- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین 20 تا 60 روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
زندگی زناشویی بین دو نفر با جاری شدن عقد نکاح شروع میشود و زن و مرد با امید رسیدن به آرامش کنار هم زندگی را شروع میکنند. اما همیشه این آرامش پس از جاری شدن عقد یا پس از آن در زندگی زوجین وجود ندارد. بعضی مواقع ممکن است مرد درخواست طلاق دهد و حقوق مالی زن را برای جدایی بپردازد. در این مواقع، با توجه به اینکه حق طلاق در کشور ما با مرد است، زوج میتواند یک طرفه از همسرش جدا شود و نیازی به ارائه دلیل و … ندارد.
اما برای طلاق از طرف زن قانون متفاوتی در نظر گرفته شده است. برای اینکه زن از همسرش جدا شود لازم است که یک دلیل محکمهپسند مانند عسر و حرج به دادگاه ارائه کند. در این شرایط قاضی پرونده زوجه را بررسی میکند؛ و در صورتی که دلیل ارائه شده توسط او مورد تایید باشد حکم طلاق صادر میشود. در این مطلب از دادسو راههای طلاق از طرف زن را بررسی کردهایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید با وکلای حقوقی موسسه دادسو از طریق واتساپ در ارتباط باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
تحت چه شرایطی زن می تواند طلاق بگیرد؟
اگر زوجه موقع عقد حق طلاق را از زوج گرفته باشد و این درخواست در دفتر اسناد ثبت رسمی ثبت شده باشد؛ زن میتواند با دارا بودن حق طلاق یک طرفه از همسرش جدا شود و نیازی به ارائه دلیل به دادگاه وجود نخواهد داشت.
برای مواقعی که زن و مرد برای طلاق و جدایی به توافق رسیدهاند هم این موضوع صادق است. در این شرایط زن میتواند درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد و قاضی با توجه به توافقاتی که بین زوجین وجود دارد حکم طلاق را برای آنها صادر میکند.
اما در صورتی که مرد راضی به طلاق دادن زن نباشد و زوجه بخواهد یک طرفه از همسرش جدا شود؛ تنها راهی که برای زن وجود دارد ارائه دلیل جدایی به دادگاه است. چون حق طلاق با مرد است و تنها در شرایطی که زن دلیلی برای جدایی داشته باشد میتواند طلاق از طرف زن را در دادگاه مطرح کند.

دلایل محکمهپسند برای طلاق از طرف زن
برای اینکه پرونده طلاق مطرح شده توسط زن در دادگاه بررسی شده و نتیجه دهد؛ لازم است که زوجه یکی از دلایل زیر را برای جدایی ارائه کند:
- بیان عسر و حرج و سخت و مشقتبار بودن زندگی زناشویی توسط زن
- استناد به یکی از شرایط 12 گانه عقدنامه به عنوان دلیل طلاق یک طرفه
- غیب طولانی مرد و عدم حضور او در منزل
- حکم حبس مرد
- عدم پرداخت نفقه توسط مرد
درخواست طلاق زن به دلیل عسر و حرج
یکی از راههای طلاق از طرف زن اثبات عسر و حرج یا سخت و مشقتبار شدن زندگی مشترک برای زن است. از جمله دلایل عسر و حرج برای جدایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ترک کردن زندگی مشترک توسط مرد حداقل به مدت 6 ماه متوالی و یا 9 ماه متناوب در طول مدت یک سال بدون ارائه عذر موجه
- اعتیاد زیانبار زوج به مشروبات الکلی یا دخانیات
- محکومیت قطعی مرد به حبس 5 سال یا بیشتر
- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار غیر عرف مستمر زوج
- ابتلاء زوج به یکی از بیماریهای صعبالعلاج روانی یا جسمانی
طبق ماده 1129 قانون مدنی در صورت استنکاف مرد از دادن نفقه به زن، زوجه میتواند درخواست طلاق را در دادگاه مطرح کند و قاضی به این درخواست طبق قانون رسیدگی خواهد کرد.
درخواست طلاق زن با شروط 12 گانه طلاق
شروط 12 گانه عقد که زن میتواند به عنوان یکی از دلایل طلاق به آنها استناد کند عبارتند از:
- اجتناب از پرداخت نفقه توسط مرد به مدت 6 ماه یا بیشتر
- سوء رفتار یا سوء معاشرت توسط مرد و غیر قابل تحمل شدن زندگی مشترک برای زن
- مبتلا بودن مرد به امراض صعبالعلاج
- ابتلا مرد به جنون یا دیوانه بودن زوج
- اشتغال مرد به شغلی که موجب آسیب وارد شدن به حیثیت خانواده شود.
- محکومیت مرد به حکم قطعی حبس 5 سال یا بیشتر
- اعتیاد داشتن مرد به حدی که برای خانواده ضرر زننده باشد.
- غیبت مرد به مدت 6 ماه متوالی بدون عذر موجه
- محکومیت قطعی مرد به خاطر ارتکاب جرم مغایر باحیثیت خانوادگی و شئون زن
- بعد از 5 سال زندگی مشترک زن نتواند به خاطر عقیم بودن مرد یا سایر مشکلات جسمانی او صاحب فرزندی نشود.
- غیبت طولانی مرد و مفقودالاثر شدن او به مدت 6 ماه یا بیشتر
- ازدواج مجدد مرد بدون رضایت زن و عدم رعایت عدالت بین همسرانش
درخواست طلاق به دلیل غیبت یا ترک زندگی مشترک توسط مرد
اگر مرد بدون دلیل موجه زندگی مشترکش را ترک کند، زن میتواند به دلیل مفقودالاثر بودن همسرش درخواست طلاق دهد. برای اینکه زن بتواند به خاطر غیبت شوهرش از او جدا شود، لازم است که آگهی اطلاع از وضعیت همسرش را در روزنامههای کثیرالانتشار و جرائد محلی سه مرتبه و هر بار به فاصله یک ماه منتشر کند. در صورتی که یک سال از تاریخ انتشار آگهی بگذرد و اثری از مرد وجود نداشته باشد؛ زن میتواند درخواست طلاق غیابی دهد و دادگاه او را یک طرفه طلاق میدهد.
در این شرایط غیبت مرد به عنوان فوت او تلقی میشود؛ و مدت زمانی که زن باید عده نگه دارد نیز مانند فوت همسرش است. پس از آن زوجه میتواند مجدداً ازدواج کند و با فرد دیگری وارد زندگی مشترک شود. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله طلاق غیابی از طرف زن و مقاله طلاق غیابی از طرف مرد را مطالعه کنید.

درخواست طلاق به خاطر عدم پرداخت نفقه توسط مرد
بر اساس ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه زن در طول زندگی زناشویی بر عهده مرد است. اگر مرد در طول زندگی مشترک از پرداخت نفقه به زن خودداری کند، این امکان برای زن وجود دارد که درخواست طلاق دهد. در این حالت نیازی نیست که زن دلیل دیگری برای طلاق ارائه کند؛ و در صورت اثبات عدم پرداخت نفقه به مدت 6 ماه و بیشتر میتواند از مرد طلاق بگیرد.
سؤالات متداول
آیا زن به دلیل غیب مرد میتواند طلاق بگیرد؟
اگر مرد مفقوالادثر باشد یا زندگی مشترک را به مدت 6 ماه یا بیشتر ترک کرده باشد، زن میتواند درخواست طلاق یک طرفه را در دادگاه مطرح کند.
آیا در صورت سوء رفتار مرد زوجه میتواند طلاق بگیرد؟
در این شرایط زن میتواند درخواست عسر و حرج را در دادگاه مطرح کرده و یک طرفه از همسرش جدا شود.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
2 پاسخ
سلام وقت بخیر، برای حکم جلب مهریه آیا مامور دادگستری(اجرائیات )میتواند به متهم دستبند بزند یا نه!؟
سلام، وقت بخیر
بله مامور اجرای احکام می تواند.