طلاق در نروژ

طلاق در نروژ
در این مقاله قرار است در مورد طلاق در نروژ، طلاق ایرانیان در نروژ و وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور صحبت کنیم. امروزه امر طلاق و افزایش روز افزون آن در بین جوامع مختلف، تبدیل به یکی از مسائل پر بحث جامعه شده است. در این مقاله سعی داریم درباره طلاق در نروژ و طلاق ایرانیان در نروژ بیشتر توضیح دهیم. حال بیایم بررسی کنیم اگر یک ایرانی بخواهد در نروژ طلاق بگیرد با چه مسائلی باید دست و پنجه نرم کند. بسیاری از زوج‌های ایرانی با یکدیگر به نروژ مهاجرت می‌کنند، عده‌ای در آنجا باهم آشنا شده و ازدواج می‌کنند و تعدادی نیز با اتباع نروژی و یا ایرانیانی که اقامت دائم نروژ را دارند، آشنا شده و ازدواج می‌کنند. حال ممکن است سوال پیش بیاد با توجه به قوانین خانواده نروژ پس از انجام طلاق، آیا امکان تنفیذ رای در دادگاه خانواده ایران وجود دارد؟ یا چگونه می‌توان رای پرداخت خسارات و اجرت المثل تعیین شده در نروژ را از دادگاه خانواده ایران مطالبه نمود؟ قبل از هر چیزی لازم به ذکر است که اشاره کنیم ایرانیان در هر کشوری خارج از ایران زندگی کنند، احوال شخصیه آنان مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران پیش می‌رود.
فرم درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

احوال شخصیه چیست؟

احوال شخصیه به مجموعه‌ای از امور مانند ازدواج، طلاق، وراثت، فرزند خواندگی و وصیت گفته می‌شود که به موجب آن افراد دارای یک سری حق و حقوق در جامعه هستند. مطابق این احوال شخصیه، ایرانیان در هر کشوری زندگی کنند باید ازدواج خود را مطابق قوانین ایران ثبت کنند و در صورت تصمیم به طلاق نیز، باید طلاق خود را در دفاتر طلاق ایرانی ثبت کنند.

قانون طلاق در نروژ

نکته‌ای که باید بدان توجه داشت این است که منبع فعلی تصمیم‌ گیری درباره مسائل مربوط به طلاق در کشور نروژ، قانون ازدواج مصوب سال ۱۹۹۱ است. قانون پنجم مسیحی نروژ در سال ۱۶۸۷، اولین قانون مربوط به طلاق در نروژ بود؛ قانونی الهام‌ گرفته از مسیحیت که طلاق را فقط به سه دلیل زنا، ترک زندگی مشترک و ناتوانی جنسی مجاز دانسته بود. اما از ۱۷۹۰، طلاق در شرایطی که زوجین دوره‌ای سه ساله را جدا از یکدیگر زندگی می‌کردند نیز به طور اداری جاری می‌شد. بر طبق این قانون در صورت درخواست طلاق از طرف یکی از زوجین، دیگر نیازی به رضایت طرف دیگر ازدواج نیست و طلاق پس از طی پروسه قانونی جاری می‌شود. به طور معمول تقریباً با همه درخواست‌های طلاق در نروژ موافقت می‌شود، اما اگر دادگاهی در مواردی نادر حکم طلاق را صادر نکند به این دلیل است که زوجین رابطه زناشویی خود را قطع نکرده یا از سر گرفته باشند. در چنین مواردی دادگاه حکم زندگی جداگانه زوجین را به جای طلاق صادر خواهد کرد.

انواع طلاق در نروژ

طلاق در نروژ به دو صورت انجام می‌شود:
  1. طلاق توافقی در نروژ: زوجین باید درخواست مشترک طلاق خود را به دادگاه محل سکونت خود ارائه دهند.
  2. طلاق به درخواست یکی از زوجین در نروژ: در صورتی که طلاق به درخواست یکی از زوجین باشد، نیازی به رضایت زوج دیگر نیست و پس از طی پروسه قانونی، طلاق اجرا می‌شود.

طلاق ایرانیان در نروژ

طلاق ایرانیان خارج از کشور، در هر کشوری که باشند باید حتما به صورت قانونی در مراجع قضایی ایران ثبت شود و الزاما ثبت طلاق شرعی در مراکز اسلامی کافی نیست. اهمیت این موضوع در مورد تعیین و تکلیف مهریه و ممنوع الخروج شدن زوجین توسط همدیگر است. چون طبق قانون آقا می تواند همسرش را به هر دلیل ممنوع الخروج کند و خانم هم به علت عدم وصول مهریه می تواند زوج را ممنوع الخروج کند. پس ایرانیان مقیم نروژ، هم باید مانند سایر ایرانیان مقیم خارج از کشور درخواست طلاق توافقی خود را در یک دادگاه صالح خانواده در ایران به ثبت برسانند. برای انجام طلاق توافقی در دادگاه باید اشخاص اصیل (آقا و خانم) و یا وکلیل‌شان جضور داشته باشد و پیگیر روند طلاق توافقی باشند و امکان پیگیری روند پرونده توسط اقوام درجه یک وجود ندارد. با توجه به زمانبر بودن روند طلاق توافقی در ایران و عدم امکان حضور بلند مدت ایرانیان مقیم خارج از کشور در ایران، بهترین راه حل داشتن وکیل طلاق توافقی است. در صورتی که وکیل شما متخصص طلاق باشد، نیازی به حضور شما در هیچ مرحله ای نخواهد بود.

وکیل طلاق ایرانی در نروژ

همانطور که گفته شد بهترین راه حل برای ایرانیان مقیم خارج از کشور که متقاضی طلاق توافقی هستند، داشتن وکیل در ایران است. وکیل طلاق توافقی با دانش و تجربه ای که دارد کمک می کند که خیال موکلینش نسبت به جزئیات پرونده راحت باشد و نگران موارد مختلفی مثل بخشیدن نشده قطعی مهریه، رفع ممنوع الخروجی، بلارجوع بودن طلاق نباشند. همینطور پرونده در زمان کوتاه‌تری انجام خواهد شد. در اعطای وکالت به وکیل طلاق توافقی در ایران، حتما به این نکته توجه داشته باشید که وکیل شما باید حتما وکیل پایه یک دادسگتری باشد. چرا که کارآموزان وکالت با توجه به عدم اختیار در اسقاط حق فرجام خواهی امکان وکالت پرونده های خانواده را ندارد. در صورتی که نیاز به وکیل طلاق توافقی در ایران دارید، می توانید از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکارانمان به صورت کامل راهنماییتان می کنند.

سامانه میخک نروژ

سامانه میخک، یکی از خدمات وزارت امور خارجه ایران است که برای به انجام امور اداری، حقوقی و اسنادی ایرانیان خارج از کشور راه‌اندازی شده و ایرانیان ساکن در نروژ می‌توانند با مراجعه به این سامانه، به یکی از بستگان یا وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهند. برای ثبت‌نام و ورود به سامانه میخک نروژ، باید یک کد ملی و ایمیل معتبر داشته باشید. پس از ورود باید اطلاعات هویتی خود مانند نام و نام خانوادگی، محل تولد، محل صدور شناسنامه، تحصیلات، شغل، مدت اقامت، نوع اقامت، آدرس و کد پستی خود را به صورت کامل و دقیق وارد کنید. سپس وارد بخش وکالتنامه‌های سامانه میخک شده و به یکی از اطرافیان یا یک وکیل، وکالت دهید. موسسه حقوقی دادسو با ارائه خدمات تخصصی به موکلین خود در زمینه‌ی طلاق توافقی، طلاق از طرف آقا، طلاق از طرف خانم، انحصار وراثت و تغییر نام، به شما کمک می‌کند تا به صورت فوری و با کیفیت بالای خدمات، مسائل حقوقی خود را پیگیری کرده و به نتیجه دلخواه خود برسید. شما می‌توانید به صورت تلفنی و رایگان از خدمات ما بهره‌مند شوید و تیمی متشکل از کارشناسان حقوقی ما به صورت رایگان و تمام وقت، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند. راهنمای ثبت وکالتنامه در سامانه میخک بیشتر بخوانید: راهنمای ثبت وکالتنامه در سامانه میخک
طلاق در نروژ
وکیل طلاق در نروژ

حضانت فرزندان پس از طلاق

درباره حضانت فرزند پس از طلاق در نروژ ، به دو شکل می‌توان تصمیم‌گیری کرد: درباره حضانت و محل زندگی فرزند پس از طلاق، مسئولیت‌های والدین درباره فرزند و نحوه ملاقات پدر یا مادری که مسئول نگهداری فرزند نیست، باید توافقی میان زوجین وجود داشته باشد که به تصویب دادگاه برسد.در صورتی که والدین در مورد نحوه حضانت فرزندان به توافق نرسند، دادگاه بر اساس قانون کودکان درباره این موضوع تصمیم می‌گیرد. زوجینی که فرزند زیر شانزده سال دارند که حاصل زندگی مشترکشان است، باید پیش از طلاق، در جلسه‌های مشاوره روان‌شناسی شرکت کنند.

آثار طلاق در نروژ

مسئله‌ای که با کشور ما متفاوت است بحث پرداخت نفقه در نروژ است. پرداخت نفقه در قانون ازدواج نروژ پس از طلاق وجود ندارد و هر یک از زوجین مسئولیت مالی خود را پس از جدایی یا طلاق بر عهده خواهند گرفت؛ اما در موارد خاصی مانند شرایطی که فرد مسئول نگهداری فرزند، با مشکل مالی روبه‌رو باشد یا شود، نوعی نفقه پرداخت خواهد شد. در برخی موارد دادگاه به خاطر بیماری یا معلولیت همسر سابق، می‌تواند پس از طلاق حکم به پرداخت نفقه را صادر کند. در مورد تنصیف دارایی‌ نیز همه دارایی‌هایی که در طول زندگی مشترک به دست آمده است، باید به شکل عادلانه میان زوجین تقسیم شود. در مجموع در همه موارد مربوط به طلاق؛ شامل حضانت فرزند، نفقه، تقسیم وسایل زندگی و اموال کسب‌شده پس از آغاز زندگی مشترک؛ توافق دوجانبه زوجین که تسلیم دادگاه شود، می‌تواند پایه تصمیم قاضی و به‌طور کامل مورد تایید وی قرار گیرد. طلاق در سوئد بیشتر بخوانید: طلاق در سوئد

دلایل طلاق در نروژ

  • ۹۳.۸ درصد طلاق‌ها به دلیل زندگی جداگانه زوجین اتفاق می‌افتد.
  • ۴.۳ درصد طلاق‌ها به دلیل از بین رفتن ارتباط زناشویی بین زوجین رخ می‌دهد.
  • ۰.۳ درصد از طلاق‌ها به دلیل سوء استفاده یکی از زوجین اتفاق می‌افتد.

مشاوره حقوقی ازدواج و طلاق ایرانیان در نروژ

دریافت مشاوره از یک وکیل متخصص و با تجربه در زمینه طلاق، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. زیرا فرد، اطلاعات مورد نیاز خود را از یک منبع درست کسب کرده و در مدت زمان کوتاه‌تری به نتیجه دلخواه خود می‌رسد. برای شروع از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.    
5/5 - (5 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

6 پاسخ

  1. من در شهر فارسون زندگی می کنم. و میخوام به وکیل در ایران وکالت بدم. اما می خوام به پدرم وکالت بدم که ایشون به وکیل وکالت بده. امکانش وجود داره؟ بعدش پدرم با وکالتنامه بیاد دفتر شما برای شروع کار پرونده طلاق توافقی.

    1. سلام، وقت بخیر.
      میتونید از طریق سامانه میخک اقدام کرده و به پدرتان وکالت بدهید.

  2. سلام
    میخواستم بپرسم آیا میشه ایرانی های خارج از کشور طلاق در نروژ را در ایران هم ثبت کنند؟

    1. سلام، وقت بخیر.
      لطفا از طریق واتساپ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا پرونده شما بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *