خانه / خانواده (طلاق) / متن وکالت حق طلاق به زن

متن وکالت حق طلاق به زن

نمونه متن حق طلاق به زن

حق طلاق در قانون به مردان اختصاص یافته است و زنان تحت شرایط خاصی می‌توانند تقاضای طلاق بدهند. وکالت حق طلاق به زن به معنای واگذاری حق طلاق، بنابر توافق طرفین است. مرد می‌تواند در یکی از دفترخانه‌های اسناد رسمی به همسر خود وکالت طلاق یا حق طلاق را بدهد.

همچنین افراد می‌توانند حق طلاق را به شخص دیگری نیز واگذار کنند. به این معنا که آن شخص می‌تواند با وکالتی که به او داده شده مراحل طلاق را بدون حضور زوجین طی کند.

خانم تنها در صورتی که وکالت در طلاق داشته باشد می‌تواند برای جدایی اقدام کند. در این حالت تنها نوعی از طلاق است که داشتن وکیل الزامی است. در ادامه متن وکالت حق طلاق به زن را برای شما آماده کرده‌ایم.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

وکالت حق طلاق چیست و چطور واگذار می‌ شود؟

وکالت حق طلاق وکالتی‌ست که از سمت زوج به زوجه به منظور تفویض اختیار طلاق داده می‌شود. این وکالت در زبان عامه با عنوان «حق طلاق» شناخته می‌شود. از آنجا که حق طلاق قانونا در اختیار زوج است، وکالت حق طلاق این امکان را به زوجه می‌دهد تا هر زمان که بخواهد حتی بدون اثبات عسر و حرج خود به دادگاه و حتی بدون حضور شوهرش نسبت به طلاق گرفتن از وی اقدام کند.

مهم‌ترین مزایای حق طلاق برای زن عدم نیاز به اثبات دلایل عسر و حرج در دادگاه، کوتاه شدن زمان طلاق و حفظ حقوق مادی وی است.

این وکالت معایبی هم دارد.از معایب حق طلاق برای زن می‌توانیم به لزوم توافق طرفین بر سر مهریه اشاره کنیم.

معمولا شروطی همچون بخشش مهریه برای حق طلاق، واگذاری حضانت و پرداخت نفقه فرزندان مشترک چیزهایی‌ست که در ضمن اعطای وکالت میان طرفین و با قدرت چانه‌زنی بیشتر برای زوج، تعیین تکلیف می‌شوند.

بعلاوه در صورتی که وکالت در دفاتر رسمی ثبت شود زوج می‌تواند شروطی دیگری را برای وکالت قید کند تا پس از اثبات تحقق آن شروط به دادگاه توسط زوجه، وی بتواند نسبت به طلاق اقدام کند؛ شروطی که ممکن است حقوق زن در زمان طلاق و یا بعد از آن را دستخوش تغییراتی کند.

اعطای وکالت حق طلاق به زن

این وکالت به دو شیوه می‌تواند به زن اعطا شود. اول ثبت وکالت ضمن یک عقد لازم (بطور رایج ضمن عقدنامه رسمی ازدواج) تحت عنوان شروط ضمن عقد؛ و دوم با مراجعه و تنظیم وکالتنامه در دفاتر اسناد رسمی داخل کشور یا کنسولگری‌های ایران در خارج از کشور.

این دو روش در جزییات تفاوت‌هایی نیز با هم دارند. در صورت واگذاری حق طلاق در شروط ضمن عقد بهتر است با مراجعه به دفاتر رسمی این وکالت را بصورت رسمی نیز ثبت کنید.

ضمنا با روش اول، این وکالت بلاعزل خواهد بود؛ یعنی از طرف مرد تا زمان فوت یک یا هردوی طرفین (یا سفیه شدن و جنون آن‌ها) قابل سلب نیست. وکالتنامه‌ی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی اما می‌تواند بصورت بلاعزل یا قابل عزل یا با هر شرط دیگری تنظیم شود.

پیشنهاد می‌کنیم برای تنظیم هرگونه وکالت حق طلاق به یک مشاوره حقوق خانواده مراجعه و متن وکالتنامه را از فیلتر یک متخصص رد کنید. متن یک وکالتنامه رسمی‌ حق طلاق را می‌توانید در ادامه مطالعه کنید و با جزییات حقوقی آن آشنا شوید.

نمونه متن وکالت در طلاق

در این قسمت متنی آماده برای وکالت حق طلاق به زن آورده شده است.

ضمن عقد نکاح زوج به زوجه وکالت داده است:

برای هر نوع طلاق با حق قبول بذل (هر مقدار) از مهریه با اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی و همچنین تعیین تکلیف در خصوص حضانت و نفقه فرزندان مشترک آتی با حق توکیل به غیر برای تمام موارد مذکور.

موکل :    زوج 

وکیل :    زوجه

مورد وکالت

تمامی اختیارات راجع به امر دادرسی در هر یک از مراجع قضایی و محاکم عمومی و خانواده و دیگر مراجع صالحه و ذیربط و تقدیم دادخواست و انتخاب و انعقاد قرارداد وکالت با هر یک از وکلای دادگستری و مطلقه نمودن خانم … (وکیل) از قید زوجیت موکل و یا صدور حکم طلاق فی مابین آنان به هر قسم از طلاق  اعم از بائن، رجعی، خلع یا مبارات با هر شرط و قرار و قبول بذل عین مهریه یا معادل یا کمتر و یا بیشتر از آن و با هر شرط ضمن العقد، تعیین تکلیف حضانت و ملاقات و نفقه فرزند یا فرزندان مشترک اعم از قبول یا رد سرپرستی، معرفی و انتخاب داور و قبول یا رد نظریه داوری، حق اعتراض به رأی، تجدیدنظر و فرجام خواهی و حق اسقاط آنها، استرداد دعوی یا دادخواست و حضور در هر یک از دفاتر رسمی ثبت طلاق و اجرای صیغه شرعی طلاق و امضاء ذیل و ظهر کلیه اوراق و اسناد و دفاتر مربوطه و ثبت طلاق در شناسنامه موکل و همچنین انجام سایر تشریفات لازم و قانونی با اختیارات کامل به نحوی که در هیچ یک از مراحل نیاز به حضور و امضای مجدد موکل نباشد.

حدود اختیارات:

وکیل مرقوم با حق توکیل بغیر جزا”و یا کلا”و لوکرارا” و مع الواسطه در عزل و نصب وکلای انتخابی در انجام دادن تمامی تشریفات قانونی مورد وکالت از طرف موکل اختیارتام داشته و امضاء و اقدامات نامبرده به منزله امضاء و اقدام موکل نافذ و معتبر است و موکل ضمن عقد خارج لازم حق عزل و ضم وکیل و انجام هرگونه عمل مغایر با مفاد این سند را تا انجام کامل مورد وکالت از خود سلب و ساقط نمود.

نمونه وکالت در طلاق

جمع بندی

همانطور که در ابتدا گفته شد حق طلاق در قانون کشورمان با مردان است که زنان تحت شرایط خاصی می‌توانند تقاضای طلاق بدهند. یکی از همین شرایط داشتن حق طلاق و واگذاری آن به زن، بنا بر توافق طرفین است.

در این مطلب متن وکالت در طلاق را برای آشنایی و استفاده شما قرار دادیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حق طلاق و یا سلب حق طلاق از مرد با مشاورین و وکیل طلاق دادسو در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا می‌توان حق طلاق را به شخص دیگری به غیر از همسر واگذار کرد؟

بله. شما می‌توانید به شخص دیگری مانند وکیل طلاق، وکالت طلاق بدهید تا تمام روند طلاق را بدون حضور زوجین انجام دهد.

 وکالت طلاق چه تفاوتی با حق طلاق دارد؟

هر دو یک مفهوم را بیان می‌کنند و به معنای واگذاری حق طلاق به شخص دیگری مانند همسر یا فرد دیگری است.

دادسو چیست؟

دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌کند.

چگونه می‌توانم با دادسو در ارتباط باشم؟

شما می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.

چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟

جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

4 پاسخ
  1. شوهرم میخواد حق طلاق بهم بده ولی میگه متنو خودم می نویسم امضا و اثرانگشت میزنم آیا این بعدا در دادگاه کاربردی داره؟

    1. سلام، وقت بخیر
      خیر باید در دفتر ثبت اسناد رسمی انجام شود.

    1. سلام، وقت بخیر
      متن مقاله را مطالعه کنید 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *