خانه / خانواده (طلاق) / رجوع بعد از طلاق

رجوع بعد از طلاق

رجوع بعد از طلاق

طلاق بر اساس قانون حمایت از خانواده و قوانین شرعی اسلام به دو دسته طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم بندی می‌شود. بر طبق قانون امکان رجوع زوجین در طلاق رجعی وجود دارد اما رجوع و بازگشت زوجین در طلاق بائن امکان پذیر نیست.

در این مقاله از مجله حقوقی دادسو به بررسی رجوع بعد از طلاق خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید و در صورت نیاز به مشاوره یا کسب طلاعات بیشتر در زمینه رجوع از بخشش مهریه با وکلا و کارشناسان حقوقی دادسو به صورت رایگان ارتباط برقرار کنید.

آیا رجوع بعد از طلاق امکان پذیر است؟

طلاق به علت وجود یا عدم وجود رجوع بعد از طلاق به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی دسته بندی می‌شود. رجوع به معنای بازگشت است، بنابراین اگر زوج بعد از طلاق در مدت عده، حق رجوع به زوجه را داشته باشد، بدون نیاز به عقد نکاح مجدد و تشریفات لازم، می‌تواند مجدداً به همسر خود رجوع کند. بر طبق ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی «در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.»

شرایط رجوع بعد از طلاق چیست؟

از شرایط رجوع بعد از طلاق رجعی این است که در مدت عده تمام وظایف و حقوق میان زوجین در صورتی که با اصل طلاق آن‌ها متضاد نباشد، لازم اجرا باشد.

برای نمونه، حق و حقوق زوجه از جمله نفقه در مدت عده، بر عهده زوج بوده و زوج موظف به پرداخت نفقه در مدت عده به زوجه است. همچنین یکی دیگر از شرایط رجوع بعد از طلاق، ازدواج مجدد و بازگشت به زوجه خود در مدت زمان عده طلاق رجعی، بدون نیاز به عقد نکاح دوباره و ثبت ازدواج است.

مدت زمان رجوع بعد از طلاق

مطابق ماده 1150 قانون مدنی «عده، عبارت است از مدتی که تا انقضای آن، زنی که عقد نکاح او منحل شده است، نمی‌‌تواند شوهر دیگری اختیار کند.» بنابراین، بعد از طلاق، زوجه ملزم به رعایت مدت عده بوده و بر اساس شرایط زوجه اعم از: باکره بودن، یائسه بودن و باردار بودن مدت عده طلاق، متفاوت است. پیشنهاد می‌کنیم مقاله عده طلاق زن باردار را مطالعه کنید.

مدت زمان رجوع بعد از طلاق در طلاق رجعی بر اساس ماده 1151 قانون مدنی «عده طلاق سه طهر است یعنی زن می‌بایست سه دفعه عادت ماهیانه شده و از آن پاک شود ولی ممکن است زنی به علت بیماری یا غیره در سنی که باید عادت ماهیانه شود، عادت ماهیانه نبیند. در این صورت باید 3 ماه عده نگه دارد. بنابراین شوهر در طلاق رجعی در مدت عده حق رجوع دارد.»

رجوع در طلاق از نوع خلع یا مبارات به گونه ای است که زوجه در مدت عده بعد از طلاق، به فدیه ای که به زوج پرداخته، رجوع نماید و آن را پس بگیرد. در این صورت امکان رجوع در طلاق بائن (خلع یا مبارات) برای زوج به وجود آمده و حق رجوع به همسر خود را دارد.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

رجوع بعد از طلاق رجعی

بر اساس ماده 1148 قانون مدنی در طلاق رجعی، زوج حق بازگشت و رجوع به همسر خود در مدت زمان عده را دارد. بنابراین رجوع بعد از طلاق در طلاق رجعی امکان پذیر است.

همچنین در طلاق توافقی به علت اینکه این نوع طلاق با توافق زوجین صورت گرفته و از نوع طلاق بائن است، امکان رجوع بعد از طلاق در مدت زمان عده برای زوجین وجود ندارد. بنابراین اگر زوجین مایل به ادامه زندگی مشترک خود بعد از طلاق هستند، باید مجدداً عقد نکاح بین آن‌ها جاری و ثبت شود.

رجوع بعد از طلاق خلع

طلاق خلع از نوع طلاق بائن بوده و به علت کراهت زوجه از زوج، با پرداخت مالی نظیر مهریه از طرف زوجه به زوج، طلاق صورت می‌گیرد. بنابراین رجوع بعد از طلاق خلع در صورتی برای زوجین امکان پذیر است که زوجه در مدت عده، مهریه بخشیده خود را از زوج مطالبه کند. پس با رجوع از بخشش مهریه، رجوع بعد از طلاق خلع برای زوجین امکان پذیر است.

رجوع بعد از طلاق بائن

انواع طلاق بائن عبارتند از: طلاق دختر باکره، طلاق زن یائسه، طلاق خلع، طلاق مبارات، داشتن وکالت در طلاق توسط زوجه و سه طلاقه.

بنابراین اگر زوجه در طلاق بائن، یائسه یا باکره باشد و نیازی به نگه داشتن زمان عده نداشته باشد، امکان رجوع برای زوج بعد از طلاق وجود ندارد. اما اگر زوجه در طلاق خلع یا مبارات که نیاز به نگه داشتن مدت عده دارد، مهریه بخشیده خود را از زوج مطالبه نماید، زوج حق رجوع در این نوع طلاق را داشته و طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل می‌گردد.

نحوه ثبت رجوع از طلاق چگونه است؟

از آنجایی که مدت زمان رجوع بعد از طلاق، تا اتمام مدت عده زوجه است. بنابراین بعد از پایان زمان عده، اگر زوج قصد رجوع به زوجه را داشته باشد، باید اقدام به ازدواج مجدد کرده و برای ثبت رجوع از طلاق، به دفترخانه رسمی که طلاق در آن تنظیم شده مراجعه و توسط سردفتر، اقدام به ابطال صورت جلسه طلاق کند. در طلاق بائن برای ثبت رجوع از طلاق نیز به مدت زمانی که زوجه از بخشش مهریه رجوع کرده، بستگی دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر یا کسب مشاوره در زمینه رجوع بعد از طلاق با بهترین و با تجربه ترین وکلا و مشاوران حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا رجوع بعد از طلاق امکان پذیر است؟

اگر طلاق زوجین از نوع طلاق رجعی باشد، رجوع بعد از طلاق امکان پذیر است.

آیا رجوع بعد از طلاق بائن برای زوجین امکان پذیر است؟

در طلاق بائن که دارای انواعی مختلفی است، با جاری شدن صیغه طلاق، زوجین به یکدیگر نامحرم شده و همه آثار عقد نکاح میان آن‌ها به پایان می‌رسد. بنابراین برای رجوع در این نوع طلاق، باید مجدداً عقد نکاح میان زوجین جاری و ثبت شود.

شرایط رجوع زن و شوهر بعد از طلاق توافقی به چه صورت است؟

شرایط رجوع بعد از طلاق توافقی مانند طلاق بائن بوده و باید برای ازدواج دوباره صیغه ازدواج بین زوجین جاری شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

10 پاسخ
  1. دوسال از طلاق من و همسرم میگذره در صورت رجوع وعقد ،رضایت پدر لازم هست؟

  2. سلام.من وشوهرم طلاق گرفتیم بعد۲ماه رجوع کردیم دادگاه مراجعه کردیم برای ثبت رجوع اما هنوز دادگاه جواب نداده ۲سال هست زندگی میکنیم یک پسریکساله دارم ولی میخوام دوباره جدابشم اززندگی ب نتیجه نرسیدم درست نشده .میخوام بدونم اگه برم چندوقت نباشم بازنامحرم میشیم یا ن درشناسنامه ک مهر طلاق هست هنوز یا باید بریم محضریا دادگاه چیکار باید کنیم ممنون میشم راهنماییم کنید

  3. در طلاق رجعی در صورتی که زن رضایت برای برگشت به ازدواج نداشته باشه مرد میتونه برگرده؟

  4. سلام وعرض ادب در طلاق خلع زوجه بعد از پایان زمان عده مثلا ۶ ماه بعد یا یکسال بعد مجدد می تواند می تواند رجوع به مهریه بذل شده خود بکند یا خیر ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  5. آیا راهی هستش،لطفا راهنمایی کنید
    ۳تا بچه دارم‌و نگران آینده بچه هام هستند،در ضمن میتونم بچه هام رو هم بعنوان شاهد به دادگاه ببرم،الان دادنامه دادم به دادگاه و چند روز دیگه نوبت دادگاهم هستش،لطفا راهنمایی بفرمائید که باید چیکار کنم🙏

    1. سلام، وقت بخیر
      در چه مورد راهنماییتون کنیم؟ اگه سوالی دارید بفرمایید تا بهتون کمک کنیم

  6. سلام،من و همسرم جدا شدیم طلاق بائن
    تعداد۱۰سکه رو بخشید اما از همون لحظه اول به هم رجوع کردیم و خانمم بابت ۱۰سکه ۳۰۰میلیون گرفت،و الان بعد از گذشت ۷ماه خانم قهر کرده رفته،ثبت واقعه رجوع هم انجام ندادیم،وآیا استشهاد همسایه ها که با هم زندگی میکردیم از تاریخ ثبت طلاق تا زمانی که خانم قهر کرده،در ضمن یکجورایی میشه گفت طلاق سوری انجام دادیم واسه معافیت فرزند،ولی از شما دوستان میخوام اصلا مثل من اشتباه نکنید و گول معافیت رو نخورید که مثل من معاف از خیلی خوشی ها خواهید شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *