طلاق مبارات چیست؟

اگر زن و مرد از هم نفرت داشته باشند و حتی یک لحظه هم حاضر به زندگی زیر یک سقف نشوند، روشی به عنوان طلاق مبارات برای جدایی آن‌ها در نظر گرفته شده است. در این مطلب نکاتی که درباره طلاق مبارات باید بدانید را ارائه کرده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید از طریق واتساپ با وکلای حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

در صورتی که قصد طلاق دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از یک وکیل خانواده مشورت بگیرید. برای این منظور می‌توانید با مشاوران حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

طلاق مبارات چیست؟

در صورتی که زن و مرد پس از جاری شدن صیغه عقد دچار اختلاف و نزاع شود و هر دو آن‌ها از هم کراهت داشته باشند، زوجین می‌توانند برای طلاق مبارات اقدام کنند. این نوع طلاق در حالت کلی یکی از انواع طلاق بائن است و زوجین پس از تمام شدن مراحل طلاق امکان رجوع و برگشت به زندگی مشترک را نخواهند داشت.

انواع طلاق مبارات

طلاق مبارات دارای دو نوع بائن و رجعی است. در طلاق مبارات بائن زوجین پس از اقدام برای طلاق و طی کردن مراحل طلاق برای همیشه از هم جدا می‌شوند؛ اما در طلاق مبارات رجعی پس از رجوع زن برای دریافت مهریه یا مالی که به زوج بخشیده، امکان رجوع مردن نیز وجود خواهد داشت.

زوجین در طلاق مبارات تا سه مرتبه می‌توانند از طلاق و مهریه بخشیده شده رجوع کنند و مجدداً به زندگی مشترک برگردند. پس از سه بار طلاق و رجوع، طلاق مبارات از نوع بائن خواهد بود و زن و مرد دیگر نمی‌توانند با هم زندگی زناشویی داشته باشند.

شرایط طلاق مبارات

برای جدایی زن و مرد با طلاق مبارات بهتر است که از یک وکیل طلاق کمک بگیرید. چون شرایط طلاق مبارات با طلاق توافقی و… متفاوت است و باید درباره آن‌ها شناخت کافی داشته باشید. با این وجود، در ادامه مهم‌ترین شرایطی که برای طلاق مبارات در نظر گرفته شده را برای کسب اطلاعات ارائه کرده‌ایم.

  • کراهت زن و مرد از یکدیگر و عدم امکان ادامه زندگی مشترک توسط آن‌ها
  • بخشیدن مالی دقیقاً معادل مهریه یا کمتر از آن توسط زن برای جدایی
  • رضایت دوطرفه زن و مرد برای جدایی
در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

 عده طلاق مبارات

اگر زوجین با طلاق مبارات از هم جدا شوند و مسیر زندگی‌شان را تغییر دهند، لازم است که زوجه بعد از طلاق عده نگه دارد. در صورتی که زوجین وارد رابطه زناشویی شده باشند، مدت زمانی که برای عده طلاق مبارات در نظر گرفته می‌شود دقیقاً برابر با 3 طهر یا سه بار پاکیزگی بعد از اتمام عادت ماهانه است.

اگر زن موقع طلاق باکره یا یائسه باشد، نیازی به نگه داشتن عده توسط زوجه نیست و زن می‌تواند پس از طلاق از همسرش با فرد دیگری بلافاصله ازدواج کند.

تفاوت طلاق خلع و طلاق مبارات

طلاق خلع به عنوان طلاق یک طرفه از سمت زن مطرح می‌شود. در این روش از طلاق زن از همسرش کراهت دارد و می‌خواهد با بخشیدن مهریه او را راضی به طلاق کند؛ اما در طلاق مبارات زن و مرد هر دو از هم نفرت دارند و برای پایان دادن به زندگی مشترکشان راضی هستند.

در طلاق خلع زن برای راضی کردن همسرش به طلاق می‌تواند مالی مازاد بر مهریه را به او ببخشد؛ اما در طلاق مبارات زن تنها می‌تواند به اندازه مهریه یا کمتر از آن مالی را به همسرش ببخشد و از او جدا شود.

با وجود پیچیدگی قوانین مهریه، نفقه و… پیشنهاد می‌کنیم از وکیل خانواده جهت بررسی شرایط دقیق انواع طلاق مانند طلاق توافقی، طلاق خلع یا طلاق مبارات کمک بگیرید.

 رجوع از بخشش مهریه در طلاق مبارات

اگر زن برای بخشش مهریه در طلاق مبارات اقدام کند و زوج با این شرایط راضی به طلاق شود، طلاق از نوع بائن خواهد بود؛ یعنی زن و مرد بعد طلاق می‌توانند زندگی شخصی خودشان را داشته باشند و الزامی به پرداخت حقوق مالی زن مانند نفقه توسط مرد وجود نخواهد داشت.

اما در شرایطی که زوجه از بذل یا هبه مهریه رجوع کند و درخواست حقوق مالی خودش از مرد را داشته باشد، طلاق مبارات به طلاق رجعی تبدیل می‌شود و مرد نیز می‌تواند برای زندگی با همسرش رجوع کند.

جمع بندی

اگر زن و مرد در زندگی مشترک خودشان دچار اختلاف شدیدی شده باشند و دیگر نتوانند به خاطر کراهت از هم کنار یکدیگر زندگی کنند، طبق قانون مدنی می‌توانند با طلاق مبارات برای جدایی اقدام کنند. در این روش از طلاق زن از مهریه خودش می‌گذرد و مرد با پذیرش این هبه از همسرش جدا می‌شود.

در واقع طلاق مبارات شبیه طلاق توافقی است، با این تفاوت که زن و مرد دیگر رابطه دوستانه‌ای با یکدیگر برای ادامه زندگی مشترک یا رابطه بعد از طلاق ندارند.

سوالات متداول

آیا طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است؟

در صورتی که زوجه از بخشش مالی که به عنوان مهریه بخشیده رجوع نکند، طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن خواهد بود؛ اما در صورت رجوع زوجه برای دریافت مهریه، طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق رجعی خواهد بود.

آیا در طلاق مبارات زن می‌تواند مالی مازاد بر مهریه را ببخشد؟

طبق قانون مدنی، در طلاق مبارات زن می‌تواند تنها به اندازه مالی برابر مهریه یا کمتر از آن به همسرش ببخشد و از او جدا شود.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

4.9/5 - (14 امتیاز)

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
تحریریه دادسو
این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است. اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *