ها به دادگاه‌های کانادا، این امر به دادگاه‌های ایران ارجاع داده می‌شود و می‌توانید به کمک وکیل خود این موضوع را در ایران پیگیری کنید.

سوالات متداول

آیا بدون جدا شدن از شوهر می توان مهریه گرفت؟

بله، برای مطالبه مهریه نیازی به طلاق نیست و بدون اینکه زن و مرد از هم جدا شوند خانم می تواند درخواست مهریه کند.

طلاق در کانادا چگونه است؟

شرایط طلاق در کانادا برای ایرانیان مقیم آنجا بسته به اینکه در ایران ازدواج کرده و سپس به کانادا مهاجرت کرده‌اند یا مهاجرت کرده‌اند و در خود کشور کانادا عقد کرده‌اند، متفاوت می‌باشد.

4.2/5 - (13 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

6 پاسخ
  1. سلام وقت بخیر همسر م یک آپارتمان داره و من مهریه خودمو اجرا بزارم دادگاه اون ملک و مزایده میزاره یا به نام میزنه ضمنا مهریه من ۱۲۱۴ سکه است و آپارتمان تقریبا ۱۱ میلیارد ارزش داره

    1. سلام، وقت بخیر
      اگر منزل تنها خانه ی ایشان باشد جزو مستثنیات دین محسوب میشه و خیر مزایده نمیزارن

  2. سلام
    ما در آستانه مهاجرت هستیم. به کانادا از روش start up
    زنم بهم خیانت کرده
    اگر کارم به طلاق بکشه اموالم چی میشه؟

    1. سلام، وقت بخیر
      سوالتون گویا نیست. اموال شما متعلق به خودتون هست. اگر در خصوص مهریه سوال دارید که یا باید پرداخت کنید یا رضایت همسر رو برای بخشش مهریه بگیرید.

  3. سلام. یه سوال. اگر زن هم طلاق بخواد و هم مهریه کامل رو و مرد نخواد اینکارو بکنه(شرط بخشیدن مهریه رو بذاره یا بخواد اذیت کنه) و مرد در ایران هیچ اموالی نداشته باشه و در کانادا تمام اموال به نام مرد باشه، آیا برای زن مقدور هست مهریه ی خودش رو مطالبه بکنه؟

    1. سلام، وقت بخیر
      برای اموال خارج از کشور نمی توان اقدام کرد و فقط برای اموال داخل ایران می توان اقدام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *