- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
انواع طلاق بر اساس قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی کشور عبارتند از؛ طلاق رجعی و طلاق بائن که رجوع بعد از طلاق رجعی برای زوج امکان پذیر و بعد از طلاق بائن امکان پذیر نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با شرایط و نحوه رجوع بعد از طلاق رجعی آشنا کنیم. همچنین برای دریافت مشاوره در زمینه رجوع بعد از طلاق با بهترین وکلا و مشاوران حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
طلاق رجعی چیست؟
همانطور که ابتدای مطلب بیان کردیم، یکی از انواع طلاق بر طبق قانون مدنی، طلاق رجعی است. در این نوع طلاق اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد و مرد برای جدایی از همسر خود به دادگاه خانواده مراجعه و از دادگاه، تقاضای صدور حکم طلاق کند. طلاق رجعی صورت میگیرد.
در طلاق رجعی مرد نیازی به ارائه دلایل محکمه پسند و قانونی برای جدایی از همسر خود به قانون گذار ندارد و تنها موظف به پرداخت حق و حقوق زن از جمله نفقه، مهریه و اجرت المثل به طور کامل به زوجه است.
بر طبق ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی «در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده، حق رجوع است.» رجوع بعد از طلاق به این منظور است که زوج با اراده و اختیار خود تمایل به ادامه زندگی مشترک دارد. بنابراین با رجوع مرد به همسر خود در مدت عده، صیغه طلاق از بین رفته و بدون نیاز به جاری شدن دوباره خطبه عقد نکاح، مرد و زن به زوجیت یکدیگر، باز خواهند گشت.

شرایط رجوع بعد از طلاق رجعی چیست؟
شرایط رجوع از طلاق رجعی بر طبق قانون مدنی و قوانین شرعی اسلام عبارتند از:
- رجوع از طلاق به خواست و اراده زوج انجام میشود.
- رجوع بعد از طلاق رجعی در طول مدت عده طلاق امکان پذیر بوده و اگر زوجین بعد از اتمام مدت عده طلاق رجعی تصمیم به ادامه زندگی مشترک بگیرند، باید مجدداً خطبه عقد نکاح میان زوجین جاری و ثبت شود.
بر اساس ماده ۱۱۴۹ قانون مدنی «رجوع در طلاق به هر لفظ یا فعلی حاصل میشود که دلالت بر رجوع کند مشروط بر اینکه مقرون به قصد رجوع باشد.»
مدت زمان رجوع بعد از طلاق رجعی
مطابق ماده ۱۱۵۰ قانون مدنی «عده، عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمیتواند شوهر دیگر اختیار کند.» بنابراین، بعد از طلاق رجعی، زوجه باید مدت عده را نگه دارد. مدت عده با توجه به شرایط زوجه بعد طلاق از جمله باکره بودن، یائسه بودن و بارداری متفاوت است.
مدت زمان رجوع بعد از طلاق رجعی، با توجه به مدت عده، شامل موارد زیر است:
- با توجه ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی «عده طلاق و عده فسخ نکاح سه طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او ۳ ماه است.»
- بر اساس ماده ۱۱۵۲ قانون مدنی «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد نکاح منقطع در غیر حامل دو طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت ۴۵ روز است.»
- گذشت سه طهر (پاکی)، در طلاق رجعی به درخواست زوج، در صورتی که زوجه، یائسه یا باکره نباشد.
- مواردی نظیر باکرگی یا یائسه بودن، از موارد طلاق بائن بوده و در طلاق بائن مرد حق رجوع به همسر خود را ندارد. بر اساس ماده ۱۱۴۴ قانون مدنی «در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع نیست.» طلاق توافقی نیز مانند طلاق بائن بوده و در مدت عده، مرد حق رجوع ندارد.
- بر اساس ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است.»

همچنین بر طبق ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی «طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر میدهد طلاق میگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.» بنابراین اگر زوجه، مهریه بذل کرده به همسرش را مطالبه نماید، زوج حق رجوع به همسر خود را داشته و طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل میشود.
رجوع از بخشش مهریه در طلاق بائن موجب رجوع زوجین در مدت زمان عده به یکدیگر میگردد.
جمع بندی
با توجه به موارد ذکر شده مدت زمان رجوع بعد از طلاق در مدت عده، سه ماه یا سه طهر بوده و بعد از پایان مدت عده، امکان رجوع برای زوجین از بین میرود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق و رجوع بعد از طلاق رجعی با وکیل طلاق و مشاوران مجرب مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار نمایید.
سوالات متداول
مدت زمان رجوع بعد از طلاق چقدر است؟
بر طبق ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی «در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده، حق رجوع است.»
شرایط رجوع بعد از طلاق چیست؟
شرایط رجوع بعد از طلاق این است که رجوع به اراده و اختیار مرد در مدت عده صورت گیرد.
رجوع بعد از طلاق در کدام نوع از طلاق امکان پذیر است؟
رجوع بعد از طلاق در طلاق رجعی امکان پذیر است.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.